Jak poradzić sobie z niechcianymi myślami o byłym chłopaku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak poradzić sobie z niechcianymi myślami o byłym chłopaku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez karo89 (2016-01-29 00:04:08)

Temat: Jak poradzić sobie z niechcianymi myślami o byłym chłopaku

Historia krótko wygląda tak...
Byłam z chłopakiem 4 lata, od dłuższego czasu nie układało się, nie Kochałam go a bardziej była to już rutyna niż Miłość i prawdziwe uczucie z mojej strony - on mnie Kochał i mu zależało do samego końca. Jednak ja postanowiłam tego dłużej nie ciągnąć i zakończyć ten "związek".

Po około miesiącu poznałam cudownego chłopaka w którym się zakochałam z wzajemnością i to było to "coś". Od tamtego dnia zaczęłam wierzyć, że istnieje prawdziwa Miłość od pierwszego wejrzenia. Jestem z Nim 3 lata i jestem z nim szczęśliwa - bez porównania z tym co było w poprzednim związku.

Rok temu mój były wyszedł za mąż z powodu wpadki, teraz ma żonę i dziecko. Kiedy się o tym dowiedziałam niestety myśli z nim związane wróciły i dużo o nim myślę i bardzo mnie to męczy, że jakoś trudno wymazać go z mojej głowy. Często mam też sny z nim związane. W żaden sposób za nim nie tęsknię, nie żałuję, że się z nim rozstałam - wręcz przeciwnie to była najlepsza decyzja w moim życiu. Jednak te myśli w których on się pojawia - to jest męczące, bo chciałabym go wymazać tak jakby go nigdy nie było... a obraz byłego pojawia się w mojej głowie bez powodu.

Jak sobie z tym poradzić, żeby przestać o nim myśleć?

Może ktoś był w takiej lub podobnej sytuacji?

Na prawdę jest to denerwujące, że będąc w szczęśliwym związku myśli się o byłym chłopaku z którym się nie było szczęśliwym.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak poradzić sobie z niechcianymi myślami o byłym chłopaku

Jakby mój były wyszedł za mąż to też trudno by było mi o nim zapomnieć xD
Spytaj się samej siebie skąd te myśli, staraj się podświadomie zmieniać temat myśli jak zaczniesz znowu myśleć o nim, zamiast się jeszcze nakręcać. On już ma swoje życie, czas na TWOJE, zajmij się swoim partnerem, może dziecko tongue? praca? nowe hobby?

Wcale się nie dziwie, jakiś rok temu mój pierwszy chłopak stanął na ślubnym kobiercu i patrząc na FB na jego fotki myślałam o nim. Ale wzięłam to na spokojnie bo i po co skoro obok mnie kroczy cudowny mężczyzna? Więc wygoń myśli i zapomnij. Pamiętaj że obok masz innego cudownego mężczyzne.

4

Czemu miałabyś zapomnieć? Spędziliście 4 lata życia razem.  smile

Jakiego rodzaju są to myśli?

5

cb napisał/a:

Czemu miałabyś zapomnieć? Spędziliście 4 lata życia razem.  smile

Jakiego rodzaju są to myśli?

Może i spędziłam z nim 4 lata, ale nie był to zbytnio szczęśliwy czas... Był to jednak mój pierwszy facet w życiu i może dlatego tak trudno mi nie myśleć o nim.
Chciałabym jednak, żeby nie wracały tak często myśli związane z nim. A jest to trudne do pokonania - mimowolnie pojawiają się np gdy siedzę przed telewizorem i już jakieś skojarzenie z nim. Coś przeglądam w necie i jakiś element mi go przypomni i znowu myślę o nim.

Są to myśli po prostu dotyczące jego, jego życia, jego żony, dziecka. Nie są to w żaden sposób jakieś myśli erotyczne. Po prostu takie zwykłe, codzienne rozmyślanie.
Od momentu, kiedy się dowiedziałam, że będzie miał dziecko i bierze ślub myśli o nim odżyły. I tak to już trwa prawie rok.

6

marta.kowalewicz napisał/a:

Wcale się nie dziwie, jakiś rok temu mój pierwszy chłopak stanął na ślubnym kobiercu i patrząc na FB na jego fotki myślałam o nim. Ale wzięłam to na spokojnie bo i po co skoro obok mnie kroczy cudowny mężczyzna? Więc wygoń myśli i zapomnij. Pamiętaj że obok masz innego cudownego mężczyzne.

Kurcze, ale jak je wygonić hmm. Nie mam już nerwów do tego... Nie chcę o tym nawet mówić obecnemu chłopakowi bo się obawiam, że to coś popsuje między nami, boję się, że on to odbierze w taki sposób, że tęsknię za moim byłym a tak nie jest.

karo89 napisał/a:
marta.kowalewicz napisał/a:

Kurcze, ale jak je wygonić hmm. Nie mam już nerwów do tego... Nie chcę o tym nawet mówić obecnemu chłopakowi bo się obawiam, że to coś popsuje między nami, boję się, że on to odbierze w taki sposób, że tęsknię za moim byłym a tak nie jest.

Zwyczajnie, po prostu. Nie ma zwyczajnie sensu rozpamiętywania tego jak było między wami kiedyś, czy było dobrze czy nie. Trzeba skupić się na tym co się ma, bo można to stracić. A czy warto tracić coś wartościowego?

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak poradzić sobie z niechcianymi myślami o byłym chłopaku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024