Slyszalam ze podczas ciazy moze dochodzic do krwawienia...Czyli jeste mozliwe krwawienie nie okres..a czy krwawienie moze trwac jeden dzien i to tak ze tylko wystarczy wkaldka???prosze was o odpowiedz!!!!!!!!!!!!!!!!!
Proponowałabym iść do apteki i kupić test ciążowy, zamiast zakładać kilkanaście tematów na ten sam temat na forum.
Każdy organizm jest inny i każdy inaczej reaguje.
ja jestem tak uczulona, ze jak tylko lekko zaczelam plamic-pojechalam do lekarza-okazalo sie-ciaza zagrozona:(
niestety takw widocznie mialo byc-palmilam przez dluzszy czas-3 mies probowalam ciaze jakos donosic-dostawalam rowniez zastrzyki podtrzymujace ciaze-niestety-nie byla mi pisana:(
takze test i do lekarza:(
A gdy krwawienie dostalo sie po 27 dniach gdzie nigdy to sie nie zdazalo bo zawsze mi sie spoznialo, nie jest obfite i trwa 3 lub 4 dni??
jak odroznic zwykla miesiaczke od lekkiego kilkudniowego krwawienia (plamienie)????????????????????chcialabym wiedziec bo nie wiem czy mam zrobic test....prosze dopowiedzcie
hej
ja dostałam plamienia w 7 tyg i niestety poroniłam w 8 tyg a lekarz nie potrafi nic więcej powiedzieć.....
przeniesiony post ckbe
Witam, moja koleżanka ma bardzo poważny problem i nie wie do kogo ma się zgłosić z pomocą o jego rozwiązanie. Mianowicie kochała się z chłopakiem podczas początkowych dni płodnych. Jednakże dostała okres tydzień przed spodziewaną miesiączką, z tym ze był on o wiele łagodniejszy niż zwykle i trwał 6 dni, gdzie zazwyczaj występował grubo ponad tydzień, przy tym bardzo obficie. Nie odczuwa specjalnych, wczesnych objawów ciąży ale boli ją podbrzusze (jakby wewnątrz zagnieździło się coś ciężkiego). Czy to rzeczywiscie może być ciąża? Z góry dziękuję za odpowiedź.
przeniesiony post Sashy
Ckbe,
Chociaz nie jest to nadmiar czeste, to zdarza sie, ze kobieta w ciazy miewa regularne miesiaczki. Przypominaja one jednak plamienie i nie sa obfite. Jesli kochala sie ze swoim chlopakiem podczas dni plodnych bez zabezpieczenia jest bardzo duze prawdopodobienstwo, ze mogla zajsc w ciaze. Moze zrobic test domowy. Nie jest on drogi a w wiekszosci przypadkow sprawdza sie w 99%. Uwazam jednak, ze powinna udac sie do lekarza tak czy inaczej. Jesli zachodza zmiany w organizmie, ktore nas zaczynaja martwic, ginekolog jest najlepsza odpowiedzia. Powodzenia.
ja tez miałam na początku ciąży plamienie i zagrożona ciąże... po 2 tygodniach w szpitalu i po 1.5 miesiąca przyjmowania leków przeszło... i jak narazie 29 tydzień ale w szpitalu słyszałam ciągle " najprawdopodobniej będzie trzeba usunąć"
maja, a u lekarza bylas? i szczerze mowiac juz nie rozumiem - jestes w ciazy czy nie?
Tak, ja też chyba nie zrozumiałam... Z pierwszego postu wynika, że jesteś w ciąży, potem piszesz o teście... Tak czy inaczej, też mi się wydaje, że powinnaś zasięgnąć porady lekarskiej. Eksperckiej w każdym razie. Trudno to wszystko ocenić dziewczynom tylko na podstawie ich własnych doświadczeń.
Chyba się nie dowiemy. Tak czy siak, w razie czego możesz zaglądać też tutaj: http://smyk.com/index.php?option=com_fo … p;Itemid=0 , ludzie dużo piszą o ciążowych przypadłościach i znają się na rzeczy. Pozdrowienia.
Hej dziewczyny, mam pytanko: ok.10 dni spozniał mi się okres, dzisiaj kupilam test,żeby sprawdzić czy moge byc w ciązy, jednak zanim zdązylam to zrobic przyszedł okres. Poniewaz wiem, że krwawienie i bole brzucha moga pojawic sie takze w ciązy, nie wiem czy w trakcie okresu moge wykpnac test, czy bedzie on miarodajny czy lepiej poczekac...?
Teoretycznie test można robić już dzień po spodziewanej miesiączce i będzie on pewny w tych 99,8% (czy ile to tam pisze). Spóźniająca się miesiączka może być przecież wynikiem stresu, wysiłku fizycznego itd.,więc bez paniki a czy możesz go robić... wydaje mi się, że tak, ale pewna nie jestem ^^
Dzięki, ehh u mnie to juz radość była nie panika, ale i tak pewnie wybiore sie do lekarza, dla spokojności:-)
Witam, mam taki mały problem nie bardzo wiem co dzieje się z moim organizmem. Zaczne od tego, że 15.02 bylam na weselu i strasznie mnie bolal brzuch nie mogłam nic jeść ani wypić wymiotowałam dwa razy przez trzy dni utrzymywał się taki stan. Pózniej jednak apetyt wrócił sama nie wiedziałam na co mam ochote, ale nie zwracałam na to większej uwagi ponieważ ostatnimi czasy miałam problemy z apetytem. Pod koniec miesiąca jakiś tydzień przed planowanym okresem zaczełam mieć bule brzucha mdłości wydaje mi sie, że byłam wyczulona na zapachy. Czekałam z testem do momentu aż okres mi się znacznie opózni. Jednak wczoraj 27.02 dostałam a przy tym towarzyszył mi bol brzucha i brak apetytu. Często mam też tak, że jak coś zjem to mi się robi nie dobrze. Dzisiaj rano jak wstałam i poszłam do toalety skontrolować okres zrobiło mi się słabo i ciemno przed oczami, zemdliło mnie i musiałam odrazu się położyć. Krwawienie mam jak przy okresie jednak niepokoją mni epozostałe objawy. Czy mogę być jednak w ciąży? Czy test mogę zrobić podczas krwawienia czy zaczekać aż się skończy? Proszę o radę..będę wdzięczna.Pozdrawiam
Jeśli jesteś w ciąży to nie jest to okres, a plamienie implantacyjne, które pojawia się około tygodnia po zapłodnieniu.
Jednak te wymioty i osłabienie wcale nie muszą oznaczać, że jesteś w ciąży. Może doznałaś jakichś stresów i w połączeniu z miesiączką dały one takie właśnie objawy.
Jedyne co mogę poradzić to to, abyś poczekała i dla pewności po krwawieniu zrobiła test. Jeśli to nie ciąża to będziesz mogła zastanowić się nad innymi opcjami.
Na każdy szczyt dojść, tam gdzie dochodzą nieliczni.
To, że w razie ciąży to nie okres a plamienie jestem świadoma tylko nie wiem na tą chwilę jak to nazwać bo nie wiem czy jestem w ciąży chodziło mi w sumie głównie o to czy podczas krwawienia mogę zrobić test czy zaczekać do końca. Dziękuję jednak za szybka odpowiedz.
hej
Jestem w 4-5 tydzień lekarz nie mógł bardziej określić który to tydzień. Dostałam najpierw plamienia a teraz mam krwawienie i dostałam lek o nazwie dothuson jak narazie dziś wziełam pierwszy raz.Moje pytanie jak u was było z krwawieniem jak długo to trwało?Na badaniu usg wyszły same pęcherzyki bez zarodka czy któraś już też tak miała?Dziekuje za odpowiedzi.