konto bankowe - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: konto bankowe

witajcie!
chciałabym zalozyc sobie konto w banku. nie mam pracy, bo chodze jeszcze do szkoły ale przydaloby mi się konto w banku. w wakacje pracuje dorywczo i wpadają mi jakies pieniądze no i czasem w trakcie roku szkolnego. jakie polecacie mi konto żeby wymagalo jak najmniej kosztów lub nawet wcale no i żeby nie trzeba było go zasilac regularnie? jaki bank?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: konto bankowe

sophie2, wszystko zależy od tego, czego konkretnie oczekujesz. Czy zależy Ci na tym, by to było konto internetowe? Czy zależy Ci na tym, by gdzieś w Twojej okolicy znajdował się bankomat danego banku? Oferty są w sumie bardzo podobne. Ja na studiach miałam konto internetowe (zresztą nadal mam), gdzie płaciłam tylko 4 zł miesięcznie za utrzymanie karty do bankomatu. Gdybym nie chciała mieć karty, to niczego bym nie płaciła. Najlepiej będzie, jeśli wpiszesz sobie w Google coś w stylu "najlepsze konta studenckie porównanie" albo "ranking najlepszych kont dla studentów". Bez problemu znajdziesz tabele z porównaniami ofert poszczególnych banków i sama wybierzesz konto, które najbardziej Ci odpowiada. O szczegóły możesz dopytać w banku, wszystko spokojnie Ci wytłumaczą.

3

cslady napisał/a:

sophie2, wszystko zależy od tego, czego konkretnie oczekujesz. Czy zależy Ci na tym, by to było konto internetowe? Czy zależy Ci na tym, by gdzieś w Twojej okolicy znajdował się bankomat danego banku? Oferty są w sumie bardzo podobne. Ja na studiach miałam konto internetowe (zresztą nadal mam), gdzie płaciłam tylko 4 zł miesięcznie za utrzymanie karty do bankomatu. Gdybym nie chciała mieć karty, to niczego bym nie płaciła. Najlepiej będzie, jeśli wpiszesz sobie w Google coś w stylu "najlepsze konta studenckie porównanie" albo "ranking najlepszych kont dla studentów". Bez problemu znajdziesz tabele z porównaniami ofert poszczególnych banków i sama wybierzesz konto, które najbardziej Ci odpowiada. O szczegóły możesz dopytać w banku, wszystko spokojnie Ci wytłumaczą.

ok dziękuje za odpowiedz wink

4

wiele banków mq oferty dla uczniów studentów,  a nawet dla dzieci od 13 roku życia.  Ja polecam ze swojej strony bank pocztowy zakładasz na poczcie lub przez internet, można wnioskować o kartę płatniczą.

5

Wybierając bank i konto zwróciłabym szczególna uwagę na to w jakich i w ilu bankomatach będzie można za darmo wypłacać  pieniądze. Nie ma nic bardziej wkurzającego niż przy pobycie w jakimś obcym mieście szukanie bankomatu naszego banku. Bo inaczej płacimy dosyć sporą - według mnie - prowizję. Czasem warto zapłacić trochę więcej za użytkowanie karty bankomatowej a mieć komfort bezprowizyjnych wszystkich bankomatów.

6

Tak to ważne, a w banku pocztowym nie ma bankomatów, można w każdym wypłacać 4 razy bezpłatnie.

7

a polecacie jakiś konkretny bank, w którym koszty są jak najmniejsze?

8

Bardzo dużo bankomatów ma pko bp. ja już pracuję i mam konto za zero, to, to mogę polecić.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023