Jak to jest z dowodem osobistym? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Jak to jest z dowodem osobistym?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Jak to jest z dowodem osobistym?

Witam,
Chciałbym się Was spytać czy muszę użyczyć dowodu osobistego(skan) dla pracodawcy przy umowie na zlecenie. Pytam przezornie bo nie wiem czy taka sytuacja będzie miała miejsce, jeśli jednak to mam obawy bo niestety z takim papierkiem można różne rzeczy zrobić jeśli dostanie się on w niepowołane ręce.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez pomocnikgargamela (2016-02-05 02:13:51)

Odp: Jak to jest z dowodem osobistym?

W teorii - pracodawcy nic do Twojego DO. To dokument ściśle związany z osobą,  którego nikt nie może żądać "od tak" - tak kiedyś powiedział ktoś mądry - chyba Sąd Najwyższy.
W praktyce - dokładnie odwrotnie.

Pracodawca nie może wymagać innych danych, niż te które są niezbędne dla nawiązania stosunku pracy, a ktorebki są w dowodach. Ale nie spotkałem się z sytuacją,  żeby pracownik odmówił okazania dowodu osobistego.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Jak to jest z dowodem osobistym?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024