Witam. Zanim ginekolog dobral mi "odpowiednie" tabletki anty przetestowal na mnie kazdy mozliwy drugi skladnik tych tabletek. W koncu trafilam na Midianę. Chcialam tabletki ktore beda chronily mnie przed ciaza a jednoczesnie pomoga na cere. Pierwsze opakowanie cera bez zmian. Przy drugim stała sie bez najmniejszej skazy, 3 opakowanie rowniez. Problemy pojawily sie przy 4 opakowaniu. Ok. 7 tabletki dostalam z dnia na dzien wysyp pryszczykow na nosie, utrzymywalo sie to przez jakies 7 dni i nagle zeszlo. Przy 5 blistrze bylo jeszcze gorzej poniewaz utrzymywalo sie choc w mniejszym stopniu przez caly czas. Zdaje sobie sprawe ze te tabletki moga uczulac natomiast nie rozumiem dlaczego dopiero po 3 opakowaniach?? Przeciez przez pierwsze 3 opakowania organizm sie przyzywczaja. U mnie tak bylo a potem nie wiem co sie stało. Martwie sie tym bardziej iż zadne inne tabletki nie pomagały mi na cere. Bardzo prosze o jakas konkretna odpowiedz. Czy jeśli obecne tabletki Jeanine zmienilabym na np yasmin o tym samym skladzie co midiana uczulenie sie nie powtorzy?
po prostu.....musisz znów spróbować. nikt ci tu raczej an to nie odpowie. ba! nawet lekarz!
ja chce wiedziec tylko czy w ogole jest to mozliwe ze to od tabletek. A skoro lekarzem nie jestes to mow tylko w swoim imieniu prosze.
"Zdaje sobie sprawe ze te tabletki moga uczulac natomiast nie rozumiem dlaczego dopiero po 3 opakowaniach?? Przeciez przez pierwsze 3 opakowania organizm sie przyzywczaja." skoro zdajesz sobie sprawę, to chyba masz odpowiedź. Tak się składa, że na pigułki nie ma reguły co do miesięcy, znam przypadek dziewczyny, która miała zakrzep po 7 mies.stosowania, inna po roku, innej spadło libido po miesiącach więcej niż 3: to ruletka.
Czy jeśli obecne tabletki Jeanine zmienilabym na np yasmin o tym samym skladzie co midiana uczulenie sie nie powtorzy? - a kto ci tutaj na to odpowie?? Jesteś niepoważna, pytając o takie rzeczy, nikt nie siedzi w twoim organizmie by wiedział jak zareaguje na zmianę tabletek i po jakim czasie!
Zatem niesłusznie jestes dla mnie niemiła, po prostu twoje pytania są niezbyt mądre.
to sie nie wypowiadaj jak sa dla ciebie niemadre. Bo w ten sposob i dla mnie nie jestes osoba uprzejmą. Powiedzialam tylko ze masz mowic w swoim imieniu a nie za wszystkich. Aż tak cie to dotkneło??;p Tak sie składa, ze jesli ty nie znasz odowiedzi albo roznych mozliwosci to nie znaczy ze inni rowniez. Chocby wiadomosc ze taka sytuacja u kogos juz wystapila, taka sama jest dla mnie juz czyms waznym. nie mam ochoty dluzej z toba dyskutowac wiec zaoszczedz mi kolejnych twoich wypowiedzi
OK:) z niecierpliwością będę śledzić ten wątek w oczekiwaniu na odpowiedź kogoś kompetentnego, kto przeniknie do Twojego organizmu i przewidzi niczym Lady Comp owulację, jego reakcję na kolejny rodzaj syntetycznych hormonów
Dziewczyny Wasza kłótnia nie ma sensu - forum jest od tego, że każdy może wyrazić swoje zdanie.
Jeśli zaś chodzi o Twój problem magdo rozmawiałaś o tym (w sensie o tym wysypie) ze swoim ginekologiem? Myślę, że jednak on/ ona ma największą wiedzę w tej dziedzinie. Dla mnie osobiście jest to dziwne, że taki objaw pojawił się przy 4 opakowaniu. Jednak nie jestem ginekologiem i sama też nie miałam podobnych problemów.
A co do zamiany tabletek - hmm jeśli mają taką samą proporcję hormonów to raczej będą wywoływać podobne efekty (jeśli są one wynikiem ich stosowania).
Tak powiedziałąm o swoich watpliwościach i uslyszałam tylko "dostała Pani uczulenia od tabletek??, dobzre to zmienimy"
Wiec nie wiem co to miało oznaczac, probowałam dopytac ale jakby unikał odpowiedzi.
Dziekuje ci za twoja wypowiedz.
I rozumiem, że wtedy zmienił Ci tabletki na Jeanine?
Z tego co kojarzę to jeszcze Diana jest przepisywana na problemy z cerą.
hm moim zdaniem tabletki antykoncepcyjne mają jeden cel, zabezpieczać przed ciążą, a nie pomagać na cerę. ja bym się skonsultowała z lekarzem, bo powikłania są dziwne. pozdrawiam