Witam,podjęłam decyzję,aby w weekendy uczyć się w PSKK na kierunku wymienionym w tytule. Mam 40 lat,pracuję zawodowo,dzieci prawie dorosłe,jestem "na zakręcie" w życiu osobistym. Chcę robić coś dla siebie,coś z myślą o przyszłości. Kierunek ten mnie zainteresował,jest to jak sądzę przyszłość w naszym kraju. Czy jest tu ktoś,kto zatknął się z takim zawodem,a może ktoś,kto uczy się w takiej szkole dla dorosłych.Chciałabym dowiedzieć się jak najwięcej na ten temat
Czemu nie, jak masz taką pasję to idź w to:)
Nie chcę pozbawiać złudzeń, ale ludzie po studiach w tym kierunku mają problem ze znalezieniem pracy. Proponuję najpierw przejrzeć oferty pracy dla osób z wykształceniem średnim, a później zadecydować co jest najlepsze, żeby nie marnować czasu na oś czego się nie wykorzysta.
Dziękuję Wam za wpisy Ten kierunek mnie zainteresował dlatego, że moim zdaniem energia odnawialna jest przyszłością w naszym kraju. A czy będzie praca? Mam nadzieję,że rynek potrzeb tego typu rozwinie się w ciągu kilku lat i że da się z tego mieć trochę pieniążków. Interesuje mnie ta dziedzina,tylko nie jestem pewna czy sobie poradzę. Na co dzień pracuję z maszynami,robotami przemysłowymi, na linii produkcyjnej w celi robotów. Z mężczyznami. Praca typowo "męska", terminologia wyłącznie techniczna. I idzie mi nie najgorzej