Siemka,
chciałbym na wstępie prosić o wyrozumiałość i niewyśmiewanie bo i tak czuję się jak idiota pisząc o tym tutaj, ale nie mam z kim o tym szczerze porozmawiać. Boję się reakcji znajomych odnośnie tego tematu, ale siedzi mi to mocno z tyłu głowy. Nie wiem czy to normalne, że nadal to rozkminiam.
Ponad 4 miesiące temu, pewna dziewczyna odpowiedziała na mój komentarz na grupie na Facebooku, polajkowałem jej odpowiedź, a ona wtedy wysłała mi wiadomość prywatną na Messenger.
Nie widzieliśmy się ani razu. Pisaliśmy i rozmawialiśmy ze sobą TYLKO przez 6 dni - co jest w ogóle kuriozalne.
Do rzeczy!
Dziewczyna spodobała mi się z miejsca - efekt WOW - jej wygląd, jej delikatny głos i ciągle rewelacyjny nastrój.
Po kilku dniach pisania podzieliłem się z moją siostrą informacją, że aktualnie rozmawiam z fajną kobietą, streściłem jej wszystko to, o czym rozmawiamy.
Cieszyłem się tą znajomością, ponieważ jestem połączeniem introwertyka z duszą romantyka wychowanego na bajkach Disneya. Z tego co wiem podobam się kobietom, ale oprócz urody patrzę bardzo na połączenie emocjonalne. W jej przemyśleniach słyszałem siebie, dlatego z entuzjazmem opowiedziałem o tym swojej siostrze - ona zaś tego mojego entuzjazmu nie odwzajemniła.
"My lovely sister" szybko sprowadziła mnie na ziemię, sprawdziła ją na Fejsie - a bardziej jej znajomych - i wkuwała mi do głowy, że w jej znajomych są same "bananowe dzieci", bogaci ludzie sukcesu, mnóstwo mężczyzn z twarzami i sylwetkami niczym z okładek. Podkreśliła, że ta "moja dziewczyna" ma prawie 900 osób w znajomych praktycznie z całej Polski i niepotrzebnie się w nią wkręcam, bo tylko będę cierpiał bo jestem za miękki dla takich "lasek".
Byłem święcie przekonany, że olałem uprzedzenia swojej siostry, ale jednak podczas dalszych rozmów z tą dziewczyną zacząłem być bardziej dociekliwy, próbowałem się więcej dowiedzieć zanim się z nią spotkam i rzeczywiście coś we mnie kliknie - mieliśmy ustalony termin spotkania, bo mieszkamy od siebie zaledwie 50km.
Moja siostra jest starsza ode mnie o 8 lat, skończyła studia ekonomiczne i od kilku lat bardzo interesuje się numerologią, astrologią i temu podobnymi rzeczami.
Bodajże w 5 dzień (czyli przedostatni dzień) mojego pisania z dziewczyną z Fejsa, moja siostra powiedziała, że połączyła sobie wszystkie kropki i żebym najlepiej od razu zerwał tę znajomość.
Powiedziała mi, że normalna dziewczyna nie ma tylu znajomych płci męskiej rozsianych po całej Polsce, a w dodatku jej znak zodiaku - BLIŹNIĘTA - mówi o niej wszystko.
Że ta jej otwartość i luz, to typowe symbole jej znaku zodiakalnego, że Bliźnięta to osoby, które najczęściej zdradzają swoich partnerów, manipulują, doskonale kłamią i kamuflują swoje kłamstwa, a ta dziewczyna jest tego podręcznikowym przykładem.
Owszem, było kilka nieścisłości, ale nie jakichś bardzo poważnych i też w zasadzie się jeszcze nie znaliśmy.
Niestety argumenty mojej siostry wzięły górę i ostatniego dnia naszego pisania pożegnałem się z tą dziewczyną.
Ogólnie napisałem coś bardzo sprzecznego z moimi odczuciami, ona zaś zadzwoniła do mnie a ta rozmowa wyglądała tak, że głównie ona mówiła. Mówiła, że nic nie rozumie, że wszystko było dobrze i nagle taka zmiana u mnie, że się w tym krótkim czasie bardzo oddała się naszej znajomości, odpisywała zawsze po kilku minutach nawet gdy była w pracy, prosiła o jedno spotkanie, ale ja powtarzałem jak mantrę, że ja przepraszam, że to nie jej wina, ale zdania w chwili obecnej nie zmienię. Powiedziała, że to chyba jakaś gra i zabawa i jeśli tak się upieram to mam już się do niej nie odzywać.
Później przez kilka dni oglądała moje relacje na Fejsie, a później usunęła mnie ze znajomych. Do tej pory widzę, że moje relacje są oglądane przez 2-3 osoby spoza grona moich znajomych i może dlatego myśli o niej nie dają mi spokoju, bo już sam nie wiem co mnie tutaj sprowadziło.
Wpadłem ostatnio na pomysł, żeby do niej napisać jakąś wiadomość, ale stchórzyłem, bo jak miałbym jej to wszystko sensownie wytłumaczyć??
Co myślicie o sugerowaniu się znakami zodiaku w takich przypadkach?
Czy naprawdę jej znak zodiaku i znajomi na Fejsie mogą świadczyć o tym, że jest nielojalną osobą?