Jak zmienic swoje zycie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

Temat: Jak zmienic swoje zycie

Czy ktos tak zrobil? Odmienil swoje zycie praktycznie z dnia na dzien? Jak sie za to wziac?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak zmienic swoje zycie

Odmienić swoje życie to tak naprawdę.. zmienić swoje myślenie o nim smile

3

Ale jak? To jest najtrudniejsze

4

ech... smile Nie mam dla Ciebie jednej, złotej rady smile POKOCHAĆ swoje życie. Znaleźć w nim swoje miejsce. Dowiedzieć się, kim się jest lub kim chce się być - jakim człowiekiem.

5

Wlasnie tu probuje robic, obrac jakas drohge i isc w jednym konrketnym kierunku. A nie potarfie sie za to za cholere zabrac.

6

A co chcesz zmienić? Dlaczego?

7

Szczerze ? To wszystko, przede wszystkim chcialabym byc po prostu inna, chcialabym w koncu sie odnalezc i wiedziec  co chce robic w zyciu, i isc ta droga. Obrac sobie jakies cele i je realizowac, nauczyc sie jezykow, znalezc hobby, wylaczyc komputer i czytac ksiazki, ogolnie byc bardziej aktywna, wiem co bym chciala ale nie umiem sie za to zabrac, czuje sie wycofana, czesto beznadziejna.. takie zero.

8

Zacznij dziś czytać książkę.

9

aniaaaa napisał/a:

wylaczyc komputer i czytac ksiazki

Cóż, na to na przykład nie ma absolutnie żadnej innej rady, jak... wyłączyć ten komputer i zabrać się za książkę wink Brakuje Ci motywacji, ale na pewno nie możliwości czy zdolności do robienia tego, co chcesz robić.

A co to właściwie znaczy, że chcesz być inna? Chcesz zmienić swoje cechy, czy po prostu robić coś innego?

10

Dziś możesz zacząć czytać książkę. Jutro wyjść do ludzi, np. posiedzieć w jakiejś sympatycznej kawiarni. Pojutrze nauczyć sie kilku słów w języku docelowym.

11

aniaaaa napisał/a:

Czy ktos tak zrobil? Odmienil swoje zycie praktycznie z dnia na dzien? Jak sie za to wziac?

Praktycznie z dnia na dzień - to tylko przy traumatycznych przeżyciach jak śmierć kogoś bliskiego, czy informacja o nieuleczalnej czy ciężkiej chorobie. Nie życzę Ci takiej zmiany z dnia na dzień, spróbuj tak jak inni radzili - krok po kroku. Cały sekret tkwi w sobie myślenia o sobie, swoim życiu, bo na otoczenie, na bieg zdarzeń w swoim życiu masz mały wpływ.

Jak sobie wyobrażasz swoje odmienione życie? Sielanka?

W życiu potrzebny jest kontrast, bo w ten sposób lepiej uświadamiasz sobie, czym jest życie, co ono dla ciebie znaczy. To czasem czują ludzie, którzy przez całe nie myśleli o zdrowi, a gdy muszą żyć z chorobą to zaczynają się cieszyć, każdą okazją do przeżycia czegoś fajnego, natomiast gdy codziennie masz co jeść, to nie będziesz czuć takiej radość z prostego posiłku.

12

...no i co mogłabym radzić: dąż do tego, by być dobrym, wartościowym człowiekiem. Jeśli będziesz mieć poczucie, ze coś MUSISZ (zrobić kurs komputerowy, nauczyć się języka itp.) to frustracja będzie w Tobie narastać. Postaraj się być dobrym człowiekiem - wkrótce tacy ludzie zaczną Cię otaczać i pojawią się nowe możliwości na samorealizację smile

13

aniaaaa napisał/a:

Mam propozycje, codziennie rano będe pisał SMSa do Ciebie a ty MUSISZ zrobić to co w nim znajdziesz. Umowa stoi? smile

14

Mam takie samo pragnienie jak Ty! Chciałabym zupełnie zmienić swoje podejście do życia, być bardziej wylajtowana, śmiała i cieszyć się chwilą. Za dużo planuję, chociaż często i tak nie robię tego, co zamierzałam. To jest pewnie kwestia charakteru, każdy ma inny, ale chyba można go jakoś zmienić, skoro obecne życie mnie totalnie nie satysfakcjonuje? Jestem znużona moimi znajomymi, przyjaciółmi. Ciągle poznaję ludzi, którzy tak naprawdę mnie nudzą, jednocześnie chcę utrzymywać stare kontakty. Ciągłe dylematy hmm ehh, może jakiś wyjazd za granicę, czy choćby do innego miasta byłby dobry?

15 Ostatnio edytowany przez Andskyru (2013-05-26 19:14:46)

Cóż. Przyszłość się nie zmieni jeśli tylko będziesz o miej śnić, planować.

16

Moja koleżanka z neta zmieniła swoje życie i chce założyć o tym bloga, więc jak byście chciały jakiś kontakt to piszcie na email.

17

Proponuję wolontariat. Nic nie daje takiego kopa jak bezinteresowne działanie na rzecz innych. Zaangażowałam się w wolontariat w schronisku i codziennie daje mi to wielką motywację do życia : )

18

Alabastrowa napisał/a:

Proponuję wolontariat. Nic nie daje takiego kopa jak bezinteresowne działanie na rzecz innych. Zaangażowałam się w wolontariat w schronisku i codziennie daje mi to wielką motywację do życia : )

zdecydowanie się zgadzam smile człowiek potrzebuje czuć się potrzebnym.

19

I  ja się z tym zgadzam smile
Ale można również poczytać książkę
pt" Moc pozytywnego myślenia"
Również pomaga ,co zrobić  aby się
nie poddawać w chwilach zwątpienia.

Tak prawdę mówiąc to każdy człowiek miewa
chwile słabości,zwątpienia.Zycie wydaje
mu się zbyt trudne,a problemy nie do rozwiązania.

Powodzenia życzę i pozdrawiam.

20

MrWestin napisał/a:
aniaaaa napisał/a:

Mam propozycje, codziennie rano będe pisał SMSa do Ciebie a ty MUSISZ zrobić to co w nim znajdziesz. Umowa stoi? smile

hah, ale pomysl big_smile

21

littlereddress napisał/a:

Mam takie samo pragnienie jak Ty! Chciałabym zupełnie zmienić swoje podejście do życia, być bardziej wylajtowana, śmiała i cieszyć się chwilą. Za dużo planuję, chociaż często i tak nie robię tego, co zamierzałam. To jest pewnie kwestia charakteru, każdy ma inny, ale chyba można go jakoś zmienić, skoro obecne życie mnie totalnie nie satysfakcjonuje? Jestem znużona moimi znajomymi, przyjaciółmi. Ciągle poznaję ludzi, którzy tak naprawdę mnie nudzą, jednocześnie chcę utrzymywać stare kontakty. Ciągłe dylematy hmm ehh, może jakiś wyjazd za granicę, czy choćby do innego miasta byłby dobry?

Bardzo bym chciala wyjechac do innego kraju nawet! Zaczac wszystko od nowa i po prostu w koncu zaczac zyc, korzystac z niego

22

aniaaa to wyjedź. To jest do zrobienia.

23

Przede wszystkim należy zacząć od polubienia siebie oraz zmiany nastawienia do życia, świata, innych ludzi smile a zobaczysz, że to przynosi efekty. Polecam książkę Pani Ewy Foley "Powiedz życiu tak" lub "Zakochaj się w życiu" Sięgam po nie, gdy brakuje tej wiary smile lub by umocnić swoją, na mnie to działa, może i w Twoim przypadku zadziała smile Warto spróbować . Powodzenia i dobrze, że tu napisałaś , to już dobrze o Tobie świadczy.

24

owszem, ale u mnie przyczyna byla choroba, chcialam nauczyc sie z nia zyc na nowo

25

Prócz takich przypadków jak choroba, to wydaje mi się, że z dnia na dzień się nie da. Wymaga to trochę pracy i czasu, ale warto smile no chyba, że ktoś potrafi tak, że powie jestem bardziej pracowita i już jest wink

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023