Sposoby na skuteczne oczyszczenie plastikowych ram okiennych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Sposoby na skuteczne oczyszczenie plastikowych ram okiennych

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Sposoby na skuteczne oczyszczenie plastikowych ram okiennych

Jest to mój odwieczny problem przy każdorazowym myciu okien. Zwłaszcza z zewnętrznej strony. Ramy wyglądają strasznie i póki co nie znalazłam idealnego sposobu na ich całkowite wyczyszczenie.

Próbowałam już: proszku do prania i gąbki magicznej. Gąbka się sprawdza, ale o ile w środku świetnie czyści, to na zewnątrz nie da się nią wyczyścić w 100%.

Czy macie drogie forumowiczki jakieś sprawdzone albo zasłyszane sposoby na oczyszczenie ram okiennych?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Sposoby na skuteczne oczyszczenie plastikowych ram okiennych

Ja używam mleczka cif.. dla mnie czyści wystarczająco dobrze..

3

A co cie obchodza zewnetrzne ramy okienne? big_smile

Bedziesz sobie urabiac rece po lokcie żeby uslyszec "ojejku,jakie nasz biale okna!" ?

Zmyj brud i wlacz sobie film.

Przynajmniej ja tak robie.

4

Są ramy i ramy, bo choć plastikowe, to tworzywo bywa różne. W poprzednim mieszkaniu okna miałam nowe, ale do czyszczenia koszmarne, plastik był jakby lekko gumowany, co niestety bardzo utrudniało pracę. Stosowałam albo mleczko Cif, albo specjalny płyn Clin - "Okna, ramy i inne" (tak się nazywa) z dodatkiem alkoholu. Tam, gdzie mam trudne do wyczyszczenia powierzchnie, stosuję go w formie nierozcieńczonej.
Okna w obecnym mieszkaniu są o niebo łatwiejsze do mycia, ale z przyzwyczajenia stosuję tę samą metodę.
Jeśli ktoś mieszka przy ulicy i na oknach pojawiają się tłuste osady ze spalin, dobrze rozprawia się z nimi płyn Meglio. Ten płyn w ogóle dobrze radzi sobie z wieloma brudnymi problemami wink.

Generalnie jednak metoda Iceni jest bardzo dobra big_smile.

"Nie czyń samego siebie przedmiotem kompromisu, bo jesteś wszystkim, co masz." (Janis Joplin)
[olinkowy status to już historia, z niezależnych ode mnie przyczyn technicznych, właściwy zobaczysz dopiero w moim profilu wink]

5

Iceni. Jasne, że Twój sposób jest najlepszy i takowy do tej pory stosowałam bo pedantką to ja nie jestem, ale od strony salonu mam balkon i jak latem sobie na nim siedzimy no to kurcze ta szarość ram jest po prostu okropna.

Olinka chyba rzeczywiście coś jest w tym, że są różne tworzywa. Bo w sumie dopiero w mieszkaniu męża jest ten problem. Nigdy wcześniej się nie spotkałam z takim osadzaniem brudu na ramach.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Sposoby na skuteczne oczyszczenie plastikowych ram okiennych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2021