6. Originalna Biblia BYŁA Słowem Bożym
Biblia jaka mamy NIE. Wiele rzeczy w niej zostało zmienione.
Natomiast czy czytając takie fragmenty jak :
1.Szczęśliwy ten, kto chwyta twoje dziecko i rozbija je o skałę. (Psalm 137:9 )
2. „Jeśli ktoś uderzy kijem swego niewolnika lub niewolnicę tak mocno, że niewolnik umrze pod jego ręką, zostanie ukarany. Jeśli jednak niewolnik przeżyje dzień lub dwa, nie zostanie ukarany, gdyż niewolnik jest jego własnością” (Wyjścia 21:20-21)
3. A teraz coś obrzydliwego
Gotowanie z obornikiem
Każdego dnia przygotuj swój chleb, jak podpłomyki jęczmienne. Na oczach całego ludu upiecz go nad ogniem, używając jako paliwa suszonego ludzkiego łajna, a potem zjedz ten chleb. Bo tak rzekł Pan: Izrael będzie jadł nieczysty chleb w krajach pogańskich, dokąd go wypędzę! Wtedy rzekłem: O Panie, Panie, czyż mam się nieczysty przez ludzkie łajno? Przecież nigdy się nie skalałem. Od dzieciństwa aż do dziś nie jadłem żadnego zwierzęcia, które padło z powodu choroby lub które znalazłem padłe. I nigdy nie jadłem żadnego ze zwierząt, których zabraniają nasze prawa. „Dobrze” – rzekł Pan. „Możesz upiec swój chleb na krowim łajnie zamiast na ludzkim” (Ezechiela 4:12-15)
4. A jeśli masz wilczy apetyt, przyłóż sobie nóż do gardła. (Przysłów 23:2)
5. Książę Pokoju?
(Jezus mówi) Nie sądźcie, że przyszedłem przynieść pokój na ziemię. Przyszedłem przynieść nie pokój, ale miecz. Bo przyszedłem poróżnić człowieka „z jego ojcem, córkę z matką, synową z teściową; i nieprzyjaciółmi człowieka będą jego domownicy”. (Ewangelia Mateusza 10:34-36)
6. Niewolnicy muszą szanować swoich panów
Chrześcijanie, którzy są niewolnikami, powinni okazywać swoim panom pełen szacunek, aby imię Boga i Jego nauka nie zostały zawstydzone. To, że twój pan jest chrześcijaninem, nie usprawiedliwia braku szacunku. Powinieneś pracować tym ciężej, że swoimi wysiłkami pomagasz innemu wierzącemu. Nauczaj tych prawd, Tymoteuszu, i zachęcaj wszystkich do ich przestrzegania. (1 Tymoteusza 6:1-2
Niewolnicy, bądźcie posłuszni swoim ziemskim panom z głębokim szacunkiem i bojaźnią. Służcie im szczerze, tak jak służylibyście Chrystusowi. (Efezjan 6:5)
7. Jezus nie chce zbawić wszystkich
A gdy był sam, ci, którzy byli z Dwunastoma , pytali Go o przypowieści. On im odpowiedział: „Wam dana jest tajemnica królestwa Bożego. Dla tych zaś, którzy są poza wami, wszystko dzieje się w przypowieściach, aby patrzyli i widzieli, a nie widzieli, słyszeli i słuchali, a nie rozumieli, żeby się nie nawrócili i nie dostąpili przebaczenia” (Mk 4,10-12).
8. Bij swoje dzieci
Kto rozpieszcza swego syna, opatruje jego rany i cierpi z bólu na każdy krzyk. Koń nieujarzmiony staje się uparty, a syn nieokiełznany staje się krnąbrny. Rozpieszczaj dziecko, a będzie cię dręczyć; baw się z nim, a będzie cię zasmucał. Nie śmiej się z nim, abyś nie miał z nim smutku i w końcu nie zgrzytał zębami. Nie dawaj mu swobody w młodości i nie lekceważ jego błędów. Naginaj jego kark w młodości i uderzaj go w boki, gdy jest młody, aby się nie upierał i nie był ci posłuszny, i będziesz miał z jego powodu smutek w duszy. Wychowuj swego syna i nałóż mu ciężkie jarzmo, abyś nie gorszył się jego bezwstydem. (Syr 30,7-13)
9. Jedz dzieci
I spełnił Pan przestrogę, którą wypowiedział przeciwko nam: przeciwko naszym sędziom, którzy rządzili Izraelem, przeciwko naszym królom i książętom, i przeciwko mężom Izraela i Judy. Sprowadził na nas tak wielkie nieszczęścia, że nigdzie pod niebem nie stało się to, co stało się w Jerozolimie, jak napisano w Prawie Mojżesza: jeden po drugim z nas miał jeść ciało swego syna lub córki. Uczynił nas poddanymi wszystkich okolicznych królestw, hańbą i odrazą wśród wszystkich okolicznych narodów, między którymi Pan nas rozproszył. (Barucha 2:1-4
10. Niespełnione obietnicę
A Ja wam powiadam: Proście, a otrzymacie; szukajcie, a znajdziecie; pukajcie, a otworzą wam. Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje; kto szuka, znajduje; a kołaczącemu otworzą drzwi. (Łk 11,9-13)
A o cokolwiek prosić będziecie w imię moje, to uczynię, aby Ojciec był uwielbiony w Synu. Jeśli o cokolwiek prosić mnie będziecie w imię moje, spełnię to. (Ewangelia Jana 14:13-14)
Jeśli we mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, proście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni. (Ewangelia według św. Jana 15:7)
Nie wyście Mnie wybrali, ale Ja was wybrałem i przeznaczyłem was na to, abyście szli i owoc przynosili i aby owoc wasz trwał — aby wszystko, o cokolwiek poprosicie Ojca w imię moje, dał wam. (Ewangelia Jana 15:16)
W owym dniu nie będziecie Mnie o nic pytać. Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: O cokolwiek byście prosili Ojca w imię moje, da wam. Do tej pory o nic nie prosiliście w imię moje: proście, a otrzymacie, aby radość wasza była pełna. (Ewangelia Jana 16:23-24)
Wielu chrześcijan ignoruje to, co Jezus faktycznie powiedział w Biblii. Mają też tendencję do dodawania do słów, aby nadać im znaczenie inne. Jeśli szczerze przeczytasz te cytaty, bez dodawania do nich niczego, łatwo zauważysz, że Jezus nie mówi, że Bóg rozważy twoje modlitwy. Mówi, że Bóg wysłucha wszystkich twoich modlitw. Oczywiste jest, że Bóg nie wysłucha wszystkich modlitw
Jezus zdecydowanie popiera Prawo i proroków. Nie ma najmniejszych zastrzeżeń do okrucieństw Starego Testamentu. (Mateusza 5:17)
Jezus wyjaśnia, dlaczego mówi w przypowieściach, aby wprowadzić ludzi w błąd i sprawić, że trafią do piekła. (Marek 4:11-12)
Jezus krytykuje Żydów za to, że nie zabijali swoich nieposłusznych dzieci zgodnie z prawem Starego Testamentu. (Marek 7:9)
Jezus zabija drzewo figowe, bo nie rodziło fig, mimo że było poza sezonem. Jezus nie może być tak mądry, jak chcieliby nas przekonać chrześcijanie, bo był na tyle głupi, żeby zrobić coś tak głupiego. Można by pomyśleć, że Syn Boży (Bóg wcielony) wiedziałby, że drzewa nie owocują w porze suchej. (Mk 11,13)
Jezus akceptuje bicie niewolników. (Łukasza 12:47)
I teraz UWAGA- ja osobiście nie twierdze, że PRAWDZIWY JEZUS opisany w PRAWDZIWEJ BiBLII JEST GLUPI- Broń Boże NIE... uwazam tylko,że glupi jest twor, którego na przestrzeni wieków utworzyły władzę koscielne w sfalszowanej, pozmienianej Biblii
A to tylko kilka wymienionych. Czy czytając te słowa macie wrażenie, że są to Prawa dane od Boga,który jest pełen miłości i miłosierdzia?
Czy może Biblia wieki temu wpadła w ręce ludzi,którzy wiele rzeczy w niej pozmieniali?
Dlatego nie wierze już, ze Biblia jaka posiadamy jest Słowem Bożym.
Najwięcej redagowania,zmieniania Biblii miało miejsce w ciemnych wiekach średniowiecza, gdzie zwyklym ludziom pod kara śmierci zakazywano czytać Pismo Święte