Witam
musze poddać się temu zabiegowi, ale słyszałam, że nie jest on refundowany.
Mój ginekolog zaproponował mi zabieg za 300 zł. Podkreślam, że miało być to
wymrożenie a nie wypalenie, bo nie rodziłam jeszcze dzieci. Czy gdzieś we
Wrocławiu można wykonać ten zabieg taniej albo czy jest podpisana umowa NFZ z
jakąs przychodnią tak żeby nic nie płacić? Prosze o pomoc smile
Hej.
Moja przyjaciółka miała usuwaną... nie wiem, jakim sposobem, ale też nie rodziła, więc chyba zamrażanie.
Zabieg robiła na Bulwarze Ikara, i zapłaciła 200 zł. I jest zadowolona, nic się nie dzieje, więc lekarz napewno nie spaprał:)
hej dziewczyny.wymrażanie jak i wypalanie nadżerki mozna zrobic na nfz w kazdym miescie.moj 1 gin do ktorego poszłam dal mi jakies glupie leki ktore nie pomogły i stwierdzil ze skoro nie rodzilam to nie ma sensu nic robic z nadzerka.po kilku miesiacach okazało sie ze przez nadmierny sluz spowodowany nadzerka dostalam drożdzycy no i sie zaczelo....poszłam do lekarza prywatnie,mila,młoda pani zdziwila sie głupota poprzedniego(państwowego)lekarza i stwierdziła ze tak duza nadrzerke trzeba usunac bo sprawia trudnosci z zajsciem w ciaze(u mnie sprawiała,bo mialam tak duzo serowatego śluzu ze zaraz "po"wszystko razem wypływało) a do tego powoduje nawracajace sie stany zapalne.pierwszy raz od lekarza usłyszalam ze w sluzie namnazaja sie bakterie i dlatego czesto mam infekcje ktorych nie mogłam sie pozbyc!Dostałam leki na drozdzyce i 2mozliwosci-zaleczenia lekami ktore podał mi poprzedni lekarz albo usuniecie.do niczego mnie nie namawiała,powiedziala ze poprzedni lekarz mogł mnie wysłac na zabieg do kliniki leczenia chorob szyjki macicy i tam zrobiono by mi go bazpłatnie(ale pewnie szkoda bylo mu kasy nfztu!!)zapytałam czy u niej mozna wykonac zabieg?oczywiscie mozna ale wymrazanie bo jest mniej uciazliwe i bezpieczne dla nieródek wiec od razu sie zdecydowałam!od lat borykam sie z problemami infekcji,mega ilosciami sluzu i krwawieniami po stosunku i chce sie tego cholerstwa pozbyc,zwłaszcza ze prowadzi do raka szyjki!u mnie w warszawie,prywatnie kosztuje 200zl.wole zapłacic i czuc sie komfortowo niz isc panstwowo i czekac az zrobia mi łaske i napisza skierowanie.po za tym idac panstwowo nie mam wpływu na to czy mi ja wypala czy wymroza bo nie kazdy szpital ma sprzet do wymrazania(kiedys tylko wypalali).mysle ze skoro leki mi nie pomogły a nadzerka jest duza to warto jest sie poswiecic i ja usunac-dla własnego dobra.po za tym chce miec dzieci a lekarka mówiła ze kazda poradnia leczenia niepłodnosci najpierw kazał by mi usunac nadzerke jako mozliwa przyczyne trudnosc z zajsciem w ciaze.NA ZABIEG ZAPISUJE SIE ZARAZ PO MIESIACZCE I DAM ZNAC CO I JAK:)
ja się leczę w medrunie we Wrocławiu na pewno też wykonują takie zabiegi, jestem zadowolona z gina i polecam
Dziewczyny, tzw nadżerka jest tylko przesuniętym nabłonkiem. Trzeba zrobić cytologię i ogólnie o to dbać. Samo słowo nadżerka, kojarzy się z ubytkiem a tu nic takiego nie ma miejsca. To zdrowy nabłonek. Fakt, zmiana ta jest zmianą patologiczną, jednak wymaga ona tylko stałej kontroli. Wymrażanie, czy wypalanie nie jest potrzebne. Zwłaszcza, gdy jeszcze nie rodziło się dzieci. W miejscu zabiegu powstają blizny, które mogą uniemożliwić naturalny poród. Lekarze robię wypalanie, bo refundowana cytologia jest raz na trzy lata a taka dolegliwość wymaga częstszych kontroli, które będą kosztowały nas - pacjentki. Która będzie miała ochotę płacić co chwilę? Dlatego dla świętego spokoju wymraża się nadżerki. Fakt, jestem młoda i nie miałam czegoś takiego. Ale studiuję pielęgniarstwo i uczy mnie doktórka, która jest lekarzem ginekologiem i pracuje w klinice ginekologicznej. Mówi, że większość działań lekarzy ginekologów jest niechlujne i robione z lenistwa.
Ja miałam zamrażaną nadżerkę bezpłatnie...
jeśli nadal szukacie ginekologa we wro to polecam dr świdraka
I ja bym chciała wymrozic nadzerke na NFZ. Niestety po ostatniej wizycie u pewnej pani doktor, zrazilam się do jej całej spolki i szukam innych ginekologow:/ Pani przepisala mi jakieś plyny, ktore zawieraja w sobie kwasy zrace i kazala mi samej to zrobic, czyli chyba wypalic nadzerke? ja w zyciu nie zapisze sie na wypalanke, tylko zamrazanie. Niestety moje problemy po kilkutygodniowej kuracji globulkami, maściami nie przeszzły w zwiazku z czym jestem zmuszona pozbyc sie nadzerki tylko nie wiem gdzie i zalezy mi na tym aby bylo to na NFZ
z Wrocławia znam tylko dr Świdraka
witam serdecznie wszystkich mam pytanie takie male a nie wiem co sie dzieje dlatego chce zapytac
co moze sie dziac po zamrozeniu nadzerki ? w tamtym miesiacu mialam zamrazana nadzerke,na poczatku tego miesiaca ok 9 dostalam miesiaczki po zamrozeniu do dnia dzisiejszego to juz dosc dlugo leca mi ciagle czarne oplawy co to jest i dlaczego tak sie dzieje? moze ktos bedzie umial mi pomoc ? Pozdrawiam serdecznie i prosze o pomoc