Co wybrać - inżynieria środowiska czy inżynieria biomedyczna? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Co wybrać - inżynieria środowiska czy inżynieria biomedyczna?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez Delicious (2011-08-15 19:15:07)

Temat: Co wybrać - inżynieria środowiska czy inżynieria biomedyczna?

Witam serdecznie smile
Jakiś czas temu dostałam informację o tym, że dostałam się na studia zarówno na inżynierię środowiska na Politechnice Śląskiej jak i na inżynierię biomedyczną na Uniwersytecie Śląskim. Jak myślicie, które studia będą lepsze? Które są bardziej przyszłościowe i dają lepsze perspektywy na dobrze płatną pracę?
Szczerze mówiąc to myślałam, że po prostu na jeden z kierunków się nie dostanę i nie będę miała dylematów związanych z wyborem, jednak dostałam się na oba i teraz naprawdę nie wiem co robić. Bardzo proszę o opinie osoby, które studiowały takie kierunki, lub tak jak ja stały przed podobnym dylematem.
Co wpłynęło na wasze decyzje? Boję się, że po jakimś czasie będę żałować, że wybrałam ten a nie inny kierunek. Wolałabym tego uniknąć smile
Co wy byście wybrały na moim miejscu?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co wybrać - inżynieria środowiska czy inżynieria biomedyczna?

Inzynieria biomedyczna wydaje mi sie ciekawsza i jest to dziedzina rozwijajaca sie. Inzynieria srodowiska ostatnio bardzo popularna i dosyc oklepana. Tyle ze US nijak sie ma do Politechniki i jesli chodzi o inzyniera to o wiele wiekszy prestiz daje ten z polibudy. Musisz sie zastanowic jak widzisz swoja prace w przyszlosci. Poczytaj o tych dwoch dzidzinach, o specjalizacjach, ktora by Ci odpowiadala.

3

Odp: Co wybrać - inżynieria środowiska czy inżynieria biomedyczna?

Nie tak znów dawno sama stałam przed podobnym dylematem smile Dostałam się na wszystkie kierunki na jakie złożyłam papiery i naprawdę nie miałam pojęcia co wybrać, szczególnie, że musiałam jeszcze wybierać między różnymi miastami. Wcześniej jak najwięcej poczytałam o działaniu uczelni, o programach studiów, warunkach mieszkaniowych w owych miastach- jednym słowem starałam się zaczerpnąć jak najwięcej możliwych informacji. Popytałam również wśród lepiej zorientowanych ode mnie, jaki kierunek daje lepsze perspektywy.
Ciężko Ci jednoznacznie poradzić co powinnaś wybrać- to wszystko zależy od tego co tak naprawdę lubisz. Ja na pewno nie wybrałabym inżynierii biomedycznej, bo nie lubię biologii, choć wydaje mi się, że ten właśnie kierunek daje większe możliwości. Najgorsze co możesz zrobić to wybrać coś co będzie cię męczyć i nie da ci żadnej satysfakcji.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Co wybrać - inżynieria środowiska czy inżynieria biomedyczna?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024