Cellulit, rozstępy ..potrzebna dieta! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MEDYCYNA NATURALNA - ZIOŁA, ZDROWE ODŻYWIANIE, DIETY » Cellulit, rozstępy ..potrzebna dieta!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

Temat: Cellulit, rozstępy ..potrzebna dieta!

Witam Kochani,

Mój problem dotyczy mojej wagi, a mianowicie uważam że ważę zbyt dużo (70 kg przy wzroście 174 cm). Niedawno zaważyłam u siebie cellulit,a w dodatku na moim ciele pojawiły się rozstępy ...
Nie uważam ,że moja waga jest straszna, aczkolwiek w październiku ubiegłego roku ważyłam 64 kg.
Oczywiście są plusy tej całej zmiany -otóż znacznie powiększył mi się biust.
Jednak ja lepiej czułam się w tamtej postaci, nie byłam zmuszona kontrolować siebie na każdym kroku. Po prostu czułam się wyśmienicie w swoim ciele.
Nie uważam, że teraz wyglądam źle,jednak wpłynęło to jakoś na moje samopoczucie.
Muszę dodać również,  że od tego roku prowadzę siedzący tryb życia,być może dlatego pojawił się ten problem. Wcześniej dużo chodziłam,ciągle mnie nie było w domu, jednak od tego roku wszystko się zmieniło.
Bardzo potrzebuję porad, nie wiem ,może jakaś dieta, kremy? Cokolwiek, chcę cofnąć się o te kilka miesięcy i wrócić do tamtej wagi! Bardzo proszę o jakąś poradę, z góry Wam dziękuję Kochani...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Cellulit, rozstępy ..potrzebna dieta!

Sama w swoim poście zawarłaś odpowiedz, wcześniej się ruszałaś teraz nie. Lubisz jakiś konkrentny sport? Coś co mogłabyś uprawiać kilka razy w tygodniu?

3

Cellulit zwalcza się masażami i ćwiczeniami (chyba że masz masę pieniędzy i stać Cię na specjalistyczne zabiegi), zdrowe odżywianie na pewno pomoże i detoksykacja organizmu. Na rozstępy z domowych sposobów to nie wiem, trochę peeliengów może i nawilżania ale prawda jest taka, że są to blizny i pozostaną (chyba że masz masę pieniędzy i j.w...). Z czasem zbledną, ale zawsze będą miały inny połysk niż normalna skóra. Opalenizna też pomaga je ukryć.

Spróbuj się masować bańką chińską, stosuj jakieś kremy na cellulit (cała masa tego w drogeriach) i ćwicz, ćwicz, ćwicz! Bieganie, rower i inne sporty aerobowe - trzeba się dobrze spocić i spalić tłuszczyk. Jak nie masz gdzie lub z kim to włącz sobie filmiki na yt i ćwicz w domu na dywanie. Warto postawić na wzmocnienie mięśni, będzie ładna rzeźba wink jest masa blogów z poradami, masa stronek motywacyjnych, poszukaj wink

4

agnik napisał/a:

Sama w swoim poście zawarłaś odpowiedz, wcześniej się ruszałaś teraz nie. Lubisz jakiś konkrentny sport? Coś co mogłabyś uprawiać kilka razy w tygodniu?

Jeśli mam być szczera -nie, nie lubię sportu.
Kiedyś tańczyłam,być może to jest jakieś wyjście.
Bądź jakieś regularne ćwiczenia,spacery ..
Pilates...

No w każdym razie muszę zacząć się ruszać,bo inaczej niczego nie osiągnę.

5

Shatterfly napisał/a:

Cellulit zwalcza się masażami i ćwiczeniami (chyba że masz masę pieniędzy i stać Cię na specjalistyczne zabiegi), zdrowe odżywianie na pewno pomoże i detoksykacja organizmu. Na rozstępy z domowych sposobów to nie wiem, trochę peeliengów może i nawilżania ale prawda jest taka, że są to blizny i pozostaną (chyba że masz masę pieniędzy i j.w...). Z czasem zbledną, ale zawsze będą miały inny połysk niż normalna skóra. Opalenizna też pomaga je ukryć.

Spróbuj się masować bańką chińską, stosuj jakieś kremy na cellulit (cała masa tego w drogeriach) i ćwicz, ćwicz, ćwicz! Bieganie, rower i inne sporty aerobowe - trzeba się dobrze spocić i spalić tłuszczyk. Jak nie masz gdzie lub z kim to włącz sobie filmiki na yt i ćwicz w domu na dywanie. Warto postawić na wzmocnienie mięśni, będzie ładna rzeźba wink jest masa blogów z poradami, masa stronek motywacyjnych, poszukaj wink

Kupiłam sobie niedawno w Rossmannie olejek podobno antycellulitowy, no i staram się prosić partnera aby to uskuteczniać.
No właśnie kwestia pieniędzy jest tu kluczowa. Nie stać mnie na jakieś drogie kremy by zwalczy rozstępy.
Opalanie? Jeszcze słońca porządnego nie ma, a z solarium nie korzystam,więc jeszcze trochę poczekam.
Posiedzę i poszukam czegoś na stronach ,o których wspomniałaś.;)
Zacznę od zaraz, jakieś ćwiczenia na dywanie, postaram się jakoś zorganizować sobie czas na ćwiczenia, spacery i inne formy ruchu.Może jakis karnet na basen.
Przydałaby mi się równiez jakaś ciekawa dieta smile

6

Ja też sportu nie lubiłam, jakiegokolwiek, teraz sobie życia bez ruchu nie wyobrażam. Moją największą miłością od lat paru jest bieganie, chociaż ostatnio lekko zaniedbaną, teraz robię wszystko by odbudować formę, cieszy mnie to, że mogę spokojnie po długim okresie nieregularnych treningów wyjść i przebiec sobie 10 km z haczykiem, po takim biegu jestem równie szczęśliwa jak po dobrym seksie. Samochód na niektórych odcinkach zamieniłam na rower, raz w tygodniu jestem na basenie, do niedawna też 2-3 razy w tygodniu byłam na siłowni. Z typowego kanapowca i śmierdzącego lenia zamieniłam się w dość aktywną osobę smile

Lubisz oglądać tv? Jakiś ulubiony serial, program?
Kup sobie hula hoop, tylko porządne ciężkie sportowe, nie z magnezami wibracjami czy nie wiem co jeszcze, to zbędne i szkodliwe bajery. Ja od tego zaczynałam, niby takie stanie i kręcenie tyłkiem a w zależności od szybkości ruchów spala się 250-350 kalorii na godzinę smile

7

agnik napisał/a:

Ja też sportu nie lubiłam, jakiegokolwiek, teraz sobie życia bez ruchu nie wyobrażam. Moją największą miłością od lat paru jest bieganie, chociaż ostatnio lekko zaniedbaną, teraz robię wszystko by odbudować formę, cieszy mnie to, że mogę spokojnie po długim okresie nieregularnych treningów wyjść i przebiec sobie 10 km z haczykiem, po takim biegu jestem równie szczęśliwa jak po dobrym seksie. Samochód na niektórych odcinkach zamieniłam na rower, raz w tygodniu jestem na basenie, do niedawna też 2-3 razy w tygodniu byłam na siłowni. Z typowego kanapowca i śmierdzącego lenia zamieniłam się w dość aktywną osobę smile

Lubisz oglądać tv? Jakiś ulubiony serial, program?
Kup sobie hula hoop, tylko porządne ciężkie sportowe, nie z magnezami wibracjami czy nie wiem co jeszcze, to zbędne i szkodliwe bajery. Ja od tego zaczynałam, niby takie stanie i kręcenie tyłkiem a w zależności od szybkości ruchów spala się 250-350 kalorii na godzinę smile

No proszę, zazdroszczę. 10 km-to spory odcinek drogi... ale skoro taka satysfakcja,jak to porównałaś z dobrym seksem to suuuuper smile Ale pewnie nie było łatwo zmotywować się...w każdym razie muszę zacząć się ruszać,i dotlenić trochę bo do głowy można dostać w tych czterech ścianach.
Kurde, ale już jest dobrze.Mam motywację..nawet po głupi jogurt,czy wodę pójdę do sklepu ..jeszcze niedawno wsiadałam w auto,nawet te 0,5 km przejechać. Dzisiaj biorę psa na smycz i idę do pracy po mojego faceta -jakieś 4 km. Po trochu ,po trochu ...i jakoś to będzie. Mam motywację, więc to już dużo.
Lubię tv...ciekawy pomysł z tym hula hoop ,muszę zakupić. Tylko będę musiała dobrać charakter programu,jakiś rozrywkowy,bądź jakieś seriale "na wspólnej" czy coś takiego. Bo na filmach lubię się skupić , a hula hoop rozpraszałoby mnie wink
Dziękuję Kochana za porady smile

8

Jak się nauczysz kręcić to nie będzie Cie nic rozpraszać smile Dobrze, że się ruszasz a z czasem może znajdziesz jakąś aktywność, przy której z radością będziesz mogła się zmęczyć. Dycha do przebiegnięcia to kiedyś dla mnie był pryszcz, teraz stanowi dość solidny trening smile Ale liczę, że odbuduję szybko formę, poleciłabym Ci producenta mojego hula ale nie wiem czy jeszcze można go namierzyć, robił porządne koła na wymiar, świetnie wyważone i naprawdę starannie wykonane.

Nie ma sensu się głodzić bo to nic nie da.. a uzyskasz tylko odwrotny efekt:(
Po prostu ogranicz jedzenie i więcej się ruszaj.

10

Należy usprawnić krążenie i metabolizm zewnętrznie;
- poprawiamy krążenie masażem, z użyciem maści zawierających ekstrakty z kawy, guarany, kasztanowca,
- stosujemy wibraje ultradźwiękami, które rozbijają tkankę tłuszczową, masaż podciśnieniowy, energia bipolarnego prądu i podczerwień daje redukcję tkanki, stosuje się też bezpieczne  penetracje laserowe,
- krioterapia,(niskie temperatury), termoterapia, presoterapia (masaż mechaniczny z wykorzystaniem ciśnienia), elektrolipoforeza (prądy poprzez cienkie i długie igły), endermologia (mechaniczny masaż z wykorzystanieniem podciśnienia),
- terapia falą akustyczną (rozpad kolagenu, budującego przegrody i uwolnienie skóry).
Jędrna skóra wymaga, odpowiedniej diety, ćwiczeń, i kontroli wagi. Zdrowy wygląd zapewnia jedzenie owoców; grejpfruta, truskawek, kiwi, czereśni, ananasa, czyli dużo naturalnej witaminy c, flawoniodów, potasu. Należy ograniczyć węglowodany i tłuszcze zwierzęce oraz dodać białko (nabiał, soja).
Cellulit zwalczamy też pod prysznicem; silny strumień ciepłej i zimnej wody na przemian. Nacieramy skórę preparatami pobudzającymi mikrokrążenie, przeciwzastojowe, uelastyczniakące i owijamy np. udo folia spożywczą na około 15 minut. Samodzielne masaże szorstką rękawicą, wykonujemy ruchy okrężne.

11 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-07-27 22:23:11)

Ja od kilku miesięcy walczę z cellulitem - zmieniłam nieco dietę, codziennie robię przysiady i masaż pod prysznicem. Zobaczymy co to da.

Ostatnio na Grouponie widziałam jakiś nowy preparat - Celluline link usunięty znacie? Warto kupić?

Wstawianie linków jest na forum niedozwolone.    Moderatorka Wielokropek

12

Ja mam malutki cellulit, widać go tylko przy złapaniu skóry. Robię regularnie peeling z kawy z dodatkiem cynamonu i oleju rzepakowego. Pomaga. Na rozstępy nic nie pomożesz za bardzo, znajdziesz przeróżne kremy na nie ale prawda jest taka że to nie wiele pomoże. Sama dermatolog mi tak powiedziała że z rozstępami trudno się walczy a jedyna skuteczna metoda to odpowiednie nawilżanie skóry - najlepiej oliwką dla dzieci. Co do wagi to idź na siłownie, na bieżnie, rowerek. Ćwicz w swoim tępię a na pewno uda Ci się zrzucić parę kilo. smile

13

Na cellulit to jedynie jak dla mnie skutecznym rozwiązaniem było bieganie. Nie powiem ze nie mam juz tego dziadostwa, ale wydaje mi się ze zawsze jak zaczynam biegać intensywniej to cellulit znika w oczach, coś w tym jest. Na rozstępy nie zam niestety sposobu..

14

Na rozstępy to powinnaś się rozejrzeć za kremami/maściami, a na cellulit to przede wszystkim sport w formie takie jakiej lubisz w połączeniu z racjonalną dieta, myślę że wystarczy jak zrezygnujesz z produktów zawierających cukry proste a już będą widoczne efekty.

15

Mi na cellulit znacznie pomógł peeling z kawy i oleju rzepakowego. Kawa działa bezpośrednio na cellulit, natomiast olej zawiera bardzo dużo witaminy E, która ujędrnia i napina skórę.

16

Masaże, ćwiczenia i dobra dieta w dużym stopniu powinny ograniczyć cellulit. Ja właśnie niedawno utworzyłam blog, na którym poczyniłam już 3 wpisy na temat cellulitu. Teraz wraz z moją koleżanką jesteśmy na etapie testowania kilku ćwiczeń i masaży, olejów itp. Gdy coś będzie wartego uwagi to dam znać. Jak na razie nic ....

17

BetiBet napisał/a:

Ja od kilku miesięcy walczę z cellulitem - zmieniłam nieco dietę, codziennie robię przysiady i masaż pod prysznicem. Zobaczymy co to da.

Ostatnio na Grouponie widziałam jakiś nowy preparat - Celluline link usunięty znacie? Warto kupić?

Wstawianie linków jest na forum niedozwolone.    Moderatorka Wielokropek

Przechodziłam tą kurację - trwała kilka tygodni. Trochę wkurzało mnie to, że muszę wklepywać preparat regularnie, ale później człowiek się przyzwyczaja. Cellulitu dużego nigdy nie miałam, ale nawet ten niewielki nie podobał mi się. Po Celluline zauważyłam przede wszystkim bardziej jędrną skórę - nie była już zwiotczała, jak u starszej kobiety. Fajna sprawa dla kobiet co się odchudzały i efekty diety zauważają właśnie na skórze.

18

Z rozstępami już nic nie zrobisz, ale z cellulitem możesz walczyć. zacznij się zdrowo odżywiać, ćwiczyć, masować ciało. Kup sobie detocell slim effect on Ci to wszystko wspomoże. Za 3 miesiące będziesz laska jak ta lala smile

19

ja w ciagu czterech miesiecy pozbylam sie celulitu w naturalny sposób, bez zazywania chemicznych tabletek i kremow ale jest zasada. to jest zasada której trzeba sie trzymac!!! Zero, powtarzam zero słodyczy, zero!!!!!! nic!!!! patrze na wszystko co jem czy zawiera cukier, pije tylko wode i herbatki najlepiej ziolowe...i ograniczac weglowodany. W 4 miesiace schudłam 5 kg i nie mam celulitu a pupa jest gładka smile))) dodam ze jezdze na rowerze i na orbitku.. pamietac nalezy takze ze owoce tez maja cukier tongue

20

hej dziewczyny. Jeszcze nie tak dawno również miałam pokaźny cellulit. Myślę, że jego główną przyczyną była zła dieta, antykoncepcja hormonalna i niewystarczająca ilość ruchu. Piszę "niewystarczająca" bo nie było tak, że ciągle leżałam na kanapie. Ćwiczyłam sobie w domu, dużo chodziłam pieszo.

Dziś ten problem dla mnie praktycznie nie istnieje:) popracowałam nad dietą (więcej warzyw i owoce zamiast słodyczy -nie zawsze oczywiście:P ) i ćwiczyłam codziennie przez miesiąc w domu. Do różnych filmików (jilian michaels itp.) dołączyłam dwie części "brazylijskich pośladków" chodakowskiej i myślę, że to duuuużo mi pomogło. Do tego codziennie robiłam pilling problemowych części ciała smile Cellulit jest o wiele, wiele mniej widoczny, mam jędrną i ładną skórę ud i pośladków.

Także polecam, sprawdziłam na sobie smile

21

Stworek napisał/a:

Ja mam malutki cellulit, widać go tylko przy złapaniu skóry. Robię regularnie peeling z kawy z dodatkiem cynamonu i oleju rzepakowego. Pomaga. Na rozstępy nic nie pomożesz za bardzo, znajdziesz przeróżne kremy na nie ale prawda jest taka że to nie wiele pomoże. Sama dermatolog mi tak powiedziała że z rozstępami trudno się walczy a jedyna skuteczna metoda to odpowiednie nawilżanie skóry - najlepiej oliwką dla dzieci. Co do wagi to idź na siłownie, na bieżnie, rowerek. Ćwicz w swoim tępię a na pewno uda Ci się zrzucić parę kilo. smile

Stworek, jeśli Twój cellulit jest widoczny dopiero po ściśnięciu skóry, to jest to cellulit wodny wink Poczytaj sobie jak go zwalczyć, bo różni się od tego typowego. Ale chyba jest też stosunkowo łatwiejszy do zwalczenia. W każdym razie peeling kawowy jest super wspomagaczem!

22

Ja się tak interesuje zagadnieniem cellulitu bo sama z nim od dłuższego czasu walczę, ale jeśli jest to cellulit wodny to nie jest aż taki problem bo nie trzeba chudnąć żeby z nim walczyć. Przy tłuszczowym przyda się też odchudzić bo przyczyną jest nadwaga. Ale jak masz tylko wodny to sam detocel aqua powinien Ci pomóc no i oczywiście trochę zdrowsza dieta i odpowiednie nawodnienie smile

23

Prawie 80 % ludzi boryka sie z problemen celluitu.
Przyczyna jego jest w wiekszosc uwarunkowanie genetyczne, nieprawidlowa dieta, nadwaga, oraz zly tryb zycia, muszisz ostro zaczac dzialac  nim aby Twoj wrog zaczol byc mniej widoczny. Polecam cwiczenia min 3-4 razy w tygodniu, Do tego zbilansowana diete i ograniczenie soli i tlusczow trans

24

Ja na cellulit już mam kilka opatentowanych i zaczęrpniętych sposobów, ale jest też coś co mi spać nie daje, te okropne rozstępy...

25

Mi też się przyda odrobina ruchu, właśnie znajoma mnie uświadomiła, że "dobrze mi się wiedzie" sad Powiedzcie dziewczyny proszę czy oprócz diety i ruchu na cellulit faktycznie pomagają kosmetyki antycellulitowe? Czy muszą mieć jakiś specyficzny skład? Jest tego tak dużo, że ciężko wybrać.

26

whitney napisał/a:

ja w ciagu czterech miesiecy pozbylam sie celulitu w naturalny sposób, bez zazywania chemicznych tabletek i kremow ale jest zasada. to jest zasada której trzeba sie trzymac!!! Zero, powtarzam zero słodyczy, zero!!!!!! nic!!!! patrze na wszystko co jem czy zawiera cukier, pije tylko wode i herbatki najlepiej ziolowe...i ograniczac weglowodany. W 4 miesiace schudłam 5 kg i nie mam celulitu a pupa jest gładka smile))) dodam ze jezdze na rowerze i na orbitku.. pamietac nalezy takze ze owoce tez maja cukier tongue

Czyli nie jesz cukrów, okej, ale owoców też nie?

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MEDYCYNA NATURALNA - ZIOŁA, ZDROWE ODŻYWIANIE, DIETY » Cellulit, rozstępy ..potrzebna dieta!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024