Strój na fitness - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Strój na fitness

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 42 ]

1 Ostatnio edytowany przez Emilia (2009-10-07 21:53:08)

Temat: Strój na fitness

Zaczęłam chodzić na fitness i zastanawiam się nad doborem stroju... górę i spodnie mam ale buty...
Znalazłam taka fajną stronke z tanimi butkami ... - i tu są takie czarne Nike model ButrFli 2. Co sądzicie?
Z góry dziękuję za jakieś porady, są dla mnie cenne smile

Powód edycji: usunięcie linka.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Strój na fitness

Buty powinny mieć miękką podeszwę.To przede wszystkim. A to dlatego, ze potem mogą Ciebie stawy boleć.przynajmniej ja i moje koleżanki tak miałyśmy. Więc miękka podeszwa przede wszystkim. A te buty wizualnie są ładne smile
A jeśli nie jesteś pewna, czy dobre buty kupujesz to moze zapytaj instruktora/ki, jakie buty poleca.

3

Tak właśnie zrobię! z tym,że na następne zajęcia chciałabym już mieć buty odpowiednie a nie w jakiś trampkach smile a te , o których pisałam wcześniej też mi się podobają, chyba je kupię wink
Dziękuję za info!

4

Nie ma za co smile miłęgo ćwiczenia

5

W dobrych sklepach potrafią dobrać buty do rodzaju treningu. popytaj.

6

A oprócz tego, ze potrafią ci doradzić to fachową uszczuplą w znaczny sposób zawartość portfela:) Daj sobie spokój ze "stacjonarnymi" sklepami, tylko przepłacasz. Ja bardzo często kupuję stroje sportowe i mam dosyć dobre rozeznanie  gdzie warto kupować. Zaglądnij na spam, wybór maja ogromny i atrakcyjne ceny. Na pewno znajdziesz coś dla siebie.

7 Ostatnio edytowany przez Emilia (2009-12-10 00:41:40)

Jak chcesz kupić dobre sportowe i markowe buty do fitnessu, to polecam Ci spam Sama wyposażam się tam w ubrania sportowe, głównie z tego względu, ze maja bardzo konkurencyjne ceny i można dlatego dużo zaoszczędzić.

8

a ja sobie kupiłam ubranko w decathlonie i jestem zadowolona. Cena jak dla mnie świetna i jakość tez niczego sobie, od kilku lat kupuję sobie tam ciuszki sportowe;)

9

O lubię ten sklep, mają tam fajne marki. Ale najbardziej jestem przekonana do klasyków, jak Nike, Puma, Adidas, Reebok, New Balance. Tej ostatniej marki mam buty, a ubrania sobie kupiłam w internecie, na tanisport.pl, bo jak koszulki nike kosztują normalnie krocie, a tam są w cenach na jakie mogę sobie pozwolić.

10

grunt to dobre buty, dopasowane posłużą znacznie dłużej niż "trampki" i na pewno dadzą większy komfort i bezpieczeństwo w czasie ćwiczeń

11

no tak jak się chce poćwiczyć to warto jest mieć bardzo dobre buty. Co do koszulki czy spodenek to już jest mniejszy problem, ale buty to jest absolutna podstawa. moim zdaniem buty na fitness przede wszystkim powinny być wygodne i mieć sprężystą podeszwę. I faktycznie dobrze by było gdybyś się przeszła po sklepach sportowych, bo tam dobiorą ci najlepsze buty do fitnessu;)

12

co do butów mogę polecić  buty easy tone  ze specjalną wkładką balansującą, która zwiększa napinanie mięśni nóg, przez co ćwiczenia są bardziej efektywne.

kupiłam je a tak dla spróbowania  . Mówiąc szczerze nie dowierzałam że mogą jakoś wpływać na wyrobienie nóg i pośladków . I jestem zaskoczona pozytywnie nimi . Nie dość że super są wygodne , to jeszcze naprawdę czuje że nogi i pośladki intensywniej pracują niż wcześniej .

13

Ja już chodzę jakiś czas w tych butach i mimo mojego niezbyt pozytywnego nastawienia wydaję mi się, że to nie były pieniądze wyrzucone w błoto wink

14

Jedyne na czym nie warto oszczędzać chodząc na fitness to buty właśnie. Ja radzę udać się do dobrego sklepu sportowego, pogadać z kompetentnym sprzedawcą który doradzi odpowiedni do danej aktywności fizycznej model, poprzymierzać, i dopiero wtedy jeżeli okażą się za drogie poszukać potem tego modelu w sklepach netowych lub na serwisach aukcyjnych.

15

Dobre buty też nie są specjalnie drogie. Tzn. zawsze wychodzi na to samo, albo się kupi buty za 200 zł albo w tym czasie 10 par po 20 zł wink

Lepiej raz a dobrze.

16 Ostatnio edytowany przez Lena (2010-09-07 22:53:49)

Ja przeszłam już etap ćwiczenia w zwykłym dresie  i trampkach na zajęciach z fitnessu i kiedy zmieniałam na "oddychający t-shirt  i spodnie zmieniłam zdanie, że  nie ważny jest strój przy ćwiczeniach. A jeśli chodzi o buty to ważne jest by były dobrze wyprofilowane i przeznaczone do danego rodzaju ćwiczeń. Na przykład na ćwiczeniach ze  stepem przydają się buty które amortyzują ruch.  To nie musi być drogi wydatek zwłaszcza jeśli się dobrze poszuka. Między innymi na .... trafiają się godne uwagi okazje.

zapoznaj się z regulaminem forum

17

Ja mam na odwrót bo potrzebuję wszystkiego oprócz butów, które już mam:). Rozglądam się za ubraniami termoaktywnymi, bo wiem, że w nich można i zimą i latem ćwiczyć, czyli i w cieple i z zimnie. Zastanawiam się nad jakością bielizny Expedus, którą widziałam w sklepie internetowym Kamai. Ceny są przystępne, ale ja nie jestem za dobrze obeznana w markach. Ze słyszenia ją znam, ale potrzebuję jeszcze jakiś opinii.

18

Strój na fitness może ale ni musi wcale być termoaktywny. Taka odzież chyba najbardziej jest przydatna w przypadku biegaczy. No ale nie zmienia to oczywiście faktu, że na fitness odzież musi być wygodna i nie przeszkadzać w ćwiczeniach ani nigdzie uwierać. No i przy tym fajnie jeśli nie będzie kosztowała nie wiadomo ile wink więc w necie choćby na tanim sporcie można zamówić i dostac do domku strój wink

19

Ważne, żeby czuć się w danym stroju wygodnie. Jednak uważam, że podczas uprawiania jakiegokolwiek sportu najważniejsze jest obuwie. Ja bardzo lubię ćwiczyć w butach New Balance. Mają bardzo dobrą amortyzację, no i oczywiście są wygodne. Plusem jest również to, że są po prostu niezniszczalne, ćwiczyłam w nich już w różnych warunkach i nadal wyglądają jak nowe. No i dzięki temu ćwiczenia są bardziej efektywne.

20

jeśli chodzi o strój na fitness to dla mnie liczy się przede wszystkim wygoda, najczęściej jak idę poćwiczyć to wybieram dres, spodnie i jakąś koszulkę, bo w takim stroju ćwiczy mi się najlepiej, ostatnio widziałam na stronie sklepu tani sport bardzo fajne spodnie idealne na siłownię czy fitness

21

to i ja się dołączę. Zna ktoś odzież marki Audimas? Trafiłam przypadkiem do ich sklepu internetowego i generalnie wydają się być ciekawe te rzeczy, ale nie mam doświadczenia z tą marką, więc wolę sie poradzić. Chodzi mi głównie o topy na fitness, ale na spodnie może tez bym się skusiła. Piszcie

22

babiczka napisał/a:

to i ja się dołączę. Zna ktoś odzież marki Audimas? Trafiłam przypadkiem do ich sklepu internetowego i generalnie wydają się być ciekawe te rzeczy, ale nie mam doświadczenia z tą marką, więc wolę sie poradzić. Chodzi mi głównie o topy na fitness, ale na spodnie może tez bym się skusiła. Piszcie

Nie kojarzę takiej marki. Ja zaczynam przygotowywać się do sezonu wiosennego i zaczęłam chodzić na siłownię. Ze stroju, które sobie skompletowałam wcześniej na tenisa zostawiam tylko buty- są dobrej marki, Reebok, więc zostają. Reszta do wymiany. Szukałam tanich ofert i nawet oglądałam produkty sportowe z Lidla, które teraz wyszły, ale ostatecznie, po przeczytaniu komentarzy na forum na temat tych rzeczy, zdecydowałam się na zakup w sklepie GO Sport. Teraz są tam ostre wyprzedaże i akcja promocyjna na ubrania z działu fitness, także za  stanik sportowy i leginsy zapłaciłam stówkę z groszami, a mam nadzieję, że będę mogła się nimi długo cieszyć big_smile

23

Moim zdaniem Adidas ma bardzo dobrą jakość, niestety minusem są ceny. Z drugiej strony mam 2 pary spodni i dwie koszulki z H&M sport i jestem bardzo zadowolona - jakość porównywalna z ciuchami Adidasa (spodnie wytrzymały np. bardzo intensywne użytkowanie na treningach sztuk walki).

24

Co do butów to w sumie nie wiem, ale jeśli zastanawiasz się nad wyborem odzieży sportowej to spośród wielu sklepów z takimi ciuchami mogę polecić Hitgol.pl

25

W przypadku takich butów liczy sie lekkość, amortyzacja i stabilizacja. Wcale nie muszą być specjalnie drogie. ja swoje kupiłam za niewiele ponad 100 zł

26

Buty muszą być przede wszystkim wygodne smile Najlepiej będzie jak je zmierzysz.

27

ee, tam. JA zawsze ćwiczę w zwykłych dresach i lużnej koszulce albo gładkim podkoszulku. Ja mam się tam wypocić, a nie wyglądać jak jakiś cud świata.. wink

28

Polecacie jakieś inne sklepy?

29

Najlepiej będzie jeśli najpierw przymierzysz dansy trój na fitness, który moim zdaniem powinien być przede wszystkim wygodny i od tego zacznijmy. Druga sprawa to również dobór wygodnego, wytrzymałego obuwia sportowego.

30

Całkiem ciekawe porady, najlepiej z tym przymierzaniem.

31

A co masz dokładnie na myśli odnośnie przymierzania stroju na fitness? Pytam bo nie bardzo wiem o co chodzi, więc czekam na dodatkowe szczegóły smile

32 Ostatnio edytowany przez Olinka (2018-07-21 02:12:39)

Kupując w sieci strój sportowy trudno o jego przymiarkę smile Jeśli natomiast chodzi o sklepy w ciekawą odzieżą sportową, to ja kupuję w [spam]. Mam trochę ubrań stamtąd między innymi legginsy, top, bluzę.

33 Ostatnio edytowany przez Olinka (2018-07-21 02:13:20)

Trafiłam na wpis o sklepie [spam] i sprawdziłam co to za marka. Wczoraj przyszła mi bluza i sukienka sportowa. Jak dla mnie mega!

34

rozumiem, że ktoś kto biega - potrzebuje buty do biegania, ktoś kto pływa - kostium, ktoś kto jeździ na rowerze - spodenki z wypełniaczem czy nawet koszulkę dłuższą z tyłu, czy z kieszeniami na plecach by łatwiej było sięgnąć po jakieś drobiazgi w czasie jazdy, itd

no ale nie przesadzacie z tą reklamą??? specjalna sportowa bluza i sukienka do fitnesu? niby jakie ma zalety???

niby dlaczego odzież sportową trudno przymierzyć - nigdy nie trafiłam do takiego, gdzie nie byłoby przymierzalni!

35

Ja nie mam nic specjalnego, zwykła bluza i sportowe buty. Ważniejsze jest zdecydowanie chęć do ćwiczenia wink

36 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-10-10 18:24:28)

Ja zazwyczaj kupuję wszystkie sportowe rzeczy w sklepach z używaną odzieżą, dzięki czemu mam leginsy i koszulki do ćwiczeń w różnych kolorach i wzorach smile Ostatnio zaczęłam kupować w SPAM i moja kolekcja sportowych ubrań bardzo się powiększyła smile

37 Ostatnio edytowany przez Averyl (2018-10-10 16:02:22)

codziennie-modnie

wolne żarty - przychodzisz do szamtexu i mówisz "poproszę markowe, sportowe ciuchy"???
Co za bzdura, niektóre sportowe rzeczy tracą swoje właściwości np. buty - mogą dobrze wyglądać, ale pianka jest zaprojektowana na ileś tam km do przebiegnięcia na określonej powierzchni, sam but z zewn. może jeszcze fajnie wyglądać, ale nie będzie już tak amortyzował.
Ubrania sportowe, to są chyba jedne z nielicznych ubrań dla dorosłych, które zużywają się na max - bo często się je pierze, bo są używane w ekstremalnych warunkach np. na dużym słońcu, przyjmują dużą dawkę soli z potu, chlorowaną wodę na basenie, itd.
Chyba fantazja cię poniosła przy próbie wciśnięcia spamu.

38 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-03-25 16:35:59)

Buty preferuje wybierać według tego, na ile są komfortowe, a nie według marki. Wiem, że znane marki mają ogólnie dobre buty, ale często są za drogie. Ubrania kupuje w Internecie, bo jest tam większy wybór po prostu. Ostatnie kupiłam sobie sukienkę sportową spam. Jest bardzo wygodna i lepiej się ją nosi, niż te sukienki z sieciówek, które są zazwyczaj bardziej obcisłe.

39

Raz wybrałam się na zumbę w nowych, niesprawdzonych butach i powiem Wam, że to była jedna z najgłupszych rzeczy, jaką zrobiłam. Moje stopy w połowie zajęć się zbuntowały do tego stopnia, że następnego dnia cały dzień przeleżałam sad

40

A w jakich butach ćwiczycie w ogóle? Zapisałam się na fitnessy i z braku laku wzięłam buty, w których biegam. Sprawdziły się, ale trochę mi ich szkoda. Zajęcia raczej skoczne, dość dynamiczne (interwał)

41

Ja ćwiczę w nike'ach, stosunkowo tanich jak na tą markę smile
Flex bijoux się nazywają, nie dość że ładne to bardzo wygodne polecam smile

Yesabela napisał/a:

A w jakich butach ćwiczycie w ogóle? Zapisałam się na fitnessy i z braku laku wzięłam buty, w których biegam. Sprawdziły się, ale trochę mi ich szkoda. Zajęcia raczej skoczne, dość dynamiczne (interwał)

42

Nie zwracam uwagi na markę butów na fitness, mogą być z marketu. Za to nie powinny mieć, jak dla mnie, zbyt grubej podeszwy, a przy tym powinny być wąskie, żeby stopa się w nich nie przemieszczała. Ćwiczenie w innych jest niekomfortowe.

Posty [ 42 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Strój na fitness

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023