Zasilek do bezrobotnych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Zasilek do bezrobotnych

Witam! Mam pytanko do Was kobietki jak również do facetow.

Znajoma byla na zasiłku prawie rok, przerwała go w połowie 11 miesiąca wiec w sumie zostało jej dwa tyg starego zasiłku.
Podjęła prace umowę ma do kwietnia prawdopodobnie zostanie jej przedłużona umowa moze z lekka przerwa albo i nawet z ciągłością i będzie mieć rok przepracowany. No i moje pytanie brzmi czy ona będzie miala nowy zasilek? Nowy rok ? Czy odwiesza jej ten stary zasilek i tylko 2 tyg jej sie będzie należało starego zasiłku ?

Z góry dziękuję za info.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zasilek do bezrobotnych

Jak czytam takie rzeczy to jestem za przymusową eutanazją

3

pitagoras napisał/a:

Przestań Pitagorasie. Ty to byś zaraz dusił smile
Nie dziw się. Ludziom zdarzaja sie różne sytuacje. dobrze, ze ten ktos znalazł pracę. Trzymam kciuki za przedłużenie umowy.
A w odpowiedzi na końcowe pytanie - zdaję się, że okresów niewykorzystanych z zasiłku nie kumuluje się.

Znamy siebie na tyle, na ile zostaliśmy sprawdzeni...

4

pitagoras napisał/a:

Słuchaj kolego - troszke panuj nad swoim słownictwem. To ze jestes w sieci nie oznacza ze mozesz komus ubliżać.

Moje skromne zdanie jest takie ze będzie miala nowy zasilek. Troszke pracowałam w urzedzie(choć inny urząd niż urząd pracy) i troszke prawa znam. Ale nie wiem czy to sie zmienilo czy nie - minęło ponad 3 lata od kad juz nie pracuje wiec moze sie cos pozmieniało. Nie wiem. Dlatego sie pytam. Ale szkoda bylo mojego czasu pisząc tutaj.

Pozdrawiam.

5

cisowianka napisał/a:
pitagoras napisał/a:

Słuchaj kolego - troszke panuj nad swoim słownictwem. To ze jestes w sieci nie oznacza ze mozesz komus ubliżać.

Moje skromne zdanie jest takie ze będzie miala nowy zasilek. Troszke pracowałam w urzedzie(choć inny urząd niż urząd pracy) i troszke prawa znam. Ale nie wiem czy to sie zmienilo czy nie - minęło ponad 3 lata od kad juz nie pracuje wiec moze sie cos pozmieniało. Nie wiem. Dlatego sie pytam. Ale szkoda bylo mojego czasu pisząc tutaj.

Pozdrawiam.

Zajrzyj tu jeszcze. Mam znajomą w urzędzie pracy. dowiem sie jutro.

6

Poczytajcie sobie na tej stronie...

http://prawocywilne.blox.pl/2010/01/Zasilek-dla-bezrobotnych-2010-r-komu-przysluguje.html

7

cisowianka napisał/a:

Ale szkoda bylo mojego czasu pisząc tutaj.

Masz rację, szkoda jest Twojego czasu na zadawanie pytań tutaj. Tym bardziej, ze można go by było lepiej wykorzystać wykonując jeden telefon do urzędu pracy. Gdzie otrzymujesz pewną odpowiedź, a nie "gdybanie", bo coś ktoś słyszał.
Jeżeli koleżanka podczas trwania zasiłku znalazł sobie prace, to przysługuje jej (chyba, ze coś się zmieniło) tzw "dodatek motywacyjny" Teraz chyba około trzech stów przez jakiś czas. To niech się przy okazji o to też dowie....

"W związku z tym, że wraca moda na rzeczy retro mam nadzieję, że zdrowy rozsądek i inteligencja znowu wrócą do łask."

8 Ostatnio edytowany przez Sponi (2014-12-22 22:19:05)

Kto pyta - ten nie błądzi.
Szukaj informacji Cisowianko, gdzie się tylko da. Bo nie do końca zgadzam się z tym, że urzędnik udzieli wyczerpujących informacji. Nierzadko niestety ich wiedza ma wiele do życzenia.

9

cisowianka napisał/a:

Witam! Mam pytanko do Was kobietki jak również do facetow.

Znajoma byla na zasiłku prawie rok, przerwała go w połowie 11 miesiąca wiec w sumie zostało jej dwa tyg starego zasiłku.
Podjęła prace umowę ma do kwietnia prawdopodobnie zostanie jej przedłużona umowa moze z lekka przerwa albo i nawet z ciągłością i będzie mieć rok przepracowany. No i moje pytanie brzmi czy ona będzie miala nowy zasilek? Nowy rok ? Czy odwiesza jej ten stary zasilek i tylko 2 tyg jej sie będzie należało starego zasiłku ?

Z góry dziękuję za info.

Wypłata zasiłku zalezy od stazu pracy. Jesli koleżanka nie przepracowała dotychczas więcej jak 20 lat, dostanie zasiłek przez pół roku. Gdy jednak okaże sie, że staz pracy wynosi 20 i powyżej, wówczas urząd pracy będzie jej płacił 12 miesięcy.

Ta znajoma tyle mi opcji naopowiadała, że miałam naprawdę wielka glowę. Zapamiętac zdołałam jedynie to. Mam nadzieje, że zerknęłas na link, który Tobie zadałam. Tam masz wszystko.

Niemniej jednak koleżance życzę stałej juz pracy smile

10

Zasilki się nie kumulują. Każdorazowo urząd pracy określa czy zasiłek się należy oraz na jaki czas.

A okres zasiłku zależy od lat pracy ale też od stopy bezrobocia na danym obszarze i może wynosić od 3 do 18 miesięcy

11

Koleżanka dostała pracę i zasiłek już się jej nie należy. Gdy po kolejnym roku nabierze prawo do zasiłku urząd będzie brał pod uwagę tylko aktualny stan rzeczy.

12

Wszystko zostalo wyjaśnione na drugi dzień.

Dzięki za odzew !

Pa.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2021