Facet idealny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez georgino (2016-02-05 13:25:33)

Temat: Facet idealny

Hej

Chciałem się dowiedzieć, czy wierzycie w istnienie faceta, który jest tak zapatrzony w swoją wybrankę, że potrafi oprzeć się wszelkim pokusom w życiu. Nie ruszy go żaden podryw, żadne zachowania czy słowa.

Dajmy na to jest w związku, kocha swoją kobietę i w żaden sposób nie da się omamić innej kobiecie. Nawet takiej, która jest mega piękna, seksowna, pociągająca, która leci na niego, a on to widzi. On w tym czasie odrzuca ją. Nie czuje do takiej zupełnie nic.

Wiele przecież się słyszy się o tym, że mężczyźni ulegają pokusom, przyjemnościom (mimo, że są żonaci) i zdradzają swoje partnerki. A dlaczego? Bo widzą tyłek, piersi, a udało mi się poderwać, jest okazja się przespać.

I tu zasadnicze pytanie: Czy facet, który czuje 100% maksymalnego pociągu wyłącznie do swojej partnerki, będzie postrzegany przez inne piękne kobiety jako dziwak? Czy myślicie, że chodzi tu o siłę woli, charakter, styl wychowania?

Powiedzmy, że spotykacie kogoś takiego. Co byście pomyśleli?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-02-05 13:53:38)

Odp: Facet idealny

Mlody chyba jestes.
Wiernosc to nie kwestia "partnerki idealnej" 100% pociagu seksualnego, ideału itd... to kwestia zasad i WYBORU.

Faceci (ludzie w ogole) zdradzaja (w sensie klasycznego skoku w bok) nie dlatego, ze to co maja nie wystarcza na zawsze, tylko dlatego, ze maja kiepski szkielet moralny.

To jak z okazja, ktora czyni zlodzieja - nie kazdy znajdujac na ulicy portfel wyciagnie kase a reszte wyrzuci do kosza. Bywaja tacy, co oddadza z zawartoscia wlascicielowi wink

3

georgino napisał/a:

I tu zasadnicze pytanie: Czy facet, który czuje 100% maksymalnego pociągu wyłącznie do swojej partnerki, będzie postrzegany przez inne piękne kobiety jako dziwak? Czy myślicie, że chodzi tu o siłę woli, charakter, styl wychowania?

Powiedzmy, że spotykacie kogoś takiego. Co byście pomyśleli?

Chyba każdy z nas woli być z kimś, kogo jest pewnym niż zastanawiać się co dziś, jutro albo za tydzień może się wydarzyć. Moim zdaniem posiadanie zasad i sztywnego kręgosłupa moralnego raczej imponuje niż wydaje się dziwactwem.

4

Nie wierzę "w istnienie faceta, który jest tak zapatrzony w swoją wybrankę, że potrafi oprzeć się wszelkim pokusom w życiu". Nikt nie jest doskonały, a mężczyźni mają naturę poligamisty. Z popędami bardzo trudno walczyć, a jeśli pokusa ta na dodatek jest wyjątkowo pociągająca, to raczej wątpliwe, by się powstrzymał.

To wszystko zależy od rachunku korzyści i strat - jak silna jest pokusa, jak bardzo zależy mu na swojej partnerce, jak silne miałby wyrzuty sumienia, jak duże byłoby zagrożenie, że zdrada się wyda itp. itd.

5

Wafelkowa napisał/a:

Nie wierzę "w istnienie faceta, który jest tak zapatrzony w swoją wybrankę, że potrafi oprzeć się wszelkim pokusom w życiu". Nikt nie jest doskonały, a mężczyźni mają naturę poligamisty. Z popędami bardzo trudno walczyć, a jeśli pokusa ta na dodatek jest wyjątkowo pociągająca, to raczej wątpliwe, by się powstrzymał.

To wszystko zależy od rachunku korzyści i strat - jak silna jest pokusa, jak bardzo zależy mu na swojej partnerce, jak silne miałby wyrzuty sumienia, jak duże byłoby zagrożenie, że zdrada się wyda itp. itd.

dokładnie !

6 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-02-05 18:09:17)

nie wierzę. Podpisuję się pod tym, co Wafelkowa napisała. Dodam do tego jeszcze, że dla wielu facetów przelecieć jakąś cizię na boku to jak kichnąć. Oni nie przywiązują wagi do takiego seksu a większość nie uważa tego za zdradę. Oddzielają seks od miłości. Dla nich jest to proste i tyle.
Oczywiście każdy jeden będzie się zarzekał, że on jest inny i nigdy w życiu... i tym podobne bla bla bla. To oczywiste. Bo nikt świadomie nie zakłada, że zdradzi. 
Jeśli jakiś facet jeszcze nie zdradził, to zapewne słaba była okazja i okoliczności, w domu dobrze się układa, jest wieź emocjonalna, seks jest regularny itd. więc nie ma potrzeby szukac na boku czegoś, bo wszystko ma w domu. Pomijam tu tych, co mają narcystyczną  osobowość i wciąż muszą potwierdzać swoją męskość w oczach innych kobiet. Taki, choćby miał w domu niedościgniony ideał, to będzie zdradzał.
Nawet najbardziej porządny mężczyzna w końcu ulegnie pokusie, gdy w domu żonę ciągle boli głowa i nie jest zainteresowana nim jako mężczyzną a jakaś cudna pokusa stanie mu na drodze a nawet wpadnie na niego i będzie słodko się uśmiechać. Nie ma bata. To samo dotyczy kobiet. Jeśli mąż widzi w niej tylko kucharkę, matkę, sprzątaczkę... to ona prędzej czy później też się nie oprze temu, który zobaczy w niej kobietę i będzie traktował ją jak kobietę, zaspokajając jej potrzeby nie tylko emocjonalne. Nie ma co filozofować, takie jest życie.

7

Ba, zależy. Ja wierzę w to, że mój facet jest chodzącym ideałem - dla mnie. Jest wpatrzony we mnie, jak w obrazek, i kocham go za to.
Co do zdrad, jest to już tak 'normalne', ludzie zdradzają się na prawo i na lewo, i nie jest to koniecznie spowodowane z intencją, żeby kogoś bliskiego skrzywdzić, lecz z braków które panują w relacji. Nie chodzi o cycki bądź tyłek, lecz o to, że jeżeli dajmy na to, partner/partnerką nie daje Ci tego, czego potrzebujesz w związku, czujesz się zaniedbany, nieatrakcyjny, to jest to normalne, że łatwiej będzie osobie trzeciej wkroczyć w Twoje życie. W każdym razie, jestem tego zdania, iż zdrada w większości przypadkach jest właśnie spowodowana zaniedbaniem.

Stojący fiut nie ma sumienia. Pobudzona emocjonalnie laska takowoż. To jest biologia.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024