ja robię taki farsz:
1 mała cebula
grzyby mun (25g suszonych -namaczam wcześniej i gotuję według instrukcji na opakowaniu a potem kroję na paseczki)
mała marchewka
kawałeczek białej części pora
3 liście kapusty pekińskiej
1/2 czerwonej papryki
100g piersi kurczaka
łyżeczka sezamu
łyżka oleju
marynata do kurczaka -4 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka sosu rybnego, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżka octu ryżowego, pieprz kajeński, czarny pieprz, 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę.
sos 3 łyżki sosu sojowego + łyżka octu ryżowego + łyżka soku z cytryny
Kurczaka oczyszczam, myję i kroję w bardzo drobną kosteczkę, składniki marynaty mieszam ze sobą, a następnie z mięsem i odstawiam na 30 minut do lodówki. Cebulę obieram, myję i drobno siekam. Marchewkę obieram, myję i ścieram na tarce o grubych oczkach. Pora nacinam głęboko wzdłuż i dokładnie myję, siekam drobno. Paprykę obieram i kroję w drobną kostkę. Kapustę myję, wykrawam twardą część liścia, odrzucam ją a resztę kroję na paseczki. W woku rozgrzewam olej, wrzucam na rozgrzany kurczaka i obsmażam, dorzucam cebulę, marchewkę i paprykę i podsmażam mieszając przez 1-2 minuty, dorzucam przygotowane wcześniej grzyby mun i kolejna minuta. Na końcu dorzucam pora i kapustę, wlewam sos i podsmażam ok 1 minuty. gotowe posypuję prażonym sezamem i mieszam. Takim farszem napełniam papier ryżowy. Starcza tego farszu na 1-2 paczek papieru.