Witam!
Jestem singielką od dłuższego czasu. Kiedy przychodzi czas wakacji i urlopu nurtuje mnie jedno pytanie... "co ze sobą zrobić?". Chciałabym spędzić mile wypoczynek nie odczuwając przy tym zbytniej samotności. Jestem raczej nieśmiałą osobą co utrudnia mi relacje międzyludzkie. Wielkie miasta, pośpiech i hałas to nie dla mnie. Myślę o kilku dniach, może takim trochę przedłużonym weekendzie, spędzonym w jakiejś pięknej okolicy. Szukam miejsca, w którym będę mogła złapać oddech, nabrać sił i energii, odpocząć psychicznie....
Proszę o porady
Może weź ze sobą przyjaciółki?
Ja polecam jechać do Pogorzelicy lub Niechorzy nad Bałtykiem, to ciche i spokojne miejscowości, a jak trafisz na pogodę to nie będziesz się nudzić, będzie słońce, plaża, bary otwarte sklepy.
Też polecam Pogorzelicę, Niechorze, Rewal mieszkam nieopdal :-)
Myślałam raczej o południowej Polsce.... o miejscu które dałoby mi możliwość poznania nowych, życzliwych osób. Jeśli chodzi o wyjazd z koleżankami, to większość z nich jest już mężatkami, bądź w stałych związkach.... Ale wiadomo, na pewno byłoby mi raźniej jechać z kimś i nie ukrywam, że czułabym się bezpieczniej.
mam podobnie, bo też jestem singielką i nie do końca wiem, co robić wtedy ze sobą. Ale bycie singlem też ma mnóstwo plusów, jesteś wolna i niezależna, możesz sama sobie zaplanować czas. Mnie się marzy pobyt w jakimś SPA. Może w tym roku na urlop pojadę nad morze do Jastrzębiej Góry i do Hotelu Primavera. Plaża niedaleko, można się zrelaksować podczas masażu, czy innego zabiegu, poopalać. A poza tym może się uda kogoś poznać, kto wie
A może jakieś aktywne spędzanie wakacji? Moja przyjaciółka, singielka, często zapisuje się na jakieś kursy, np. ostatnio kurs języka japońskiego, wcześniej ceramiki, czy kucharski. Czasami zdarza się, że kurs powiązany jest z wyjazdem gdzieś. Nie dość, że uczysz się czegoś nowego to poznajesz jeszcze innych ludzi .
no wlasnie, skoro jechac samemu, to moze lepiej wybrac jakies uzdrowisko, spa? Czasami potrzebny jest taki odpoczynek od tej miejskiej dziczy. Sporo osob chwali sobie Muszyne nad Popradem. A moze lepiej leciec za granice? Czy to koniecznie musi byc Polska?
O taaa, kąpiele w basenie, sauna, jacuzzi czasem może jakiś masaż a w przerwie między relaksem a relaksem - zwiedzanie:)
Myślę, że kiedyś wybierzemy się z koleżanką do takiego raju - znacie może jakieś biura podróży które oferują pobyt w spa lub uzdrowisku za w miarę normalną cenę??
sporo jest takich biur podrozy ja pisalam o tym:http://www.triada.pl/index.php?m=Sanatorium_Main&e=details&id=1 Muszyna nad Popradem. Tanio i naprawde w ofercie jest wiele opcji. Ludzie tam przyjezdzaja nie tylko na urlop, ale takze na rehabilitacje, bo oferuja uslugi medyczne (tak bylo z moja ciocia). Ale oczywsice jest tez tam pelno zabiegow relaksacyjnych.
Dzięki za ułatwienie decyzji - co prawda wybrałam uzdrowisko Wysowa Zdrój, ale też z oferty Triady. Się zdecydowałyśmy z koleżanką tak szybko, bo jest promocja, że jej synek może pojechać za pół ceny. Hehe, niby dzień dziecka, a to rodzice bardziej się cieszą:)
takie oferty to zawsze jest jakis plus dla portfela;) a co tam jest ciekawego w tym uzdrowisku, ktore wybralas? dzis jest tak zimno, ze wybralabym sie jak najszybciej na jakies last minute do Egiptu...
a dla singielki to gdzie lepiej jechac grecja ,włochy lub hiszpania?chodzi mi o to zeby moze poznac kogos na hotelowej dyskotece lub na plazy
w takim celu wybralabym Hiszpanie decyduj sie na jakies last minute a masz sznase poznac jakiegos przystojnego hiszpana
oo tak, poznasz przystojnego bruneta, który grałby Ci na gitarze serenady
A co jest w Wysowie - góry, widoczki, klimat, rehabilitacja... Generalnie wszystko co powinno być w uzdrowisku;) a wybrałam te zamiast Muszyny nad Popradem, bo w Muszynie byłam kilka lat wstecz na wycieczce, teraz chciałabym zobaczyć coś nowego. Fajnie że biura podróży organizują też i takie formy wypoczynku
moze warto pomyslec nad jakims wyjazdem tematycznym np. splyw kajakowy lub wyjazd polaczony z nauka np. angielskiego, surfingu. Z takich atrakcji czesto korzystaja inne single (np ja) i mysle ze latwiej tam kogos poznac niz jak sie jedzie na last minute z biura.
uczyc to ja sie moge w domu, a jak jade na wycieczke, to chce pozwiedzac i relaksowac sie. Moze by tak na Ibize http://www.triada.pl/hotel,club-portinatx,116,D.html ? Tam napewno jest wiele miejsc, gdzie mozna kogos poznac:D
Ja z Triadą byłam pare razy i z wielu rzeczy byłam niezadowolona (a jakoś bardzo nie jestem wymagająca - na inne biura nie narzekałam za bardzo). Natomiast to co odstawili teraz to istna masakra - sprzedawać wycieczki do ostatniego dnia!
Co do tematu: jestem singielką i jeżdżę ze znajomymi. Ostatnie kilka wyjazdów byłam z biurem studenckim, można naprawdę dużo osób poznać. W tym roku lecę ze znajomymi do Bułgarii. Mam nadzieję, że już żadne biuro nie splajtuje w tym roku, chociaż słyszy się różne rzeczy. Lecę z Itaką i z tego co się zorientowałam, to nie ma przeterminowanych długów, ale nigdy nic nie wiadomo.
mata hari, ja podobnie - w wakacje po prostu jeżdżę że znajomymi. W tym roku pod koniec sierpnia jedziemy na pokazy świetlne skyway do Torunia. Mamy już zarezerwowany pobyt w ibis budget. Będzie nas czworo, w dwóch pokojach. Całość wychodzi bardzo tanio, a do tego jeszcze klimatyzacja i internet w pokoju Naprawdę super są takie wspólne wyjazdy. Singielki, bierzcie znajomych, szukajcie niedrogiego pobytu i jedźcie bez wahania, bo to jeden z lepszych sposobów, żeby kogoś poznać.
hej, jestem też sama szukam koleżankę z poznania na wyjand na Teneryfę ok 20 sierpnia lub 30 września.
Zawsze możesz wziąć ze sobą koleżanki jeśli marzysz o czymś spokojniejszym to proponuję Mazury okolica piękna , ludzie przemili! Pozdrawiam!
Ja bardzo polecam Konsorcjum.pl, bp zwykle mają bardzo atrakcyjne oferty. Kilka razy już jechałam sama i poznałam świetnych ludzi podczas wyjazdu. Podróż do Peru z biurem Konsorcjum.pl to doskonały sposób na odkrycie tego fascynującego kraju. Święta Dolina Inków, Machu Picchu, Cuzco, Jezioro Titicaca i malownicze wioski w Andach oferują niesamowite widoki i bogactwo kulturowe, które zapierają dech w piersiach. Przewodnicy są bardzo profesjonalni i pełni pasji, co sprawia, że wycieczka staje się jeszcze bardziej wyjątkowa.
Nie polecam firmy Grekomania -organizują wyjazdy na Kretę .Warunki zakwaterowania bardzo kiepskie , stare rury jak ludzie się kąpią nie można się umyć , woda kapie , brak prysznica , tylko bateria przyczepiona obok sedesu , papier zużyty trzeba wrzucać do kosza a pokoje są sprzątane raz w tygodniu , zapachy i grzyb ...śniadanie kiepskie ...itp w trakcie mojego pobytu 2 osob przeniosły się do hotelu obok a inną urządziła taką zadymę że dostała najlepszy pokoj w tym pensjonaciku .Właścicielki manipulują i oszukują, nie da się kulturalnie rozmawiać żeby wyegzekwować zmianę pokoju.Nie polecam pensjonatu Andys Gardens , Grekomanii i wyjazdów dla kobiet niezależnych które organizują.