Oszczędności w banku - nadal bezpieczne? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Oszczędności w banku - nadal bezpieczne?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Oszczędności w banku - nadal bezpieczne?

Krótko i na temat. Zmieniła nam się władza, co się dzieje i dziać zapewne będzie - każdy widzi. Jakiś czas temu w mediach miała miejsce mała wrzawa dotycząca między innymi pieniędzy Polaków ulokowanych na kontach i lokatach. Różne persony wypowiadały się, że teoretycznie możliwe jest by łaskawie nam rządzący tak, o zablokowali sobie nasze konta a dokładniej środki by [tu wymieniano różne powody których niestety nie pomnę]. Co o tym myślicie?

Czy jest to realne zagrożenie? Czy mamy się czego bać? Czy powinniśmy wypłacić pieniądze i trzymać gotówkę 'przy sobie'? Czy władza może położyć pieniądze na naszym być albo nie być?

I żeby nie było, temat jest całkiem na serio chociaż pozornie wszystko to wygląda jak 'no przecież takich rzeczy nie zrobią'...Tyle tylko że i nasza i nie tylko nasza historia wskazuje, że na takiej wierze można się niejednokrotnie srogo przejechać.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Oszczędności w banku - nadal bezpieczne?
Metyl napisał/a:

Krótko i na temat.
Różne persony wypowiadały się, że teoretycznie możliwe jest by łaskawie nam rządzący tak, o zablokowali sobie nasze konta a dokładniej środki by [tu wymieniano różne powody których niestety nie pomnę]. Co o tym myślicie?

Krótko i na temat - bzdura.
Nie wiem jakie persony się w taki sposób wypowiadały. Mogę się tylko domyślać. Nie panikuj, bo to absurdalne.
Oczywiście, że teoretycznie wszystko jest możliwe wink Skoro władze niemieckie niedawno sugerowały możliwość odbierania nieruchomości (przeznaczonych na cele gospodarcze) aby pomieścić imigrantów...

3

Metyl, nie mam na szczęście lokat więc luzik, polecam:)  Nie wydaje mi się realne zagrożenie odgórnego zajmowania lokat obywateli. Węgrzy tego nie zrobili. Podwyższyli podatek od lokat bankowych z 16 do 22%, no i parę słabszych banków upadło po nałożeniu podatku bankowego. U nas póki co cisza na temat podwyższania "podatku Belki" no i mamy Bankowy Fundusz Gwarancyjny. Mamy również wreszcie rzetelne media, więc możesz liczyć, że w razie jakichkolwiek zmian zostaniesz o nich poinformowany.

4

Metyl napisał/a:

Krótko i na temat. Zmieniła nam się władza, co się dzieje i dziać zapewne będzie - każdy widzi. Jakiś czas temu w mediach miała miejsce mała wrzawa dotycząca między innymi pieniędzy Polaków ulokowanych na kontach i lokatach. Różne persony wypowiadały się, że teoretycznie możliwe jest by łaskawie nam rządzący tak, o zablokowali sobie nasze konta a dokładniej środki by [tu wymieniano różne powody których niestety nie pomnę]. Co o tym myślicie?

Czy jest to realne zagrożenie? Czy mamy się czego bać? Czy powinniśmy wypłacić pieniądze i trzymać gotówkę 'przy sobie'? Czy władza może położyć pieniądze na naszym być albo nie być?

I żeby nie było, temat jest całkiem na serio chociaż pozornie wszystko to wygląda jak 'no przecież takich rzeczy nie zrobią'...Tyle tylko że i nasza i nie tylko nasza historia wskazuje, że na takiej wierze można się niejednokrotnie srogo przejechać.

nie strasz... sama mam konto oszczędnościowe i w zasadzie wiekszosc kasy trzymam w banku na koncie tez oprocentowanym (wymarzone), mam tez oszczednosci w domu ale niewiele...

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Oszczędności w banku - nadal bezpieczne?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024