Jak najlepiej zadbać o swoją kondycje i zdrowie???/ Z czego korzystacie siłownia fitness, a morze basen???? Nie wiem na co się zdecydować:( Najlepiej to bym skorzystała z każdego po trochu:) A wy jak sobie z tym radzicie?
Zdecydowanie wybierz fitness, będziesz miała większy wybór ćwiczeń. Zainteresuj się pilatesem i ćwiczeniami z piłką gimnastyczną, poprawią Twoją sprawność ruchową, kondycję i przy okazji te ćwiczenia dobre są na kręgosłup, o który warto zadbać. Wzmocnisz mięśnie i będziesz lepiej się czuła. Gdy zapragniesz ćwiczeń spalających to i znajdą się ćwiczenia na to z fitnessu
Gdybyś szukała sobie klubu fitness, czy innego sportowego to polecam zacząć od wyszukiwarki FITPLANNER (poszukaj u wujka google tej wyszukiwarki) - zajęć i klubów sportowych, bardzo przydatna rzecz w dzisiejszych czasach ;p
Każdy z tych jest dobry ja jako chłopak wybrał bym basen:) ale wszystko jest dobre:)
ja bym wolała basen
fajnie odpręża ,a przy tym rzeźbi sylwetkę ![]()
Hej,
zależy jeszcze, jaką masz kondycję i wagę
Przy małej kondycji i wysokiej nadwadze chyba warto wybrać basen. Fitness jest też fajny, ale jak nie masz kondychy, to nie bierz czegoś mega trudnego - przyjemne są dance aerobiki czy Zumby (swoją drogą - też powinnam się wybrać ;x).
Siłownia - mnie nie przypadła do gustu, może dlatego że była trochę monotonna w moim przypadku i nie czułam się w pełni swobodnie.
Wypróbuj najlepiej wszystkie te 3 rzeczy i sprawdź, gdzie Ci się najlepiej chodzi i ćwiczy - żebyś miała chęć iść na kolejne i jeszcze kolejne zajęcia ![]()
Zdecydowanie to, w czym czujesz się najlepiej. Ja wybrałam siłownię i to był dla mnie najlepszy wybór
Teraz dołączyłam też bieganie i jest jeszcze lepiej. Ale np. na basenie czuję się koszmarnie a moja siostra chodzi tylko na basen bo na siłowni czuje się źle. Popróbuj wszystkiego i wybierz to co najbardziej ci się spodoba.
jak masz karte multisport to najlepiej korzystać ze ... wszystkiego,. im bardziej urozmaicone cwiczenia tym lepiej!
Ja polecam basen, nie obciąża stawów, fajnie rozwija i rozcąga mieśnie. Nie pocisz się ![]()