Boje się że partner mnie zostawi - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Boje się że partner mnie zostawi

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 40 ]

Temat: Boje się że partner mnie zostawi

Pisze tu ponieważ mam wrażenie że wszystko zepsulam w związku.
Mój partner się denerwuje na mnie że mało zarabiam, choć na początku mówił że to jest ok, że będzie mnie wspierał. Z wielu rzeczy się wycofał. Ciągle mówi że powinnam schudnąć, że nie mam ambicji, że jestem miękka i słaba. Że powinnam mu robić jakieś sceny żeby mu się chciało dbać o siebie a ja na nic się nie denerwuje. Czy wy mężczyźni lubicie jak kobieta na was krzyczy i się na was wkurza? Wiem że ma ciężki czas w pracy to jaka ja scenę powinnam mu robić?
Bardzo go kocham ale mam wrażenie że tylko wyszukuje we mnie wady dzięki którym może mnie wkrótce wyrzucić.

Jak to wygląda z tymi scenami? O co one powinny być ?
Czuje że jestem po prostu do bani

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Boje się że partner mnie zostawi
She19891989 napisał/a:

Mój partner się denerwuje na mnie że mało zarabiam, choć na początku mówił że to jest ok, że będzie mnie wspierał. Z wielu rzeczy się wycofał. Ciągle mówi że powinnam schudnąć, że nie mam ambicji, że jestem miękka i słaba. Że powinnam mu robić jakieś sceny żeby mu się chciało dbać o siebie a ja na nic się nie denerwuje. Czy wy mężczyźni lubicie jak kobieta na was krzyczy i się na was wkurza? Wiem że ma ciężki czas w pracy to jaka ja scenę powinnam mu robić?
Bardzo go kocham ale mam wrażenie że tylko wyszukuje we mnie wady dzięki którym może mnie wkrótce wyrzucić.

Facet wymyśla bo chcę się wymiksować z tego związku. Wszystko robi żebyś się odkochała, a ty nic… Jeszcze byś mu nieba uchyliła.
Bądź chociaż sobą i mów głośno co tobie się nie podoba bo i tak z waszej relacji będą nici…

3

Masz lęk przed bliskością, wmawiasz sobie poczucie winy. Twój chłopak ma Cię za nic a Ty reagujesz zupełnie odwrotnie niż powinnaś czyli myślisz, że jesteś do bani i boisz się, że Cię zostawi, zamiast szeroko otworzyć drzwi a potem grzecznie i kulturalnie kazać mu wypier...lać ze swojego życia.
Wkleję, co napisałam w innym Twoim wątku, żeby nie pisać od nowa.

Dlaczego więc jesteś z nim? Dlaczego wybierasz takich?
Klaryssa może dobrze zauważyła, że Twój chłopak jest odzwierciedleniem tego co Ty sama o sobie myślisz.
Jeśli takie coś się powtarza to jest to wzorzec. Przyciągasz takich, którzy będą potwierdzać Twoje przekonania (czasem głęboko ukryte) na swój temat. Chcesz jednego, ale przyciągasz drugie. Mogą one być szczegółowe lub ogólne np. że nie jesteś wystarczająco dobra taka, jaka jesteś. Przyjrzyj się nim. Twoje dominujące przekonanie determinuje Twoją przyszłość.
Poczytaj sobie o przekonaniach kluczowych i ich wpływie na nasze życie. Ciekawa lektura.

Także ogarnij się dziewczyno. Ja też mam lęk przed bliskością, ale w porównaniu do Ciebie to wybieram wspaniałości. Nawet gdybym szorowała po dnie z lękiem to w życiu bym nie była z kimś takim jak Twój typ. Z tego, co wcześniej wyczytałam, on Cię ciągle krytykuje, wyśmiewa, nie liczy się z Twoim zdaniem ani uczuciami, źle się do Ciebie odnosi i w ogóle nie znajduję nic, co byłoby w nim fajnego. Jednym słowem masakra.

4

She19891989 napisał/a:

Trolujesz, prawda?

She19891989 napisał/a:

Cóż, może jesteś.

5

Osoba, ktora szuka pretekstu do zakonczenia zwiazku raczej by narzekala na to, ze ich partner jej nie zna, ze jej nie rozumie i temu podobne.
Jak czlowiek krytykuje druga osobe za brak ambicji, bycie miekkim i slabym to oznacza, ze nie czuje sie z ta osoba bezpiecznie.

To ma na pewno zwiazek z tym trudnym czasem w pracy.
Zwyczajnie panikuje czy da sobie rade z odpowiedzialnoscia, ktora jest na nim i nie czuje aby mial w Tobie wsparcie bo zamiast byc zdeterminowana i motywowac was obojga do ciezszej pracy az nie przejdziecie przez trudnosci to wprowadzasz atmosfere bezsilnosci.

Twoj partner tez miekka faja, ze w ogole musisz pracowac.
Widocznie przy narodzinach sie pomylili i odcieli mu jaja zamiast pepowiny i teraz nie potrafi wziac odpowiedzialnosc za finanse na siebie zamiast wymagac od kobiety aby wiecej zarabiala...

6 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-06-10 08:34:38)

She19891989 napisał/a:

Moim zdaniem, wiem, że ci się to nie spodoba, twój partner nudzi się z tobą. Dla ciebie najlepsze byłoby szybkie rozstanie nim twoje poczucie wartości spadnie do minus jeden. Myślę, że tak nie zrobisz, bo wciąż masz nadzieję na poprawę, więc cóż można ci poradzić? Może jak najmniej czasu spędzaj z nim? Jeśli partner nie widzi w tobie zalet lub celowo cię drażni, żebyś w końcu wykrzesała z siebie trochę energii, to co za sens trzymania się go kurczowo?

Pytasz o sceny, awantury jakie mu powinnaś zrobić? Pooglądaj seriale, najlepsze są sceny zazdrości tongue wink

7

W ciągu pół roku założyłaś 11 tematów, większość z nich dotyczy tego samego.
Koleś traktuje Cię jak tak źle, że aż wstyd.
Nie masz z nim dzieci, kredytu, to po co Ci on?

On nie chce z Tobą być, ale nie ma odwagi żeby się rozstać, więc woli Cię męczyć żebyś sama odeszła. Im prędzej tym lepiej.

8

Solaris bardziej mam lekowy styl przywiązania.
John a jak mam stać się lepszą, wspierająca wersja? Aby miał oparcie na mnie?
Minne są dobre momenty i bardzo je doceniam.

9 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2025-06-14 15:04:39)

She19891989 napisał/a:

To jest wlasnie pytanie, na ktore szukanie odpowiedzi powinno byc twoim glownym celem.
Nie wlasny komfort, spokoj, bezpieczenstwo, wakacje, hobby tylko odpowiedz na to pytanie, decyzja, ktore ze sposobow pomocy beda najefektywniejsze, budowa planu jak je wdrozyc w zycie i skupienie sie na jego realizacji.

10

She19891989 napisał/a:

Solaris bardziej mam lekowy styl przywiązania.
Minne są dobre momenty i bardzo je doceniam.

A on jak ciebie wspiera? Masz w nim oparcie?  Bierz przykład z niego.

She19891989 napisał/a:

Wiem że ma ciężki czas w pracy to jaka ja scenę powinnam mu robić?

Na początek porysuj mu auto. Po prostu, żeby miał mindfuck. Schowaj gdzieś konsole albo laptopa i powiedz, że koniec opierdalania się i grania w gierki. Na koniec BANGER! weź chwilówkę na jego dowód na catering i karnet na siłownie, żebyś mogła sobie na luzie schudnąć, czy tam przytyć, czy co tam jest wg niego nie tak. Tutaj od razu pojawi się nad nim bat żeby szybko wszystko spłacić, więc w pracy skupienie szachisty.

12 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-06-16 00:06:03)

She19891989 napisał/a:

Mój partner się denerwuje na mnie że mało zarabiam, choć na początku mówił że to jest ok, że będzie mnie wspierał. Z wielu rzeczy się wycofał. Ciągle mówi że powinnam schudnąć, że nie mam ambicji, że jestem miękka i słaba. Że powinnam mu robić jakieś sceny żeby mu się chciało dbać o siebie a ja na nic się nie denerwuje.

Ty nie stanowisz dla niego żadnego wyzwania. Nie inspirujesz go, nie motywujesz do działania, widzi, że się nie rozwijasz, a nawet nie chce Ci się zadbać o wagę. Równocześnie nie widzi w Tobie partnerki, a kogoś, kogo musi popychać do przodu, a to wyraźnie stało się obciążające i męczące.

JohnyBravo777 napisał/a:

Jak czlowiek krytykuje druga osobe za brak ambicji, bycie miekkim i slabym to oznacza, ze nie czuje sie z ta osoba bezpiecznie.

Uważam tak samo, stąd moje stwierdzenie, że nie widzi w Autorce życiowej partnerki, na której w razie konieczności można się oprzeć - w moim rozumieniu partnerstwo to tworzenie teamu.

She19891989, nie chcę Cię martwić, ale jeśli teraz zaczniesz się zmieniać na jego modłę, to to Ci niczego nie gwarantuje, za to może Cię unieszczęśliwić, bo zupełnie się w tym zatracisz.
Nie na tym polega związek, żeby cały czas usiłować zasługiwać na bycie wystarczającą.

13

She19891989 napisał/a:

A jak sie czulas przed zwiazkiem z ta osoba? Bylas bardziej poradna / zmotywowana i to siadlo w zwiazku? Czy jestes taka jak wczesniej tylko jemu to przestalo pasowac?

14

Dziękuję Priscilla za bolesna i rzeczowa opinie.

Johnny ja jestem/ byłam bardzo samodzielna, ogarnięta, po prostu najpierw dał mi taki sygnał że wszystkim się zajmie a teraz go to przerosło.

W dalszym ciągu podkreślam że nie mam nadwagi, po prostu on ma gust taki że lubi super chudziutkie dziewczyny, a moja waga nie pokazuje że jestem otyła.
Co do mojej zaradności pracuje, robiłam kursy,szkolenia, mam jakieś pasje, którym z racji nowego związku mniej się oddawałam i faktycznie to zaniedbałam.
Mam lekowy styl przywiązania, trudno mi się funkcjonuje.

Co to jest lękowy styl przywiązania? Brzmi jak temat na forum bdsm

16

Perwersyjny za to szczupł napisał/a:

Polega na silnym lęku przed odrzuceniem i potrzeba zapewniania o uczuciach

17 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2025-06-16 12:47:33)

She19891989 napisał/a:

Johnny ja jestem/ byłam bardzo samodzielna, ogarnięta, po prostu najpierw dał mi taki sygnał że wszystkim się zajmie a teraz go to przerosło.

W dalszym ciągu podkreślam że nie mam nadwagi, po prostu on ma gust taki że lubi super chudziutkie dziewczyny, a moja waga nie pokazuje że jestem otyła.
Co do mojej zaradności pracuje, robiłam kursy,szkolenia, mam jakieś pasje, którym z racji nowego związku mniej się oddawałam i faktycznie to zaniedbałam.

No to widac ten zwiazek na Ciebie dobrze nie wplywa.
Moim zdaniem warto spojrzec z perspektywy na caly czas spedzony razem i odpowiedziec sobie - niezaleznie od tego kto jest winny - "czy jestem teraz w lepszym czy gorszym polozeniu niz wczesniej".
I na tej podstawie podjac decyzje o kontynuacji tej relacji.

I nie mysl o jakis psychoterapeutycznych teoriach typu "styl przywiazania" bo sie tylko zamyslisz i zaczniesz sobie tlumaczyc zycie zamiast je zmieniac.

18

JohnyBravo777 napisał/a:
She19891989 napisał/a:

Moim zdaniem warto spojrzec z perspektywy na caly czas spedzony razem i odpowiedziec sobie - niezaleznie od tego kto jest winny - "czy jestem teraz w lepszym czy gorszym polozeniu niz wczesniej".

I nie mysl o jakis psychoterapeutycznych teoriach typu "styl przywiazania" bo sie tylko zamyslisz i zaczniesz sobie tlumaczyc zycie zamiast je zmieniac.

W gorszym finansowo napewno, zadeklarował że znaczna część różnych kwestii będzie pokrywał ale niestety jest pół na pół raczej a że on zarabia więcej to mnie to więcej kosztuje. I jest dlatego bo szybko zapomniał że zarabiam mniej i na mniej mnie stać
Reszta kwestii różnie

She19891989 napisał/a:
JohnyBravo777 napisał/a:
She19891989 napisał/a:

W gorszym finansowo napewno, zadeklarował że znaczna część różnych kwestii będzie pokrywał ale niestety jest pół na pół raczej a że on zarabia więcej to mnie to więcej kosztuje. I jest dlatego bo szybko zapomniał że zarabiam mniej i na mniej mnie stać
Reszta kwestii różnie

W kwestii wydatków chce mieć pół na pół
To rozumiem,że w kwestii obowiązków domowych też macie pół na pół?

She19891989 napisał/a:

Z tego co wiem to co druga kobieta tak ma. Ale jeśli ten lęk Cię paraliżuje to trzeba coś z tym zrobić. Dlaczego pozwalasz mu żeby Cię poniżał. Masz taki fetysz?

21

She19891989 napisał/a:

Z tego co wiem to co druga kobieta tak ma. Ale jeśli ten lęk Cię paraliżuje to trzeba coś z tym zrobić. Dlaczego pozwalasz mu żeby Cię poniżał. Masz taki fetysz?

Nie nie ma takiego fetyszu, ale czuję że odstaje od normalności od reszty ludzi i stąd pozwolenie na takie coś, bo myślę że zasługuje na to

Dlaczego mówisz że co druga kobieta tak ma?

Rozmawiam z kobietami dlatego tak mówię.
A zasługujesz na takie traktowanie?

23

Rozmawiam z kobietami dlatego tak mówię.
A zasługujesz na takie traktowanie?

Jestem chyba beznadziejna partnerka, nawet nie partnerka tylko wrzutem na tyłku.

Widzę że bardzo potrzebujesz rozmowy, wygadamia sie na maksa i osoby która pokaże Ci drogę, sposób postępowania z tym facetem. Chyba wiem co jest w Tobie co przyciąga do Ciebie takich facetów. Jeśli zmienisz to coś, wtedy zmieni się mężczyzna... ale to temat na długą rozmowę

25

She1989, zaledwie w połowie stycznia napisałaś:

She19891989 napisał/a:

Witajcie

Jak u Was jest z rozliczaniem się w związku? Zawsze to jest 50/50?
Jakbyście podeszły do tego,że Wasz partner daje Wam do zrozumienia że nie musicie pracować, możecie sobie odpocząć i że on się wszystkim zajmie?
Na daną chwile sobie tego nie wyobrażam, zawsze byłam niezależna i miałam swoje pieniądze, nie chciałabym być zależna finansowo. Jak byście delikatnie odmówiły?

Wtedy miałaś wątpliwości, czy godzić się na to, by nie pracować, rozumiem, że ta kwestia pozostała na niezmienionym poziomie i jednak cały czas masz swoje dochody, ale... to jest bardzo krótki okres, a jednak w tym czasie partner zdążył przejść z jednej skrajności w drugą.
Dla mnie tego typu ustalenia są obowiązujące, więc gdybyś wtedy przestała pracować, a dziś miałby o to do Ciebie pretensje, to z jego deklaratywnością coś jest mocno nie tak i zwyczajnie nie możesz ufać temu, co słyszysz.
Jasne, że sytuacja w życiu lubi się zmieniać, wtedy warto być elastycznym, ale (litości!) minęło zaledwie pięć miesięcy, co znaczy, że on próbuje (mniej lub bardziej świadomie) Tobą sterować, przy okazji wprowadzając w głowie chaos. W ten sposób nigdy nie będziesz wystarczająca, a przede wszystkim nie osiągniesz poczucia stabilności emocjonalnej.

W kwestii Twojej wagi - jeżeli sama ze sobą czujesz się dobrze, to ostatnie, co powinnaś robić, to chudnąć dla niego, tym bardziej, że to nie chodzi o Twoje zdrowie, ale jego widzimisię.

26 Ostatnio edytowany przez She19891989 (2025-06-16 17:12:08)

Priscilla napisał/a:

She1989, zaledwie w połowie stycznia napisałaś:

She19891989 napisał/a:

Witajcie

Jak u Was jest z rozliczaniem się w związku? Zawsze to jest 50/50?
Jakbyście podeszły do tego,że Wasz partner daje Wam do zrozumienia że nie musicie pracować, możecie sobie odpocząć i że on się wszystkim zajmie?
Na daną chwile sobie tego nie wyobrażam, zawsze byłam niezależna i miałam swoje pieniądze, nie chciałabym być zależna finansowo. Jak byście delikatnie odmówiły?

Wtedy miałaś wątpliwości, czy godzić się na to, by nie pracować, rozumiem, że ta kwestia pozostała na niezmienionym poziomie i jednak cały czas masz swoje dochody, ale... to jest bardzo krótki okres, a jednak w tym czasie partner zdążył przejść z jednej skrajności w drugą.
Dla mnie tego typu ustalenia są obowiązujące, więc gdybyś wtedy przestała pracować, a dziś miałby o to do Ciebie pretensje, to z jego deklaratywnością coś jest mocno nie tak i zwyczajnie nie możesz ufać temu, co słyszysz.
Jasne, że sytuacja w życiu lubi się zmieniać, wtedy warto być elastycznym, ale (litości!) minęło zaledwie pięć miesięcy, co znaczy, że on próbuje (mniej lub bardziej świadomie) Tobą sterować, przy okazji wprowadzając w głowie chaos. W ten sposób nigdy nie będziesz wystarczająca, a przede wszystkim nie osiągniesz poczucia stabilności emocjonalnej.

W kwestii Twojej wagi - jeżeli sama ze sobą czujesz się dobrze, to ostatnie, co powinnaś robić, to chudnąć dla niego, tym bardziej, że to nie chodzi o Twoje zdrowie, ale jego widzimisię.

Dziękuję że odpisałaś.
Tak, miałam wątpliwości i trzymałam się i trzymam obecnej pracy. Od tamtego czasu gdy rozmawialiśmy o finansach w związku zmienił nastawienie kilkukrotnie. Szukam nowej, lepiej płatnej pracy, okazało się też że tego ode mnie oczekuje a wcześniej mówił,że mogę zająć się rozwojem artystycznym co nie przynosiloby żadnych dochodów.

Mam ogromny mętlik w głowie bo bardzo dużo w tak krótkim czasie się zmieniło z tego co mówił, jednego dnia chce się widywać regularnie i często, kolejnego tygodnia uważa że za dużo chce się z nim widywać i to jest męczące dla niego.
Robię się niepewna naszej relacji ale nie mam stabilności w jego decyzyjności.

Co do mojej wagi, nie mam nadwagi, jestem szczupla chodzi o jego gust

27

Widzę że bardzo potrzebujesz rozmowy, wygadamia sie na maksa i osoby która pokaże Ci drogę, sposób postępowania z tym facetem. Chyba wiem co jest w Tobie co przyciąga do Ciebie takich facetów. Jeśli zmienisz to coś, wtedy zmieni się mężczyzna... ale to temat na długą rozmowę

Co jest takiego we mnie?
Przede wszystkim chciałabym czuć się pewniej i stabilniej w tym związku. A nie wiem czym przyciągam takich mężczyzn ?

28 Ostatnio edytowany przez Solaris (2025-06-16 17:27:33)

Wszyscy Ci piszą czym a Ty dalej swoje. Jak masz przyciągać lepszych skoro czujesz się jak panna nikt? Lecisz starym schematem to jak chcesz mieć rezultaty?
Odnoszę wrażenie, że lubisz się użalać nad sobą i oczekujesz, że wszystko  samo się zmieni bez Twojego udziału w tym procesie.

https://www.youtube.com/watch?v=pZsgVhXu0f0&t=214s

29

She19891989 napisał/a:

Co jest takiego we mnie?
Przede wszystkim chciałabym czuć się pewniej i stabilniej w tym związku. A nie wiem czym przyciągam takich mężczyzn ?

Mało oczekujesz to mało dostajesz.

30

Czytam i czytam te wątki i doszedłem do wniosku że ja to jednak fajny facet jestem smile

31

Bert44 napisał/a:

Czytam i czytam te wątki i doszedłem do wniosku że ja to jednak fajny facet jestem smile

Też tak myślę smile

32

Bert44 napisał/a:

Haha, to fakt, całkiem do rzeczy jest z Ciebie facet, ale i tak niemożliwe, żebyś nie miał nic za uszami big_smile

She19891989 napisał/a:

Dziękuję że odpisałaś.
Tak, miałam wątpliwości i trzymałam się i trzymam obecnej pracy. Od tamtego czasu gdy rozmawialiśmy o finansach w związku zmienił nastawienie kilkukrotnie. Szukam nowej, lepiej płatnej pracy, okazało się też że tego ode mnie oczekuje a wcześniej mówił,że mogę zająć się rozwojem artystycznym co nie przynosiloby żadnych dochodów.

Mam ogromny mętlik w głowie bo bardzo dużo w tak krótkim czasie się zmieniło z tego co mówił, jednego dnia chce się widywać regularnie i często, kolejnego tygodnia uważa że za dużo chce się z nim widywać i to jest męczące dla niego.

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale ten człowiek jest toksyczny i w imię własnych pobudek, których tu nie znamy, niszczy Twoje poczucie własnej wartości, które i bez tego wydaje się być bardzo kruche.
W taki sposób nie da się funkcjonować, a na pewno nie da się osiągnąć stanu poczucia emocjonalnego bezpieczeństwa i zadowolenia z relacji.

Próbowałaś z nim kiedyś otwarcie o tym porozmawiać? O tym, jakie to wywołuje u Ciebie uczucia i co chciałabyś, żeby się w związku z tym zmieniło?

33

Priscilla napisał/a:
Bert44 napisał/a:

Haha, to fakt, całkiem do rzeczy jest z Ciebie facet, ale i tak niemożliwe, żebyś nie miał nic za uszami big_smile

She19891989 napisał/a:

Dziękuję że odpisałaś.

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale ten człowiek jest toksyczny i w imię własnych pobudek, których tu nie znamy, niszczy Twoje poczucie własnej wartości, które i bez tego wydaje się być bardzo kruche.
W taki sposób nie da się funkcjonować, a na pewno nie da się osiągnąć stanu poczucia emocjonalnego bezpieczeństwa i zadowolenia z relacji.

Próbowałaś z nim kiedyś otwarcie o tym porozmawiać? O tym, jakie to wywołuje u Ciebie uczucia i co chciałabyś, żeby się w związku z tym zmieniło?

Tak, o tym że komentuje moja wagę tak, raz na lepsze raz gorsze momenty.
Ale najbardziej ta zmiana zdania ciągle mnie rozbija, przykład taki, uważa że ja ciągle chce się z nim widzieć i jak na dorosła osobę to jest nienormalne a jak powiedziałam,że dobrze dziś się nie zobaczymy to właśnie tego dnia akurat przyjechał bo chciał spędzić ze mną czas, potem mi wyrzucał że to przeze mnie bo ja chciałam.

34 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-06-17 16:53:30)

She19891989 napisał/a:

Ale najbardziej ta zmiana zdania ciągle mnie rozbija, przykład taki, uważa że ja ciągle chce się z nim widzieć i jak na dorosła osobę to jest nienormalne a jak powiedziałam,że dobrze dziś się nie zobaczymy to właśnie tego dnia akurat przyjechał bo chciał spędzić ze mną czas, potem mi wyrzucał że to przeze mnie bo ja chciałam.

I co on na to, kiedy o tym wprost mówiłaś?

Wcześniej napisałaś o finansowaniu różnych rzeczy, zrozumiałam to tak, że mieszkacie razem, ale wspominasz też o widywaniu się, co dla mnie znaczy, że jednak nie, a mowa była o innych, potencjalnie wspólnych wydatkach?
Ile razy Ty chciałabyś się z nim widywać, ile on?

35

Priscilla napisał/a:
She19891989 napisał/a:

I co on na to, kiedy o tym wprost mówiłaś?

Wcześniej napisałaś o finansowaniu różnych rzeczy, zrozumiałam to tak, że mieszkacie razem, ale wspominasz też o widywaniu się, co dla mnie znaczy, że jednak nie, a mowa była o innych, potencjalnie wspólnych wydatkach?
Ile razy Ty chciałabyś się z nim widywać, ile on?

Jak mówiłam,to chwila była spokoju. Reaguje na to.

Ja tak z 4 on może 3 razy. I skoro tak narzeka na tą częstotliwość to ja nie wiem jak my zamieszkamy razem.

36 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-06-17 17:33:05)

A o co dokładnie chodzi z finansami? Skoro nie mieszkacie razem, nie prowadzicie wspólnego gospodarstwa, on nie musi Cię utrzymywać ani do niczego dokładać, to co go obchodzi gdzie pracujesz i ile zarabiasz?

She19891989 napisał/a:

Jeśli reaguje, to tu akurat plus dla niego, że pewne uwagi jednak do niego docierają.

37

Priscilla napisał/a:

A o co dokładnie chodzi z finansami? Skoro nie mieszkacie razem, nie prowadzicie wspólnego gospodarstwa, on nie musi Cię utrzymywać ani do niczego dokładać, to co go obchodzi gdzie pracujesz i ile zarabiasz?

She19891989 napisał/a:

Jeśli reaguje, to tu akurat plus dla niego, że pewne uwagi jednak do niego docierają.

Że musi się dorzucić więcej np do wyjść lub nie mam na wakacje kilka razy do roku

38

A Tobie są potrzebne wakacje kilka razy do roku czy to tylko jego fanaberia?

39

Priscilla napisał/a:

A Tobie są potrzebne wakacje kilka razy do roku czy to tylko jego fanaberia?

Jego, absolutnie nie moja.

40 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-06-18 03:19:21)

Przepraszam Cię, ale ja odpuszczam.
Po prostu zmęczyłam się tą rozmową, bo żeby móc w miarę obiektywnie ocenić sytuację, potrzebne są informacje, a te trzeba od Ciebie wyciągać, zaś same odpowiedzi często są niejasne, mało precyzyjne, zdawkowe.

Posty [ 40 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Boje się że partner mnie zostawi

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024