Dlaczego niektóre dziewczyny mężczyźni chcą tylko do seksu a inne - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Dlaczego niektóre dziewczyny mężczyźni chcą tylko do seksu a inne

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 23 ]

Temat: Dlaczego niektóre dziewczyny mężczyźni chcą tylko do seksu a inne

do stałego związku? I czym te pierwsze są lepsze od tych drugich. Pytam bo miałam taką sytuację, że facet był miły podrywał mnie, prawił komplementy, spytał czy chce z nim być a na końcu okazało się ze ma dziewczynę. Więc po to wszystko było? Po co pytał czy z nim będę jak kogoś miał? Ale najważniejsze to chce spytać czemu tak jest że jedne tylko są do pocieszenia, seksu etc. a inne biorą sobie mężczyźni za dziewczyny. Ja nie czuję się jakoś gorsza od tych do stałego związku co biorą bo nie jestem puszczalska czy coś takiego, żebym się nadawała tylko do jednego, więc czemu tak jest?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dlaczego niektóre dziewczyny mężczyźni chcą tylko do seksu a inne

Jak facet potrzebuje pocieszenia, to jakakolwiek się nie trafi będzie do pocieszenia. A jak akurat szuka związku, to szuka do związku.

3

Jeżeli trafiałaś tak więcej razy, to może przypadkowo po prostu, no jak widać niewierni, taki kiepski charakter i tak jak pisze Sagi pewnie spodobałaś im się fizycznie. Do tego nie mieli skrupułów. No albo badał grunt czy zerwać z dziewczyną, czy inna będzie chciała z nim być. Okropne zachowanie, ale niektórzy tak robią. Niemniej nie jest to sytuacja, gdzie powinnaś się sama tym przejmować, po prostu trzymaj się od takich facetów z daleka, skoro chcesz poważnego związku.

4

W wyborze partnerów nie ma przypadku. Jedne dziewczyny przyciągają facetów, którzy chcą związku, inne takich, którzy szukają seksu.

5 Ostatnio edytowany przez filezila (2016-01-17 17:43:04)

a może panowie się wypowiedzą dlaczego tak się dzieje, bo to bardzo ciekawy temat. czemu i jakie kobiety są przypisywane do konkretnych celów?

6 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2016-01-17 18:19:06)

Jest kilka powodów:

1. Mężczyzna nie szuka w danym momencie związku i nawet gdyby stanął przed nim 'idealny materiał' na żonę, nie potraktowałby jej inaczej niż Damę do towarzystwa, ewentualnie w ogóle nie wiedziałby jak to ugryźć i nie skonsumował: na zasadzie - "zbyt dobra by wykorzystać, zbyt mało seksowna by nie móc się oprzeć"  wink

2. Rozwinięcie przyp. nr 1: Kobieta ma powodzenie u innych facetów, a on wie, że jest ono niemałe - w związku z tym ma do wyboru 2 drogi: być najbardziej zajebisty jak się da, żeby być na czele tego 'peletonu' do jej "serduszka" wink albo bzyknąć/-ać - na tyle na ile (i jak długo) ona pozwoli i odpuścić, bo nie ma siły na ciągła walkę o nią z innymi samcami.

3. Facet jest po prostu zajęty/żonaty i szuka "urozmaicenia" poza związkiem.

7

czyli albo
1- nie chce związku ale chce seksu [ i wtedy skupia sie na kobietach, ktore wg niego do tego pasuja czyli latwych wg niego]
2- kobieta ma powodzenie i albo walczy o nia z innymi albo odpuszcza i sobie pobzyka [z tym sie nie zgadzam, cos mi nie pasuje smile]
3- zajety [ czyli albo sie nie zainteresuje zadna albo tylko latwymi. [logiczne]

pytam, bo mam kolezanke z ktora czasami chodze do klubu i ona czesto otrzymuje propozycje na seks, denerwuja ja to bardzo. ja nigdy takiej propozycji nie dostalam ufff smile ogolnie otacza ja zawsze kolo facetow ale takich,w ktorych kregu zainteresowania ja bym nie chciala byc. i oni czesto takie teksty do niej rzucają. do mnie podchodzi duzo mniej osob ale za ta duzo fajniejsi smile i nie wiem od czego to zalezy

8

2- kobieta ma powodzenie i albo walczy o nia z innymi albo odpuszcza i sobie pobzyka [z tym sie nie zgadzam, cos mi nie pasuje smile

a) To może być facet o niższym poczuciu wartości - wtedy uznaje, że zbyt duże ryzyko, że ona go zdradzi: wcześniej czy później, więc sam się wycofuje. Zanim to jednak nastąpi, cieszy się, że ma szansę chociaż pobzykać - niezapomniane przeżycia i jest co kolegom poopowiadać wink

b) Typ faceta, który lubi "gonić króliczka" dla samego gonienia. W momencie gdy "dogoni" - w swoim rozumieniu = zaliczy, to ciśnienie mu opada i łatwiej mu odpuścić. A na żonę chce/wybierze mniej "rozchwytywaną" kobietę.

9

no rozumiem o co chodzi.
a masz jakis pomysl jak wyjasnic ta sytuacje mojej znajomej? moze jakies spostrzeżenia ?

10

Musiałabym zobaczyć jak ona się zachowuje i jak wygląda.

11

no tak, wrozka nie jestes smile

ale ja tak sobie myslalam, ze w tym wygladzie cos jest. kiedys jakis facet jej powiedzial, ze ma sukienke jak pod lampe [czy cos w tym stylu]. i chyba faktycznie dos wyzywajaco wyglada, miniowki, dekolty itp. nie wulgarnie ale wyzywajaco.
i w kwestii zachowania zauwazylam, ze chyba nie stawia granic, tzn jak ktos podejdzie do niej to po kilku piosenkach pozwala sie obmacywac [ w tancu]. no ja tego nie cierpie ale moze to ja wlasnie jestem przewrazliwiona...?

12

No to wszystko jasne

Myślałam z początku, że to inny typ kobiety, dlatego dopytałam.
Teraz już wiem, że to po prostu niedowartościowane dziewczę. Stąd ci panowie, którzy podbijają, też nie najwyższych lotów wink

13

kurcze no faktycznie jest troche niedowartosciowana? skad wiedzialas? wink

ale bardzo ciewkaw dla mnie jest to, skad mezczyzni wiedza, ze ona akurat jest latywm kaskiem? czy to normalnie widac?

a o jakim typie kobiety pomyslalas na poczatku? smile

14

Jasne, że to widać...słychać i czuć wink

Na początku pomyślałam o seksownej lasce z dystansem do facetów i z klasą.
ale to nie ona, już to wyjaśniłyśmy smile

15 Ostatnio edytowany przez filezila (2016-01-17 19:45:23)

no nie ona a klasy faktycznie wg mnie jej troche brakuje... czasami to jej szkoda ale co ja jej poradze.

po jakim zachowaniu widać, słychać i czuć? smile

16

Ten krótki opis wystarczy. Desperację widać na odległość.

Mam taką znajomą. typ kobiety, która "zawsze jest chętna", ale to dlatego, że nie ma praktycznie żadnego wyboru.
Daje facetom robić ze sobą co chcą, a potem dostaje kopa i historia się powtarza z innym.

Czy mi jej szkoda?
Na początku tak, ale później zrozumiałam, że to jej wybór.

17

no mi czasami jej szkoda, jak ją tak traktują ale sama na to sobie pozwala... taki trochę paradoks.

dziekuje, ze mi wytlumaczylas niektore zaleznosci smile chociaz tez sie domyslalam paru rzeczy. ale chyba najtrafniejsze jest to niedowartosciowanie.

szkoda, ze panowie nie zabieraja glosu, bo moza by bylo zobaczyc jak to wyglada z ich punktu widzenia smile
lubie takie konfrontacje wink

18

Niektóre kobiety poza fajnym ciałem nie mają nic do zaoferowania facetom więc ci traktują je jako seks zabawki, które jak się znudzą są wymieniane na inny model. Nie każda kobieta nadaje się na potencjalną matkę naszych dzieci - w sprawach łóżkowych nie ma takich wymagań.

19

odnalazłam wątek smile i chcę trochę odnowić wink

powrót do mojej znajomej z przed kilku postów. kobieta 30 lat w tym roku skończy. jesteśmy w tym samym wieku.
spotkałyśmy się po kilku miesiącach, poopowiadała mi co u niej się działo... tyle i związków zaczęła tyle samo było gorzkich rozczarowań.
pierwszy facet moim zdaniem ok, niby wszystko bylo ok, każda chwila razem, kazdy weekend no i ja zostawil. wg mnie chyba go zaglaskala.
drugi, no to już jest tragedia. jak dla mnie alkoholik. ona tez tak uwaza ale... najlepsze jest to ze zastanawia sie dlaczego sie tak zachowal tzn. olal ja a nie zastanawia sie czy on jest odpowiednim facetem... kiedys zakonczyla zwiazek kilkuletni z pijakiem, i teraz robi to samo... dlaczego?

powiem szczerze, ze nie sądziłam że kobieta ładna inteligentna, wyksztalcona bedzie sie tak zachowywac.

nie wiem skad facei wiedza, ze ona taka jest, przeciez ich wczesniej nie znała. chca tylko zaliczyc albo ja ewidentnie wykorzystuja jako kierowce, organizatora wyjazdow itp . chcialabym na nia jakos wplynac ale rozmowy nic nie daja a po drugie to dorosla osoba...

20

filezila napisał/a:

odnalazłam wątek smile i chcę trochę odnowić wink

powrót do mojej znajomej z przed kilku postów. kobieta 30 lat w tym roku skończy. jesteśmy w tym samym wieku.
spotkałyśmy się po kilku miesiącach, poopowiadała mi co u niej się działo... tyle i związków zaczęła tyle samo było gorzkich rozczarowań.
pierwszy facet moim zdaniem ok, niby wszystko bylo ok, każda chwila razem, kazdy weekend no i ja zostawil. wg mnie chyba go zaglaskala.
drugi, no to już jest tragedia. jak dla mnie alkoholik. ona tez tak uwaza ale... najlepsze jest to ze zastanawia sie dlaczego sie tak zachowal tzn. olal ja a nie zastanawia sie czy on jest odpowiednim facetem... kiedys zakonczyla zwiazek kilkuletni z pijakiem, i teraz robi to samo... dlaczego?

powiem szczerze, ze nie sądziłam że kobieta ładna inteligentna, wyksztalcona bedzie sie tak zachowywac.

nie wiem skad facei wiedza, ze ona taka jest, przeciez ich wczesniej nie znała. chca tylko zaliczyc albo ja ewidentnie wykorzystuja jako kierowce, organizatora wyjazdow itp . chcialabym na nia jakos wplynac ale rozmowy nic nie daja a po drugie to dorosla osoba...

Bo już na pierwszy rzut oka widać, że to panna z gatunku "nieważne co się dzieje, ważne aby się działo". Alkoholik załatwia całą gamę emocji, od skrajnie negatywnych po te dobre i najwidoczniej ona na to leci. Zresztą jak większość z kobiet. A w jej przypadku "badboy" działa na nią podwójnie, bo wcześniej zerwał z nią typek, którego zagłaskała, jak to powiedziałaś, czyli w jej głowie jest proste równanie  stabilizacja i spokój = nieudany związek.

P.S. - Nie przetłumaczysz jej. Sama musi się zorientować w jakim jest położeniu. Ty ewentualnie możesz spróbować ją pokierować.

21

ja, powiem szczerze, że jestem w szoku jak widzę gdy ona cały czas utrzymuje kontakt z tymi facetami. od czasu do czasu wg niej po kolezensku sie z nimi spotyka, albo pisze jakiegos smsa. ... ja z tym, ktory ja zostawil, bym juz nie pisala, przeciez on odszedl.

moim zdaniem latwiej jest urwac kontakt niz tak sie meczyc... ona sama sie katuje tymi kontaktami i takimi skrawkami zainteresowania. próbuję z nią rozmawiać ale mam wrażenie, że ona nie widzi problemu w sobie tylko w tych facetach. no i sama stwierdza, ze takie przypadki przyciaga...

22

Z facetem sprawa wygląda tak,że innych cech szuka u kobiety na przygodę,a innych u kandydatki na żonę/matkę, z resztą kobiety też tak chyba robią.

23

theonlyone napisał/a:

Z facetem sprawa wygląda tak,że innych cech szuka u kobiety na przygodę,a innych u kandydatki na żonę/matkę, z resztą kobiety też tak chyba robią.

no i to te cechy widać na pierwszy rzut oka?  Nawet jeśli się kogoś nie zna? jakie to są np cechy?  Byłam w szoku gdy usłyszałam jak obcy facet proponował jej numerek! Ja nigdy takiej propozycji nie usłyszałam... Normalnie obcy facet podszedł do niej i prosto z mostu zaproponował seks.

Posty [ 23 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Dlaczego niektóre dziewczyny mężczyźni chcą tylko do seksu a inne

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024