zasiłek wychowawczy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: zasiłek wychowawczy

Witam.
Moje pytanie kieruję do osób które się znają na sprawie i do mam które rodziły w 2014r.

Od początku roku 2016 jestem na urlopie wychowawczym. Byłam w Mopsie z pytaniem czy należy mi się zasiłek wychowawczy. Odpowiedzi nie uzyskałam tylko listę dokumentów do przygotowania. Między innymi mam dać zaświadczenie z US i pity z 2014r. Dlaczego więc z 2014, a nie ostatniego roku, 2015?
W 2014 byłam na zwolnieniu ciążowym płatnym 100% i jeśli wezmą te zarobki pod uwagę to zapewne nie mam szans na żaden zasiłek. W 2015 brałam już macierzyński 80%. Może mi ktoś to wytłumaczyć? I jak oni biorą pod uwagę zarobki z L4 i dlaczego nie liczy się rok 2015??
Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam!

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez LeeBee (2016-02-11 21:15:04)

Odp: zasiłek wychowawczy

Olivka biorą pity z 2014 roku, gdyż rok 2015 dopiero się rozlicza i jest na to czas do końca kwietnia.
Nie martw się tym, że wtedy miałaś dochód . Musisz wskazać utratę dochodów i będzie ok.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024