witajcie!
chciałabym zalozyc sobie konto w banku. nie mam pracy, bo chodze jeszcze do szkoły ale przydaloby mi się konto w banku. w wakacje pracuje dorywczo i wpadają mi jakies pieniądze no i czasem w trakcie roku szkolnego. jakie polecacie mi konto żeby wymagalo jak najmniej kosztów lub nawet wcale no i żeby nie trzeba było go zasilac regularnie? jaki bank?
sophie2, wszystko zależy od tego, czego konkretnie oczekujesz. Czy zależy Ci na tym, by to było konto internetowe? Czy zależy Ci na tym, by gdzieś w Twojej okolicy znajdował się bankomat danego banku? Oferty są w sumie bardzo podobne. Ja na studiach miałam konto internetowe (zresztą nadal mam), gdzie płaciłam tylko 4 zł miesięcznie za utrzymanie karty do bankomatu. Gdybym nie chciała mieć karty, to niczego bym nie płaciła. Najlepiej będzie, jeśli wpiszesz sobie w Google coś w stylu "najlepsze konta studenckie porównanie" albo "ranking najlepszych kont dla studentów". Bez problemu znajdziesz tabele z porównaniami ofert poszczególnych banków i sama wybierzesz konto, które najbardziej Ci odpowiada. O szczegóły możesz dopytać w banku, wszystko spokojnie Ci wytłumaczą.
sophie2, wszystko zależy od tego, czego konkretnie oczekujesz. Czy zależy Ci na tym, by to było konto internetowe? Czy zależy Ci na tym, by gdzieś w Twojej okolicy znajdował się bankomat danego banku? Oferty są w sumie bardzo podobne. Ja na studiach miałam konto internetowe (zresztą nadal mam), gdzie płaciłam tylko 4 zł miesięcznie za utrzymanie karty do bankomatu. Gdybym nie chciała mieć karty, to niczego bym nie płaciła. Najlepiej będzie, jeśli wpiszesz sobie w Google coś w stylu "najlepsze konta studenckie porównanie" albo "ranking najlepszych kont dla studentów". Bez problemu znajdziesz tabele z porównaniami ofert poszczególnych banków i sama wybierzesz konto, które najbardziej Ci odpowiada. O szczegóły możesz dopytać w banku, wszystko spokojnie Ci wytłumaczą.
ok dziękuje za odpowiedz
wiele banków mq oferty dla uczniów studentów, a nawet dla dzieci od 13 roku życia. Ja polecam ze swojej strony bank pocztowy zakładasz na poczcie lub przez internet, można wnioskować o kartę płatniczą.
Wybierając bank i konto zwróciłabym szczególna uwagę na to w jakich i w ilu bankomatach będzie można za darmo wypłacać pieniądze. Nie ma nic bardziej wkurzającego niż przy pobycie w jakimś obcym mieście szukanie bankomatu naszego banku. Bo inaczej płacimy dosyć sporą - według mnie - prowizję. Czasem warto zapłacić trochę więcej za użytkowanie karty bankomatowej a mieć komfort bezprowizyjnych wszystkich bankomatów.
Tak to ważne, a w banku pocztowym nie ma bankomatów, można w każdym wypłacać 4 razy bezpłatnie.
a polecacie jakiś konkretny bank, w którym koszty są jak najmniejsze?
Bardzo dużo bankomatów ma pko bp. ja już pracuję i mam konto za zero, to, to mogę polecić.