ŻEL, po którym zapach utrzymuje się na skórze? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » ŻEL, po którym zapach utrzymuje się na skórze?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 35 ]

Temat: ŻEL, po którym zapach utrzymuje się na skórze?

Jakich żeli używacie,które naprawde pięknie i długo pachną na skórze ? Wiem,że takie istnieją..

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez P&P (2011-05-14 18:10:47)

Odp: ŻEL, po którym zapach utrzymuje się na skórze?

Polecam mleczko z koziego mleka ZIAJA. Ma kremowy zapach i ze wszystkich płynów ten utrzymuje mi się na skórze najdłużej smile A za dużą butlę z dozownikiem płacę 10 zł.

3

P&P napisał/a:

Polecam mleczko z koziego mleka ZIAJA. Ma kremowy zapach i ze wszystkich płynów ten utrzymuje mi się na skórze najdłużej smile A za dużą butlę z dozownikiem płacę 10 zł.

A jakieś takie bardziej odświeżające zapachy smile?
Bo na mnie zapach tego mleczka zupełnie mi się nie podoba, jest dla mnie trochę ciężki. Kiedy ktoś inny tym pachnie to już inna sprawa smile

4

ziaia mleczko kokosowe do ciała bądź też kakaowe, polecam. Koszt to ok 7 zł za 500 ml wink

5 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2011-05-16 23:05:45)

Chodzi o żel do mycia ciała ? bo kiedyś tak nie zwrAcałam uwagi, a teraz używam nivea z limonką czy jakoś tak i bardzo fajnie , potem super gładkie ciało jest smile

jakby ktoś nie był pewny jaki to to ten

http://img685.imageshack.us/img685/2379/cbig613129.jpg

Naprawdę dla mnie boski

6

Ja jestem zdania, że żele pod prysznic Nivea są najlepsze jakich kiedykolwiek używałam, są bardzo wydajne, starczają na długo a zapachy mają ładne i trwałe! Według mnie najlepszy wybór!

7

Johnson&Johnson, taki fioletowy, dla dzieci - ułatwiający zasypianie. Skóra jest milutka w dotyku, i rzeczywiście długo utrzymuje lekki, delikatny zapach.

8

Truskawkowy żel pod prysznic Avon

9 Ostatnio edytowany przez Liren25 (2011-08-05 23:19:49)

Dla mnie  ta firma nivea i dove to najlepsze żele  i nie tylko żele pod prysznic są  cudowneeeeeee . Z nivea jest dobry kaszmir dla mojego ciałka  a z dove ogórkowy.

10

Fa jogurtowy..mmm....

11 Ostatnio edytowany przez niki_82 (2012-02-29 00:12:57)

Też bym obstawiała Ziaję kokos lub kakao.
Ale jak szukasz czegoś bardziej orzeźwiającego to może coś też z tej firmy ale z serii "Blubel".

Kiedyś używałam też takiego fioletowego żelu Adidas - zapach cytrusowy- ale ostatnio jakoś go spotkać nie mogę- dlatego mam cały czas inne.
Jeśli go spotkasz - to polecam - super zapach i świetnie się sprawdza podczas mycia. p.s. jest wydajny wbrew pozorom - wystarczy odrobina i hoho. smile

O ten: http://img.bazarek.pl/218690/14381/2747009/8967291364e9dda478931e.JPG.

12

Ogólnie rzecz biorąc żele pod prysznic Adidas pozostawiają bardzo ładny zapach na ciele,więc mogę polecić. O dziwo zapach utrzymuje się znacznie dłużej niż można przypuszczać. Wcześniej do gustu przypadły mi kosmetyki Fa,ale jednak Adidas jest lepszy.

13

ja też polecam nivea - są świetnej jakości i mają piękne zapachy, które zostająna długo. Mój ulubiony to ten z kwiatem pomarańczy smile

14

Fakt z adidasa zapach pozostaje na skórze. Ja jeszcze czasem lubię te z palmolive.

15

zobacz sobie serie zapachowe Bath & Body Works zapachy są bardzo intensywne i nie wietrzeją a jest ich mnóstwo, wiec każdy znajdzie coś dla siebie.

16

Proponuję wypróbować żele o zapachu swoich ulubionych perfum. Ja uwielbiam zapachy Caroliny Herrery, a żel pod prysznic i balsam do ciała przełużają i tak bardzo trwałe zapachy perfum.

17

Palmolive Aromatherapy fioletowy, genialny smile

18

BBW ma tez swoje perfumy??

19

Margotka05 napisał/a:

zobacz sobie serie zapachowe Bath & Body Works zapachy są bardzo intensywne i nie wietrzeją a jest ich mnóstwo, wiec każdy znajdzie coś dla siebie.

tez je juz probowalam, chociaz nie kazdy lubui zapachowe balsamy:)
ale jesli tak to baaardzo polecam.

20

modzia napisał/a:

Proponuję wypróbować żele o zapachu swoich ulubionych perfum. Ja uwielbiam zapachy Caroliny Herrery, a żel pod prysznic i balsam do ciała przełużają i tak bardzo trwałe zapachy perfum.

dla mnie takie zestawy raczej sa na specjalne okazje bo wydaje mi sie, ze wtedy pachnie sie intesywnie.
poza tym te balsamy czetso dobrze nie nawilzaja.

21

Jeśli chodzi o żel CH to żel jak każdy inny, wyróżnia go jedynie zapach, innych super rewelacyjnych właściwości nie zauważyłam. Skóra owszem gładka, aksamitna ale taki efekt można uzyskać również po użyciu czegoś z niżeszj półki cenowej np. Nivea.
Co do balsamu - to ja nie lubię jakich maziajek, które pozostawiają na skórze uczucie tłustości, nie wchłaniają się dobrze i przez kilka godzin skóra jest 'świecąca', a niestety takie są balsamy Nivea, Dove itp. Denerwuje mnie w tych balsamch również to, że to nawilżenie jest (mam takie wrażenie) tylko na zewnątrz. Po porannym prysznicu nałożę balsam na ciało, a wieczorem pod prysznicem czuję i widzę jak się zmywa, spływa ze mnie. A CH nie pozostawia mi 'filmu' na skórze, i nie zmywa się pod prysznicem bo jest wchłonięta w skórę. Także to lepsze nawilżenie przez np. Dove może okazać się złudne.

22

ja mam dwa moje ulubione: Ziaja - kokosowe i palmolive aroma therapy długo się utrzymują i nie są drogie. Wiadomo - można też znaleźć tańsze, ale według mnie nie warto wwalać kasy w błoto na to - co z tego, że w butelce fajnie pachną, jeśli nie zdążysz wyjść spod prysznica i już nie pachną sad

23

modzia napisał/a:

ja uważam, że takie rzeczy są na wyjątkowe okazje. Na co dzień coś innego.

24

jak balsam jest bardzo intensywny to czasami nie stosuje już np perfum, bez sensu mieszać dwa intensywne zapachy

25

ja lubię takie perfumowane balsamy, ale naprawdę na specjalne okazje kiedy chce pachnieć całą noc smile

26

Mój facet dostał ode mnie Energizujący żel pod prysznic HB.
Fajny zapach to jedno, a wyciąg z alg to drugie. Poza tym - pielęgnacja skóry taka, jaka być powinna!
http://hbkosmetik.pl/media/catalog/product/cache/1/small_image/280x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/0/2/02864_energizuj_cy_el_pod_prysznic.jpg

27

revive pomelo i kiwi, mój ulubiony, mocno orzeźwiający, owocowy. zapach unosi się w całej łazience podczas kąpieli i później na długo zostaje jeszcze ze mną smile

28

Myślę, że ziaja całkiem długo utrzymują się na skórze

29

żele Nivea smile

30

Ziaja mleczko kokosowe - pięknie pachnie, a sama kąpiel jest wyjątkową przyjemnością wink.

modzia napisał/a:

Mam perfumowane żele do kąpieli, ale używam ich tylko wtedy, kiedy wiem, jakiego zapachu potem użyję.

31

Każdy zapach utrzymuje się na skórze, tylko węch to taki zmysł, który się szybko przyzwyczaja do stałych bodźców i je zaczyna ignorować - innymi słowy: to nie żel przestaje pachnieć, tylko nasz węch przestaje go wyczuwać. tongue

Rzecz powszechnie znana wink

32

Możliwe. Jednak np jedne bardziej zostają na skórze, inne chyba mniej. Ja np bardzo lubię żele Isany teraz, ale szkoda, że ich zapach taki mniej intensywny na skórze i na krócej, szybko ulatuje dla mnie. Poza tym są super dla mnie smile Z innych to mam taki Starej Mydlarni o obłędnym zapachu białej czekolady z żurawiną. To taki cudowny zapach moim zdaniem, że mam zawroty głowy z przyjemności jak go wącham i myję się nim, odpływam. Jedyna wada, to, że trochę mi wysusza skórę i czasem lekko się drapie, widocznie za dużo tych substancji jest jakiś, mimo że napisane, że delikatny, to raczej nie ;p Dlatego mogę go rzadko używać jedynie.

33

żele z yves rocher ! takie w niewielkich opakowaniach, z tego co pamietam ok. 10 zł, może i słaby stosunek objętości do ceny ale zapach obłedny i to na długo smile

34

revive z marakują, cudooo smile polecam

35

Żel kawowy z Ives Rocher kiedy pierwszy raz go użyłam, a mój wszedł potem do łazienki to się pytał czemu pachnie jak w kawiarni tongue

Posty [ 35 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » ŻEL, po którym zapach utrzymuje się na skórze?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024