Witaj Agnieszko 
Od nawrócenia mam w sercu pragnienie opowiadania o tym co Bóg zrobił dla mnie. On mnie uwolnił, uratował, wybaczył całe moje zło. On wyprowadził mnie z bagna i prowadzi wg. swoich obietnic. Bóg Jest Dobry. W pełni, bardzo drogo, zapłacił za nasze grzechy. Jego łaska jest dostępna dla każdego kto Jemu uwierzy, On wybacza, oczyszcza, przemienia tych którzy pragną Jego prowadzenia. Nie zawsze łatwo jest rozmawiać, dać świadectwo ale trzeba mówić, zachęcać do szukania i poznawania Boga, do zrozumienia i cenienia dzieła Pana - Jezusa Chrystusa, do nawrócenia i współdziałania z Bogiem dla ratunku innych. Nie ma gotowej recepty, formułek jak dotrzeć do człowieka z ewangelią. Najlepiej w prostocie chodzić z Bogiem - modlić do Niego, wstawiać się o ludzi z otoczenia, być czułym na Jego prowadzenie i siać Jego słowo dobrze postępując wg. tego co jest napisane w Biblii. Wiesz, im więcej czytam, słucham, modlę się, dziękuję Bogu, im bardziej napełniam się Jego słowem, obietnicami, Jego miłością tym łatwiej to ze mnie wychodzi a kiedy czerpię co innego wychodzi co innego... Kluczem do wylewania jest napełnianie. Aby obficie siać trzeba najpierw obficie brać.
Pan Jezus powiedział:
J 7:38 "Kto wierzy we mnie, jak powiada Pismo, z wnętrza jego popłyną rzeki wody żywej."
..."Jeśli kto mnie miłuje, słowa mojego przestrzegać będzie, i Ojciec mój umiłuje go, i do niego przyjdziemy, i u niego zamieszkamy.Kto mnie nie miłuje, ten słów moich nie przestrzega, a przecież słowo, które słyszycie, nie jest moim słowem, lecz Ojca, który mnie posłał. To wam powiedziałem z wami przebywając. Lecz Pocieszyciel, Duch Święty, którego Ojciec pośle w imieniu moim, nauczy was wszystkiego i przypomni wam wszystko, co wam powiedziałem.? - zob. J 14:23-26
to także ważne:
Ef 5:18 "I nie upijajcie się winem, które powoduje rozwiązłość, ale bądźcie pełni Ducha,?
Ez 36:26 "I dam wam serce nowe, i ducha nowego dam do waszego wnętrza, i usunę z waszego ciała serce kamienne, a dam wam serce mięsiste."
Ef 4:29 "Niech żadne nieprzyzwoite słowo nie wychodzi z ust waszych, ale tylko dobre, które może budować, gdy zajdzie potrzeba, aby przyniosło błogosławieństwo tym, którzy go słuchają."
~~~~~~~~~~
Zapraszam do materiałów dot. wiary Bogu i obietnic dot. zbawienia
=> Filmy i historie z dobrym przesłaniem
zob. np. historie nawróconych ludzi {26-45}
http://www.netkobiety.pl/t23990.html
=> Obietnice
O woli Bożej i zbawieniu
http://www.netkobiety.pl/t23993.html
Steruj tak aby trafić do Dobrego portu