Witam, chciałbym się Was poradzić, ponieważ sam nie wiem co powinienem w takiej sytuacji zrobić.
Jestem z dziewczyną ponad rok, ale mieliśmy swój "kryzys" niby wszystko okej było, ale RAZ jeden jedyny sprawdziłem jej wiadomości na FB (żałowałem, że w ogóle zalogowałem się na jej konto) i znalazłem tam wiadomości z byłym (tj. że chcieli się spotkać) - odpowiedziała, że to były tylko żarty i że on o tym wie (do spotkania nie doszło) i z jej "przyjacielem" w którym ona kiedyś była zakochana, a wtedy on do niej wypisywał jak to ją kocha, jak to ona powinna być z nim... i znalazłem wiadomość, w której on napisał, że chce żeby ona wysłała mu zdj. brzucha, a ona wysłała mu to zdjęcie.
Jak się o tym dowiedziałem pojechałem do niej i jej wygarnąłem, że skoro ma tak robić to nie chce z nią być i albo zrywa z nimi kontakt, albo to koniec postanowiła, że zerwie kontakt.
Ostatnio jakaś dziewczyna zaczęła do mnie wypisywać pierw o film jaki polecam itp. i zaczęła dawać znaki, że chce ode mnie czegoś więcej, gdy to zrozumiałem zerwałem kontakt, ale powiedziałem swojej dziewczynie o tym jakoś 5 dni później na co ona powiedziała, że ja jej każe mówić wszystko od razu, a sam tego nie robię i to jest identyczna sytuacja jak z tym jej "przyjacielem" z tym, że to ona do mnie napisała i ja jej "nie uległem" i sam się przyznałem, a o jej przyjacielu dowiedziałem się przez to, że wszedłem na jej konto i uważa, że ja jej nie mogę zakazać kontaktu z tym przyjacielem (w sumie ma rację ma swoje życie, jednakże ja nie chce być w związku, w którym mam tolerować zachowania tego gościa i to jej powiedziałem i pytam, a co jak się zobaczycie i znów będzie zarywał, a ona, że wtedy da spokój).
Chciałbym dodać, że ona utrzymywała z nim kontakt po tym jak on mówił, że ją kocha przez pół roku (po tym czasie dowiedziałem się o tym zdjęciu).
Jednakże ostatnio on znów dodał ją na FB, a ona zaakceptowała zaproszenie, zwróciłem jej uwagę, ponieważ nie chcę żeby spotkało mnie to drugi raz na co ona powiedziała, że "Co z tego, że mu wysłałam to zdjęcie, widział mnie tyle razy w stroju kąpielowym, że to zdjęcie to nic" i że chce mieć z nim kontakt i się zobaczyć żeby pogadać bo źle się czuje z tym, że jej tego zabroniłem (powiedziałem, że ma go usunąć i zablokować).
I tu pytanie, ja przesadzam czy ona ? Co powinienem zrobić ?