Prawdziwy monoteizm-wiara w Jednego Boga - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Prawdziwy monoteizm-wiara w Jednego Boga

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Prawdziwy monoteizm-wiara w Jednego Boga

Postanowilam wierzyć tylko w Jednego Boga i robić dobre uczynki, a więc:
1. Nie uznaje Trójcy Świętej

W całym Starym Testamencie Biblii oraz w Torze,która była PRZED Biblią NIE MA żadnej wiary w Trojce Świętą. Żaden Żyd studiujący Tore nigdy nie powie "że wierzy w Trojce Świętą. Żaden Chrzescijanin czytający Stary Testament nie znajdzie nic o Trójcy Świętej.

Nawet sam Jezus zaprzeczal Trójcy Świętej w Ewangelii. Jego slowa potwierdzają wiarę w Jednego Boga " Jezus odpowiedział: «Pierwsze jest Słuchaj, Izraelu, Pan Bóg nasz, Pan jest jeden. Będziesz miłował Pana, Boga swego, całym swoim sercem, całą swoją duszą, całym swoim umysłem i całą swoją mocą.(Mk 12,29-30) .

Pan Bóg NASZ ,nie WASZ tylko NASZ,więc Jezus też uznaje Boga za swojego Jedynego Boga

Gdyby Jezus był równy Bogu jako Trójca to by powiedział  "będziecie miłować mnie i Boga nas..." . Jezus tu wyraznie mowi w liczbie pojedynczej

"Słyszeliście, że wam powiedziałem: Odchodzę i przyjdę znów do was. Gdybyście Mnie miłowali, rozradowalibyście się, że idę do Ojca, bo Ojciec większy jest ode Mnie(J 14,28). Ten werset ,te słowa Jezusa w zasadzie obalają całą koncepcję Trójcy Świętej, że wszystkie Trzy Osoby są sobie równe

2. Postanowilam modlić się tylko do Boga. Dlaczego?Jeżeli macie dzieci to też byście nie chcieli, żeby one z kazdym swoim problemem szli najpierw do kogoś innego,a następnie wy od tych innych osób się dowiadywaliscie o problemach swoich dzieci- tylko chcielibyście,żeby wasze dzieci przyszły z problemami prosto do was. Tak samo jest z modlitwa do Boga. Dlaczego mam z problemem iść np do św Hildegardy,żeby ona przekazała Bogu moje prośby, skoro mogę z tym iść bezpośrednio do Boga.

Po za tym Pan Bóg zabronił czynić  obrazów i rzeźb i się przy nich kłaniać "Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył(wyj 20:4) jest to oryginalne 2 przykazanie Boże, które Kościół Katolicki zmienił na "Nie będziesz brał imienia Pana Boga swego nadaremno".

3. Będę czynić dobro jak najlepiej potrafie, bo to jest miłość do bliźniego na której w zasadzie opiera się każdą religia, prawo moralne, ale przede wszystkim jest to zaraz po wierze w Jednego Boga podstawowe przykazanie dla człowieka "Jezus odpowiedział: «Pierwsze jest*: Słuchaj, Izraelu, Pan Bóg nasz, Pan jest jeden. Będziesz miłował Pana, Boga swego, całym swoim sercem, całą swoją duszą, całym swoim umysłem i całą swoją mocą.  Drugie jest to: Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego. Nie ma innego przykazania większego od tych».(Mk 12,29-31)

Teraz czym jest prawdziwy monoteizm.? Prawdziwy monoteizm to wiara w Jednego Boga. Kropka. Każdy slownik, tak wam powie
A więc
-odrzucą politeizm wiarę w wielu bogów
-odrzucą Trojce Świętą
-odrzucą kogokolwiek innego,kto jest równym Bogu

To jest moja nowa wiara Prawdziwy Monoteizm i będę o niej tutaj pisać

Zobacz podobne tematy :
Odp: Prawdziwy monoteizm-wiara w Jednego Boga
Julia life in UK napisał/a:

Na 100% mój ostatni temat big_smile

Pisane wczoraj. Wytrzymałaś jeden dzień. Mistrzyni konsekwencji;).

RozrabiakaWmalinowymGaju napisał/a:

Zmieniłam zdanie  big_smile

Jak zwykle. Ciekawe czy ktokolwiek czyta te Twoje tematy. Chyba już każdemu się znudziło

5 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-11-13 22:16:31)

A propo skoro już jestem przy swoim temacie. To czas najwyższy go kontynowac,a więc

1. Pan Bóg jest Duchem Doskonałym Wszechmogącym i Wszechwiedzącym(czyli jak m in naucza Kościół Katolicki i ogólnie całe Chrzescijanstwo), ale nie tylko,bo i Judaizm i Islam uczą tego samego, że Pan Bóg NIE MA ciała.

Miłość i Miłosierdzie to fundamentalne cechy Boga

Jak zwykle. Ciekawe czy ktokolwiek czyta te Twoje tematy. Chyba już każdemu się znudziło

Tobie się widocznie jeszcze nie znudziło, skoro czytasz, ba komentujesz nawet  big_smile

A tak serio to moje tematy są dla ludzi,których to interesuje, a nie dlatego, żeby wszyscy je czytali. Jeżeli ktoś klika w mój temat to wchodzi na własną odpowiedzialność

Tobie się widocznie jeszcze nie znudziło, skoro czytasz, ba komentujesz nawet  big_smile

Komentuję bez czytania;)

Komentuję bez czytania;)

A czyli nawet nie wiesz co komentujesz big_smile

9 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-11-13 22:17:16)

W sumie to Kościół Katolicki sam naucza, że modlitwy do Maryi i do swietych NIE są obowiązkowe i, że nikt nie ma grzechu,gdy się do nich nie modli.  Nie jest to też koniecznie potrzebne do zbawienia

Natomiast obowiązkowe jest modlenie się do Boga

Więc w sumie co za różnica big_smile

A propo Trojcy to zgodnie z logika Kościoła Katolickiego oraz innych odłamów chrzescijanskich, które wyznaja wiarę w Trojce to Bóg jest Jeden w Trzech Osobach wg ich logiki. Także wg nich jak ja się modlę do Boga to się jednocześnie też modlę do Jezusa i Ducha Świętego,  więc w sumie też co za różnica  big_smile

Tak ,wiec będę się modlić tylko do Boga

2. W prawdziwym monoteizmie modlic się trzeba tylko i wyłącznie do Boga. Nie ma żadnych pośredników i oredownikow.

Nie modlimy się do stworzenia, tylko do Stwórcy

Świeci w Niebie cieszą się radością życia wiecznego, a nie będą może całe wieki latać i cudzych problemów wysłuchiwać.  Wogole co to by było za Niebo, gdybym np zamiast cieszyć się pięknym życiem wiecznym musiała non stop słuchać czyjegoś jazgotania z ziemii

11 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-11-14 11:16:25)

3. Pomoc innym ludziom. Bardzo ważna. Pan Bóg dał nam rozne dary materialne, zebysmy z nich korzystali, ale tez dzielili się nimi z potrzebujacymi. I nie muszą to byc tylko pieniądze, ale moze tez byc np żywność, ubrania,a nawet darmowe uslugi prawne, jezeli ktos ma na ten temat wiedze i uprawnienia.  Np w Anglii jest duzo charytatywnych organizacji np jest aplikacja przez,ktora ludzie rozdaja potrzebujacym jedzenie,ubrania,zabawki dla dzieci, a sieci supermarketach sprzedają wszystko o polowe taniej.  I takie cos jest bardzo dobre, tak samo inne formy pomocy dla potrzebujacych.

Ja postanowilam, że na tyle ile moge pomagac potrzebujacym ludziom o np mam kilka rzeczy do wydania w dobrym stanie to napisze na tej aplikacji i moze ktos weźmie

Pan Bóg bardzo ceni dobre uczynki i pomoc innym

12 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-11-14 15:43:31)

4. Pan Bóg stworzył Adama, a później Ewe i zamieszkali oni w pięknym rajskim ogrodzie. Byli szczęśliwi. Niestety  nie posłuchali jedynego zakazu Boga i zjedli zakazany owoc.

Pan Bóg wygonił ich z pięknego raju, ale Adam z Ewa później bardzo żałowali za grzech,który popełnili i Pan Bóg im przebaczył ten grzech. Biblia oraz inne święte Księgi nie opisują całego życia Adama i Ewy, ale mieli oni napewno sporo czasu na pokute,żal za grzechy oraz na poprawę i czynienie dobra w swojej rodzinie. Napewno uczyli swoje dzieci dużo o Bogu i mieli z Nim kontakt.

Skąd wiadomo,że Pan Bóg przebaczył Adamowi i Ewie?

Poniewaz nawet w naukach Kościóła Katolickiego obchodzimy i to uwagę w sama Wigilię liturgiczne wspomnienie Adama i Ewy. Świadczy to o tym jasno,że nawet Kościół przyznaje,że Adam z Ewa zostali zbawieni

Grzech pierworodny sam w sobie nie ma sensu.

Po pierwsze jeżeli Jezus umarł za nasze grzechy,a w szczególności za grzech pierworodny to powinniśmy my wszyscy jako całą ludzkości być od tego grzechu oczyszczona jego krwią prawda? No właśnie !

Ale według nauk Kościoła jest inaczej i widocznie ofiara Jezusa wcale nie zmyła z ludzi grzechu pierworodnego,skoro Kościół naucza,że  każde dziecko rodzi się nadal z grzechem pierworodnym i musi się z niego oczyścić poprzez chrzest

Dlatego ja nie wierzę w żaden grzech pierworodny. Uważam,że każdy człowiek od osiągnięcia wieku rozumowania co dobre,a co złe sam ponosi odpowiedzialność za swoje własne grzechy. Zreszta Bóg jest Sprawiedliwy, a ja nie widzę żadnej sprawiedliwości w tym,żeby całą ludzkości ponosiła winę,za to,że kiedyś dwoje ludzi na świecie zeżarło zakazany owoc

Zresztą sama Biblia mówi "Syn nie poniesie kary za winę ojca ani ojciec nie poniesie kary za winę syna. Sprawiedliwość będzie zaliczona sprawiedliwemu, a bezbożność spadnie na bezbożnego(Ez 18, 20).

Po za tym Judaizm był całe wieki pierwszy przed Chrzescijanstwem i nigdy zaden Żyd nie wierzyl w coś takiego jak grzech pierworodny

13 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-11-14 18:03:03)

5. Historia Izraela pokazuje,że NIKT z Żydów NIE czekał na Mesjasza, który by umarł za ich grzechy, a już w szczególności za grzech pierworodny

Nawet rzekome proroctwa o Jezusie nie są o Jezusie

Oto przykłady

1. "Oto panna pocznie i porodzi syna i nazwa go imieniem Emmanuel" 

A teraz jak brzmi cały ten fragment rozdziału Izajasza 7 10-25
"  I znowu Pan przemówił do Achaza tymi słowami: «Proś dla siebie o znak od Pana, Boga twego, czy to głęboko w Szeolu, czy to wysoko w górze!» Lecz Achaz odpowiedział: «Nie będę prosił, i nie będę wystawiał Pana na próbę». Wtedy rzekł [Izajasz]:
«Słuchajcie więc, domu Dawidowy:
Czyż mało wam
naprzykrzać się ludziom,
iż naprzykrzacie się także mojemu Bogu?
Dlatego Pan sam da wam znak
Oto Panna pocznie i porodzi Syna,
i nazwie Go imieniem Emmanuel.
Śmietanę i miód spożywać będzie,
aż się nauczy odrzucać zło, a wybierać dobro.
Bo zanim Chłopiec będzie umiał odrzucać zło,
a wybierać dobro,
zostanie opuszczona kraina
której dwóch królów ty się uląkłeś.
Pan sprowadzi na ciebie i na twój lud,
i na dom twego ojca czasy,
jakich nie było od chwili odpadnięcia Efraima od Judy
W owym dniu zagwiżdże Pan na muchy
przy końcu odnóg nilowych w Egipcie
i na pszczoły w ziemi asyryjskiej.
I przylecą, i wszystkie razem obsiądą
parowy potoków i rozpadliny skalne,
każdy krzak kolczasty i wszystkie pastwiska.
W owym dniu ogoli Pan brzytwą,
wynajętą za Rzeką
głowę i włosy na nogach,
także i brodę obetnie W owym dniu każdy będzie hodował
sztukę bydła i dwie owce,
a dzięki obfitemu udojowi mleka
będzie jadł śmietanę.
Zaiste, śmietanę i miód jeść będzie
każdy pozostały w kraju
W owym dniu wszelki obszar,
tam gdzie jest tysiąc winnych szczepów
wartości tysiąca syklów srebrnych,
będzie pastwą głogu i cierni.
Ze strzałami i z łukiem wejdzie tam [myśliwy],
bo cała ziemia będzie [pokryta] głogiem i cierniami.
A we wszystkie góry, które się uprawiało motyką,
nikt się nie zapuści,
bojąc się głogu i cierni;
posłużą one na wygon dla wołów
i do deptania przez trzodę»

1. W Księdze Izajasza 7:16 zdaje się być powiedziane, że zanim Jezus osiągnie dojrzałość, oba państwa żydowskie zostaną zniszczone. Jednak w Nowym Testamencie nie ma wzmianki o spełnieniu się tego proroctwa wraz z przyjściem Jezusa, a zatem jest to kolejne proroctwo o Mesjaszu, które się nie spełniło.

2. Jest napisane ze dziecko będzie sie uczyc odrozniac dobro od zła.  Skoro Jezus jest Bogiem lub rownym Bogu to NIE MUSI się tego uczyc

3. Prorok wyraznie przemawia do krola że stanie sie to za jego czasow "Pan Bog da Ci znak", a jak wiadomo Jezus narodzil sie setki lat po czasach  proroka Izajasza

Oto tez inne proroctwa,ktore z Jezusem nic wspolnego nie maja

1. Ewangelie (zwłaszcza Mt 21,4 i J 12,14-15) twierdzą, że Jezus wypełnia proroctwo z Księgi Zachariasza 9,9. Jednak kilka kolejnych wersetów (Zach 9,10-13) pokazuje, że mowa w tym wersecie o królu wojskowym, który będzie panował „od morza do morza” . Ponieważ Jezus nie miał ani armii, ani królestwa, nie mógł spełnić tego proroctwa.

2. Kiedy Izrael był jeszcze dzieckiem, umiłowałem go i wezwałem syna mego z Egiptu”. Ozeasz 11:1. Mateusz (Mt 2,15) twierdzi, że ucieczka rodziny Jezusa do Egiptu jest spełnieniem tego wersetu. Jednak Ozeasz 11:1 wcale nie jest proroctwem. Odnosi się do wyjścia Hebrajczyków z Egiptu i nie ma nic wspólnego z Jezusem. Mateusz próbuje ukryć ten fakt, cytując jedynie ostatnią część wersetu ( „Z Egiptu wezwałem syna mego”

I wiele innych... zaden prorok nie prorokowal o Jezusie,ze przyjdzie umrzeć za grzechy świata. Żaden Żyd w to nie wierzyl

Zydzi wierzyli i do dzisiaj wierza,ze przyjdzie Mesjasz,ktory przywroci potege Izraela(królestwo Izraela)

Byłam na Facebooku w zydowskiej grupie, tam Rabin ktory studiuje Tore od lat i zna historie swojego narodu napisał, że "Żydzi w Starym Testamencie w życiu nie wierzyli w coś takiego jak grzech pierworodny, w Judaizmie każdy odpowiada za swoje grzechy,  a po za tym jest bluznierswem mówić że Bóg Wszechmogący ma syna lub jakieś inne doslowne dzieci "

Dlatego mam kolejny powód na to,żeby nie wierzyć w Trojce, a wierzyć tylko w Jednego Boga

I nie. Nie wyznaje Judaizmu żebyście zaraz nie pisali ,że jestem teraz Żydówka big_smile. Po.prostu łącze fakty że sobą i wiara w Jednego Boga bez Trojcy coraz bardziej mnie sie zgadza

6. Originalna Biblia BYŁA Słowem Bożym

Biblia jaka mamy NIE. Wiele rzeczy w niej zostało zmienione.

Natomiast czy czytając takie fragmenty jak :
1.Szczęśliwy ten, kto chwyta twoje dziecko i rozbija je o skałę. (Psalm 137:9 )

2. „Jeśli ktoś uderzy kijem swego niewolnika lub niewolnicę tak mocno, że niewolnik umrze pod jego ręką, zostanie ukarany. Jeśli jednak niewolnik przeżyje dzień lub dwa, nie zostanie ukarany, gdyż niewolnik jest jego własnością”    (Wyjścia 21:20-21)

3. A teraz coś obrzydliwego
Gotowanie z obornikiem
Każdego dnia przygotuj swój chleb, jak podpłomyki jęczmienne. Na oczach całego ludu upiecz go nad ogniem, używając jako paliwa suszonego ludzkiego łajna, a potem zjedz ten chleb. Bo tak rzekł Pan: Izrael będzie jadł nieczysty chleb w krajach pogańskich, dokąd go wypędzę! Wtedy rzekłem: O Panie, Panie, czyż mam się nieczysty przez ludzkie łajno? Przecież nigdy się nie skalałem. Od dzieciństwa aż do dziś nie jadłem żadnego zwierzęcia, które padło z powodu choroby lub które znalazłem padłe. I nigdy nie jadłem żadnego ze zwierząt, których zabraniają nasze prawa. „Dobrze” – rzekł Pan. „Możesz upiec swój chleb na krowim łajnie zamiast na ludzkim”   (Ezechiela 4:12-15)

4. A jeśli masz wilczy apetyt, przyłóż sobie nóż do gardła.   (Przysłów 23:2)

5. Książę Pokoju? 
(Jezus mówi)  Nie sądźcie, że przyszedłem przynieść pokój na ziemię. Przyszedłem przynieść nie pokój, ale miecz. Bo przyszedłem poróżnić człowieka „z jego ojcem, córkę z matką, synową z teściową; i nieprzyjaciółmi człowieka będą jego domownicy”.   (Ewangelia Mateusza 10:34-36)

6. Niewolnicy muszą szanować swoich panów

Chrześcijanie, którzy są niewolnikami, powinni okazywać swoim panom pełen szacunek, aby imię Boga i Jego nauka nie zostały zawstydzone. To, że twój pan jest chrześcijaninem, nie usprawiedliwia braku szacunku. Powinieneś pracować tym ciężej, że swoimi wysiłkami pomagasz innemu wierzącemu. Nauczaj tych prawd, Tymoteuszu, i zachęcaj wszystkich do ich przestrzegania.  (1 Tymoteusza 6:1-2

Niewolnicy, bądźcie posłuszni swoim ziemskim panom z głębokim szacunkiem i bojaźnią. Służcie im szczerze, tak jak służylibyście Chrystusowi.  (Efezjan 6:5)

7. Jezus nie chce zbawić wszystkich 
A gdy był sam, ci, którzy byli z Dwunastoma , pytali Go o przypowieści. On im odpowiedział: „Wam dana jest tajemnica królestwa Bożego. Dla tych zaś, którzy są poza wami, wszystko dzieje się w przypowieściach, aby patrzyli i widzieli, a nie widzieli, słyszeli i słuchali, a nie rozumieli, żeby się nie nawrócili i nie dostąpili przebaczenia”  (Mk 4,10-12).

8. Bij swoje dzieci

Kto rozpieszcza swego syna, opatruje jego rany i cierpi z bólu na każdy krzyk. Koń nieujarzmiony staje się uparty, a syn nieokiełznany staje się krnąbrny. Rozpieszczaj dziecko, a będzie cię dręczyć; baw się z nim, a będzie cię zasmucał. Nie śmiej się z nim, abyś nie miał z nim smutku i w końcu nie zgrzytał zębami. Nie dawaj mu swobody w młodości i nie lekceważ jego błędów. Naginaj jego kark w młodości i uderzaj go w boki, gdy jest młody, aby się nie upierał i nie był ci posłuszny, i będziesz miał z jego powodu smutek w duszy. Wychowuj swego syna i nałóż mu ciężkie jarzmo, abyś nie gorszył się jego bezwstydem.  (Syr 30,7-13)

9. Jedz dzieci

I spełnił Pan przestrogę, którą wypowiedział przeciwko nam: przeciwko naszym sędziom, którzy rządzili Izraelem, przeciwko naszym królom i książętom, i przeciwko mężom Izraela i Judy. Sprowadził na nas tak wielkie nieszczęścia, że nigdzie pod niebem nie stało się to, co stało się w Jerozolimie, jak napisano w Prawie Mojżesza: jeden po drugim z nas miał jeść ciało swego syna lub córki. Uczynił nas poddanymi wszystkich okolicznych królestw, hańbą i odrazą wśród wszystkich okolicznych narodów, między którymi Pan nas rozproszył. (Barucha 2:1-4 

10. Niespełnione obietnicę
A Ja wam powiadam: Proście, a otrzymacie; szukajcie, a znajdziecie; pukajcie, a otworzą wam. Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje; kto szuka, znajduje; a kołaczącemu otworzą drzwi. (Łk 11,9-13)

A o cokolwiek prosić będziecie w imię moje, to uczynię, aby Ojciec był uwielbiony w Synu. Jeśli o cokolwiek prosić mnie będziecie w imię moje, spełnię to. (Ewangelia Jana 14:13-14)

Jeśli we mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, proście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni. (Ewangelia według św. Jana 15:7)

Nie wyście Mnie wybrali, ale Ja was wybrałem i przeznaczyłem was na to, abyście szli i owoc przynosili i aby owoc wasz trwał — aby wszystko, o cokolwiek poprosicie Ojca w imię moje, dał wam. (Ewangelia Jana 15:16)

W owym dniu nie będziecie Mnie o nic pytać. Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: O cokolwiek byście prosili Ojca w imię moje, da wam. Do tej pory o nic nie prosiliście w imię moje: proście, a otrzymacie, aby radość wasza była pełna. (Ewangelia Jana 16:23-24)

Wielu chrześcijan ignoruje to, co Jezus faktycznie powiedział w Biblii. Mają też tendencję do dodawania do słów, aby nadać im znaczenie inne. Jeśli szczerze przeczytasz te cytaty, bez dodawania do nich niczego, łatwo zauważysz, że Jezus nie mówi, że Bóg rozważy twoje modlitwy. Mówi, że Bóg wysłucha wszystkich twoich modlitw. Oczywiste jest, że Bóg nie wysłucha wszystkich modlitw

Jezus zdecydowanie popiera Prawo i proroków. Nie ma najmniejszych zastrzeżeń do okrucieństw Starego Testamentu. (Mateusza 5:17)

Jezus wyjaśnia, dlaczego mówi w przypowieściach, aby wprowadzić ludzi w błąd i sprawić, że trafią do piekła. (Marek 4:11-12)

Jezus krytykuje Żydów za to, że nie zabijali swoich nieposłusznych dzieci zgodnie z prawem Starego Testamentu. (Marek 7:9)

Jezus zabija drzewo figowe, bo nie rodziło fig, mimo że było poza sezonem. Jezus nie może być tak mądry, jak chcieliby nas przekonać chrześcijanie, bo był na tyle głupi, żeby zrobić coś tak głupiego. Można by pomyśleć, że Syn Boży (Bóg wcielony) wiedziałby, że drzewa nie owocują w porze suchej. (Mk 11,13)

Jezus akceptuje bicie niewolników. (Łukasza 12:47)

I teraz UWAGA- ja osobiście nie twierdze, że PRAWDZIWY JEZUS opisany w PRAWDZIWEJ BiBLII JEST GLUPI- Broń Boże NIE... uwazam tylko,że glupi jest twor, którego na przestrzeni wieków utworzyły władzę koscielne w sfalszowanej, pozmienianej Biblii

A to tylko kilka wymienionych. Czy czytając te słowa macie wrażenie, że są to Prawa dane od Boga,który jest pełen miłości i miłosierdzia?

Czy może Biblia wieki temu wpadła w ręce ludzi,którzy wiele rzeczy w niej pozmieniali?

Dlatego nie wierze już, ze Biblia jaka posiadamy jest Słowem Bożym.

Najwięcej redagowania,zmieniania Biblii miało miejsce w ciemnych wiekach średniowiecza, gdzie zwyklym ludziom pod kara śmierci zakazywano czytać Pismo Święte

Historycy biblijni są w tej kwestii jednomyślni – pierwsi chrześcijanie, zwłaszcza Jezus, Paweł, uczniowie i inni naśladowcy, byli przekonani, że koniec czasów jest bliski i że ziemskie królestwo, któremu przewodził Jezus, zostanie ustanowione za życia niektórych ludzi, którzy wówczas żyli. Biblia twierdzi, że Jezus wygłosił następujący komentarz:

Ewangelia Mateusza 16:28

„Zaprawdę, powiadam wam: Niektórzy z tych, co tu stoją, nie zaznają śmierci, aż ujrzą Syna Człowieczego przychodzącego w swoim królestwie”.

Jezus odradzał również wnoszenie pozwów przeciwko komuś, kto cię okradł, i nakazał ludziom, aby nie gromadzili zapasów ani rezerw na przyszłość. Najwyraźniej uważał, że koniec jest już bliski.

Podobnie Paweł radził swoim naśladowcom, aby nie zawierali małżeństw i że czas końca jest bliski. W tym fragmencie Pisma Świętego Paweł najwyraźniej wierzy, że niektórzy z tych, do których przemawia, będą jeszcze żyć podczas drugiego przyjścia.

1 List do Tesaloniczan 4: 16-18

„Sam bowiem Pan zstąpi z nieba z okrzykiem, z głosem archanioła i z trąbą Bożą, a zmarli w Chrystusie powstaną pierwsi. Potem my, którzy pozostaniemy przy życiu, razem z nimi będziemy porwani w obłokach w powietrze, na spotkanie Pana, i tak zawsze będziemy z Panem. Dlatego pocieszajcie się nawzajem tymi słowami”.

Oczywistym faktem jest, że drugie przyjście nie nastąpiło w tamtym czasie, ani nawet nie było bliskie. Prawie 2000-letnie opóźnienie stanowi mocny dowód na to, że chrześcijaństwo jest religią upadłą.

Poniższy cytat Stephena L. Harrisa, emerytowanego profesora nauk humanistycznych i religioznawstwa na Uniwersytecie Stanowym Kalifornii w Sacramento, dopełnia ten argument druzgocącym argumentem. Pamiętajmy, że Jezus był Żydem, który nie miał zamiaru odstępować od pism hebrajskich:

Jezus nie dokonał tego, co prorocy Izraela głosili jako posłannictwo Mesjasza: nie wyzwolił ludu przymierza z rąk pogańskich wrogów, nie zjednoczył rozproszonych w diasporze, nie przywrócił królestwa Dawidowego ani nie ustanowił powszechnego pokoju (por. Iz 9,6–7; 11,7–12,16 itd.). Zamiast wyzwolić Żydów spod jarzma ciemiężców i tym samym spełnić starożytne obietnice Boga – dotyczące ziemi, narodowości, królestwa i błogosławieństwa – Jezus poniósł „haniebną” śmierć, pokonany przez te same siły polityczne, które Mesjasz miał pokonać, zgodnie z proroctwami. Hebrajscy prorocy nie przewidzieli, że zbawiciel Izraela zostanie stracony przez pogan jak pospolity przestępca, co czyniło ukrzyżowanie Jezusa „kamieniem obrazy” dla Żydów znających Pismo Święte ( 1 Kor 1,23 ) .

16

Ajjjj, przy takiej ilości julkowego spamu muszą wrócić pokemony.

17

Blastoise to duży, dwunożny Pokémon żółw. Jego ciało jest niebieskie i jest w większości ukryte pod twardą, brązową skorupą. Ta skorupa ma kremowy spód i biały grzbiet otaczający ramiona i oddzielający górną i dolną połowę. Dwie potężne armatki wodne znajdują się na szczycie skorupy nad ramionami. Armaty te mogą być wysuwane lub wycofane. Głowa Blastoise'a ma trójkątne uszy, które są czarne od wewnątrz, małe brązowe oczy i kremową dolną szczękę. Jego ramiona są grube i ma trzy pazury na każdej dłoni. Jego stopy mają trzy pazury z przodu i jeden z tyłu. Z dna skorupy wystaje krótki ogon.

00:00

00:00

Potężne działa na plecach tego Pokémona są w stanie wytwarzać strumienie wody, które mogą przebić stal i beton i mogą być używane do szarż przy wysokiej prędkości. Blastoise celowo staje się ciężki, aby wytrzymać te potężne wybuchy i zmiażdżyć przeciwników. W Generacji II Atak Głową był jego osobistym ruchem. Anime pokazało, że Blastoise potrafi wcielić się w rolę lidera w dużych grupach Squirtle'i i Wartortle'i. Jego preferowanym siedliskiem wydają się być słodkowodne stawy i jeziora

18

Biologia
Metapod to Pokémon, który przypomina zieloną poczwarkę. Jego ciało ma kształt półksiężyca, a kilka segmentów stanowi dolny punkt. Przód jego skorupy przypomina twarz o grubych powiekach i ostro zakończonym nosie. Tył skorupy składa się z kilku geometrycznie ukształtowanych części i występów.

Jego miękkie ciało jest chronione przez twardą powłokę zewnętrzną, podczas gdy przechodzi metamorfozę. Mówi się, że chociaż ta skorupa jest twarda jak stal, nagłe, potężne uderzenie może spowodować wytrysk płynnych wnętrzności, pozostawiając go całkowicie odsłoniętego. Metapod zasadniczo pozostaje w bezruchu, odbudowując swoje komórki do ewolucji. Jeśli wróg odkryje Metapoda, nie jest w stanie zrobić nic poza utwardzeniem swojej zewnętrznej skorupy. Metapod żyje w umiarkowanych lasach i dżunglach. Pikipek jest naturalnym drapieżnikiem Metapoda.

19 Ostatnio edytowany przez Palec Boga (2025-11-15 09:35:22)

Beedrill to owadzi Pokémon, który w większości przypomina dwunożną, żółtą osę; jednak ma tylko cztery nogi zamiast sześciu i brakuje mu przyoczka. Głowa Beedrilla jest okrągła z lekko spiczastymi ustami; dużymi, czerwonymi oczami; i czarnymi czułkami z ostrym zagięciem pośrodku. Jego przednie kończyny zakończone są długimi, stożkowatymi żądłami. Stoi na dwóch pozostałych nogach, które są długie, podzielone na segmenty i mają owadzi kształt. Beedrill ma dwie pary zaokrąglonych, żyłkowanych skrzydeł i kolejne żądło na odwłoku w żółto-czarne paski. Żądło odwłokowe zawiera najsilniejszą truciznę Beedrilla.

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Prawdziwy monoteizm-wiara w Jednego Boga

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024