Moje opowieci o Niebie,Czyscu i piekle - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Moje opowieci o Niebie,Czyscu i piekle

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Moje opowieci o Niebie,Czyscu i piekle

Sa to tylko moje opowiesci ,ktore pokrywaja sie z Pismem Swietym oraz z objawieniami i wizjami swietych. Kazdy to wszystko moze przeżywac i odczuwac inaczej. Kto ciekawy niech czyta
Czesc 1
Niebo- człowiek,ktory ma isc do Nieba w godzinie smierci czuje niesamowity pokój i spokój. To nie jest dzień jego smierci tylko dzien nowych narodzin(nie bez powodu Kościół Katolicki obchodzi wspomnnienia roznych swietych i błogosławionych w rocznice ich śmierci, a nie w rocznice ich narodzin)-tak,wiec smierc czlowieka swietego jest dniem jego narodzin. Po odlaczeniu duszy od ciala w drodze na Sad Bozy czesto towarzysza duszy aniolowie(w tym Aniol Stroz) dusza ta czuje duzy spokoj. W koncu dusza staje przed Bogiem,ktory jest pelen Swiatlosci. Przed Tronem Bozym widzi gromady Aniolow spiewajacych chwale Bogu. Bóg patrzy na te dusze z miloscia,  pokazuje sceny życia i dusza czlowieka doznaje pelnego zrozumienia swojego postepowania na ziemi. Dusza człowieka stoi w Swietle, gdzie odczuwa miłośc i laske Boga, rozumie ofiare zbawienia jaka poniosl dla niej Jezus Chrystus. W tej ciszy, w tym świetle dusza człowieka otrzymuje słowa, które kierują ja w stronę wiecznej radości. Bóg mówi: „Wejdź do Mojego Królestwa, które przygotowałem dla Ciebie od założenia świata.” I wtedy, poczuwszy się uwolnionym od wszelkiej winy i grzechu, dusza człowieka zaczyna wznosić się ku niebu, gotowa na życie wieczne w Bożej obecności...

Czysciec- człowiek,ktory ma iść do Czysca czuje Milosierdzie Boże i gleboki zal za grzechy. Ma nadzieje na zycie wieczne,jednak ma swiadomosc ciezkosci swoich win,za ktore szczerze żałuję, jednak wie,ze jest juz za pozno by zadośćuczynic za nie na ziemii. Duszy idacej do Czysca najpierw na Sad Bozy towarzyszy Aniol Stróż,a takze czesto inni aniolowie. Dusza widzi Swiatlosc i widzi swoje zycie na ziemii. W tym momencie przychodza swieci, aniolowie,czesto rowniez Maryja,a takze wszystkie te dusze,ktore kiedys zostaly uwolnione z Czysca dzieki modlitwom tej duszy i wstawiaja sie za te dusza u Boga.
W tej chwili dusza ma poczucie, że nie jest sama. Otaczają ją anioły i dusze, które wspierają ją modlitwą. Oto wygralo Boże Miłosierdzie,ale sprawiedliwość Boza nadal trwa dlatego dusza ta idzie do Czysca "bo nic skazonego nie moze wejsc do Królestwa Niebieskiego"

Pieklo-smierc czlowieka,ktory idzie do piekla jest pełna przerazenia,leku, człowiek ten czesto krzyczy ze zlosci,  jest niespokojny, nie moze pogodzic sie ze swoim losem i odczuwa ból, ale uwaga nie jest to ból fizyczny ciała wszak i swieci czuli ból fizyczny ,gdy umierali np meczennicy, jest to ból duchowy,którego człowiek grzeszny nie czuje aż do momentu ostatnich chwil życia. Człowiek ten często umiera w złości,nienawiści,braku żalu za grzechy  i bez przebaczenia innym,a jednoczesnie czuje ogromny strach i niepokój. Dusza idzie na Sad Boży że strachem, jej Anioł Stroz jest pełen smutku prowadzi te dusze na Sad Boży. Kiedy dusza staje przed Bożym obliczem, nie jest to już spokojne spotkanie z Bożą łaską i miłosierdziem, jak w przypadku osób idących do Nieba czy do Czyśćca. W tej chwili nie ma już możliwości odwrotu. Zamiast spotkania z miłością, dusza odczuwa ciężar oddzielenia od Boga. Dusza ta widzi całe swoje życie, wszystkie swoje grzechy, niewykorzystane szanse na nawrócenie  ale najbardziej boli ja niewykorzystana szansa na nawrocenie i Miłosierdzie Boże w godzinie jej śmierci- jakże by jej los był inny,gdyby przynajmniej szczerze żałowała za grzechy i przebaczyła innym "jeżeli nie przebaczycie innym ich przewinień, to nie przebaczy ich wam wasz Ojciec Niebieski "-tak powiedział Jezus w Ewangelii (uwaga nie mozna zyc celowo w grzechu liczac na Miłosierdzie Boze przy śmierci jest to jeden z grzechow przeciwko Duchowi Swietemu-zuchwale trwanie w grzechu w nadziei Miłosierdzia Bożego)-Dusza ta pełna smutku, ciężaru winy i strachu jest kierowana na wieczne potepienie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moje opowieci o Niebie,Czyscu i piekle

Aha, oki

3

Julka... ten temat dla rodziców już był o wiele lepszy big_smile

UserNew napisał/a:

Julka... ten temat dla rodziców już był o wiele lepszy big_smile

Ale ten temat jest wazniejszy

Cześć 2
Niebo- po przekroczeniu bram Nieba znikają natychmiast wszystkie ziemskie problemy,dusza czuję niesamowita radość i szczęście,stan,którego nie osiągnie żaden człowiek na ziemii. Dusze witają  zmarli bliscy,którzy też poszli do Nieba oraz jej duchowi przewodnicy m in Swieta Patronka/Święty Patron, często duszy towarzyszy Aniol Stróż. Dusza zaczyna odkrywać otoczenie, piękne krajobrazy, których nie można opisać slowami. Zaczynają się spotkania z innymi swietymi, którzy żyli w różnych epokach-spotkania te są pełne radości, pokoju i zrozumienia. Dusza po spotkaniu z bliskimi i innymi swietymi zaczyna poznawać Niebo,którego poznawanie nie będzie miało końca

Czyściec- uwaga kazda dusza w Czysciu ma swoj okreslony czas oczyszczania z grzechów,dlatego opisy Czysca sa przykladowe dlatego ,ze kazdy tam przebywa przez inna dlugosc czasu. Po przekroczeniu bram Czysca dusza widzi male swiatelka, ktore dają jej nadzieje,ale jednoczesnie widzi szara otchlan. Dusza zaczyna rozumiec dlaczego znalazła się w Czyśćcu. Zaczyna się proces oczyszczania,ktory u kazdej duszy wyglada inaczej. W tym czasie dusza spotyka istoty duchowe – przewodników, którzy pomagają jej zrozumieć, co musi zostać oczyszczone. Są to byty, które nie oceniają, lecz współczują i pomagają przejść przez ten proces. Możliwe jest spotkanie z bliskimi zmarłymi, którzy także przeszli przez ten etap, by wesprzeć duszę w jej drodze do Nieba. Dusza zaczyna swoja pokute poprzez zal za grzechy i refleksje nad życiem-jednak nie może juz pomoc sama sobie lecz liczyc moze tylko na wsparcie innych zwlaszcza tych zyjacych na ziemii. Dlatego tak ważna jest modlitwa za dusze w Czysciu,bo Bog wynagradza za nia szczegolnie i okazuje swoje miłosierdzie, a dusze czyśćcowe  same czuja taka wdzięczność gdy juz sa w Niebie, że gdy człowiek taki umiera,ktory sie za nie modlil, to one wstawiaja się za nim do Boga.

Pieklo-po przekraczeniu bram piekła już w tej chwili doświadcza się uczucia ogromnej pustki i straty. Wszedzie panuje ciemność i slychac przerazliwe krzyki innych potepionych dusz. Dusza jest świadoma swojej odpowiedzialności i nie ma miejsca na ucieczkę. Dusza doświadcza samotności w najczystszej postaci – nie ma już bliskich, przyjaciół ani poczucia wspólnoty. To jest samotność absolutna, pozbawiona jakiejkolwiek pociechy. Czuje się porzucona przez Boga i wszystkich, z którymi miała jakąkolwiek więź na Ziemi.
W tym momencie dusza jest otoczona przez demony, istoty, które symbolizują wszystkie grzechy, lęki i obawy, które dusza popełniła i które ją dręczą. Dusza zaczyna tęsknić za zbawieniem, za nadzieją, której nie ma. W tym momencie dusza zaczyna przypominać sobie wszystkie swoje ziemskie decyzje, które ją doprowadziły do piekła

Cześć 3
Niebo- otoczenie w Niebie zmienia się w sposób, który nie może być porównany do żadnego ziemskiego piękna. Dusza odczuwa pełnię pokoju.Wokół unosi się blask boskiej miłości i radości. W Niebie nie ma konfliktów, nieporozumień ani zmartwień.Dusza nie odczuwa upływu czasu , ponieważ niebo jest poza czasem

Czysciec- dusza przechodzi przez doświadczenie oczyszczania, które może być bolesne. Dusza może zaczynać doświadczać wewnętrznej przemiany. Dusza zaczyna odczuwać Bożą miłość w tym procesie oczyszczania. Dusze w czyśćcu często modlą się za tych, którzy jeszcze żyją. Modlitwa za żywych jest wyrazem ich miłości, ponieważ w czyśćcu nie ma egoizmu – każda dusza chce pomóc innym w drodze do zbawienia.

Pieklo-potepiona dusza zaczyna odczuwać cierpienie, które nie ma końca. Ból jest zarówno fizyczny, jak i duchowy – nieznośne męki, które nigdy nie ustają.
Jednym z najgłębszych cierpień w piekle jest poczucie całkowitego oddzielenia od Boga. W piekle dusza nie ma nadziei na poprawę swojego losu. Utrata wszelkiej nadziei jest jedną z najcięższych form cierpienia. Dusza odczuwa nieustający głód i pragnienie, które nigdy nie są zaspokojone. Dusza zaczyna odczuwać, że wszystko, co robiła w życiu, było bezsensowne.

Cześć 4
Niebo- zaczyna sie uczta dla duszy-Ci,ktorzy sa na niej zgromadzeni są to bliscy oraz swieci przewodnicy m in swieci Patroni i Aniol Stroz bardzo się  cieszą, ze widza te dusze w Niebie. Na uczte tez przychodza te dusze czyśćcowe,ktore dzieki tej duszy zostaly uwolnione z Czyśćca. Wokol rozlega się piekny spiew Aniołów. Jedzenie i picie jest przyjemnoscia,a nie koniecznoscia. Dusza nie musi wcale jesc ani pic-natomiast w Niebie nadal sa rozne pokarmy, ktore są tak dobre jak nic na świecie i stanowia jedna z nagrod dla duszy. Po uczcie dusza zaczyna odkrywac krajobrazy Nieba, ktore nie maja końca.  Pierwszy krajobraz: pełen jest pieknych roślin i kwiatów. Niebo jest pieknie blekitne,kwiaty sa tam zywe i unosi się od nich piękna melodia chwalaca Boga

Czysciec- pojawiają się nowe obrazy – dusza widzi swoje życie z innej perspektywy, dostrzegając nie tylko swoje grzechy, ale i chwile dobra, które uczyniła- dusza zostaje zanurzona w pełni w tajemnicy Bożego miłosierdzia. Zamiast słów, odczuwa przenikający ją ból z powodu grzechów, które popełniła.
W czyśćcu pojawia się odrobina łaski, która zaczyna leczyć rany duszy. To najbliższy moment spokoju, chociaż nie ma tu jeszcze pełnego wyzwolenia.

Pieklo-czas w piekle jest jak zatarcie rzeczywistości – dusza nie jest pewna, ile czasu upłynęło od jej przybycia, dusza spotyka inne potępione dusze, które od wieków nie zaznały nawet chwili spokoju.
Dusza zaczyna słyszeć głosy z przeszłości: osoby, które raniła, teraz wykrzykują jej imię, oskarżając ją o niewłaściwe postępowanie. Jest otoczona przez innych potępionych, którzy cierpią w podobny sposób, ale nie mają żadnej nadziei na wspólną pomoc

Cześć 5
Niebo- drugi krajobraz( uwaga dusza przebywa w kazdym krajobrazie ile chce czasu, nie musi się spieszyc moze w jednym spędzać 5 minut i przechodzic do nastepnego ,a moze i 100 lat- czas ja nie goni,bo ma cala wiecznosc-kazda dusza jest piękna i mloda). Tak ,wiec drugi krajobraz to ogromny las o drzewach z pieknymi,kolorowymi lisciami. W powietrzu czuc zapach kwiatow. Z daleka widac krysztalowe góry. W lesie plyna czyste strumyki, gdzie woda jest tak czysta,ze żaden człowiek na swiecie nigdy nie widzial tak czystej wody oprocz Adama i Ewy zanim jeszcze nie zgrzeszyli. Ze strumykow tych wydobywa sie piękna melodia dajaca duszy spokój i pokój.

Czysciec-w miare uplywu czasu cierpienie staje się coraz mniejsze dla duszy ,wiele jej pomagaja modlitwy od innych. Światło w Czysciu nie jest tak jasne jak w Niebie jednak dusza moze je zobaczyć, co daje jej nadzieje, na to,ze wkrotce zostanie uwolniona z Czysca. Wokol duszy znajdują się inne dusze w roznych stadiach oczyszczenia. Obecnosc tych dusz pomaga duszy nie czuc samotnosci-dusze moga ze soba rozmawiac.

Pieklo- przestrzeń jest wiecznie wypełniona dusznym, parnym powietrzem, które sprawia, że każda próba wzięcia oddechu staje się męką. Powietrze jest nasycone smakiem popiołów i siarki, a wszędzie rozbrzmiewają dźwięki cierpienia.  Ból w piekle nie jest tylko fizyczny, ale psychiczny i duchowy. W tym piekielnym świecie nie ma miejsca na odpoczynek

Cześć 6
Niebo- kolejny krajobraz to Zlote Miasto,gdzie piekne budowle są zrobione ze zlota. Tam znajduje się wiele Aniołów i świętych. Ubrani sa oni w biale, lsniace szaty. W nim jest tez piekny ogród. Złote Miasto znajduje się na teczowym wzgorzu - jest to tecza, ktora Bóg ukazal Noemu na znak przymierza i jest ona bardzo szeroka,lecz ludzie na ziemii nie mogą ujrzec jej szerokosci, a widzą jedynie jej kolorowy przod na niebie

Czysciec- światło nadziei oczyszcza cierpiaca duszę. Czesto Maryja po modlitwie rozancowej wstepuje do Czysca ,by uwolnic inne dusze, kazdego dnia rowniez daje im ochlode-wody niebianskie co gasi ich pragnienie i bol na jakis czas. Dusze czyśćcowe kochaja Maryje najbardziej. Dusza jest coraz bardziej oczyszczona i zbliza się do uwolnienia z Czysca

Pieklo- panuje tam wieczna ciemnosc, dusza slyszy krzyki przerazliwych tortur, czuje na sobie rozne dotyki, ale nie moze niczego w tych ciemnosciach zobaczyć.  Czasem pojawiaja się obrazy lecz sa to obrazy strasznych demonow lub innych potepionych,ktorzy sa torturowani. Widoki sa tak przerazliwe,ze zadne cierpienie  na ziemii nie jest  nawet w 1% tak straszne. Czesto demony oszukuja dusze i pokazują duszy jej  bliskich w piekle jak sa torturowani, a potepiona dusza dostaje szalu i krzyczy z przerazenia nie wiedząc, ze obraz ten jest fakszywy

Cześć 7
Niebo- w Niebie znajduje się Niebieskie Jeruzalem główny krajobraz Nieba, do którego każda dusza może wejść,kiedy tylko chce. Tam najczęściej można spotkać Pana Jezusa i świętych Apostołów. Miasto to podobnie jak Złote Miasto jest zrobionego że złota,ale też szlachetnych kamienii. Tutaj też odbywają się wielkie uroczystosci  gdzie jest radość i zabawa

Czysciec- dusza w Czyśćcu czuję głęboką potrzebę zjednoczenia z Bogiem.  Dusza ma cały czas nadzieję na życie wieczne w Niebie. Jedna z najwiekszych pomocy dla duszy daje Msza Święta zamawiana w jej intencji. Gdy już dusza przejdzie wszystkie etapy oczyszczenia to przychodzi aniol, a często i sama Maryja i prowadzi dusze do wiecznej radości w Niebie.
Czysciec to jedyne tymczasowe miejsce dla duszy,które się zawsze skończy. Później jest tylko Niebo. Dlatego tak ważne jest Miłosierdzie Boże dla człowieka

Pieklo-meki piekielne nigdy się nie kończą, tam nie ma ani sekundy odpoczynku. Przerazliwy krzyk meczarni trwa bez ustanku. Każdy cierpi inaczej np ci co dużo plotkowali o.innych za życia i niszczyli im życie plotkami maja bez przerwy wypalany język,który na nowo się odradza by być znów wypalonym, dusza potępiona czuję też ogromy ból ognia w ustach. Dusza nie ma ciała i nie czuje bólu na poziomie ciała. W świecie duchowym dusza odczuwa ból, który jest bólem duszy i jest to rowniez ból fizyczny, ponieważ w świecie duchowym.dusza może poczuć i dotknąć to co jest duchowe. Nie należy też mylić duszy z duchem, który wszystko przenika,  tak więc cierpienia w piekle są dla duszy jak.najbardziej bolesne, a nie tylko duchowe. W wielu objawieniach, takich jak te opisane przez św. Faustynę Kowalską, ogień piekielny jest jednym z głównych symboli cierpienia. Jest to nieziemski, nieustający ogień, który pali dusze, ale nie zabija ich – trwałość tego cierpienia polega na tym, że dusze doświadczają bólu ognia, nie będąc w stanie się spalić ani zginąć

11

Dobrze by było gdybyś się nauczyła poprawnie odmieniać słowo CZYŚCIEC

GloriaSoul napisał/a:

Dobrze by było gdybyś się nauczyła poprawnie odmieniać słowo CZYŚCIEC

Dzięki za rade big_smile

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Moje opowieci o Niebie,Czyscu i piekle

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024