Wiem,ze mialam nie zakladac nowych tematow,ale... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!


Forum Kobiet » MEDYCYNA NATURALNA - ZIOŁA, ZDROWE ODŻYWIANIE, DIETY » Wiem,ze mialam nie zakladac nowych tematow,ale...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-08-18 22:26:13)

Temat: Wiem,ze mialam nie zakladac nowych tematow,ale...

Musze, bo nie wytrzymam co ja przeczytałam o takiej matce ex pielęgniarce ,ktora namawiała swoją córkę,żeby przestała leczyć raka i piła jakieś zioła i dziewczyna zmarła

Wogole czy wy też uwazacie, że czasem medycyna alternatywna nie tylko w przypadku raka ale też np zaburzeń psychicznych, chorób serca,ciężkiej cukrzycy itd ,że to jest wszystko niebezpieczne?

Ja do niedawna myślałam, że metody alternatywne są najlepsze i wierzyłam e teorie spiskowe,że lekarze chcą ludzi pozabijac razem z aptekarzami

Ale właśnie od niedawna zmieniłam zdanie

A co wy sądzicie o ludziach co odmawiają leczenia i leczą się alternatywnie?

Wiele ludzi zmarło przez medycynę alternatywna i szarlatanow

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wiem,ze mialam nie zakladac nowych tematow,ale...
Julia life in UK napisał/a:

Musze, bo nie wytrzymam co ja przeczytałam o takiej matce ex pielęgniarce ,ktora namawiała swoją córkę,żeby przestała leczyć raka i piła jakieś zioła i dziewczyna zmarła

Wogole czy wy też uwazacie, że czasem medycyna alternatywna nie tylko w przypadku raka ale też np zaburzeń psychicznych, chorób serca,ciężkiej cukrzycy itd ,że to jest wszystko niebezpieczne?

Ja do niedawna myślałam, że metody alternatywne są najlepsze i wierzyłam e teorie spiskowe,że lekarze chcą ludzi pozabijac razem z aptekarzami

Ale właśnie od niedawna zmieniłam zdanie

A co wy sądzicie o ludziach co odmawiają leczenia i leczą się alternatywnie?

Tych alternatywnych szarlatanów powinno się po wsadzać do więzień
Jakim trzeba być głupim że by leczyć raka ziołami

Odp: Wiem,ze mialam nie zakladac nowych tematow,ale...
Miklosza napisał/a:
Julia life in UK napisał/a:

Musze, bo nie wytrzymam co ja przeczytałam o takiej matce ex pielęgniarce ,ktora namawiała swoją córkę,żeby przestała leczyć raka i piła jakieś zioła i dziewczyna zmarła

Wogole czy wy też uwazacie, że czasem medycyna alternatywna nie tylko w przypadku raka ale też np zaburzeń psychicznych, chorób serca,ciężkiej cukrzycy itd ,że to jest wszystko niebezpieczne?

Ja do niedawna myślałam, że metody alternatywne są najlepsze i wierzyłam e teorie spiskowe,że lekarze chcą ludzi pozabijac razem z aptekarzami

Ale właśnie od niedawna zmieniłam zdanie

A co wy sądzicie o ludziach co odmawiają leczenia i leczą się alternatywnie?

Tych alternatywnych szarlatanów powinno się po wsadzać do więzień
Jakim trzeba być głupim że by leczyć raka ziołami

No właśnie tak samo uwazam, chociaż do niedawna myslalam na odwrot,ale sie trzeba bylo przekonac, ze to glupoty

4 Ostatnio edytowany przez Palec Boga (2025-08-18 19:37:34)

Odp: Wiem,ze mialam nie zakladac nowych tematow,ale...

Lubię alternatywną muzykę, np indie pop. Np girls from mars.

[Youtube][url]https://youtu.be/FkSl9GGOFHM?feature=shared[/youtube]

5 Ostatnio edytowany przez Palec Boga (2025-08-18 19:38:51)

Odp: Wiem,ze mialam nie zakladac nowych tematow,ale...

Niebezpieczne? Jest taka fajna strona  niebezpiecznik pl

Odp: Wiem,ze mialam nie zakladac nowych tematow,ale...

Kitty Xu Ting, chińska aktorka, zmarła 7 września 2016 roku z powodu chłoniaka. Początkowo odrzuciła chemioterapię ze względu na koszty i strach. Zamiast tego korzystała z akupunktury, bańek, gua sha i innych tradycyjnych terapii. Gdy w końcu zdecydowała się na chemioterapię, było już za późno .

7

Odp: Wiem,ze mialam nie zakladac nowych tematow,ale...

O, właśnie, lubię też bańki mydlane. Kojarzą mi się z dzieciństwem i są takie fajne, kolorowe.

Odp: Wiem,ze mialam nie zakladac nowych tematow,ale...
Palec Boga napisał/a:

O, właśnie, lubię też bańki mydlane. Kojarzą mi się z dzieciństwem i są takie fajne, kolorowe.

To kup sobie maszynke do robienia baniek fajna jest dla dzieci od 5 roku życia

9

Odp: Wiem,ze mialam nie zakladac nowych tematow,ale...

Gua sha brzmi jak gulasz.


O, to jest fajny przepis na gulasz:



Przepis na gulasz wieprzowy
Zacznijmy od mięsa wieprzowego. Potrzebujesz około jednego kilograma mięsa (Może być trochę mniej. Wystarczy nawet 800 gramów). Najpyszniejszy gulasz wychodzi mi zawsze na łopatce wieprzowej, ale możesz też użyć samej szynki lub też wymieszać szynkę z karkówką w proporcjach pół na pół.

Mięso pokrój na nieduże kawałki na jeden kęs. Postaraj się, by kawałki mięsa były mniej więcej tej samej wielkości, czyli do 2 x 2 cm. Do miski z kawałkami mięsa wsyp też przyprawy: 2 łyżki słodkiej papryki, po pół łyżeczki soli i pieprzu oraz symboliczna szczypta chili. Cztery duże ząbki czosnku obierz i przepuść przez praskę. Jeśli nie masz świeżego czosnku, to dodaj jedną łyżkę suszonego. Dokładnie wymieszaj mięso z przyprawami i czosnkiem.

Gulasz wieprzowy, 3

Nagrzej dużą i głęboką patelnię i roztop na niej 20 gramów dobrej jakości smalcu wieprzowego lub gęsiego (pozostałe 50 gramów zostawiamy do usmażenia warzyw). Na patelnię wyłóż kawałki mięsa. Podsmażaj je na trochę wyższej niż średnia moc palnika przez 25 minut (taka samo długo podsmażasz zarówno szynkę, jak i łopatkę, czy mięso karkowe). Co jakiś czas zamieszaj mięso. Cały czas podsmażaj je też bez przykrywki.
Gulasz wieprzowy, 4

W trakcie smażenia mięsa przygotuj warzywa. Potrzebujesz dwie duże lub trzy średnie cebule, dwie większe marchewki oraz dwie średniej wielkości czerwone papryki. Cebule możesz zamienić na dużego pora. Jeśli chodzi i papryki, to możesz też zamienić jedną czerwoną paprykę na paprykę żółtą lub pomarańczową.
Gulasz wieprzowy, 5

Nagrzej średniej wielkości patelnię i roztop na niej pozostałe 50 gramów smalcu. Dodaj obraną i pokrojoną na małe kawałki cebulę. Ja pokroiłam ją w piórka, które przekroiłam jeszcze na pół. Podsmażaj ją tak przez pięć minut a następnie dodaj też obrane i pokrojone w półplasterki marchewki.

Całość wymieszaj i podsmażaj na trochę niższej niż średnia moc palnika przez kolejne 15 minut. Patelni nie przykrywaj przykrywką. Co parę minut zamieszaj warzywa przy pomocy drewnianej łyżki.
Gulasz wieprzowy, 6

Po tym czasie dodaj jeszcze oczyszczone z gniazda nasiennego i pokrojone na mniejsze kawałki papryki. Warzywa zamieszaj i smaż ostatnie 10 minut.
Gulasz wieprzowy, 7

Wszystkie warzywa z patelni przełóż na głęboką patelnię z podsmażonym już mięsem. Wlej też dwie szklanki (500 ml) domowego bulionu warzywnego lub mięsnego. Wymieszaj dokładnie gulasz wieprzowy i gotuj przez 20 minut na małej mocy palnika (bez przykrywki).
Gulasz wieprzowy, 8

Na koniec dodaj do gulaszu koncentrat pomidorowy. Ja dodałam trzy łyżki koncentratu, ale możesz dodać go trochę mniej lub więcej. Gulasz z dodatkiem koncentratu zrobi się bardziej gęsty i zawiesisty. Jeśli zamiast koncentratu dodasz np. przecier z pomidorów lub też obrane i posiekane świeże pomidory, to sos w gulaszu będzie trochę rzadszy.

Możesz zawsze lekko zagęścić gulasz przez dodanie do niego skrobi ziemniaczanej. Wówczas płaską łyżkę skrobi/mąki ziemniaczanej wymieszaj dokładnie z kilkoma łyżkami wody lub bulionu i wlej do lekko mrugającego gulaszu. Od razu zamieszaj gulasz. Gulasz wyłącz po około jednej minucie od dodania wody ze skrobią. Sos w gulaszu powinien zgęstnieć i zrobić się bardziej szklisty.

Zanim jednak wyłączysz gulasz, sprawdź jego smak. Być może wolisz bardziej słony gulasz i dodasz do niego trochę soli. Jeśli gulasz wieprzowy ma być ostrzejszy, to dodaj do niego więcej pieprzu lub chili.

Gulasz wieprzowy, 9

Gulasz wieprzowy, 10

Gulasz wieprzowy bardzo dobrze smakuje podany z kromką ulubionego pieczywa i ogórkiem kiszonym. Do gulaszy pasują również kasze: gryczana, pęczak, kuskus. Gulasz wieprzowy smakuje świetnie z tłuczonymi ziemniakami, kopytkami i kluskami śląskimi oraz surówką z białej lub czerwonej kapusty.
Jeżeli lubisz gulasz to polecam Ci też doskonały przepis na gulasz z łopatki oraz najlepszy strogonow.
Smacznego.

Odp: Wiem,ze mialam nie zakladac nowych tematow,ale...
Palec Boga napisał/a:

Gua sha brzmi jak gulasz.


O, to jest fajny przepis na gulasz:



Przepis na gulasz wieprzowy
Zacznijmy od mięsa wieprzowego. Potrzebujesz około jednego kilograma mięsa (Może być trochę mniej. Wystarczy nawet 800 gramów). Najpyszniejszy gulasz wychodzi mi zawsze na łopatce wieprzowej, ale możesz też użyć samej szynki lub też wymieszać szynkę z karkówką w proporcjach pół na pół.

Mięso pokrój na nieduże kawałki na jeden kęs. Postaraj się, by kawałki mięsa były mniej więcej tej samej wielkości, czyli do 2 x 2 cm. Do miski z kawałkami mięsa wsyp też przyprawy: 2 łyżki słodkiej papryki, po pół łyżeczki soli i pieprzu oraz symboliczna szczypta chili. Cztery duże ząbki czosnku obierz i przepuść przez praskę. Jeśli nie masz świeżego czosnku, to dodaj jedną łyżkę suszonego. Dokładnie wymieszaj mięso z przyprawami i czosnkiem.

Gulasz wieprzowy, 3

Nagrzej dużą i głęboką patelnię i roztop na niej 20 gramów dobrej jakości smalcu wieprzowego lub gęsiego (pozostałe 50 gramów zostawiamy do usmażenia warzyw). Na patelnię wyłóż kawałki mięsa. Podsmażaj je na trochę wyższej niż średnia moc palnika przez 25 minut (taka samo długo podsmażasz zarówno szynkę, jak i łopatkę, czy mięso karkowe). Co jakiś czas zamieszaj mięso. Cały czas podsmażaj je też bez przykrywki.
Gulasz wieprzowy, 4

W trakcie smażenia mięsa przygotuj warzywa. Potrzebujesz dwie duże lub trzy średnie cebule, dwie większe marchewki oraz dwie średniej wielkości czerwone papryki. Cebule możesz zamienić na dużego pora. Jeśli chodzi i papryki, to możesz też zamienić jedną czerwoną paprykę na paprykę żółtą lub pomarańczową.
Gulasz wieprzowy, 5

Nagrzej średniej wielkości patelnię i roztop na niej pozostałe 50 gramów smalcu. Dodaj obraną i pokrojoną na małe kawałki cebulę. Ja pokroiłam ją w piórka, które przekroiłam jeszcze na pół. Podsmażaj ją tak przez pięć minut a następnie dodaj też obrane i pokrojone w półplasterki marchewki.

Całość wymieszaj i podsmażaj na trochę niższej niż średnia moc palnika przez kolejne 15 minut. Patelni nie przykrywaj przykrywką. Co parę minut zamieszaj warzywa przy pomocy drewnianej łyżki.
Gulasz wieprzowy, 6

Po tym czasie dodaj jeszcze oczyszczone z gniazda nasiennego i pokrojone na mniejsze kawałki papryki. Warzywa zamieszaj i smaż ostatnie 10 minut.
Gulasz wieprzowy, 7

Wszystkie warzywa z patelni przełóż na głęboką patelnię z podsmażonym już mięsem. Wlej też dwie szklanki (500 ml) domowego bulionu warzywnego lub mięsnego. Wymieszaj dokładnie gulasz wieprzowy i gotuj przez 20 minut na małej mocy palnika (bez przykrywki).
Gulasz wieprzowy, 8

Na koniec dodaj do gulaszu koncentrat pomidorowy. Ja dodałam trzy łyżki koncentratu, ale możesz dodać go trochę mniej lub więcej. Gulasz z dodatkiem koncentratu zrobi się bardziej gęsty i zawiesisty. Jeśli zamiast koncentratu dodasz np. przecier z pomidorów lub też obrane i posiekane świeże pomidory, to sos w gulaszu będzie trochę rzadszy.

Możesz zawsze lekko zagęścić gulasz przez dodanie do niego skrobi ziemniaczanej. Wówczas płaską łyżkę skrobi/mąki ziemniaczanej wymieszaj dokładnie z kilkoma łyżkami wody lub bulionu i wlej do lekko mrugającego gulaszu. Od razu zamieszaj gulasz. Gulasz wyłącz po około jednej minucie od dodania wody ze skrobią. Sos w gulaszu powinien zgęstnieć i zrobić się bardziej szklisty.

Zanim jednak wyłączysz gulasz, sprawdź jego smak. Być może wolisz bardziej słony gulasz i dodasz do niego trochę soli. Jeśli gulasz wieprzowy ma być ostrzejszy, to dodaj do niego więcej pieprzu lub chili.

Gulasz wieprzowy, 9

Gulasz wieprzowy, 10

Gulasz wieprzowy bardzo dobrze smakuje podany z kromką ulubionego pieczywa i ogórkiem kiszonym. Do gulaszy pasują również kasze: gryczana, pęczak, kuskus. Gulasz wieprzowy smakuje świetnie z tłuczonymi ziemniakami, kopytkami i kluskami śląskimi oraz surówką z białej lub czerwonej kapusty.
Jeżeli lubisz gulasz to polecam Ci też doskonały przepis na gulasz z łopatki oraz najlepszy strogonow.
Smacznego.

Fuj gulasz ze swiniaka

11

Odp: Wiem,ze mialam nie zakladac nowych tematow,ale...
Julia life in UK napisał/a:
Palec Boga napisał/a:

Gua sha brzmi jak gulasz.


O, to jest fajny przepis na gulasz:



Przepis na gulasz wieprzowy
Zacznijmy od mięsa wieprzowego. Potrzebujesz około jednego kilograma mięsa (Może być trochę mniej. Wystarczy nawet 800 gramów). Najpyszniejszy gulasz wychodzi mi zawsze na łopatce wieprzowej, ale możesz też użyć samej szynki lub też wymieszać szynkę z karkówką w proporcjach pół na pół.

Mięso pokrój na nieduże kawałki na jeden kęs. Postaraj się, by kawałki mięsa były mniej więcej tej samej wielkości, czyli do 2 x 2 cm. Do miski z kawałkami mięsa wsyp też przyprawy: 2 łyżki słodkiej papryki, po pół łyżeczki soli i pieprzu oraz symboliczna szczypta chili. Cztery duże ząbki czosnku obierz i przepuść przez praskę. Jeśli nie masz świeżego czosnku, to dodaj jedną łyżkę suszonego. Dokładnie wymieszaj mięso z przyprawami i czosnkiem.

Gulasz wieprzowy, 3

Nagrzej dużą i głęboką patelnię i roztop na niej 20 gramów dobrej jakości smalcu wieprzowego lub gęsiego (pozostałe 50 gramów zostawiamy do usmażenia warzyw). Na patelnię wyłóż kawałki mięsa. Podsmażaj je na trochę wyższej niż średnia moc palnika przez 25 minut (taka samo długo podsmażasz zarówno szynkę, jak i łopatkę, czy mięso karkowe). Co jakiś czas zamieszaj mięso. Cały czas podsmażaj je też bez przykrywki.
Gulasz wieprzowy, 4

W trakcie smażenia mięsa przygotuj warzywa. Potrzebujesz dwie duże lub trzy średnie cebule, dwie większe marchewki oraz dwie średniej wielkości czerwone papryki. Cebule możesz zamienić na dużego pora. Jeśli chodzi i papryki, to możesz też zamienić jedną czerwoną paprykę na paprykę żółtą lub pomarańczową.
Gulasz wieprzowy, 5

Nagrzej średniej wielkości patelnię i roztop na niej pozostałe 50 gramów smalcu. Dodaj obraną i pokrojoną na małe kawałki cebulę. Ja pokroiłam ją w piórka, które przekroiłam jeszcze na pół. Podsmażaj ją tak przez pięć minut a następnie dodaj też obrane i pokrojone w półplasterki marchewki.

Całość wymieszaj i podsmażaj na trochę niższej niż średnia moc palnika przez kolejne 15 minut. Patelni nie przykrywaj przykrywką. Co parę minut zamieszaj warzywa przy pomocy drewnianej łyżki.
Gulasz wieprzowy, 6

Po tym czasie dodaj jeszcze oczyszczone z gniazda nasiennego i pokrojone na mniejsze kawałki papryki. Warzywa zamieszaj i smaż ostatnie 10 minut.
Gulasz wieprzowy, 7

Wszystkie warzywa z patelni przełóż na głęboką patelnię z podsmażonym już mięsem. Wlej też dwie szklanki (500 ml) domowego bulionu warzywnego lub mięsnego. Wymieszaj dokładnie gulasz wieprzowy i gotuj przez 20 minut na małej mocy palnika (bez przykrywki).
Gulasz wieprzowy, 8

Na koniec dodaj do gulaszu koncentrat pomidorowy. Ja dodałam trzy łyżki koncentratu, ale możesz dodać go trochę mniej lub więcej. Gulasz z dodatkiem koncentratu zrobi się bardziej gęsty i zawiesisty. Jeśli zamiast koncentratu dodasz np. przecier z pomidorów lub też obrane i posiekane świeże pomidory, to sos w gulaszu będzie trochę rzadszy.

Możesz zawsze lekko zagęścić gulasz przez dodanie do niego skrobi ziemniaczanej. Wówczas płaską łyżkę skrobi/mąki ziemniaczanej wymieszaj dokładnie z kilkoma łyżkami wody lub bulionu i wlej do lekko mrugającego gulaszu. Od razu zamieszaj gulasz. Gulasz wyłącz po około jednej minucie od dodania wody ze skrobią. Sos w gulaszu powinien zgęstnieć i zrobić się bardziej szklisty.

Zanim jednak wyłączysz gulasz, sprawdź jego smak. Być może wolisz bardziej słony gulasz i dodasz do niego trochę soli. Jeśli gulasz wieprzowy ma być ostrzejszy, to dodaj do niego więcej pieprzu lub chili.

Gulasz wieprzowy, 9

Gulasz wieprzowy, 10

Gulasz wieprzowy bardzo dobrze smakuje podany z kromką ulubionego pieczywa i ogórkiem kiszonym. Do gulaszy pasują również kasze: gryczana, pęczak, kuskus. Gulasz wieprzowy smakuje świetnie z tłuczonymi ziemniakami, kopytkami i kluskami śląskimi oraz surówką z białej lub czerwonej kapusty.
Jeżeli lubisz gulasz to polecam Ci też doskonały przepis na gulasz z łopatki oraz najlepszy strogonow.
Smacznego.

Fuj gulasz ze swiniaka


Najlepszy właśnie taki!

Odp: Wiem,ze mialam nie zakladac nowych tematow,ale...
Palec Boga napisał/a:
Julia life in UK napisał/a:
Palec Boga napisał/a:

Gua sha brzmi jak gulasz.


O, to jest fajny przepis na gulasz:



Przepis na gulasz wieprzowy
Zacznijmy od mięsa wieprzowego. Potrzebujesz około jednego kilograma mięsa (Może być trochę mniej. Wystarczy nawet 800 gramów). Najpyszniejszy gulasz wychodzi mi zawsze na łopatce wieprzowej, ale możesz też użyć samej szynki lub też wymieszać szynkę z karkówką w proporcjach pół na pół.

Mięso pokrój na nieduże kawałki na jeden kęs. Postaraj się, by kawałki mięsa były mniej więcej tej samej wielkości, czyli do 2 x 2 cm. Do miski z kawałkami mięsa wsyp też przyprawy: 2 łyżki słodkiej papryki, po pół łyżeczki soli i pieprzu oraz symboliczna szczypta chili. Cztery duże ząbki czosnku obierz i przepuść przez praskę. Jeśli nie masz świeżego czosnku, to dodaj jedną łyżkę suszonego. Dokładnie wymieszaj mięso z przyprawami i czosnkiem.

Gulasz wieprzowy, 3

Nagrzej dużą i głęboką patelnię i roztop na niej 20 gramów dobrej jakości smalcu wieprzowego lub gęsiego (pozostałe 50 gramów zostawiamy do usmażenia warzyw). Na patelnię wyłóż kawałki mięsa. Podsmażaj je na trochę wyższej niż średnia moc palnika przez 25 minut (taka samo długo podsmażasz zarówno szynkę, jak i łopatkę, czy mięso karkowe). Co jakiś czas zamieszaj mięso. Cały czas podsmażaj je też bez przykrywki.
Gulasz wieprzowy, 4

W trakcie smażenia mięsa przygotuj warzywa. Potrzebujesz dwie duże lub trzy średnie cebule, dwie większe marchewki oraz dwie średniej wielkości czerwone papryki. Cebule możesz zamienić na dużego pora. Jeśli chodzi i papryki, to możesz też zamienić jedną czerwoną paprykę na paprykę żółtą lub pomarańczową.
Gulasz wieprzowy, 5

Nagrzej średniej wielkości patelnię i roztop na niej pozostałe 50 gramów smalcu. Dodaj obraną i pokrojoną na małe kawałki cebulę. Ja pokroiłam ją w piórka, które przekroiłam jeszcze na pół. Podsmażaj ją tak przez pięć minut a następnie dodaj też obrane i pokrojone w półplasterki marchewki.

Całość wymieszaj i podsmażaj na trochę niższej niż średnia moc palnika przez kolejne 15 minut. Patelni nie przykrywaj przykrywką. Co parę minut zamieszaj warzywa przy pomocy drewnianej łyżki.
Gulasz wieprzowy, 6

Po tym czasie dodaj jeszcze oczyszczone z gniazda nasiennego i pokrojone na mniejsze kawałki papryki. Warzywa zamieszaj i smaż ostatnie 10 minut.
Gulasz wieprzowy, 7

Wszystkie warzywa z patelni przełóż na głęboką patelnię z podsmażonym już mięsem. Wlej też dwie szklanki (500 ml) domowego bulionu warzywnego lub mięsnego. Wymieszaj dokładnie gulasz wieprzowy i gotuj przez 20 minut na małej mocy palnika (bez przykrywki).
Gulasz wieprzowy, 8

Na koniec dodaj do gulaszu koncentrat pomidorowy. Ja dodałam trzy łyżki koncentratu, ale możesz dodać go trochę mniej lub więcej. Gulasz z dodatkiem koncentratu zrobi się bardziej gęsty i zawiesisty. Jeśli zamiast koncentratu dodasz np. przecier z pomidorów lub też obrane i posiekane świeże pomidory, to sos w gulaszu będzie trochę rzadszy.

Możesz zawsze lekko zagęścić gulasz przez dodanie do niego skrobi ziemniaczanej. Wówczas płaską łyżkę skrobi/mąki ziemniaczanej wymieszaj dokładnie z kilkoma łyżkami wody lub bulionu i wlej do lekko mrugającego gulaszu. Od razu zamieszaj gulasz. Gulasz wyłącz po około jednej minucie od dodania wody ze skrobią. Sos w gulaszu powinien zgęstnieć i zrobić się bardziej szklisty.

Zanim jednak wyłączysz gulasz, sprawdź jego smak. Być może wolisz bardziej słony gulasz i dodasz do niego trochę soli. Jeśli gulasz wieprzowy ma być ostrzejszy, to dodaj do niego więcej pieprzu lub chili.

Gulasz wieprzowy, 9

Gulasz wieprzowy, 10

Gulasz wieprzowy bardzo dobrze smakuje podany z kromką ulubionego pieczywa i ogórkiem kiszonym. Do gulaszy pasują również kasze: gryczana, pęczak, kuskus. Gulasz wieprzowy smakuje świetnie z tłuczonymi ziemniakami, kopytkami i kluskami śląskimi oraz surówką z białej lub czerwonej kapusty.
Jeżeli lubisz gulasz to polecam Ci też doskonały przepis na gulasz z łopatki oraz najlepszy strogonow.
Smacznego.

Fuj gulasz ze swiniaka


Najlepszy właśnie taki!

Ja takiego nie lubię on jest najgorszy wlasnie

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MEDYCYNA NATURALNA - ZIOŁA, ZDROWE ODŻYWIANIE, DIETY » Wiem,ze mialam nie zakladac nowych tematow,ale...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności



© www.netkobiety.pl 2007-2024