Praca jako konsultantka Betterware-moje spełnienie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRACA DLA KOBIET - POPULARNE ZAWODY, PRACA NA ETACIE, WŁASNA FIRMA » Praca jako konsultantka Betterware-moje spełnienie

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 75 ]

Temat: Praca jako konsultantka Betterware-moje spełnienie

Witam.
W zeszłym roku zapisałam się do firmy Betterware.
Firma ta działa na podobnych zasadach jak Oriflame,Avon, czy FM Group.
Z tym,że nie kosmetyki, tylko różne rzeczy,przedmioty przydatne w każdym gospodarstwie domowym.
Ja osobiście lubię takie gadżety typu miseczki,ściereczki, wieszaczki i inne drobiazgi dla domu,
więc postanowiłam się zapisać, by móc zamówić taniej dla siebie i rodziny co jakiś czas.
Wtedy ta firma była jeszcze zupełnie nie znana i myślałam,że pewnie ciężko będzie zarobić coś dodatkowo, bo ludzie niechętnie podchodzą do takich nowości, ale jak się okazało, zupełnie się myliłam. Zaczęło się od znajomych. Wiadomo, ktoś przyszedł na kawę, zobaczył katalog (który z resztą specjalnie zostawiałam w widocznym miejscu;-)) i od razu pytania-co to, czy można coś zamówić, czemu mi nie powiedziałaś,że jesteś konsultantką tej firmy itp,itd. Po jakimś czasie znajomi, którzy byli zadowoleni z produktów pokazywali katalog również swoim znajomym, rodzinie, więc z czasem miałam naprawdę mnóstwo zamówień. Dzięki temu, ja i moja rodzina, możemy sobie co miesiąc zamawiać za darmo i jeszcze zostaje "parę groszy". Postanowiłam pójść krok dalej. Otóż owa firma oferuje również dodatkowy zarobek z rabatów.
Rabat jest naliczany od ilości punktów ( każdy produkt ma wyznaczoną ilość punktów). W zależności od tego ile uzbiera się punktów, dostaje się wytyczony procent od zysku. Czym więcej punktów, tym większy procent. A najlepsze jest to,że punkty się zbiera grupowo. Czyli jeśli  zapisuję kogoś do firmy i ta osoba zrobi zamówienie na np 100 punktów i ja np za 150 punktów, to się to razem sumuje, więc mam 250 punktów. Jeśli zapiszę więcej osób, mam więcej punktów!
Pomyślałam sobie, że czemu by nie spróbować? Nic nie tracę, jedynie może trochę czasu.
No i zaczęło się... Dziś mam kilkadziesiąt zapisanych osób i zarabiam na tyle dobrze, że stało się to moim jedynym zajęciem. Zrezygnowałam z pracy na etacie, bo teraz to mi to LOTTO:-))))
Dziś stało się to moją pasją, moją pracą, którą kocham, naprawdę kocham!!!
Uwielbiam to robić i dla mnie to czysta przyjemność, można by nawet powiedzieć,że stałam się pracoholiczką, ale po prostu to uwielbiam! Ta praca sprawia mi ogromną satysfakcję, robię coś, co lubię, pomagam innym na starcie w firmie. Jest to naprawdę coś fascynującego,kiedy nowy dystrybutor robi pierwsze kroki, kiedy się cieszy z pierwszych efektów, ja się cieszę razem z nim,że zdecydował się na współpracę,że również może osiągnąć nieograniczoną  niezależność finansową.
W marcu firma organizowała konferencję w Wiśle w pięknym hotelu. Przez weekend  można było  korzystać z jego uroków, basen,masaże,pełen relaks. Nie dosyć,że można zarabiać, to jeszcze dobrze się bawić.
W końcu poczułam,że to jest to, że to jest mój sposób na życie,że to jest moja wymarzona praca. Wcześniej nie mogłam się nigdzie odnaleźć, każda praca jaką podejmowałam nie sprawiała mi satysfakcji, czułam że robię to z przymusu, bo przecież trzeba zarabiać.
A teraz zarabiam i uwielbiam to robić:-) To jest moje spełnienie:-)

P.S.
Czytałam wcześniej opinie w poście o firmie FM Group.
Wszyscy myślą, żę można sobie tylko dorobić jako konsultantka.
Otóż nie prawda. Mało kto wie,że takie firmy dają wiele możliwości na rozwój osobisty.
Pozwalają rozwijać skrzydła na nieograniczoną skalę. A zarobki sa nieograniczone, można doriobić sobie 100-200 zł miesięcznie, a można zarobić 1000-10000 a nawet milion i więcej, w zależności od zaangażowania. Ja postanowiłam zarobić swój pierwszy milion w takiej właśnie firmie:-)
Na polskim rynku jest coraz więcej firm oferujących takie warunki polecam spróbować swoich sił w jakiejś. Możesz zaskoczyć sam siebie!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Praca jako konsultantka Betterware-moje spełnienie

Witaj edzia, witajcie Forumowiczki:)

U mnie też z Betterware zaczęło się niewinnie. Chciałam kupić coś dla siebie, po prostu, żebym miała taniej, zapisałm się do Klubu, pół roku temu. Skoro już ten katalog miałam, to pokazałam kilku osobom i niektóre z nich też zamówiły sobie jakieś drobiazgi. I tak to się właśnie zaczęło:) Znajomi i rodzina kupowali najpierw na próbę, jednak szybko okazało się , że te środki czystości sa rewelacyjne i w przystępnej cenie, a inne produkty ułatwiają i usprawniają nasze obowiązki domowe. Ja jestem bardzo zadowolona, Betterware daje mi możliwość korzystania ze świetnych produktów oraz uzyskania dodatkowego dochodu. I też , tak jak edzia0820, uwielbiam to robić:) pozdrawiam Was serdecznie

3

A dla mnie to nie brzmi szczerze.

4

Zrezygnowałam z pracy na etacie, bo teraz to mi to LOTTO:-))))
ciekawostka dropsa.....
ja jestem tez konsultantka tej firmy, kupuje dla siebie i kolezanek...
Czyli jeśli  zapisuję kogoś do firmy i ta osoba zrobi zamówienie na np 100 punktów i ja np za 150 punktów, to się to razem sumuje, więc mam 250 punktów.
a te 100 punktów to zamówienie na około 300 zł!!!!

5

Niedawno również zapisałam się do Klubu Betterware.Naoglądałam się w TVN Style programów z Anthea Turner : " Perfekcyjna Pani Domu" wink
W końcu wpadłam w necie na tą firmę.Ma w ofercie mnóstwo fajnych i przydatnych rzeczy do kuchni , łazienki , w ogóle do domu.I do tego w przystępnych cenach.Właśnie przymierzam się do kupna pojemników na żywność, nożyka do obierania warzyw, spinaczy do pranie nie pozostawiających odcisków na materiale , miotełkę do omiatania kurzu na rączce teleskopowej...I pewnie jeszcze coś wynajdę pożytecznego, bo w ofercie jest wiele interesujących rzeczy łącznie z chemia gospodarczą.
Jednak uważam , że twierdzenie , iż można na tym zarobić krocie , jest wg.mnie mocno przesadzone.Zakup przedmiotu za ok.5 zł , to zaledwie 2 pkt.
24 pkt.można uzbierać za towar wartości ok.60,00 zł ! Łatwo można sobie w przybliżeniu przeliczyć , na ile by trzeba było zakupić towaru , żeby uzyskać te 100 pkt.Ileż osób zainteresowanych ofertą tej firmy może odwiedzić nasz dom? I ile może zamówić w miesiącu ? Namawiać nikogo nie mam zamiaru , bo czułabym się jak żebrak ... Jedynie mam z tego tyle zysku , że mogę coś zamówić dla siebie po atrakcyjnych cenach.
Kiedy czytam peany na temat tego , jak opłacalne jest to zajęcie , myślę tylko jedno:to kolejny chwyt reklamowy.Wychwalam , a więc liczę na to , że znajdzie sie ktoś zainteresowany, kogo będę mogła zasponsorować.A to daje duże możliwości , większe rabaty przy zakupach, ewentualne większe zyski.Osobiście mam dość dużą rodzinę , ale z doświadczenia wiem , że nie można liczyć na to , że będą oni zamawiali regularnie .Może jakiś nożyk za ok.15 zł ? A jak już zdecydują się na zakup na większą kwotę , to później jest bardzo prawdopodobne , że przez jakiś czas nie zamówią nic.
Z doświadczenia wiem , że namawianie obcych i reklamowanie towaru z katalogu nie jest łatwą sprawą.Traktuje się ich jak akwizytorów, zamykając im drzwi przed nosem.Do tego potrzeba co najmniej kilku katalogów , żeby zostawić do przeglądnięcia.Koszt jednego katalogu to kwota 2,00 zł.
Jeżeli zamówimy towar warty mniej niż 100 pkt , musimy zapłacić za przesyłkę 10,00 zł.Jakie musimy zrobić zamówienie , żeby nam się opłacało ?
Bądzmy większymi realistami.

6

zaciekawiło mnie ale trochę sparzyłam się na Avonie....sama nie wiem...

7

Witam! Od roku jestem w Betterware, firma rzeczywiście daje wiele możliwości ale nic samo nie przychodzi.
Przez wiela lat byłam w Avonie  - dla kosmetyków, zresztą Avon nie ma planu marketingowego i jakoś nie bardzo się tam rozwijałam.
Betterware to firma MLM, ma swój plan marketingowy i to jest podstawa rozwoju biznesu. Sprzedaż - owszem, ale rzeczywiście trzeba robić duże zamówienia aby na sprzedaży zarobić. Są osoby dobre właśnie w handlu i zarabiają, ale jest to praca i to wcale nie łatwa.  Plan marketingowy w skrócie polega na budowaniu grup i pomaganiu osobom wprowadzonym również w budowaniu swojej struktury. Jeśli ja pomogę komuś zbudować strukturę, to firma za to mnie nagradza bonusami itd. Ale to też jest praca, trzeba pokazać katalog, rozmawiać z ludzmi, nic się samo nie dzieje. Nie można mysleć że się żebrze gdy pokazujesz komuś katalog, ani gdy mówisz o mozliwościach zarobkowych. Nie raz spotkasz się z odmową czy drwiącym uśmiechem, ale tak jest ze wszystkim. Ludzie sa różni, maja prawo do odmowy i już i nie trzeba tego brać do siebie.
Pozdrawiam wszystkich działających w MLM

8

Ja po przeczytaniu kilku postów o tej firmie także postanowiłam się w to włączyć. Wczoraj wysłałam formularz zgłoszeniowy i czekam na odpowiedź smile

9

Jednak uważam , że twierdzenie , iż można na tym zarobić krocie , jest wg.mnie mocno przesadzone.Zakup przedmiotu za ok.5 zł , to zaledwie 2 pkt.
24 pkt.można uzbierać za towar wartości ok.60,00 zł ! Łatwo można sobie w przybliżeniu przeliczyć , na ile by trzeba było zakupić towaru , żeby uzyskać te 100 pkt.Ileż osób zainteresowanych ofertą tej firmy może odwiedzić nasz dom? I ile może zamówić w miesiącu ? Namawiać nikogo nie mam zamiaru , bo czułabym się jak żebrak ... Jedynie mam z tego tyle zysku , że mogę coś zamówić dla siebie po atrakcyjnych cenach.

To troszkę złe podejście. Jeśli ktoś chce zarobić handlując to oczywiście może próbować, ale nawet przy dość dużym zaangażowaniu zarobi conajwyżej na waciki. Nawet będąc dość operatywną osobą ileż można sprzedać produktów ?, za ile ? - 500zł - 600zł ? To bardzo dobry wynik za który otrzymamy coś w okolicach 100zł (marża handlowa + premia za sprzedaż) Dlatego jeśli ktoś chce zarobić sprzedając to życzę mu powodzenia.

Pewien mądry człowiek powiedział: "Wolę zarobić po 1 dolarze dzięki pracy 100 osób, niż samodzielnie 100 dolarów" Ta idea stała się podstawą sprzedaży w trybie MLM (Multi Level Marketing) Jakiekolwiek sensowne pieniądze możesz zarobić nie dzięki sprzedaży własnej lecz dzięki sprzedaży osób które pozyskałaś dla firmy.

Jak słusznie zauważyła jedna z koleżanek, wiele osób zainteresowanych współpracą z firmą nie odwiedzi naszego domu, dlatego trzeba wyjść do ludzi, trzeba organizować akcje promocyjne w terenie, trzeba uczestniczyć w imprezach plenerowych, trzeba być tam gdzie zbiera się dużo ludzi żeby zainteresować ich ofertą firmy, a tego rodzaju działań niewiele osób się nadaje. Podchodząc do tego na zasadzie, że zapiszę się firmy i pokażę paru osobom katalog i będę czekać aż ktoś zainteresowany odwiedzi mój dom nie doprowadzi nas do sukcesu. Na sukces pracuje się długo i ciężko jednak system MLM tym różni się od zwykłej pracy, że w tym systemie wynagrodzenie i awans otrzymuje się w zależności od osiąganych wyników, a nie przychylności szefa. Dlatego osoby kreatywne, ambitne i wytrwałe mają duże szanse czerpać radość i zadowolenie z tego co robią.

Komuś może wydać się, że opowiadam rzeczy o których nie mam pojęcia. Dlatego napiszę klika słów o sobie. Przez 5 lat byłam koordynatorem (później liderem po zmianie programu) w Avonie. Avon ma rejonizację więc swoje działania musiałam ograniczyć do Tarnowa i okolic a i tak przez ten czas dorobiłam się osiemdziesięciukilku osób mianowanych bezpośrednio przeze mnie i składających regularne zamówienia. Dzięki tej grupie otrzymywałam około (w zależności od wielkości zamówień) w granicach 1000 do 1800zł. Oprócz pracy dla Avonu prowadzę inną działalność gospodarczą która jest dla mnie najważniejsza dlatego w związku z kryzysem musiałam się w nią mocniej zaangażować przez co odpuściłam pracę dla Avonu. Przez kilka miesięcy nie wprowadziłam żadnej nowej konsultanki więc zostałam zwolniona ponieważ Avon wymaga rozwoju grupy czego nie wymaga Betterware. Przeliczając swoje wyniki sprzedaży które asiągałam w Avonie na stawki płacone przez Betterware wychodzi mi, że dochodząc do takiej grupy i osiągając taki poziom sprzedaży jaki miałam w Avonie otrzymywałabym coś w granicach 3500 - 5000zł. W tym momencie udało mi się ustabilizować swoją sytuację, więc mogę wrócić do tego co lubię, czyli pracy z ludźmi ("moje" konsultantki do dziś dzwonią do mnie a z kilkoma czasem się jeszcze spotykam). Do Avonu juz nie wrócę, więc zapisałam się do Betterware smile

Wracając do tematu. Czy próbuję zniechęcić do pracy w systemie MLM - NIE. Wprost przeciwnie - zachęcam, ale raczej tylko te osoby które chcą się mocno zaangażować, które mają pomysły na pozyskanie nowych klientów i osób do współpracy bo jeśli będziemy czekać aż klient sam przyjdzie to chyba można sobie dać spokój.

Ważną rzeczą jest też znalezienie odpowiedniego sponsora. Najlepiej by była to również osoba która mocno się angażuje, bo taka osoba zawsze pomoże. Idealnie byłoby gdyby sponsor mieszkał gdzieś niedaleko nas, wtedy można z taką osobą zorganizować wspólny wyjazd na akcję promocyjną. Pomoc kogoś doświadczonego jest bardzo ważna, sama obserwowałam jak potrafiła wzrosnąć sprzedaż konsultantki której poświęciłam czas.

Życzę wielu sukcesów każdej Pani która podejmie ten temat - bądźmy przedsiębiorcze.

10 Ostatnio edytowany przez evela (2010-01-25 22:41:06)

nieudana próba-sorry

11 Ostatnio edytowany przez evela (2010-01-25 22:33:50)

ja też jestem bezrobotna i do normalnej pracy pójść nie mogę bo opiekuje sie 5 miesięczną córeczką.myślałam o pracy chałupniczej, ale jak wszyscy wiemy nie jest to takie proste. trafiłam na firme BETTERWARE , pomyślałam spróbuje w końcu nic mnie to nie kosztuje, a i tak nic nie robie. poza tym są tam fajne bonusy: za to,że wejdziesz do ich firmy, za to że zrobisz pierwsze zamówienie itd. przez pierwsze 3 mies. do każdego zamówienia dostajesz jakiś prezent + to że na swoje zakupy zawsze zarobisz z zakupów dla innych. to trochę zagmatwanie brzmi, ale warto .najlepiej  wejdźcie sobie na stronę   ww.betterware.pl i tam macie jasno i klarownie wszystko opisane.ja zawsze ze swojej strony pomogę,  powiem co i jak krok po kroku ,mogę wysłać katalogi dużo produktów mam juz sprawdzonych mogę polecić, a inne odradzić. raz jest lepiej, a raz gorzej ,ale już zaczynam zarabiać jakieś pieniądze. za zamówienie na 100 punktów czyli około 250 zł. twoje pieniądze na rękę to około 70 zł.  to naprawdę fajna zabawa

12

Jakos nie jestem przekonana do tego,.........niewiem...

13

DO TRUSKAWECZKI. ŚWIETNIE CIĘ ROZUMIEM JA TEŻ NA POCZOTKU PODCHODZIŁAM DO TEGO SCEPTYCZNIE, ALE DOPIERO JAK SIĘ DOWIADUJESZ CZEGOŚ WIECEJ FAKTYCZNIE ZACZYNASZ KALKULOWAĆ ,ŻE CI SIĘ TO OPŁACA. CHOCIAŻBY ROBIĄC ZAKUPY DLA INNYCH, SWOJE, DZIĘKI TEMU MASZ ZA DARMO. JAK MASZ WIĘCEJ PYTAŃ NA WSZYSTKIE CI ODPOWIEM. NAJLEPIEJ BYŁOBY POGADAĆ NA SKYPE JEŚLI MASZ, DAJ ZNAĆ. WCHODZIŁAŚ NA ICH STRONĘ ?  ww.betterware.pl   PROPONOWALABYM CI SIĘ Z NIMI ZAPOZNAĆ , DAJĄ TERAZ FAJNE PREZENTY.  NAPRAWDE SPOKO CO CI ZALEŻY. ZAMÓWIENIE ROBISZ PRZEZ TYDZIEŃ ALBO PRZEZ 3 TYG. ALBO PRZEZ PÓŁ ROKU NIE ROBISZ NIC , NIKT CIĘ DO NICZEGO NIE ZMUSZA. PRZECIEŻ MOŻESZ WEJŚĆ SPRÓBOWAĆ PRZEKONAĆ SIĘ I DAĆ SOBIE SPOKUJ NP.

14

Evela wyłącz CapsLock

15

dlaczego mam wyłączyć caps lock

16

Bo włączony CapsLock oznacza krzyk a poza tym źle się czyta takie posty

17

ok nie ma problemu, ale co to znaczy , że caps lock oznacza krzyk

18

To znaczy, że gdybyś rozmawiała z kimś "na żywo" to byś krzyczała, zamiast mówić.

19

hmmm już kiedyś byłam zainteresowana perfumami FM ale nie byłam przekonana, może tym razem się skuszę;)
mam do Was zatem pytanie: napiszcie proszę ile najmniej i najwięcej miesięcznie udało Wam się zarobić poprzez sprzedaż tych oto kosmetyków, nie wazne jak długo się tym zajmujecie;)
proszę podajcie tylko rzeczywiste kwoty;)

20 Ostatnio edytowany przez evela (2010-01-27 23:34:33)

betterware to nie kosmetyki tylko produkty do domu np:kuchni, łazienki, garderoby itp.   opłaca się w tedy kiedy zrobisz zamówienie za minimum 100 punktów to około 250 zł. z czego około 70 zł. masz na rękę, a dlatego się opłaca bo nie płacisz za kuriera, przy niższych zamówieniach za kuriere płacisz 10 zł.   ja zaczęłam pracować pod koniec listopada i zdążyłam zrobić jedno zamówienie w nastepnym miesiącu zrobiłam już 2 , a teraz w styczniu kończe już trzecie, to i tak nieźle biorąc pod uwagę pogodę i mieszkając na wsi. mam 5 miesięczną córeczkę i chodząc z nią na spacer spotykałam ludzi i znajomych zagadywałam , dawałam katalog i tak udawało mi się robić zamowienia teraz siedząc w domu jest to utrudnione .  ale dla kogoś kto nie pracuje w sumie taka praca-zabawa jest fajna tym bardziej że zawze dostaje się jakieś prezenty , a w tym roku są naprawde fajne wejdż sobie na stronę tej firmy i się przekonaj. poza tym każdy towar z ,którego jesteś nie zadowolona bez podania powodu możesz reklamować do 2 tygodni .  jak coś to jeszcze pytaj.

21

a jeszcze jedno od momentu dostania paczki masz 2 tygodnie na uiszczenie opłaty o ile się nie myle w FM tego nie ma

22

W FM trzeba zapłacić przy odbiorze, poza tym FM to raczej same perfumy, mają też coś z chemii ale szczerze mówiąc przy tym poziomie cen w jakich chemia jest oferowana mogłaby być dużo lepsza.
Co do perfumów (w zasadzie w ofercie są wody toaletowe i wody perfumowane {info dla czujących różnicę smile } ) jako produkt są bardzo fajne, ładne zapachy, w miarę trwałe jednak buteleczki pozostawiają wiele do życzenia. Krótko mówiąc większość wód jest w zwyczajnych prostokątnych buteleczkach. A klient w dzisiejszych czasach kupuje nie tyle produkt, co zadowolenie jakie dzięki niemu uzyskuje - zaniedbanie opakowania obniża to zadowolenie.

Ale to jest wątek o Betterware smile Jakkolwiek FM spredaje perfumy które są sprzedawane przez wiele innych firm tak Betterware ma produkty bardziej szczególne, praktyczne, pomysłowe i raczej podobne cieżko jest znaleźć w "normalnej" sprzedaży. Dodatkowo perfumy są sprzedawane przez wiele innych firm bezpośrednich (Avon, który ma konsultantki w co drugim domu, Oriflame też mocno rozpowszechniony) przy takiej konkurencji ciężko będzie się wcisnąć na rynek. Produktów podobnych do Betterware praktycznie nie ma, więc na pewno będzie łatwiej smile

23

a czy betterware jak sie zapisuje to też trzeba kupować jakiś starter itp . lub czy płaci sie jakieś wpisowe ?
super jest to że za produkty płaci się w terminie do 14 dni bo w FM to odrazu faktycznie to jest utrudnienie dla wielu osób ;/
bo albo trzeba za nich założyć jak sie paczkę odbiera albo jak składją zamówienie to musza za nie z góry płacić -mało komu sie to podoba niestety ;/
Ale zainteresowłam sie tym betterware i to tak na serio musze odwiedzić te ich stronkę może i ja sie tam zapiszę

24

Nie, nie trzeba kupować żadnego stratera. I to też jest fajne. W FM zdaje się trzeba było od razu wyłożyć około 70zł na pakiet próbek i było to obowiązkowe. W Betterware wprawdzie jest opłata wpisowa w wysokości 10zł ale składając pierwsze zamówienie otrzymujesz prezent o wartości większej lub równej opłacie wpisowej.

Aktualnie organizuję system wsparcia - tzw. samorozbudowującą się gałąź. Jeśli ktoś byłby zainteresowany współtworzeniem projektu - proszę o kontakt na maila smile

25

Witam. Ja współpracuję z Betterware 2 lata. Aktualnie jestem menadżerem. Sama byłam zaskoczona smile Przyjemnie patrzeć jak ludzie się rozwijają, awansują. Chyba odkryłam swoje powołanie wink Też sobie chwalę, podobnie jak moje przedmówczynie. A wiecie, że od marca katalogi będą już miesięczne, a nie dwumiesięczne?
Żałuję, że nie mogę tu wkleić adresu swojej strony, ale byłoby to pewnie uznane za reklamę wink Nie mniej pozdrawiam wszystkie osoby z różnych mlm.

26

hej Madox i jak odwiedziłaś stronę betterware ?  nadal myślisz o zapisaniu się ? jeśli tak to mogę ci pomóc , mogę ci wysłać katalogi z którymi możesz spróbować udać się do potencjalnego klienta czy koleżanki i zobaczyć jakie jest zainteresowanie i jakie uda Ci się zrobić zamówienie dorzuce jeszcze ulotki i informatory co i jak.  w tym miesiącu jak w każdym wystarczy zrobić zam. na 100 punktów czyli około 250 zł. żeby kurier przywiózł towar za darmo , ale warto podnieść liczbę do 125 punktów aby otrzymać prezent KOMPLET SZTUĆCÓW a to naprawde nie jest trudne.   pozdrawiam

27

Ja także dołączylam do klubu Betterware i jestem zadowolna smile po trzech zamowieniach zarobiłam do przodu jakiej 100 zł smile na dobry początek dobre i to tongue

28

Kochane moje,

szukałem akurat czegoś zupełnie innego i przypadkiem trafiłem na wasze forum (tak "szukałem" jestem facetem:) ) czytałem, czytałem.. aż musiałem się zarejestrować aby zabrać głos. Jak najbardziej rozumiem sceptycyzm niektórych pań i lekkie niedowierzanie w opowieści o tym, że z firm takich jak Betterware można żyć. Jednak można:] pomyślcie same, jeśli mnie "facetowi" udaje się na tym zarabiać, coraz bardziej rozbudowywać swoja strukturę sprzedając produkty Betterware które raczej nie są męska domeną to może i wam się uda? Poruszono tu jednak jeden ważny wątek, jest to praca inna od tej  na etacie, inna niż wszystkie, dająca dochód pasywny i wolność finansową, ale jednak praca. Jeżeli chcecie kupować taniej lub sprzedawać wystarczy rejestracja i kilka katalogów, ale jeżeli chcecie aby stało się to czymś więcej potrzeba zaangażowania, czasu, chęci. Jeśli chcemy cokolwiek mieć najpierw trzeba zainwestować i to nie pieniądze są tu najważniejsze ( nie skomentuję wypowiedzi biadolących nad straszną ceną katalogu "2zł"- każdy katalog to wasz sklep, spróbujcie wynająć pomieszczenie, zapłacić ZUS VAT i podatek dochodowy, pensję pracownika, rachunki za media i kupić towar za 2zł nie da się, prawda?) najważniejsze jesteście wy i wasze zaangażowanie. Rozwiejmy jeszcze kilka mitów:
1) szukanie współpracowników - dawałem wiele ogłoszeń gdzie się dało, pytałem klientów, ale zawsze była to tylko propozycja, zawsze byłem gotowy odpowiedzieć na każde nawet najbardziej absurdalne pytanie, ale nigdy nie "namawiałem" każdy ma prawo kierować swoim życiem i podejmować decyzje o tym jak chce żyć w przyszłości i czy wykorzysta szansę która przed nim stoi. Macie wybór i nie bójcie się ryzyka które jest minimalne, bardziej bójcie się spotkania po latach z kimś kto wykorzystał szansę która wy odrzuciłyście.
2)prezentacja katalogów- nie ma nic wspólnego z "żebraniem" i namawianie, zostawiam katalog, daję klientowi czas aby sam w domu w dogodnym dla siebie czasie przy kawie obejrzał katalog, mogę ewentualnie odpowiedzieć na pytania, w razie wątpliwości polecić towar na podstawie opinii innych zadowolonych użytkowników, ale nigdy nie "wciskam" towaru. Jak już mówiłem, każdy decyduje sam. klient powinien nam ufać a nie czuć presję. Miałem również wiele szczęścia trafiając na wspaniałych klientów którzy sami zadowoleni z towaru polecali go swoim znajomym.

Mam nadziej, że nie zaśmieciłem swoim wywodem i testosteronem:D waszego bardzo fajnego forum.

Nie podaję również adresu swojej strony, ażeby mój post nie został odebrany jako reklama, ponieważ niezależnie u kogo się zarejestrujecie i w jakiej firmie MLM wasz sukces naprawdę mnie ucieszy i będzie po trosze moim.
Jeśli macie jeszcze jakieś wątpliwości, pytania cokolwiek, chętnie podzielę się swoja wiedzą i doświadczeniem, pomogę również postawić pierwsze kroki w świecie Betterware.

Pamiętajcie, jesteście silne, samodzielne i wolne, same możecie pokierować swoim życiem, szansa stoi przed wami, nie zmarnujcie jej.

pozdrawiam serdecznie

Przemysław Mikulski

29

babyblue napisał/a:

A dla mnie to nie brzmi szczerze.

Witaj...to wszystko to szczera PRAWDA!Potwierdzam bo też w tym siedzę...czyli w Betterware i FM (perfumy)od niedawna więc profitów z grupy jeszcze nie mam (nie mam też grupy za bardzo-dop. kilka osób tu i tu)...ale idzie na tym kasę zrobić....Na razie lecę dwutorowo.....W sumie zainspirowała mnie moja koleż. z pracy, od ok. 4 -5 lat siedzi w Avonie...zwykła dziewczyna - żadna bonzówa.

Dziś ma B.DuŻe premie....pracuje nadal na etacie ale założyła 2 lata temu swoją firmę-dopłaca różnicę skł.ZUS-u i ODBIEERA PREMIE ze zbudowanej GRUPY....

Jest to dla mnie PRZYKŁAD NAMACALNY.....więc omijam Avon(za dużo ludzi już w tym siedzi-ciężko się w tym dziś rozwinąć-chyba ,że jak dorosną Młode Pokolenia)...więc zrozumiałam ,ze Betterware i FM jest hossą na TEN CZAS , na ten mom.

Napisz do mnie - wyjaśnię w szczegółach co i jak ......jeśli cię to w ogóle interesuje?

30

HejJestem konsultantką Betterware ale mam problem. Otóz na moim koncie gdzie robie zamowienia i sprawdzam wszystko znajduja sie równiez poprzednie zamowienia. I caly problem polega na tym ze przy moich zamowieniach nadal widnieje napis ze są one nie zapłacone. A gdy robisz zamowienie to płacisz kurierowi. Możecie mi powiedziec o co chodzi ??  Z góry dziekuje za odpowiedź smile

31

Dorka 88 nie przejmuj się, ludzie z mojej grupy też borykają się z tym problemem jak i ja sam ale to jest sprawa pomiędzy Betterware a UPS całe szczęście nie przeszkadza to w składaniu kolejnych zamówień "na kredyt: widocznie wiedza, że coś tam jest nie tak, ale nie martw się, na prawdę nie masz się czym przejmować, pozdrawiam

32

Okej dziekuje bardzo smile

33

Ja jestem w Betterware dopiero drugi miesiąc. mam już za sobą swoje pierwsze zamówienie, takie zupełnie przez przypadek:) i trochę zniechęciło mnie to że na 10 rzeczy  było w sprzedaży tylko 5.
Teraz przygotowuję się do drugiego i może miałabym te 100PP ale już widzę że nie ma wszystkich rzeczy które chcę zamówić. Powiedzczie mi czy zawsze były takie braki w tej firmie?

34

Nie, firma po prostu padła ofiarą własnego sukcesu. Towar w firmie zamawiany jest z 6miesięcznym wyprzedzeniem. Firma nie przypuszczała jednak, że w ostatnim czasie napłynie tylu nowych przedstawicieli którzy będą składać tak duże zamówienia, firma zapowiada, że kwiecień ma być ostatni miesiącem trudności w zamówieniach, wiadomo, że nie jest to przyjemne kiedy musimy powiedzieć klientowi, że towaru brakuje ale spójrzcie na to z drugiej strony- trafiliśmy do bardzo szybko rozwijającej się firmy więc jest nadzieja również na szybki rozwój naszych przychodów:D
Chcesz rozwijać się z Bettererware szybciej niż inni? Nie wierz w obietnice, sprawdź sama czym nasza grupa różni się od innych, szczegóły na stronie: betterworld  (na początku adresu dopisz www  a na końcu pl)

zapraszam

35

Dzięki za wyjaśnienia. Oby sytuacja z brakami poszła w zapomnienie, wtedy zamawianie będzie frajdą:)
a stronkę sobie obejrzę. I też mam w planach budować swoją grupę. czas pokaże...

36

Jeśli masz w planach budować grupę to tym bardziej zapraszam do nas:D

37

Witam wszystkich.
Mam pytanie dotyczące Betterware, podczas rejestracji w zasadach prawnych jest jeden punkt który mnie frapuje - nie ma go nigdzie wpisanego w regulaminie :" Członkowie Klubu Betterware są zobowiązani do uczestnictwa we wskazanych spotkaniach instruktażowych i naradach organizowanych przez Betterware, do dzielenia się z innymi Członkami Klubu doświadczeniami uzyskanymi we współpracy z Betterware i prezentowania ich na spotkaniach Członków Klubu Betterware." Czy faktycznie trzeba uczestniczyć w takich spotkaniach? co jeśli nie pojadę?
Pozdrawiam

38

eeeee.. nie bój się, spotkania i szkolenia są naprawdę bardzo pomocne ale z doświadczenia wiem, że nikt Ci głowy nie urwie jak nie pojedziesz:]

39

No właśnie o to mi chodzi, bo ja mam bardzo napięte tygodnie i ciężko mi będzie znaleźć czas na jakieś wyjazdy

40

Nic się nie martw, mi na początku też żadne szkolenia nie pasowały więc nie jeździłem i żyje:D

41 Ostatnio edytowany przez olka1220 (2010-04-27 18:26:31)

No więc na FM GROUP trzeba wyłożyć 130 zł na duży piórnik z próbkami perfum lub 30 zł na mniejszy piórnik. Jeśli chce się zarabiać w FM GROUP, to nie należy skupiać się na produktach. Trzeba budować grupę. No i w FM co miesiąc trzeba uzbierać tylko 35 punktów, a to jest około 40 zł. Moim zdaniem nie dużo... Poza tym produkty są bardzo fajne... oprócz perfum, dużą uwagę bym zwróciła na produkty chemiczne. płyny do płukania, prania są bardzo "zdrowe" w takim sensie, że jak ktoś jest uczulony na różne chemikalia, to z produktów FM może spokojnie korzystać i o nic się nie martwić.

Najważniejsze budować grupę.

42

Widzisz i tutaj znowu widać wyższość Betterware nad innymi firmami MLM jak np. FM Group. Ok. specyfika sprzedaży perfum wymaga posiadania próbek ale już wymóg zamawiania za określoną liczbę punktów to wymysł właścicieli firmy. Użyłaś dwa razy słowa "TRZEBA" a w Betterware nie usłyszysz go ani razu. Budowanie grupy? W Betterware możesz zacząć budować grupę natychmiast po rejestracji a zarejestrowanie kogoś w swojej grupie to 5 min. z zegarkiem w ręku prosto z domu.

Poza tym konsultantek różnego rodzaju firm kosmetycznych jest strasznie dużo i ciężko znaleźć kogoś nowego, Betterware to wciąż nowość na Polskim rynku a produkty jak to powiedziała dziewczyna z mojej grupy "sprzedają się same".

Są wysokiej jakości, w przystępnej cenie i naprawdę potrzebne w każdym domu.

Chcesz budować grupę w Betterware szybciej niż inni?! Napisz do mnie i dowiedz się więcej!  Pozdrawiam!

43 Ostatnio edytowany przez Agatka (2010-04-30 12:10:24)

Witam.

Zapraszam do nowo otwartego forum Betterware.
Forum jest w trakcie prac dlatego proszę o wyrozumiałość.

strona www

Nie spamuj forum. Moderatorka Agatka

44

WITAM !BARDZO PROSZE NAPISZCIE JAK POZYSKUJECIE NOWE OSONBY DO STRUKTURY/GRUPY JA WCIAZ PRÓBUJE I NIC!!!LUDZIE NIECHETNIE CHCA PRACOWAC!!!!!

45

Pracowałam tam,tylko na innym stanowisku. 3 tygodnie i uciekłam stamtąd big_smile

46

Hej... przeczytałam kilka postów i stwierdziłam ,ze mogłabym spróbować tylko jest jeden problem obecnie przebywam za granicą .Moze któras z Was drogie panie mogłaby mi napisać jak sie zaczyna(od rejestracji chodzi)mi o to czy jest tak jak w avon na poziomie ,,lidera,,Ja miałam pod soba 9 dziewcząt ,ale nie wyrobiłam sie niestety w kwocie i ilosci kobitek i moje dziewczeta przeszły do mojej liderki ja nie zarobiłam nic a ona krocie 6 miesiecy tyrani na darmo;(wiec chce zapoznac sie blizej z oferta czy mam jakiś czas w którym musze sie zmieścić .prosze o odp.;]

47

mnie również zainteresowała ta firma. mam pytanie... jeśli nie bedę miała zamówienie na np drugi miesiąc, albo zamówienie będzie bardzo małe to co wtedy?
kończę współpracę po tym, jak nie wyrobiłam się z zebraniem zamówienia (tzn ze nic nie miałam) lub mam jakiś dług, który muszę uzupełnić w następnym zamówieniu?

48

AGNES28 napisał/a:

WITAM !BARDZO PROSZE NAPISZCIE JAK POZYSKUJECIE NOWE OSONBY DO STRUKTURY/GRUPY JA WCIAZ PRÓBUJE I NIC!!!LUDZIE NIECHETNIE CHCA PRACOWAC!!!!!

Mnie tez chodzi ten problem  po głowie, co i jak postępować???.
Daje ogłoszenia, pisze na forach,stworzyłam strone,  znam produkty , używam ,polecam itp.
W mrozach chodzę i rozdaje katalogi w poczekalniach, u fryzjerów, w gabinetach,po znajomych itp. Zamówienia zbieram, ale jesli chodzi o nowe osoby to ogólnie lipa sad.
Moze to nie odpowiedni taki czas przedswiąteczny , ludzie myslą o prezentach a nie o pracy sad

49

No dobrze ja też się zapisałam do betterware i fm i wiecie co ? nie tylko nikt nie chce za bardzo tego kupować, trochę się ze mnie smieją i w pracy i w rodzinie, że jestem nawiedzona itp, niektórzy z wielką przyjemnością, jak mi się zdaje udowadniają mi że takie lub podobne produkty można kupić w sklepie i są nieraz nawet tańsze, ja wiem że perfumy czy chemia gospodarcza, czy np. kosmetyki z fm są fajne ale ludzie patrzą na mnie dziwnie jak próbuję coś pokazać, a o zapisaniu się do struktury nie mam nawet mowy  jak wy to robicie? J niby teorię znam bo byłam na szkoleniach ja po prostu nie mam z kim zobić takich interesóW sad

50

No właśnie teoria , teorią ale w praktyce to wyglada inaczej smile
Czyżby to zalezało od uroku osobistego ?????????????????????????????/:))))

51

Może od uroku, ale żeby było smieszniej pracuję w zakładzie fryzjerskim i mam dobry kontakt z ludźmi, nie mam problemu żeby pozyskać nowych klientów, więc dlaczego tak ciężko idzie z tym MLM i dlaczego wszyscy tzw. liderzy są tacy hurraoptymistyczn,i chciałabym poznać prawdę, przecież im też musiało być ciężko i napewno też muszą napotykać rozliczne problemy.

52 Ostatnio edytowany przez katbe (2010-12-29 20:44:27)

witajcie! Jestem w better od lipca, na dzień dzisiejszy w grupie razem ze mną 10 osób. Okazało się, że na moim terenie prawie nikt nie słyszał o tej firmie i ich produktach. Ja przede wszystkim biorę dla siebie, pozapisywałam koleżanki z pracy, moja córka pokazała katalog swoim koleżankom ... i tak jakoś poszło i na razie się kula... pozdrawiam serdecznie.
Zabawa zaczyna się wtedy, kiedy w grupie pojawiają się nowe osoby; wtedy dostaje się kopa... i ochoty na więcej

53

Witam serdecznie,
przeczytałam forum i zainteresowało mnie to. Chciałabym się Was zapytać w jaki sposób rozprowadzacie swoje produkty? Czy tylko między swoimi klientami czy  również za pomocą sprzedaży internetowej?

54

U mnie nie ma czegoś takiego jak sprzedaż internetowa - podobno to niezgodne z regulaminem. Zamawiam tylko to co potrzebuję i co potrzebują  klientki... jestem też w stanie mniej więcej przewidzieć co może się sprzedać i to w rozsądnej ilości mam w zapasie... czyli w styczniu wzięłam dodatkowo 2 golarki smile

55

też z Wami jestem ja kupuje dla siebie do firmy i do domu osobiście polecam igły samonawlekajace ssie  hah  i pianke do mycia okien

56

Tez jestem Better....ką smile, robię zamówionka i buduję swoją grupę, ogólnie bardzo mi się ta praca podoba i produkty są na każdą kieszeń smile
polecam i chętnie pomogę zacząć, wystarczy do mnie napisać smile

57

witam ja od niedawna też jestem razem z Wami w tej firmie.. dopiero zaczynam i jestem pełnaa zapału ;D niektóre produkty są naprawdę rewelacyjne..

58 Ostatnio edytowany przez Agatka (2011-02-25 12:10:38)

Witam dopiero od niedawna zajmuje się Betterware ale naprawde mi sięto podoba!! Mogę składać zamówienia zbieraćgrupę ( Co już zaczełam robić ) Przy tym dorobićtrochęgrosza (a może troche więcej smile )
Nie skusiłabym sięna tą firmę gdyby nie to że zapisanie się i otrzymanie pierwszych katalogów jest zupełnie bezpłatne smile

spam Pozdrawiam Aneta smile

59

Jestem zainteresowana Betterware, może ktoś mi wyjaśnić o co w tym biega i jak zacząć? gg 6001780

60

joanna049 napisał/a:

Jestem zainteresowana Betterware, może ktoś mi wyjaśnić o co w tym biega i jak zacząć? gg 6001780

Witaj, napisałam Tobie na gg smile

61

"...dorobiłam się osiemdziesięciukilku osób mianowanych bezpośrednio przeze mnie i składających regularne zamówienia..."

Jakoś nie chce mi się w takie rzeczy wierzyć. Moim zdaniem bardzo cięzko jest budować swoją grupę, jeszcze żeby wszyscy robili regularne zamówienia. Może jest ktos na tym forum kto mógłby dać jakieś rady? Nie jestem konsultantką w betterware ale w oriflame i chętnie takich rad wysłucham.

Prawie każdy kto siedzi w mlm dobrze zdaje sobie sprawę z tego że aby coś na tym zarobić, troche więcej niż na "waciki" musi polecać i dołączać kolejne osoby i wydaje mi się że cały myk polega właśnie na tym. Często słysze jak proponuje jakiejś koleżance współprace : " ale ja nie mam komu polecać tych produktów ", aż mam wrazenie nie raz że wogóle nie posiadają znajomych, rodziny, przyjaciół. Więc jak to zrobili ci najlepsi, jak weszli po drabince na szczyt??

Sam pomysł przyłączenia się do betterware dał mi dużo do myślenia, jeszcze nie zdecydowałam, ale jak ma być tak jak w przypadku tworzenia grupy w oriflame to nie wiem czy lepiej nie dać sobie spokoju.

62

mi sie wydaje że to strata czasu, moja kuzynka jest w avon-ie jej sie to podoba (wiadomo kazdy ma inne zdanie)ale mnie to nieprzekonuje to rozdawanie katalogów namawianie na zakup tylko po to zeby zarobic w sumie niezdbyt duzo pieniędzy. Ale życzę powodzenia! tym osobą które mają do tego nerwy i chęci smile

63

Firmą Betterware zainteresowała mnie kuzynka - pokazała katalog, kilka rzeczy wzięłam.
Dowiedziałam się, że i ja mogę wstąpić do klubu.

I to mnie ciekawi, bo piszecie, że sprzedajecie.
Kupujecie taniej, sprzedajecie za cenę katalogową.

A macie działalność gospodarczą?
Kuzynka powiedziała, że jako klientka nie mogę sprzedawać, a o internecie mogę zapomnieć.
Mało tego, pomimo obrotu grupy odpowiedni rabat dostanę gdy kupię za 250 złotych - ja sama.

Proszę, jak można rozwiązać ten problem, bo chyba same przyznacie, że comiesięczne zakupy za 250 nie należą do najtańszych.

Agnieszka

64 Ostatnio edytowany przez DominikaS (2011-11-29 23:06:10)

Witam serdecznie, ja też pracuję w Betterware. Zaczynałam dość dawno bo 3 lata temu, moja historia jest dość burzliwa, nie będe Was nią zanudzać, można ją przeczytać w książce "26 historii sukcesu + jedna". Najważniejsze, że po 2 latach "niedzialania" wróciłam do biznesu ze zdwojoną siłą. Zrezygnowalam z pracy na etat, na poczet Betterware. Stwierdziłam, że pracując jako księgowa w biurze rachunkowym, nie zarobię już wiecej, a w Better jak wezmę się do pracy moge z miesiąca na miesiąc zarabiac coraz więcej. Oczywiście bez ciężkiej pracy nic nie mamy, także jeżeli ktoś myśli, że samo się zacznie dziać i zarabiać to jest to niemozliwe.

Wszystkich chętnych zapraszam do mojej struktury: i tych gotowych do pracy- do budowania struktury ale również te osoby, które chcą tylko kupować produkty dla siebie taniej.

Wszystkich informacji udzielę przez telefon lub maila

tel 791 75 96 75

pozdrawiam cieplutko i zapraszam osoby z calej Polski

65

Witam, ja chciałam zaprosić i zachęcić do pracy w Betterware. Warunki jak na pracę tego typu są korzystne, tym bardziej jeśli się zbierze swój zespół. Dlatego zapraszam na moją stronkę. Tam jest wszystko napisane, łącznie z kontaktem, jest również nowy katalog z produktami.
Pozdrawiam wink

Posty [ 1 do 65 z 75 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRACA DLA KOBIET - POPULARNE ZAWODY, PRACA NA ETACIE, WŁASNA FIRMA » Praca jako konsultantka Betterware-moje spełnienie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024