Jakie są wasze ulubione firmy? Ja przyznam, że mam nieciekawe doświadczenia ze znanymi markami, co pokazuje , że niekoniecznie popularny znaczy jakościowo dobry!
ja wiekszosc rzeczy mam z CAMPUSA, nie narzekam:)))))
Ja mam Alpinusa, zarówno kurtkę, plecak duży i mały, no i jestem zadowolona, ale wiem że mój znajomy miał problemy, bo szybko mu się kurtka zniszczyła, po pierwszej wyprawie popruł się plecak od ciężaru, tak więc w dużej miezrze zależy to też od uzytkowania!!!
4 2007-08-28 11:45:31 Ostatnio edytowany przez Emilia (2007-08-28 11:47:42)
Mam kurtkę z Campusa - do bani. Mimo impregnacji nasiąka jak zwykła szmata (po 3 latach użytkowania). Polara kupiłam w GoSporcie kilka lat temu, jakaś Regatta, jest rewelacyjny nadal - używam i piorę go bardzo często. A butki Alvika (model bodajże nanda czy coś). Świetne. Po pięciu latach co prawda nubuk popękał - od brodzenia przez kilka godzin w lodowatym strumieniu (nie dało się iść inaczej), ale membrana i podeszwa nadal w porządku.
Plecak duży z Karrimora - 10 lat i wszystko ok. Plecak mały lafuma - kupiony niedawno - ale już się tu i ówdzie nici rozeszły i zamek zepsuł.
Ja miałam buty z F 7 PRO wydawały się mocne, a w rezultacie założyłam raz i już się zniszczyły, mają 5 miesięcy a wyglądja na 15 lat!!!Skóra się zniszczyła i szycie popruło!!!Ale nie uwzględnili mi reklamacji!!! Karrimor ma drogi sprzęt ale za to jakośc rewelacyjna!!!Mam duży plecak i nieźle nadal się trzyma, mały plecak z Campusa i w sumie niezły, kurtka z Alpinusa, jestem zadowolona;) Polar Bergsona -też w porządku!!!
Kurtka z Campusa - na razie drugi rok i jakoś się trzyma, wcześniej miałam z Milo (materiał Aquatex) bodajże i wytrzymała mniej więcej 10 lat, z czego dwa, trzy ostatnie już nieco nasiąkała wodą. Natomiast buty polecam z Asolo. Nie jest to tania inwestycja, ale opłacalna. Pierwsze wszakże wytrzymały tylko 5 lat, natomiast drugie, podobnie jak kurtka 10. Potem popękał Goretex. Ważne, żeby podeszwa była z Vibramu. Zaznaczam, że rzeczy te nie były zbyt intensywnie używane w górach (na codzień w mieście prawie cały czas). Tak z 5 - 7 wypraw rocznie, ale najczęściej Tatry, 2, 3 razy Alpy. Co do plecaka - Alpinus - zawsze i wszędzie .
Ja mam płaszczyk z H&M i kilka bluzek, bluzki rewelacyjne ale płaszczyk ma materiał do którego wszystko się czepia i strasznie się go czyści.
Dla kobiet ciężarnych polecam w 100% ciuszki z firmy HAPPYMUM, miałam bluzki i spodnie i są super, jak nowe nawet po latach, warto wydać więcej kasy.
myślę,że na takie wyprawy w góry najlepszy jest Campus
jest ciepły,wygodny i nie przemakalny ^^
Jeśli chodzi o buty to polecam firmę Salomon. Nie należy do najtańszych, jednak jestem posiadaczką butów trekkingowych i są nieprzemakalne, nieprzewiewne i chodzę w nich nawet w siarczyste mrozy i nigdy nie zmarzłam w stopy ( bo mi się zdarza ) .
Plecak, namiot - campus. Namiot stosunkowo nowy, więc wypowiem się za parę lat, natomiast plecak mam 8 lat i jest nie do zdarcia
Kurtka, polar - columbia. Polecam, jak dla mnie bomba!
Buty - HiMountain. Drugi rok i jak nowe, zobaczymy co będzie dalej, póki co jestem mega zadowolona.
11 2017-08-02 10:13:48 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-08-30 18:57:59)
I jak ten namiot? Wytrzymał? Mojego campusa porwałą pierwsza lepsza burza A teraz mam namiot z [nieregulaminowy link], dwukomorowy, solidny. Zaczynam zeson na długi weekend zobaczymy czy przetrwa!