Dziewczyna nie daje żadnych znaków, albo jestem ślepy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyna nie daje żadnych znaków, albo jestem ślepy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 32 ]

1 Ostatnio edytowany przez Sz_mon (2016-01-31 19:23:10)

Temat: Dziewczyna nie daje żadnych znaków, albo jestem ślepy

Cześć,
od ponad miesiąca spotykam się z pewną dziewczyną, dobrze nam się rozmawia, bylismy w paru miejscach, generalnie jest "fajnie". Ale niestety tylko "fajnie", ponieważ nawet jescze jej nie trzymałem za rękę - etap koleżanka.

Oczywiście mam zamiar powiedzieć co do niej czuje, że chcialbym być razem itd., ale moje zamiary są skutecznie hamowane przez niepewność, która jest wynikiem jej zachowania. Gdy rozmawiamy staram się jej jak najczęściej patrzyć w oczy, ona często odwraca wzrok, nie patrzy mi w oczy dłużej niż pare sekund (na pierwszym spotkaniu nie było to nawet kilka sekund). Flirtuje ze mną (tak mi się wydaję) jedynie w wiadomościach, praktycznie w ogóle podczas rozmowy. Większość naszych spotkań inicjowana jest przeze mnie, czasami jedynie odzywa się pierwsza na facebooku.

Ostatnio oglądałem z nią film, niestety nawet jej nie objąłem, jedynie co to stykaliśmy się ramionami, nie uciekała, ale wydawała się cały czas spięta mimo iż ja starałem się być wyluzowany jak tylko mogłem i wydaje mi się że taki byłem. Dodatkowo po filmie pogadaliśmy chwile o głupotach, spytałem się czy mam już iść, w odpowiedzi usłyszałem tylko krótkie "no" (KKUU$%*#*AA).

Jesteśmy dorośli, ja traktuję to poważnie, ale cały czas zastanawia mnie co się dzieje w jej głowie, z jednej strony nie odmawia gdy chce się spotkać, a z drugiej zachowuje się co najmniej dziwnie.

Wydaje mi się że nigdy nie miała chłopaka.

Pozdrawiam.

Dodam, że już pare razy chciałem z nią o tym pogadać, ale gdy ją spotykam to się nawet nie usmiechnie, spojrzy mi na pół sekundy w oczy, później wzrok wędruje 10 m ode mnie i słysze "Cześć". Totalnie odbiera mi to chęć do działania.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziewczyna nie daje żadnych znaków, albo jestem ślepy

To zrób tak, teraz nie inicjuj spotkań. Pewnie babeczka sądzi, że to Ty masz ją podrywać.
Czasami inicjuj rozmowy, ale nie mów nic o spotkaniu. I zobacz co zrobi Twoja luba c:

3 Ostatnio edytowany przez Sz_mon (2016-01-31 19:27:00)

Cholera, to będzie trudne,  ciężko mi wytrzymać weekend gdy jej nie widze hmm Chce się do niej zbliżyc, a nie uciekać.

4

Krótkie pytanie - czy jak siedzicie koło siebie i stykacie się ramionami ona się odsuwa czy nie? Jak siedzicie obok siebie i np. dochodzi do przypadkowego dotknięcia / kontaktu fizycznego ona się cofa czy nie?

5

Nie, nie cofa się. Raz gdy jechaliśmy tramwajem, żeby się nie przewrócić, złapała mnie za ramię, objąłem ją w talii i nie miała nic przeciwko. Czuję że wtedy zmarnowałem okazję żeby złapać ją za rękę gdy wysiedliśmy.

6

Sz_mon napisał/a:

Cholera, to będzie trudne, bo ciężko mi wytrzymać weekend gdy jej nie widze hmm

Domyślam się, żabko. Ale nie pozwól sobą pomiatać c:
Poza tym co to za tekst? "Mam sobie iść?" "No." (wiem, że to tylko zobrazowanie).
Musisz trochę ją powodzić za nosek, niech ona też coś da od siebie c:

7 Ostatnio edytowany przez ZwykłyFacet (2016-01-31 19:30:57)

Sz_mon napisał/a:

Nie, nie cofa się. Raz gdy jechaliśmy tramwajem, żeby się nie przewrócić, złapała mnie za ramię, objąłem ją w talii i nie miała nic przeciwko. Czuję że wtedy zmarnowałem okazję żeby złapać ją za rękę gdy wysiedliśmy.

Jesteś w domu.
Tak jak @Akaya Ci pisze zabierz się do roboty jak facet, a nie rozkminiaj wink

Przez ten miesiąc jak się spotykacie był jakiś pocałunek etc.?
Jak się witacie? Całujesz ją w policzek etc.?

8 Ostatnio edytowany przez Sz_mon (2016-01-31 19:32:20)

Niestety nie całowaliśmy sie jeszcze, nawet nie trzymałem jej za rękę.

Nasze powitanie niestety wygląda tak jak opisałem, spojrzy mi w oczy na ułamek sekundy, odwróci wzrok 10 metrow dalej i powie cześć, mam wrażenie że nawet jakbym stał pochylony żeby ja pocałować to przeszła by sobie obok smile

9

O, tak jak ZwyklyFacet zapytał. Jak wyglądają wasze pożegnania/powitania?

10

Pożegnania są niestety analogiczne do powitań, tak jakby ucieka hmm

11

Po ile macie lat? tongue

12

Nie będę ujawniał szczegółow, bo różni ludzie mogą to czytać, a czuję się żałośnie prosząc o rady w takich sprawach. Podam jedynie przedział 19-23.

13

Sz_mon pytam o to, ponieważ z reguły młode dziewczęta mają dość.. dziwny pogląd w stosunku do mężczyzn.
"Musi mnie podrywać, ja nie muszę nic robić w tym kierunku, chcę być zdobywana". Ona też MA COŚ OD SIEBIE DAĆ.
Moja rada - nie inicjuj spotkań przez jakiś czas i poczekaj na jej reakcję.
Ale.. zrobisz jak zechcesz :3

14

1. Dotykaj w sposób przypadkowy ale a) nie obmacuj (!!) b) nie patrz w dotykane miejsce (to trudne na początku, można w domu "na sucho" na ciuchach poćwiczyć, z czasem wejdzie Ci to w nawyk)
2. Na powitanie - cmok w policzek. Obserwuj czy oprze dłoń na Twoim ciele (to wychodzi szczególnie przy różnicy wzrostu)
3. Powiedz do niej "moment, czekaj", niech się zatrzyma, a Ty "masz paproszek na włosach" i zdejmij to fikcyjne coś z jej głowy
4. Jak coś wspólnie jecie powiedz "moment, chyba się ubrudziłaś" i po prostu usuń fikcyjne ubrudzenie z policzka (uwaga - nie z ust i nie za blisko oczu).

Innych pomysłów jest 1001, sam pomyśl ale - nie obmacuj (!!) wink smile big_smile

Po prostu - eskaluj dotyk i przyzwyczajaj ją do tego. Nie pesz się, że chcesz ją dotknąć, podobacie się sobie i nie ma w tym nic złego. Wszystko powoli i z klasą smile

15 Ostatnio edytowany przez Sz_mon (2016-01-31 19:46:27)

Dzięki za tutorial :DD na pewno będę próbował

Kurcze, teraz dociera do mnie jak bardzo zmarnowałem ostatnią okazję gdy siedzieliśmy sami w pokoju, a ja nawet jej nie objąłem hmm
Dotyk to chyba najprostszy sposób na wyjście z friendzone, kolega nie dotyka.

Na szczęście jest ode mnie niższa wink

Czas się chyba w końcu odważyć.

16

Nic na siłę, nic nachalnie i niech Cię ręka boska broni za szybko łapać ją za pupę wink
Podkreślam - za szybko wink

17

jesteś facetem to zachowuj sie jak facet. inicjuj dotyk, tak jak w poprzednim poście, zwykly facet napisał.
kobiety nienawidzą takich co to zastanawiaja sie, czy moga jej dotknać, pocalowac, bo ona nie okazuje zainteresowania. twoja sympatia okazuje, spotyka sie z toba, pisze, czasami pierwsza. nawet jej za reke nie trzymales a po filnie , ze co niby chciales, nocowac u niej. zrobilabym dokladnie jak ona.
nie moge zrozumiec dlaczego jej nie cmokniesz w policzek na przywitanie i nie przytulisz na pozegnianie. jeszcze moment i powie ci "cos nie zaiskrzylo i zostanmy przyjaciolmi" dlatego, ze jej nie przyzwyczajasz do siebie.
a po drugie w tych kwestiach kobiety raczej wykonuja drugi krok, jak jej twoj dotyk nie przeszkadza i ze dwa razy ja pocalowales to np sama sie podczas filmu przytuli smile
najgorsze co facet moze zrobic to zapytac 'moge cie dotknąć' albo nic nie robi i pyta 'chcoalabys ze mna byc' itp. wiec zabraniam ci to robic smile

takze duzo dystansu, bez spiny i powoli do przodu wink

daj znac:)

18

filezila napisał/a:

wiec zabraniam ci to robic

Dobrze psze Pani big_smile

Okej, zabieram się do roboty, będziemy gdzieś szli to po prostu złapię ją za tą cholerna ręke.

19 Ostatnio edytowany przez filezila (2016-01-31 20:50:48)

widze, ze masz dystnas do siebie :0 duzy +

chodzi o to, zebys okazala jej konkretne zainteresowanie ale adekwatne do etpau znajomosci. ona musi wiedziec, ze fizycznie podoba ci sie, ze nie jest tylko kolezanka.
z drugiej strony chcialbys zeby sie juz na pocztku lepila do ciebie? smile chyba nie tongue

P.s. ja lubię gdy mężczyzna obejmuje mnie w pasie, może ona tez, spróbuj wink

20 Ostatnio edytowany przez Sz_mon (2016-01-31 21:20:07)

Okej, dzięki.

W sumie mogłaby się lepić od początku, ale wtedy raczej nie traktowałbym jej poważnie, a tak to nawet dobrze.

A co myślisz o złapaniu/takim delikatnym podtrzymaniu  za dolną część pleców (nie tyłek) gdy przepuszczam ją w drzwiach?

Jeszcze jedno pytanie, co dziewczyny myslicie o tym żeby ja spławić (delikatnie) gdy czasami pisze do mnie coś w stylu "hej, co tam?"

21 Ostatnio edytowany przez filezila (2016-01-31 22:53:58)

możesz ją podtrzymać za plecy, ramię itp ale czy to takie ważne. to ma być naturalne, nie wyuczone, sztuczne, bo to się od razu czuje. nie kombinuj aż tak, po co? jeśli będziesz planował każdy krok, dotyk itp to nic z tego nie będzie...
kiedyś spotykałam się z chłopakiem i wiesz co mi się podobało, że gdy poszedł po sok to gdy wrócił usiadł w ogóle inaczej i mnie objął. to było fajne, bo wiedział co chce zrobić i że akurat wtedy była okazja smile rozumiesz o co mi chodzi smile o spontaniczność.

a dlaczego chcesz ja spławiać?

22 Ostatnio edytowany przez Sz_mon (2016-01-31 23:28:32)

Troche mnie irytuje to że ja latam jak głupi, praktycznie zawsze podejmuję każdą decyzję, inicjatywę. Chce żeby jej też zaczęło troche zależeć, być może jej zależy ale jest zbyt niesmiała zeby to okazac. Wiem że zanim ją poznałem czuła się samotna, troche nieszczęśliwa, tęskniła za domem, nie chce być tylko gościem który dostarcza jej rozrywki gdy się nudzi.

Zaczynam troche sobie uświadamiać że wcale jej nie kocham, chociaż jak jesteśmy razem to czuję się wspaniale, po prostu nie potrafię wskazać co mi się w niej tak podoba.

23

Hej! moi przedmowcy maja sporo racji. Nie podoba mi sie, ze na do Ciebie przeknela. Grzecznie spytales czy masz juz sobie isc, nie byles nachalny!

Bylam w podobnej sytuacji i zastanaow sie czy na pewno Ty  jej jakies konkretne znaki? Sam juz masz watpiwosc, ze NIE. Jesli znacie sie ponad miesiac to dziewczyna moze sie zaczac zastanawiac czy cos z nia jest nie tak, ze nie chcesz jej dotkanc? A Ty i kazdy facet powinniscie dac odczuc kobiecie, ze podoba wam sie, to jest takie strasznie trudne w szczegolnosci jak to jest prawda?! Ja bym sobie zyczyla mezczyzny, na ktorym moge polegac, ktory potrafi wziac sprawy w swoje rece i ochronic mnie swoim ramieniem, polecam! bo chyba to jest marzenie kazdej kobiety wink czas juz nie dziala tutaj na twoja korzysc, zaraz przejdziecie do friendzone z ktorego bardzo trudno wyjsc...takze DZIALAJ CHLOPIE! I daj znac co dalej wink powodzenia!

24 Ostatnio edytowany przez Sz_mon (2016-01-31 23:34:56)

ZnakZapytania7 szczerze Ci powiem, że wyznać swoje uczucia jest cholernie trudno, zwłaszcza jak zaczyna zależeć.

Cholera, a mogłem ją przytulić, pocałować jak wychodziłem sad

Okej spróbuję się z nią jutro spotkać.

25

Sz_mon napisał/a:

ZnakZapytania7 szczerze Ci powiem, że wyznać swoje uczucia jest cholernie trudno, zwłaszcza jak zaczyna zależeć.

Nie masz jej wyznawac uczuc!!! To by bylo zalosne! Nie gadaj tylko dzialaj!
Czyny, nie slowa! wink

26 Ostatnio edytowany przez MagicianMan (2016-02-01 00:30:38)

Ja poznałem niedawno dziewczynę, potem umówiliśmy się na kolejne spotkanie na luzie. Było fajnie rozmawialiśmy, bez spiny, gadaliśmy przez ponad 3h o wszystkim. Na pożegnanie ją przytuliłem. Drugie spotkanie i wiedziałem, że ją pocałuję i to zrobiłem. Trochę się na początku przekomarzaliśmy, ja się do niej tak "głupio" przytulałem. Potem przytuliłem ją od tyłu. i z boku zacząłem odgarniać włosy, o czymś rozmawialiśmy i po prostu ją pocałowałem. I tyle, a potem to się odkleić od siebie nie mogliśmy wink Dziewczyny nie lubią jak facet za dużo myśli i się zastanawia, po prostu spróbuj, albo pociągnie temat dalej albo nie wink

27

Sz_mon napisał/a:

Nie bój się, bo kobiety tego nie lubią. Musisz być pewny siebie i przejąć inicjatywę, jak będziesz się cykał to niestety nie zdobędziesz tej dziewczyny. Ona z tego co piszesz to chyba jest trochę nieśmiała. Działaj chłopie.

28

Sz_mon,
większość rad jest ok, zwłaszcza ZwykłegoFaceta (pozdrawiam), ale jest tutaj jedno odstępstwo od "normy", czyli od takiego typowego umawiania się z dziewczyną z nadzieją na "coś więcej".
Zgadujesz, że nigdy nie miała chłopaka, a ja zgaduje że ma ona 19 lat. Prawdopodobnie obydwaj mamy rację smile
Pozwoliłem sobie zatem poczynić takie założenie i będę kontynuował według niego.
To ułatwia jak i utrudnia sytuację.
Zasady są takie:
Ty musisz pierwszy proponować spotkania. Myślę, że może to potrwać nawet do etapu związku.
Motywy z "dotykiem" są ok., ale weź poprawkę na jej nieśmiałość, jak ją za bardzo "zmacasz", to będzie ona odwlekała kolejne spotkanie z obawy, że będziesz się chciał posuwać dalej.Poszerzaj jej strefę komfortu, ale bacznie obserwuj reakcję. Ma być wam miło, bez obawy, że chcesz od niej "jednego".
Bądź na luzie i niezobowiązujący, nie każ jej się określać. Ona najpierw powinna coś poczuć, a jak się chce z Tobą spotykać "sam na sam", to pewnie wkrótce "coś poczuje". Kiedy to nastąpi, to myślę, że się zorientujesz.
Nie bój się, że wpadniesz w to osławione "friend zone", ona jest za młoda i zbyt mało doświadczona, więc zwykłe "przyjacielskie" kontakty myślę, że są wystarczająco emocjonujące, na pewno nie jesteś jej obojętny, bo bywa przy Tobie spięta smile
Obydwoje jesteście niedoświadczeni, jak "dzieci we mgle", ale Ty masz jedno potężne narzędzie - forum! smile

Czekamy na dalszy rozwój sytuacji.

I przypomniało mi się:
Nigdy nie zbywaj jej, kiedy zagaduje "Hej, co tam?" itp., uwierz, że napisanie tego do Ciebie, to dla niej duże wyzwanie, więc nie gaś jej zapału smile

Tomek

PS Czekamy na rozwój wydarzeń wink

29 Ostatnio edytowany przez Sz_mon (2016-02-01 12:57:01)

No okej, sprawa wygląda tak, że chciałem obejrzeć z nią film, powiedziała "nie chce mi się" (ku*$# jak ja nienawidzę, gdy mówi że jej się czegoś nie chce), ale zaproponowałem jej to pod koniec naszego spotkania, słownie (to "nie chce mi się" wygląda mi jak mechanizm obronny, tzn. powie to od razu, nawet nie myśląć), czyli możliwe że o tym teraz myśli i jakoś będzie próbowała się ze mną skontaktować (np. fb, bo wiem że łatwiej jest jej o czymś pisać niz mówić) i o tym konkretniej pogadać.

Jest jeszcze jeden problem, gdy gdzieś idziemy coraz częściej zapada niezręczna cisza (na szczęście szybko mija) Czuję że zaczyna nam brakować tematów do rozmowy, bo gadaliśmy już naprawdę dużo, obawiam się że w końcu zrobię się dla niej nudny.

Mam wrażenie że jest introwertykiem.

Jeszcze jedna rzecz:
Kiedyś powiedziałem jej że sprawia wrażnie smutnej, odpowiedziała że lubi się pośmiać.
Gdy z nią rozmawiam staram się uśmiechać, żartować etc. na co ona reaguje częstym chichotaniem(nawet ze średnio śmiesznych spraw), ale to wygląda na taki nerwowy uśmieszek. No i właśnie, czy śmieje się bo się denerwuje, czy śmieje się bo uważa że jest wtedy dla mnie atrakcyjniejsza czy co?

30

Sz_mon, za bardzo to wszystko analizujesz, rozkładasz na części pierwsze, daj spokój bo zwariujesz! Raz Ci na niej mega zależy i nie możesz sie do niej nie odzywać, a teraz na siłę szukasz w niej negatywów...normalnie gorzej niż baba tongue Zajmij się sobą, być może Twoje zbytnie zainteresowanie jej osobą zaczyna ją najnormalniej przytłaczać? Może ona o Ciebie nie zabiega bo w ogóle nie dajesz je pola do popisu robiąc wszystko za 2? Odpuść trochę, bo takie podawanie się na tacy nie jest też atrakcyjna dla dziewczyn, a zaczyna być niekomfortowe i męczące wink

31 Ostatnio edytowany przez enya (2016-02-03 13:29:48)

A według mnie ona się boi. Może sama czuje się niepewnie, w sensie oczekuje bardziej wyraźnych sygnałów zainteresowania z Twojej  strony - autorze wątku. Możliwe, że właśnie nigdy nie miała chłopaka, nigdy się nie całowała itp., a co za tym idzie jest nieśmiała i niepewna. Pewnie chciała by być bliżej autora ale sama z siebie boi się to okazać. Według mnie powinieneś sam z siebie wychodzić do niej z coraz śmielszymi gestami ale jednak subtelnymi, jak własnie całus w policzek na powitanie, pożegnanie, złapanie za rękę w czasie spaceru itp. Jeśli na te gesty nie będzie uciekać, robić uników to znaczy, że jest ok. Nie wydaje mi się aby ona specjalnie zgrywała taką niedostępną księżniczkę.

32

No okej, chyba już dosyć wystarczająco wiem, teraz tylko czas popracować nad sobą i się odważyć hmm

Posty [ 32 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyna nie daje żadnych znaków, albo jestem ślepy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024