Jak byc dobra żona? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak byc dobra żona?

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 167 ]

Temat: Jak byc dobra żona?

Pytam,bo nie wiem

A moze w przyszłości bede chciec byc żona

Piszcie swoje pomysły i porady

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak byc dobra żona?
Julia life in UK napisał/a:

Pytam,bo nie wiem

Pffff. Prosta sprawa. Każdy facet wie

Bert44 napisał/a:

Pytam,bo nie wiem

To napisz jak wiesz  big_smile

4

Pytam,bo nie wiem

Nigdy żony nie miałem, ale mam jeden pomysł. Wystarczy, że nie będziesz cierpiała na bóle głowy i powinno być okej wink wink wink wink wink wink

UserNew napisał/a:

Pytam,bo nie wiem

Nigdy żony nie miałem, ale mam jeden pomysł. Wystarczy, że nie będziesz cierpiała na bóle głowy i powinno być okej wink wink wink wink wink wink

To dobrze,bo mnie praktycznie nigdy glowa nie boli

6

Bądź jak Halinka Kiepska. Chodź do pracy, zarabiaj i dawaj na piwo swojemu mężowi.

7 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-10-10 18:43:22)

Harry93 napisał/a:

Bądź jak Halinka Kiepska. Chodź do pracy, zarabiaj i dawaj na piwo swojemu mężowi.

Ja poważnie pytam

8

Nie gadaj tyle tylko podaj mi piwo kobieto big_smile

Miklosza napisał/a:

big_smile ale ja naprawdę pytam na powaznie.  Wy nie róbcie z siebie Ferdkow  Kiepskich  big_smile

10

Miklosza napisał/a:

HA HA HA HA HA big_smile Miklosza wygrał tongue
Julka 0 : 1 Miklosza big_smile

UserNew napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Ha ha ha nic nie wygral,  tylko glupoty piszecie. Ja o poważne rady pytam, a nie jakieś Ferdki Kiepskie mi tu wyskakują z piwem  big_smile

12

UserNew napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Ha ha ha nic nie wygral,  tylko glupoty piszecie. Ja o poważne rady pytam, a nie jakieś Ferdki Kiepskie mi tu wyskakują z piwem  big_smile

Nie marudź tylko piwo nam podaj, dla mnie bezalkoholowe. smile

UserNew napisał/a:
UserNew napisał/a:

Nie marudź tylko piwo nam podaj, dla mnie bezalkoholowe. smile

O proszę służąca sobie znaleźli  big_smile

14

A mi się przypomniał mem,ten z oczami kobiet, np szczęśliwa żona, wściekła żona i dobra żona big_smile nie mogę znaleźć, zna ktoś? big_smile

Istotka6 napisał/a:

A mi się przypomniał mem,ten z oczami kobiet, np szczęśliwa żona, wściekła żona i dobra żona big_smile nie mogę znaleźć, zna ktoś? big_smile

Niestety nie znam

16

Istotka6 napisał/a:

Ohhh my lord! Kogo ja widzę! tęskniłem <3

17

UserNew napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

Muuua :*
No to weź mnie, w swoje ramiona big_smile
I tłumacz się ze swojego zachowania, dlaczego Julkę po piwo gonisz? tongue

https://i.ibb.co/fYhRHpW7/Screenshot-2025-10-10-19-55-06-35-a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg
Ha big_smile

18

A mi się przypomniał inny mem z podpisem - tylko co czwarty facet na świecie jest szczęśliwy - na zdjęciu stało trzech gości ze swoimi laskami, a jeden siedział obok nich z piwem

Istotka6 napisał/a:
UserNew napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

https://i.ibb.co/fYhRHpW7/Screenshot-2025-10-10-19-55-06-35-a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg
Ha big_smile

Znalazla  big_smile
Po piwo to sam niech sobie chodzi len jeden -służba kosztuje, to nie som tanie rzeczy big_smile

20

Wujek Czesiek napisał/a:

A mi się przypomniał inny mem z podpisem - tylko co czwarty facet na świecie jest szczęśliwy - na zdjęciu stało trzech gości ze swoimi laskami, a jeden siedział obok nich z piwem

Też znam big_smile

21

Istotka6 napisał/a:
UserNew napisał/a:

Ha big_smile

Znalazla  big_smile
Po piwo to sam niech sobie chodzi len jeden -służba kosztuje, to nie som tanie rzeczy big_smile

Otóż to... Na szczęście Julka,my nie planujemy zostać żonami, więc i piwa facetom niepotrzebne big_smile a koty na szczęście nie piją big_smile

Istotka6 napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

Ha big_smile

Znalazla  big_smile

Otóż to... Na szczęście Julka,my nie planujemy zostać żonami, więc i piwa facetom niepotrzebne big_smile a koty na szczęście nie piją big_smile

Ja chce być żona powaznie pisze dlatego założyłam ten poważny temat,który niestety nie jest poważnie traktowany ... a koty to lubię swoją drogą big_smile

23

Istotka6 napisał/a:

Znalazla  big_smile

Ja chce być żona powaznie pisze dlatego założyłam ten poważny temat,który niestety nie jest poważnie traktowany ... a koty to lubię swoją drogą big_smile

O patrz, bo w tej sekcie do której się wybierasz, to pewnie będziesz jedną z ilus żon jakiegoś knypka w szacie  tongue

A kota to ma każda wiedźma, wiadomo big_smile

Istotka6 napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

O patrz, bo w tej sekcie do której się wybierasz, to pewnie będziesz jedną z ilus żon jakiegoś knypka w szacie  tongue

A kota to ma każda wiedźma, wiadomo big_smile

Eh widzę,że nie jesteś w temacie- ja już do zakonu  nie idem  big_smile

25

Bert44 napisał/a:

Z moich obserwacji życiowych i lektury wynika, że w zasadzie ta PROSTA sprawa to PODSTAWA. wink

26

Caffissimo1 napisał/a:
Bert44 napisał/a:

Z moich obserwacji życiowych i lektury wynika, że w zasadzie ta PROSTA sprawa to PODSTAWA. wink

Też o gotowaniu myślałaś?

Bert44 napisał/a:
Caffissimo1 napisał/a:
Bert44 napisał/a:

Ja gotować umiem,tylko nie lubię

28

Dobra żona wie, co czuje mąż!

https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/95/6c/5da9b88e4d7c6_o_large.jpg

29

Bert44 napisał/a:
Caffissimo1 napisał/a:
Bert44 napisał/a:

Teraz pomyślałam. wink

30

Nie ma dobrych żon. Tajemnica poliszynszyla. smile
Także Julcia, nie ma co dmuchac balonika. smile

31

Caffissimo1 napisał/a:
Bert44 napisał/a:
Caffissimo1 napisał/a:

Teraz pomyślałam. wink

wink

Legat napisał/a:

Som. Ja bedem

Bierz Mikloszę za grzywkę i sprawa załatwiona. Nie dziękujcie

Perwersyjny za to szczupł napisał/a:

Bierz Mikloszę za grzywkę i sprawa załatwiona. Nie dziękujcie

NIE Miklosza nie będzie dobry mąż on sobie będzie piwo pić i kazać mi je podawać. User tak sami zresztą nie lepszy  big_smile

Legat napisał/a:

Som. Ja bedem

Potwierdzam. Som.
Cudze tongue

RozrabiakaWmalinowymGaju napisał/a:
Legat napisał/a:

Som. Ja bedem

Potwierdzam. Som.
Cudze tongue

Tak som ,ja będem  big_smile

Julka ty chyba planowałaś zakon, to wydaje mi się że dobra żona nie może być zakonnicą, tak na początek.

38

Ona planuje ślub z Chrystusem. Przesunięcie fazy - kucharka w internecie, zakonnica w sypialni. Jednym słowem - pani bizneswomen na wiecznym zasiłku.

Jack Sparrow napisał/a:

Ona planuje ślub z Chrystusem. Przesunięcie fazy - kucharka w internecie, zakonnica w sypialni. Jednym słowem - pani bizneswomen na wiecznym zasiłku.

Nie mozna poslubic Jezusa ,co Ty pleciesz ? big_smile

A propo zasilkow to wlasnie ja bym stracila lub miala zasilki zredukowane,gdybym miala męża, bo by wliczali tez jego dochod,  także cos Ci nie wyszło z tymi "wiecznymi" zasilkami  big_smile

SmutnaDziewczyna007 napisał/a:

Julka ty chyba planowałaś zakon, to wydaje mi się że dobra żona nie może być zakonnicą, tak na początek.

Tak planowalam, ale jednak nie ide do zakonu

41

Jack Sparrow napisał/a:

Paskudny złośliwiec. wink

Caffissimo1 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Paskudny złośliwiec. wink

On jest czasami zlosliwy, ze szok właśnie.

Jack Sparrow napisał/a:

A propo zasilkow to wlasnie ja bym stracila lub miala zasilki zredukowane,gdybym miala męża, bo by wliczali tez jego dochod,  także cos Ci nie wyszło z tymi "wiecznymi" zasilkami  big_smile

Nie ma czegoś takiego? Jestes pewna?

Jack Sparrow napisał/a:

Nie ma czegoś takiego? Jestes pewna?

Czego nie ma? Slubu z Jezusem no tak nie ma.
A jeśli chodzi o zasilki to tak niestety jest

45

Uśmiecham się smile cool

Tamiraa napisał/a:

Uśmiecham się smile cool

Dlaczego?

Dobrze, ale jak nią być? Julia czy nie ma na to odpowiedzi w katechizmie kościoła katolickiego?

Dobrze, ale jak nią być? Julia czy nie ma na to odpowiedzi w katechizmie kościoła katolickiego?

Nie czytalam jeszcze całego katechizmu

49 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2025-10-11 23:53:00)

Ale nie trzeba czytać całego żeby wiedzieć. To ja jestem daleka od wiary, nie wstyd Ci? big_smile

Istotka6 napisał/a:

Ale nie trzeba czytać całego żeby wiedzieć. To ja jestem daleka od wiary, nie wstyd Ci? big_smile

Nie ,a co ? big_smile

51

Istotka6 napisał/a:

Nie ,a co ? big_smile

No i dlatego jesteś po tej stronie big_smile

52

Istotka6 napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

Nie ,a co ? big_smile

No i dlatego jesteś po tej stronie big_smile

Po jakiej stronie ? big_smile

53

Istotka6 napisał/a:
UserNew napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

Ha big_smile

Widać, że to dopiero początek, bo makijaż jeszcze nierozmazany big_smile

54

UserNew napisał/a:
Istotka6 napisał/a:
UserNew napisał/a:

Ha big_smile

Widać, że to dopiero początek, bo makijaż jeszcze nierozmazany big_smile

Jaki początek? Co ma makijaz do tego?

55 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (Wczoraj 12:29:42)

* Lubic gotowac, byc w tym dobra i ciagle sie doskonalic,
* Byc motywowana zyciem dla swojego meza wlaczajac ciagle uczenie sie tego co sprawia mu przyjemnosc i co go uspokaja
* Byc calkowicie posluszna
* Wiedziec kiedy sie zamknac
* Zachowywac sie subtelnie (kobieco)
* Lubic bol i brak kontroli (w seksie ale nie tylko) w relacji z mezem
* Dac mezczyznie calkowita wolnosc i wspierac go w kazdej kwestii niezaleznie od obaw, ktore budzi.

Powyzsze wymaga zaufania do meza.
Zaufanie wymaga poczucia bezpieczenstwa w relacji z mezem.
"Poczucie" bezpieczenstwa wymaga z jednej strony aby maz, na dluzsza mete, rzeczywiscie zapewnial zonie bezpieczenstwo (co jest czesto problemem), z drugiej (to jest problemem jeszcze czesciej) aby zonie udalo sie uwolnic od niszczacych, fundamentalnych w naszej kulturze, feministycznych przekonan, ktore wpajaja jej strach przed oddaniem sie mezowi i milosci.

Wymaga tez aby mezczyzna wiedzial czego chce i wyciagnal po to rece zamiast nimi merdac w dupie romantycznych bajek i rycerzykowania.
W skrocie aby kobieta byla kobieta a mezczyzna mezczyzna - bo kazdy wie jakie zachowania te koncepty oznaczaja tylko mlodsze pokolenia zostaly nauczone aby nienawidzic tego kim sa i byc jakimis zjebami, ktore sie tatuuja, ogladaja innych uprawiajacych seks przez ekranik i tworza sobie wirtualny ranking kto jest wiekszym moralnym bohaterem klawiatury.

56

JohnyBravo777 napisał/a:

* Lubic gotowac, byc w tym dobra i ciagle sie doskonalic,
* Byc motywowana zyciem dla swojego meza wlaczajac ciagle uczenie sie tego co sprawia mu przyjemnosc i co go uspokaja
* Byc calkowicie posluszna
* Wiedziec kiedy sie zamknac
* Zachowywac sie subtelnie (kobieco)
* Lubic bol i brak kontroli (w seksie ale nie tylko) w relacji z mezem
* Dac mezczyznie calkowita wolnosc i wspierac go w kazdej kwestii niezaleznie od obaw, ktore budzi.

Powyzsze wymaga zaufania do meza.
Zaufanie wymaga poczucia bezpieczenstwa w relacji z mezem.
"Poczucie" bezpieczenstwa wymaga z jednej strony aby maz, na dluzsza mete, rzeczywiscie zapewnial zonie bezpieczenstwo (co jest czesto problemem), z drugiej (to jest problemem jeszcze czesciej) aby zonie udalo sie uwolnic od niszczacych, fundamentalnych w naszej kulturze, feministycznych przekonan, ktore wpajaja jej strach przed oddaniem sie mezowi i milosci.

Wymaga tez aby mezczyzna wiedzial czego chce i wyciagnal po to rece zamiast nimi merdac w dupie romantycznych bajek i rycerzykowania.
W skrocie aby kobieta byla kobieta a mezczyzna mezczyzna - bo kazdy wie jakie zachowania te koncepty oznaczaja tylko mlodsze pokolenia zostaly nauczone aby nienawidzic tego kim sa i byc jakimis zjebami, ktore sie tatuuja, ogladaja innych uprawiajacych seks przez ekranik i tworza sobie wirtualny ranking kto jest wiekszym moralnym bohaterem klawiatury.

BOZE UKOCHANY JA ZDURNIEJE NA TYM FORUM NA SYGNALE PO MNIE PRZYJADA  jakie lubić bol, jakie się zamknąć? Ja nie pytałam jak być niewolnica w kamieniołomach tylko jak być dobra żona.... a tu jedni mnie uczą jak piwo podawac, a teraz ten jak się zamknąć

57 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (Wczoraj 13:02:57)

No dla mnie jasne jest, ze praca, ktora Ty musialabys wykonac nad swoimi wlasnymi przekonaniami aby byc dobra zona jest ogromna i prawdopodobienstwo sukcesu znikome.
W duzej mierze zalezy to od mezczyzny, ktorego spotkasz, ale jemu trudno byloby sie przebijac przez ta betonowa sciane humanistyczno-feministycznego uposledzenia.

Dlatego kobiete to trzeba sobie wybrac w wieku 18-20 lat i ja sobie ulozyc zanim mlody umysl nasiaknie manipulacja innych 30+ letnich, brzydkich kobiet, ktore konkuruja z mlodszymi o 10% najbardziej atrakcyjnych, dobrze radzacych sobie w zyciu, starszych mezczyzn i zalezy im na tym aby inne nie dawaly mezczyznie tego co one sa gotowe dac bo tylko wtedy maja szanse z mlodsza i ladniejsza.

Wszystko oczywiscie pod kolderka dobrych zyczen i "kobiecej solidarnosci" wink

58

JohnyBravo777 napisał/a:

No dla mnie jasne jest, ze praca, ktora Ty musialabys wykonac nad swoimi wlasnymi przekonaniami aby byc dobra zona jest ogromna i prawdopodobienstwo sukcesu znikome.
W duzej mierze zalezy to od mezczyzny, ktorego spotkasz, ale jemu trudno byloby sie przebijac przez ta betonowa sciane humanistyczno-feministycznego uposledzenia.

Dlatego kobiete to trzeba sobie wybrac w wieku 18-20 lat i ja sobie ulozyc zanim mlody umysl nasiaknie manipulacja innych 30+ letnich, brzydkich kobiet, ktore konkuruja z mlodszymi o 10% najbardziej atrakcyjnych, dobrze radzacych sobie w zyciu, starszych mezczyzn i zalezy im na tym aby inne nie dawaly mezczyznie tego co one sa gotowe dac bo tylko wtedy maja szanse z mlodsza i ladniejsza.

Wszystko oczywiscie pod kolderka dobrych zyczen i "kobiecej solidarnosci" wink

Ja zwariuje zaraz ! Jakie feministyczne znowu jak ja żadna feministka nie jestem i wogole Ty nawet nie wiesz co to słowo znaczy big_smile  Jakie 10% znowu? Skąd Ty wytrzaskujesz te teorie?  big_smile

59 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (Wczoraj 13:17:55)

Nie trzeba identyfikowac sie jako feministka aby miec feministyczne przekonania.
Problem polega na tym, ze jak ktos nie zna podstawowych politycznych idei i ich historii to nie jest w stanie zauwazyc, ktore z jego przekonan, ktore nieswiadomie zaadoptowal z kultury sa zwiazane z jaka ideologia, jakie byly powody powstania tej ideologii i jakie przyniosla problemy.

Kup sobie i przeczytaj a twoje zrozumienie spolecznych problemow sie wielokrotnie polepszy: https://www.amazon.com/Political-ideas- … 0C3CDL5Z8/

60

JohnyBravo777 napisał/a:

Nie trzeba identyfikowac sie jako feministka aby miec feministyczne przekonania.
Problem polega na tym, ze jak ktos nie zna podstawowych politycznych idei i ich historii to nie jest w stanie zauwazyc, ktore z jego przekonan, ktore nieswiadomie zaadoptowal z kultury sa zwiazane z jaka ideologia, jakie byly powody powstania tej ideologii i jakie przyniosla problemy.

Kup sobie i przeczytaj a twoje zrozumienie spolecznych problemow sie wielokrotnie polepszy: https://www.amazon.com/Political-ideas- … 0C3CDL5Z8/

Z tego co wiem to feministka to kobieta, która walczy o prawa innych kobiet i do prawa do równości.... no czyli można być dobra żona dla meza i jednocześnie być feministka i np walczyc o prawa dla kobiet np gdzieś tam w Afryce czy w Azji co nie? Jedno nie wyklucza drugiego. No mnie sie feministka kojarzy z kobieta,która dba o prawa innych kobiet,a nie z jakąś wredna baba co nie lubi facetów  big_smile

61

No to nie masz poprawnego zrozumienia kim jest feministka.

To co napisalas to feministyczny aktywizm.
Czyli typ aktywizmu.

Feministka to tak samo jak liberal, komunista, socjalista anarchista czy konserwatysta - to zestaw przekonan dotyczacych tego jak powinno byc zorganizowane spoleczenstwo.
Np. konserwatysta jest przekonany, ze spoleczenstwo jest jak organizm, w ktorym rozne osoby musza miec rozne, inne role i najwazniejszym dobrem jest spokoj i konserwacja - zarowno srodowiska jak i samego systemu organizacji.
Feministka nie zgadza sie z normami, ktore zostaly narzucone kobietom, uwaza je za uciskajace i chce aby nikt nie mial co do kobiet zadnych oczekiwan - czyli podobnie jak co do chorego psychicznie, ktory nie rozumie co sie do niego mowi i zywi sie wlasnymi fekaliami.

62 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (Wczoraj 13:38:43)

Ja nie pytałam jak być niewolnica w kamieniołomach tylko jak być dobra żona.... a tu jedni mnie uczą jak piwo podawac, a teraz ten jak się zamknąć

Hahahaha smile dobre, uśmiałem się.

Może warto doprecyzować. Jak być dobrą żoną dla dobrego męża. A nie jakiegokolwiek faceta.
To może Julia napisz co dla ciebie znaczy dobry mąż? Bo co ci po radach tych złych w twoim systemie wartości?

63

BOZE UKOCHANY JA ZDURNIEJE NA TYM FORUM NA SYGNALE PO MNIE PRZYJADA  jakie lubić bol, jakie się zamknąć? Ja nie pytałam jak być niewolnica w kamieniołomach tylko jak być dobra żona.... a tu jedni mnie uczą jak piwo podawac, a teraz ten jak się zamknąć

Na szczęście wielu mężczyzn ma normalne podejście i nie trzeba im w zębach kapci przynosić, żeby czerpali przyjemność ze związku smile

64 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (Wczoraj 13:38:39)

Moim zdaniem Feminizm, podobnie jak Komunizm - poprawnie identyfikowal problem ale obral sobie bardzo bledne rozwiazanie jako czesc ideologii.

Ja zgadzam sie z pierwszymi myslicielkami politycznymi feminizmu, ze kobiece standardy subtelnosci i meskie agresji byly problemem - ale nie dlatego, ze u kobiet nie tolerowalo sie bycia agresywna jak mezczyzna, tylko dlatego, ze tolerowalo sie agresje u mezczyzn.

Mrs. Happiness - norma oznacza jedynie czestotliwosc.
Jesli cos jest bardzo czestym zjawiskiem to staje sie norma.
Feministyczna norma - do ktorej referujesz jako "norma", jest rodzajem zjebania umyslowego, ktore prowadzi kobiety do bycia starymi pannami lub wiecznie niezadowolonymi w zwiazku.

65

Ja nie pytałam jak być niewolnica w kamieniołomach tylko jak być dobra żona.... a tu jedni mnie uczą jak piwo podawac, a teraz ten jak się zamknąć

Hahahaha smile dobre, uśmiałem się.

Może warto doprecyzować. Jak być dobrą żoną dla dobrego męża. A nie jakiegokolwiek faceta.
To może Julia napisz co dla ciebie znaczy dobry mąż? Bo co ci po radach tych złych w twoim systemie wartości?

A no właśnie, bo żeby być dobra żona to trzeba mieć dobrego męża.  Ja bym nie miała wogole żadnych problemów być dobra żona, gdybym miała dobrego męża. A dobry mąż to napewno taki, który NIE LATA ZA INNYMI to nr 1 ,bo zdrady to w życiu nie będę tolerować.  No i tez ogólnie jest dobrym człowiekiem

Posty [ 1 do 65 z 167 ]

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak byc dobra żona?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024