Proszę o opinie - dziwny facet - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Proszę o opinie - dziwny facet

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 153 ]

1 Ostatnio edytowany przez Burza_ona (2025-02-02 20:26:13)

Temat: Proszę o opinie - dziwny facet

Witam wszystkich,

Chciałabym zapytać męską część użytkowników o opinię na temat pewnej sytuacji, w której się znalazłam. Nawiązałam relację biznesową z facetem, dla którego piszę biznesplan.  Szybko przeszliśmy na "ty", ponieważ jesteśmy mniej więcej w tym samym wieku. Wymieniamy się telefonami, SMS-ami i e-mailami.

Od samego początku nasze rozmowy zaczęły schodzić na bardziej prywatny grunt.
Cz.1

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Burza_ona (2025-02-02 20:24:06)

Odp: Proszę o opinie - dziwny facet

Cz.2
Często rozmawiamy o polityce, psychoterapii, związkach itd. , swoich trudnych momentach w życiu a nasze dyskusje potrafią trwać nawet po 2 godziny. Zdarza się, że rozmawiamy do późna w nocy. On chętnie dzieli się szczegółami swojego dnia, opowiada, co robił, z kim się spotkał, itp. Zawsze tłumaczy się bardzo obszernie dlatego nie może w danej chwili odebrać telefonu.
Ja odbieram to jako koleżeńską relację, ale moi znajomi uparcie twierdzą, że on może być mną bardziej zainteresowany. Nie widzę tego, bo nasze długie  rozmowy są  raczej przypadkowe, tak przy okazji, kiedy zdzwonimy się w celu omówienia spraw pod biznesplan. Do tego nie proponuje spotkania. Mieszkamy w innych miastach, ale nie dzieli nas duża odległość.

3 Ostatnio edytowany przez Burza_ona (2025-02-02 20:28:46)

Cz.3 bo cały tekst nie wchodzi

Dodatkowo, zauważyłam, że nie porusza tematów związanych z jego życiem osobistym. Wiem, że jest wolny, ale gdy próbowałam zagaić o jego życie prywatne, szybko ucinał temat. Opowiada że szczegółami o innych aspektach swojego życia ale o tym nie.

Dodam,że bardzo dużo pracuje, często od świtu do nocy.

Jak myślicie? Czy jego zachowanie może sugerować większe zainteresowanie?

4

Czyli poświęcacie sobie zbyt dużo uwagi jak na zwykłą znajomość biznesową. Tobie widać też to odpowiada. Bo widać wkręcasz się w jakąś znajomość przyjacielską, a taka przyjaźń nie ma racji bytu.
Wiesz czy on jest stanu wolnego?

5 Ostatnio edytowany przez wieka (2025-02-02 20:12:33)

Burza_ona napisał/a:

Czy może ktoś mi napisać dlaczego nie wchodzi mi cały tekst nawet w częściach ?

Nie wiem od czego to zależy, ale czasem jak ktoś pisze długie teksty to ucina.
Czasem też po kliknięciu wysyłanie, pojawia się info że musisz odczekać 60 s. Należy to zostawić post sam się opublikuje, a klikając kilka razy post się dubluje.

6

Burza_ona napisał/a:

Nie możesz wstawiać jakichś znaków nietypowych bo to co będzie po nich nie wczyta. Nie wstawiaj emotikon czy podobnych znaków. Może o to chodzi

7 Ostatnio edytowany przez Burza_ona (2025-02-02 20:20:09)

wieka napisał/a:

Czyli poświęcacie sobie zbyt dużo uwagi jak na zwykłą znajomość biznesową. Tobie widać też to odpowiada. Bo widać wkręcasz się w jakąś znajomość przyjacielską, a taka przyjaźń nie ma racji bytu.

Mam wszytsko opisane ale nie chce mi dołączyć nawet w kilku częściach. Jest wolny. Nasze rozmowy te prywatne są przy okazji jak zdzwonimy się odn biznesplanu. Rozmawiamy na różne tematy ale np. jak próbowałam podpytać o sprawy d-m ucina. Tak samo tłumaczy się z całego swojego dnia pracy, co robił, z kim itd. Ale z 2 strony nie padła propozycja spotkania ( mieszkamy w innych miastach ale nie jakoś daleko od siebie )

8

Bert44 napisał/a:
Burza_ona napisał/a:

Nie możesz wstawiać jakichś znaków nietypowych bo to co będzie po nich nie wczyta. Nie wstawiaj emotikon czy podobnych znaków. Może o to chodzi

Ok, dzięki
Już doszłam i wstawiłam w 3 częściach.

9 Ostatnio edytowany przez wieka (2025-02-02 20:56:52)

Burza_ona napisał/a:
wieka napisał/a:

Mam wszytsko opisane ale nie chce mi dołączyć nawet w kilku częściach. Jest wolny. Nasze rozmowy te prywatne są przy okazji jak zdzwonimy się odn biznesplanu. Rozmawiamy na różne tematy ale np. jak próbowałam podpytać o sprawy d-m ucina. Tak samo tłumaczy się z całego swojego dnia pracy, co robił, z kim itd. Ale z 2 strony nie padła propozycja spotkania ( mieszkamy w innych miastach ale nie jakoś daleko od siebie )

To się nie dowiesz dlaczego on oczekuje takiej atencji od ciebie, jeśli czujesz że marnujesz czas na te rozmowy to ucinaj. Jeśli liczysz na coś więcej, to tym bardziej nie wciągaj się w takie przyjacielskie gierki.  Ale jak to jest tylko przy okazji rozmów biznesowych to tym bardziej możesz uciąć rozmowę jeżeli będziesz schodziła na drogę prywatną, może to jakiś facet gaduła i znalazł sobie powierniczkę.
Staraj się nie dzwonić, tylko pisz.

10

Facet może testować na ile jesteś desperatką - ucinając rozmowy na bardziej osobiste tematy.
Po drugie są faceci ,którzy stwarzając atmosferę taką jaką opisujesz czują się bardziej pewni że zostaną ich sprawy załatwione jakoś lepiej i przy okazji nie nudzą się .

11

wieka napisał/a:
Burza_ona napisał/a:
wieka napisał/a:

To się nie dowiesz dlaczego on oczekuje takiej atencji od ciebie, jeśli czujesz że marnujesz czas na te rozmowy to ucinaj. Jeśli liczysz na coś więcej, to tym bardziej nie wciągaj się w takie przyjacielskie gierki. Możesz zapytać wprost czego od ciebie oczekuje.

Wiem,że nie dowiem się tutaj czego On oczekuje. Ciekawi mnie postrzeganie tej sytuacji osób postronnych, dlatego tutaj napisałam.
Rozmowy z nim nie przeszkadzają mi, lubię te nasze pogawędki. Czy chciałabym czegoś więcej ? Nie wiem, przecież człowieka tak na prawdę nie znam.  Na dzień dzisiejszy patrzę na niego po prostu bardziej po koleżeńsku jeśli chodzi o prywatne rozmowy.
Sama nie chcę pytać wprost czego on oczekuje, przynajmniej do momentu zakończenia prac nad biznesplanem.

12

Generalnie nie znasz go, może być gejem,a tacy szukają takich przyjaźni damsko męskich. Nie wiesz czy jest prawdą, że jest wolny.
Bo zastanawia mnie właśnie ucinanie przez niego tematów damsko męskich.

Dlatego nie wkręcaj się za bardzo.

13

wieka napisał/a:

Generalnie nie znasz go, może być gejem,a tacy szukają takich przyjaźni damsko męskich. Nie wiesz czy jest prawdą, że jest wolny.
Bo zastanawia mnie właśnie ucinanie przez niego tematów damsko męskich.

Dlatego nie wkręcaj się za bardzo.

Jest wolny, wiem na 100 proc. ze sprawdzonego źródła. Czy jest gejem no fakt, nie wiem.
Nie wkręcam się a zastanawiam.

14

Pewnie się wyjaśni dopiero po zakończeniu tego projektu. Choć pewne to nic nie jest.

15

A wiesz o nim coś więcej zeby gdzies się "zahaczyć" w rozmyslanich o jego motywacjach?

Podejrzewam zz Tyvtez jestes wolna?

Ile macie lat?

A możliwe zeby byl w sprawach "zwiazkowych" po jakichś ciezkich przejściach i dlatego unika tematu?

16

Bert44 napisał/a:

A wiesz o nim coś więcej zeby gdzies się "zahaczyć" w rozmyslanich o jego motywacjach?

Podejrzewam zz Tyvtez jestes wolna?

Ile macie lat?

A możliwe zeby byl w sprawach "zwiazkowych" po jakichś ciezkich przejściach i dlatego unika tematu?

Bardzo dużo o nim wiem, sprawach rodzinnych, zawodowych, nawet niezbyt chlubnej chwilami przeszłości czy znajomości z ludźmi spod ciemnej gwiazdy itd. ale na tematy stricte d-m nie. Wiem tylko na 100 proc,że jest na ten moment wolny i nic więcej. O żadnej bliższej czy dalszej przeszłości dotyczącej relacji związkowych nie mam pojęcia. Próbowałam delikatnie podpytać, ale uciął temat, więc nie cisnęłam.
Jestem wolna. On 34 ja 35 lat.

17

Moim zdaniem nie ma w jego zachowaniu niczego dziwnego. Z jakiegoś powodu w rozmowach chroni swoją intymność. A co do tego że jest na 100% wolny rozumiem że oznacza to iż masz pewność że nie pozostaje w związku małżeńskim, ale skoro on nie rozmawia z Tobą o swoim życiu uczuciowym, to nie masz żadnej pewności czy aktualnie przypadkiem z kimś się nie spotyka, lub czy nie ma nieoficjalnej partnerki.

18

KoralinaJones napisał/a:

Moim zdaniem nie ma w jego zachowaniu niczego dziwnego. Z jakiegoś powodu w rozmowach chroni swoją intymność. A co do tego że jest na 100% wolny rozumiem że oznacza to iż masz pewność że nie pozostaje w związku małżeńskim, ale skoro on nie rozmawia z Tobą o swoim życiu uczuciowym, to nie masz żadnej pewności czy aktualnie przypadkiem z kimś się nie spotyka, lub czy nie ma nieoficjalnej partnerki.

Ale mi nie chodzi o to,że chroni prywatność a ogólnie o zachowanie wedle mojej osoby.
Z nikim nie spotyka się. Rozmawiałam chwilę z jego siostrą, która jest księgową w jego firmie. Sama z siebie rzuciła taką informację nawiązując do tego,że chce rozwijać firmę itd. Oni są bardzo zżyci, więc raczej siostra jest na bieżąco z takimi informacjami.

19 Ostatnio edytowany przez Bert44 (2025-02-03 10:32:21)

Facet na pewno Cie polubił. Ale z jakiegoś powodu nie pozwala na przeniesienie tego na wyzszy level.

Może lubi sobie pogadac z ludźmi ale tylko do pewnych granic?

Może nie chce wchodzić w związek w ogole (z nieznanego nam powodu).

Może nie chce posunac się dalej z Toba (z nieznanego nam powodu).

Może posunąłby się ale macie wspólny projekt zawodowy (za co bym go pochwalil).

Ja do końca projektu nie naciskalbym na większe zbliżenie. Ale jak skończycie to nie widzę powodu zeby nie zaprosić go na kawę na neutralnym gruncie. Bo fajnie sie z nim rozmawia. Wtedy będzie musiał się wypowiedzieć o co cmon. Ale do konca projektu zawodowego bym się wstrzymał. I albo coś z tego będzie albo nie. Ale bedziesz mogła odhaczyć sprawę jako załatwiona

Rozumiem że nie miałabyś nic przeciwko bliższemu poznaniu się? Mam wrażenie ze bys chciala?

20

Burza_ona napisał/a:

Nie. Po prostu jest gadułą.

21

Też myślę, że facet jest gadułą. Są tacy ludzie,którzy uwielbiają o sobie gadać, opowiadać. Mam nawet taką koleżankę w pracy, co to.wszyscy wiedzą o jej problemach. Tylko ona jeszcze lubi gadać o swoim życiu osobistym, jak to się ze swoim partnetem pokłóciła itd. Wszystkim o tym gada, kogo napotka. Ten facet złapał Ciebie na haczyk i może sobie gadać do woli.

22 Ostatnio edytowany przez Marthe (2025-02-03 13:30:22)

Skrajny ekstrawertyk. Ja miałam takiego klienta co potrafił gadać cały czas po 8 godzinach pracy do póżna w nocy a wykonanie zadania sobie życzył na rano... Warto na komunikatorach sobie po pracy ustawiać "niedostępny".

23

Marthe napisał/a:

Skrajny ekstrawertyk. Ja miałam takiego klienta co potrafił gadać cały czas po 8 godzinach pracy do póżna w nocy a wykonanie zadania sobie życzył na rano... Warto na komunikatorach sobie po pracy ustawiać "niedostępny".

Nie ma co się tak bronić- nie jest nachalny smile

A ja wcale nie jestem pewny że tylko gaduła

24

Pomijając co on sobie myśli, to facet, który od razu z grubej rury leci z bardzo osobistymi tematami, terapią, problemami, szczegółami z życia na 99% okaże się być jakiś nie teges.

25

biankax99 napisał/a:

Pomijając co on sobie myśli, to facet, który od razu z grubej rury leci z bardzo osobistymi tematami, terapią, problemami, szczegółami z życia na 99% okaże się być jakiś nie teges.

Ale chyba nie czytałaś tego wątku?

26

Bert44 napisał/a:

Facet na pewno Cie polubił. Ale z jakiegoś powodu nie pozwala na przeniesienie tego na wyzszy level.

Ja do końca projektu nie naciskalbym na większe zbliżenie. Ale jak skończycie to nie widzę powodu zeby nie zaprosić go na kawę na neutralnym gruncie. Bo fajnie sie z nim rozmawia. Wtedy będzie musiał się wypowiedzieć o co cmon. Ale do konca projektu zawodowego bym się wstrzymał. I albo coś z tego będzie albo nie. Ale bedziesz mogła odhaczyć sprawę jako załatwiona

Rozumiem że nie miałabyś nic przeciwko bliższemu poznaniu się? Mam wrażenie ze bys chciala?

Nie wiem czy chciałabym. Fajnie mi się z nim rozmawia itd. , wiem o nim dużo, ale tak na prawdę nie znam człowieka.
Absolutnie nie naciskam na jakiekolwiek zbliżenie. Traktuje jak coś na zasadzie znajomego.

27 Ostatnio edytowany przez Bert44 (2025-02-03 21:43:50)

Burza_ona napisał/a:
Bert44 napisał/a:

Nie wiem czy chciałabym. Fajnie mi się z nim rozmawia itd. , wiem o nim dużo, ale tak na prawdę nie znam człowieka.
Absolutnie nie naciskam na jakiekolwiek zbliżenie. Traktuje jak coś na zasadzie znajomego.

Mowiac zbliżenie nie mam na mysli nic więcej niż rozmowe o sprawach/tematach o ktorych nie chce gadac. Zebys mnie źle nie zrozumiała

28

Burza_ona napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Ale mi nie chodzi o to,że chroni prywatność a ogólnie o zachowanie wedle mojej osoby.
Z nikim nie spotyka się. Rozmawiałam chwilę z jego siostrą, która jest księgową w jego firmie. Sama z siebie rzuciła taką informację nawiązując do tego,że chce rozwijać firmę itd. Oni są bardzo zżyci, więc raczej siostra jest na bieżąco z takimi informacjami.

Zachowanie w mojej opinii jest bardzo towarzyskie, otwarte i przyjemne. A Ty chyba jednak główkujesz coś więcej ponad to.

29

Bert44 napisał/a:
Burza_ona napisał/a:
Bert44 napisał/a:

Mowiac zbliżenie nie mam na mysli nic więcej niż rozmowe o sprawach/tematach o ktorych nie chce gadac. Zebys mnie źle nie zrozumiała

Dokładnie to miałam na myśli. Nie naciskam pod względem rozmów na tematy,których nie chce poruszać. Raz zagadałam na d-m, nie podjął, uciął i na tym koniec.
Chociaż dziwi  trochę fakt,że z tym tematem ma problem. Serio, mówił mi takie rzeczy, że szybciej nie chciałabym z obcą osobą rozmawiać na nie niż np. powiedzieć w kilku zdaniach o swoich relacjach d-m. Ale ok, każdy jest inny.

30

Bert44 napisał/a:
Marthe napisał/a:

Nie ma co się tak bronić- nie jest nachalny smile

A ja wcale nie jestem pewny że tylko gaduła

No właśnie nie jest nachalny. Jeśli nie mam czasu rozmawiać a tak też bywa, urywam. Jeśli mam czas/ ochotę rozmawiam. Lubię z nim rozmawiać i ogólnie  nie przeszkadza mi taka sytuacja.

Napiszę jeszcze raz, ponieważ widzę,że ludzie mają problem z czytaniem ze zrozumieniem i piszą nie na temat.
Zachowanie wedle mojej osoby odbieram jako typowo koleżeńskie, przynajmniej na ten moment. Znajomi wzbudzili moje wątpliwości. Tym bardziej,że ja sama nie wiem czy byłabym ewentualnie zainteresowana a i też nie chcę jakiś dziwnych niejasnych sytuacji. Po prostu zapytałam osób trzecich jak widzą tą sytuację. Tylko tyle.

31

Pytasz ludzi na forum i ich za chwilę obrażasz, że nie potrafią czytać ze zrozumieniem. Może po prostu ciężko zrozumieć, o co tak naprawdę Ci chodzi. Ja np trochę nie rozumiem tego problemu. Odbierasz te pogawędki jako czysto koleżeńskie, bo takie pewnie są. Dlaczego ucina tematy damsko męskie? Bo może po prostu nie na się czym chwalić? Może nigdy nie był w związku i wstydzi się o tym powiedzieć, bo przy okazji by wyszło, że jest prawiczkiem? Może jest świeżo po rozstaniu i nie chce o tym gadać? Jak ja byłam po rozstaniu z moim byłym, to też ucinałam takie tematy, jak ktoś w nowej pracy mnie o to pytał. Możliwości jest wiele. Jeśli lubisz z nim pogadać, to gadaj. A czy on chce czegoś więcej, czy nie chce, to prędzej czy później wyjdzie.

32 Ostatnio edytowany przez noben (2025-02-04 10:55:36)

Osoby trzecie widzą to tak: trochę mu się podobasz i na bezrybiu rak też ryba, ale wolałby młodszą, stąd ten dystans.

33

Burza_ona napisał/a:

Napiszę jeszcze raz, ponieważ widzę,że ludzie mają problem z czytaniem ze zrozumieniem i piszą nie na temat.
Zachowanie wedle mojej osoby odbieram jako typowo koleżeńskie, przynajmniej na ten moment. Znajomi wzbudzili moje wątpliwości. Tym bardziej,że ja sama nie wiem czy byłabym ewentualnie zainteresowana a i też nie chcę jakiś dziwnych niejasnych sytuacji. Po prostu zapytałam osób trzecich jak widzą tą sytuację. Tylko tyle.

Odbierałabym tę sytuację jako koleżeńską, tak samo jak ty, bez względu na znajomych. Fajnie mieć kogoś do pogawędzenia czasem. Miłe to jest samo w sobie.

34 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-02-04 18:46:31)

Spotkałam się wielokrotnie z takimi sytuacjami z kolegami z pracy.
Co jakiś czas ktoś kogo dopiero poznaję wpada w taką fazę,  że nie może się nagadać i wykorzystuje każda okazję by to robić.
Potem jakoś się to rozmywa
Ale nigdy nie miałam wrażenia że to podryw, mimo nawet jakiś komplementów itp.
Raczej taki styl bycia.
Mężczyźni tak nie podrywają, raczej po cichu sobie coś w głowie knują. smile

35 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2025-02-04 19:25:17)

Skoro traktujesz go na zasadzie znajomego to nie wiem dlaczego szukasz drugiego dna.
To, że świetnie Wam się rozmawia to bardzo dobrze, ale jeszcze o niczym nie świadczy. Może to gaduła? Może uważa Ciebie za interesującą rozmówczynię?
To dobrze jeśli mamy w pracy kogoś z kim można ciekawie i przyjemnie pogawędzić.

36

Burza_ona napisał/a:

Bardzo dużo o nim wiem, sprawach rodzinnych, zawodowych, nawet niezbyt chlubnej chwilami przeszłości czy znajomości z ludźmi spod ciemnej gwiazdy itd. ale na tematy stricte d-m nie. Wiem tylko na 100 proc,że jest na ten moment wolny i nic więcej. O żadnej bliższej czy dalszej przeszłości dotyczącej relacji związkowych nie mam pojęcia. Próbowałam delikatnie podpytać, ale uciął temat, więc nie cisnęłam.

Jeśli, jak twierdzisz, traktujesz go po koleżeńsku, to do czego potrzebna jest Ci ta wiedza?

Lunka86 napisał/a:

Pytasz ludzi na forum i ich za chwilę obrażasz, że nie potrafią czytać ze zrozumieniem. Może po prostu ciężko zrozumieć, o co tak naprawdę Ci chodzi.

Słuszna uwaga. Ja sama odnoszę wrażenie, że Autorka po cichu liczy na coś więcej, ale z jakiegoś powodu udaje, że jest inaczej.

37

Burza_ona napisał/a:

Dodatkowo, zauważyłam, że nie porusza tematów związanych z jego życiem osobistym. Wiem, że jest wolny, ale gdy próbowałam zagaić o jego życie prywatne, szybko ucinał temat. Opowiada że szczegółami o innych aspektach swojego życia ale o tym nie.

Dodam,że bardzo dużo pracuje, często od świtu do nocy.

Nie rozumiem o jakie "większe zainteresowanie" ci chodzi, bo na razie facet znalazł sobie kumpelkę do pogaduch i niczego więcej tu nie widzę.
Sama napisalaś że pracuje od świtu do nocy, pewnie nie ma zbyt wielu znajomych i okazji żeby sobie pogadać, więc jeśli ty potrafisz słuchać, to w to mu graj.

Wygląda na to, że to ty jesteś nim zainteresowana, tylko  nie wiesz jak to zrobić, żeby te pogaduszki przenieść na wyższy poziom.

38

Salomonka napisał/a:

Wygląda na to, że to ty jesteś nim zainteresowana, tylko  nie wiesz jak to zrobić, żeby te pogaduszki przenieść na wyższy poziom.

Trochę tak to wygląda.  Dlatego pisałem żeby go zaprosić na kawę jak będzie po projekcie.  Ale to takie troche chce ale nie chce.  Teoretycznie tylko pytam

39

Bert44 napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Trochę tak to wygląda.  Dlatego pisałem żeby go zaprosić na kawę jak będzie po projekcie.  (...)

Możliwie najgorszy pomysł. Jeśli będzie zainteresowany sam zaprosi wink.

40

dokładnie, uważam że inicjatywa należy do niego, spokojnie skończ ten projekt i zobaczysz, autorko.

41

Ela210 napisał/a:

dokładnie, uważam że inicjatywa należy do niego, spokojnie skończ ten projekt i zobaczysz, autorko.

Co Wy z tą inicjatywa? Ponoc równouprawnienie jest. A w innych watkch babki wypisują " sama wybieraj jak się nie uda to trudno". To babce nie wypada i ma czekać aż ktoś ją zaczepi? Robic maslane oczka? A co w tym zlego? To jakaś skaza na honorze jak się pomyli? Przeciez czuć że chce.
To ja mam równouprawnienia bronić?

42

Bert44 napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Trochę tak to wygląda.  Dlatego pisałem żeby go zaprosić na kawę jak będzie po projekcie.  Ale to takie troche chce ale nie chce.  Teoretycznie tylko pytam

To byloby totalnie nieprofesjonalne. Jak cos nie pojdzie dobrze z projektem to tym bardziej autorka duzo ryzykuje.

43 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2025-02-04 23:02:36)

Bert44 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Co Wy z tą inicjatywa? Ponoc równouprawnienie jest. A w innych watkch babki wypisują " sama wybieraj jak się nie uda to trudno". To babce nie wypada i ma czekać aż ktoś ją zaczepi? Robic maslane oczka? A co w tym zlego? To jakaś skaza na honorze jak się pomyli? Przeciez czuć że chce.

To nie jest kwestia równouprawnienia. Mężczyzna zainteresowany działa tak, że kobieta nawet nie zdąży pomyśleć o tym co z nim jest nie tak i czy by go przypadkiem nie zaprosić na kawę. Innymi słowy - jeśli kobieta musi rozkminiać czy facet jest zainteresowany i rozważać ewentualnie zaproszenie "na kawę", to oznacza, że on nie jest zainteresowany.

Pomijam fakt, że obie strony łączą stosunki biznesowe, i on jest jej klientem a nie na odwrót.

44

Bert44 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Na to wychodzi big_smile
Czasem faceci są tak wycofani, że kobieta musi zrobić pierwszy krok, więc ja tu bym nie widziała nic nadzwyczajnego.
Jak nie wypali to trudno, nic się nie stanie.

45 Ostatnio edytowany przez Bert44 (2025-02-04 23:11:26)

.

46

Halina3.1 napisał/a:
Bert44 napisał/a:
Salomonka napisał/a:

To byloby totalnie nieprofesjonalne. Jak cos nie pojdzie dobrze z projektem to tym bardziej autorka duzo ryzykuje.

Daj spokój z profesjonalizmem. To ex zleceniodawca z ex zleceniobiorca nie moze sie sparowac? A jak role byłyby odwrotne to też nie? Przeciez szczerze z glebi serca może powiedzieć fajnie sie z toba gada napijmy się kawy.  Po co teraz szukanie argumentów czemu nie wypada. To aż tak skamieniały zwyczaj u babek? Nie wychodzenie z inicjatywa żeby powiedzieć facetowi że jest atrakcyjny? Taka nienaruszalna rola? Ma kombinować żeby się w żabce przypadkiem spotkali i jak on zaprosi to ok a jak nie to trudno

PS czasem od tego profesjonalizmu w życiu idzie się zrzygać. Życia zaczyna brakować z tej "akuratnosci"

47 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2025-02-04 23:16:32)

Bert44 napisał/a:

Daj spokój z profesjonalizmem. To ex zleceniodawca z ex zleceniobiorca nie moze sie sparowac? A jak role byłyby odwrotne to też nie? Przeciez szczerze z glebi serca może powiedzieć fajnie sie z toba gada napijmy się kawy.  Po co teraz szukanie argumentów czemu nie wypada. To aż tak skamieniały zwyczaj u babek? Nie wychodzenie z inicjatywa żeby powiedzieć facetowi że jest atrakcyjny? Taka nienaruszalna rola? Ma kombinować żeby się w żabce przypadkiem spotkali i jak on zaprosi to ok a jak nie to trudno

PS czasem od tego profesjonalizmu w życiu idzie się zrzygać. Życia zaczyna brakować z tej "akuratnosci"

Gdyby ten koleś był zainteresowany to autorka już dawno usłyszałaby między wierszami podczas ich rozmów, że z chęcią po skończonym projekcie wypije z nią kawę lub cokolwiek w ten deseń. Pierwsze słyszę żeby zainteresowany facet zasypywał gruszki w popiele. Jest na odwrót.

48

KoralinaJones napisał/a:
Bert44 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

To nie jest kwestia równouprawnienia. Mężczyzna zainteresowany działa tak, że kobieta nawet nie zdąży pomyśleć o tym co z nim jest nie tak i czy by go przypadkiem nie zaprosić na kawę. Innymi słowy - jeśli kobieta musi rozkminiać czy facet jest zainteresowany i rozważać ewentualnie zaproszenie "na kawę", to oznacza, że on nie jest zainteresowany.

Pomijam fakt, że obie strony łączą stosunki biznesowe, i on jest jej klientem a nie na odwrót.

Czyli babka na początku relacji ma być pasywna.  Oczekiwac w nadziei że moze się nia zainteresuje. A może jest nieśmiały, a może zarobiony a może niepewny do końca.

Nie wierze dziewczyny. Droczyciensie ze mną. Za dużo Wassych wpisów tu czytałem zeby uwiersyc że tak myślicie:) Tak zaakceptować z własnej inicjatywy bezsilnosc i brak wpływu?

49

KoralinaJones napisał/a:
Bert44 napisał/a:

Gdyby ten koleś był zainteresowany to autorka już dawno usłyszałaby między wierszami podczas ich rozmów, że z chęcią po skończonym projekcie wypije z nią kawę lub cokolwiek w ten deseń. Pierwsze słyszę żeby zainteresowany facet zasypywał gruszki w popiele. Jest na odwrót.

Może tak może nie. Jak nie zapyta to się nigdy nie dowie. A jak się pomyli to korona z głowy nie spadnie

50 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2025-02-04 23:23:15)

Bert44 napisał/a:

Czyli babka na początku relacji ma być pasywna.  Oczekiwac w nadziei że moze się nia zainteresuje. A może jest nieśmiały, a może zarobiony a może niepewny do końca.

Nie wierze dziewczyny. Droczyciensie ze mną. Za dużo Wassych wpisów tu czytałem zeby uwiersyc że tak myślicie:) Tak zaakceptować z własnej inicjatywy bezsilnosc i brak wpływu?

Czy dla Ciebie jedynym brakiem pasywności w zachowaniu kobiety w interakcji z mężczyzną jest wyjście z inicjatywą wprost? Nie znasz bardziej dyskretnych, subtelnych oznak okazywania zainteresowania tylko takie prosto z mostu "no to co gościu, wypijesz ze mną małą czarną"?

Wydaje Ci się że ten facet nie dostrzega tego zainteresowania kiedy ona wypytuje go w takiej sytuacji o stan cywilny, o kwestię jego relacji w życiu, o sprawy uczuciowe. W tym układzie i to jest dość toporne z jej strony.

51

KoralinaJones napisał/a:
Bert44 napisał/a:

Czy dla Ciebie jedynym brakiem pasywności w zachowaniu kobiety w interakcji z mężczyzną jest wyjście z inicjatywą wprost? Nie znasz bardziej dyskretnych, subtelnych oznak okazywania zainteresowania tylko takie prosto z mostu "no to co gościu, wypijesz ze mną małą czarną"?

Wydaje Ci się że ten facet nie dostrzega tego zainteresowania kiedy ona wypytuje go w takiej sytuacji o stan cywilny, o kwestię jego relacji w życiu, o sprawy uczuciowe. W tym układzie i to jest dość toporne z jej strony.

No nie wiem autorka ma wątpliwości w ocenie sytuacji. A może ja łatwo wyjaśnić. Jeszcze nie teraz ale po projekcie. My nie wiemy jak ich rozmowy wyglądają. Gdzie dokladnie jest ta granica. Może żarty są sa na granicy z małym hamowaniem z jego strony ze względu na wspólny projekt? Moze trzyma dystans właśnie z tego powodu. Przeciez nie mówię że ma powiedziec chodźmy do łóżka. Tylko oblejmy kawa wspólny projekt bo dobrze nam się rozmawia. A na kawie to już na 100% można wszystko wyjasnic

52 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2025-02-04 23:37:57)

Bert44 napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Bert44 napisał/a:

No nie wiem autorka ma wątpliwości w ocenie sytuacji. A może ja łatwo wyjaśnić. Jeszcze nie teraz ale po projekcie. My nie wiemy jak ich rozmowy wyglądają. Gdzie dokladnie jest ta granica. Może żarty są sa na granicy z małym hamowaniem z jego strony ze względu na wspólny projekt? Moze trzyma dystans właśnie z tego powodu. Przeciez nie mówię że ma powiedziec chodźmy do łóżka. Tylko oblejmy kawa wspólny projekt bo dobrze nam się rozmawia. A na kawie to już na 100% można wszystko wyjasnic

Ale co wyjaśnić?
Wątpliwości autorki?
O co miałaby zapytać się na tej kawie? Czy mu się podoba, czy jest nią zainteresowany, a może ta kawa miałaby go w końcu skłonić do otworzenia się przed autorką w kwestii jego życia uczuciowego, co teraz omija szerokim łukiem i nie dopuszcza autorki do tej sfery swojego życia.
A przecież niby co takiego wielkiego by się stało gdyby w tych rozmowach o wszystkim przemycił info np. że aktualnie jest sam, nawet nie wprost, nie tymi słowami?

Przecież to nie jest nic wielkiego pogadać o życiu rodzinnym, związkowym, prywatnym. Nawet tak informacyjne, bez podtekstów, bez wchodzenia w szczegóły.

53 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-02-04 23:42:42)

Bert, a znasz faceta na tyle nieśmiałego by nie zaproponować kawy kobiecie, zwłaszcza jak jest okazja?
no chyba ze ma 15 lat..
ona moze rzuci subtelną sugestię: np słyszałam że w konie będzie nowy Bond, że fajny park otwierają, knajpkę itd.
jak on nie chwyci przynęty to naprawdę skreślić.

54 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2025-02-04 23:40:09)

Ela210 napisał/a:

Bert, a znasz faceta na tyle nieśmiałego by nie zaproponować kawy kobiecie, zwłaszcza jak jest okazja?
no chyba ze ma 15 lat..

Właśnie, przecież to "tylko" kawa z partnerem biznesowym, poza tym facet śmiało i bez skrępowania rozmawia na każdy inny temat.

55

Bert44 napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:
Bert44 napisał/a:

Facet nie chce z nia gadac na tematy damsko meskie. W zasadzie tyle wystraczy. Jest gadula ale nic wiecej od niej nie chce. Ona zrobi z siebie debilke a jak projekt nie pojdzie po jego mysli, nie bedzie zadowolony, to narobi sobie problemu. Jak nigdy nie pracowales na powazniejszym stanowisku, to moze nie ogarniasz podstawowych kwestii i stad wydaje ci sie, ze to ok podrywac zleceniodawcow ale w praktyce to jest ryzykowne.

56

KoralinaJones napisał/a:

Ale co wyjaśnić?
Wątpliwości autorki?

Tak - dokładnie. Wszystkiego w zyciu można się domyślać, można budować scenariusze albo....można zapytać. Za to nie biją. Co najwyżej z uśmiechem odpowe dziękuję to miłe ale nie jestem zainteresowany. I koniec. Nikomu się nic nie stało.

Nie dogadamy sie. Zreszta tu nie ma wersji lepszej i gorszej.  Ty uważasz że zaloty ze strony babki powinny być subtelne, dyskretne i powściągliwe. I to jest ok choć ja uwazam że zmniejsza to możliwości bo coś może pójść nie tak. Facet moze jej nie zauważyć a wcale nie musi być na nie. Ale że jestem facetem to nie specjalnie tym nie zamartwiam. Nie wiem czy nie ma też w tle gdzies głęboko mysli: nie wypada tylko łatwe tak robią albo ze facet pomysli ze tp latawica.

PS mnie poderwala żona:)

57 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2025-02-04 23:51:12)

Bert44 napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Ale co wyjaśnić?
Wątpliwości autorki?

Tak - dokładnie. (...)

Proszę Cię, zlituj się. A co oni takiego zbudowali za ten czas między sobą jako kobieta i mężczyzna, żeby sobie teraz coś wyjaśniać, żeby jedno do drugiego mogło mieć takie "roszczenie". Bo chyba sobie żarty robisz, że podstawą tego miałyby być wątpliwości autorki.

Ty chyba pomijasz fakt, że doradzasz w ten sposób kobiecie która ma trzydzieści parę lat i jest w relacji biznesowej z klientem a nie gimnazjalistce.

58

Ela210 napisał/a:

no chyba ze ma 15 lat..
ona moze rzuci subtelną sugestię: np słyszałam że w konie będzie nowy Bond, że fajny park otwierają, knajpkę itd.
jak on nie chwyci przynęty to naprawdę skreślić.

Można i tak

59

Halina3.1 napisał/a:
Bert44 napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Facet nie chce z nia gadac na tematy damsko meskie. W zasadzie tyle wystraczy. Jest gadula ale nic wiecej od niej nie chce. Ona zrobi z siebie debilke a jak projekt nie pojdzie po jego mysli, nie bedzie zadowolony, to narobi sobie problemu. Jak nigdy nie pracowales na powazniejszym stanowisku, to moze nie ogarniasz podstawowych kwestii i stad wydaje ci sie, ze to ok podrywac zleceniodawcow ale w praktyce to jest ryzykowne.

Pracuje no powaznym stanowisku. W środowisku mocno miedzynarodowym.

60

Bert44 napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:
Bert44 napisał/a:

Pracuje no powaznym stanowisku. W środowisku mocno miedzynarodowym.

Watpie.

61

Bert, czy Ty nie masz takich kolegów, co są zajęci, w sensie mają jakieś baby wink ale jest jest okazja pogadać sobie z atrakcyjną kobietką, to buzia im sie nie zamyka i szukają kontaktu? ale bez żadnych zamiarów?
żona Cię poderwała?
ale może nie trułeś jej wcześniej do ucha godzinami, tylko widziała, że tam gdzieś się gapisz jak sroka na kość i coś Cie blokuje smile

62

Ela210 napisał/a:

no chyba ze ma 15 lat..

To byś się pomyliła. Nieśmiałość dotyczy obydwu płci.

63

Ten facet nie jest niesmialy, przeciez gada z nia o glupotach bez oporow.

64

KoralinaJones napisał/a:
Bert44 napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Ale co wyjaśnić?
Wątpliwości autorki?

Tak - dokładnie. (...)

Proszę Cię, zlituj się. A co oni takiego zbudowali za ten czas między sobą jako kobieta i mężczyzna, żeby sobie teraz coś wyjaśniać, żeby jedno do drugiego mogło mieć takie "roszczenie". Bo chyba sobie żarty robisz, że podstawą tego miałyby być wątpliwości autorki.

Ty chyba pomijasz fakt, że doradzasz w ten sposób kobiecie która ma trzydzieści parę lat i jest w relacji biznesowej z klientem a nie gimnazjalistce.

Nic nie zbudowali ale dziewczyna ma wątpliwości. Przeciez pyta na forum co o tym myślimy. A tak naprawdę idziemy w poszlaki i nie wiemy. A co takiego mamy tu na szali? Dumę? Zła opinie będzie miała?

I nie ma znaczenia czy licealistka czy 40-tka.

Spoko przeciez dla mnie to sprawa raczej obojętna. Ja jestem facetem i wale do babki wprost. Nie ograniczają mnie normy społeczne. Tzn walilem jak bylem singlem. Myslalem ze w zwiazku z rownouprawnieniem zazdroscicie troche tej prostoty i braku podtekstow u nas. Nikt sobie nic nie pomysli o facecie który zaprasza na kawę.

A teraz powiem Wam najlepsze.  Jedynie dla Was (babek) taka sytuacja będzie żenująca.  Każdy facet się ucieszy i żaden nie pomysli źle o babce ktora zaprasza na kawe (w szczególności jak już trochę przegadali i zna ja troche). No może jacyś potluczeni pomyśleliby źle. I większość babek. Bo trzeba się szanowac

65

Bert44 napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Bert44 napisał/a:

Tak - dokładnie. (...)

Nic nie zbudowali ale dziewczyna ma wątpliwości. Przeciez pyta na forum co o tym myślimy. A tak naprawdę idziemy w poszlaki i nie wiemy. A co takiego mamy tu na szali? Dumę? Zła opinie będzie miała?

I nie ma znaczenia czy licealistka czy 40-tka.

Spoko przeciez dla mnie to sprawa raczej obojętna. Ja jestem facetem i wale do babki wprost. Nie ograniczają mnie normy społeczne. Tzn walilem jak bylem singlem. Myslalem ze w zwiazku z rownouprawnieniem zazdroscicie troche tej prostoty i braku podtekstow u nas. Nikt sobie nic nie pomysli o facecie który zaprasza na kawę.

A teraz powiem Wam najlepsze.  Jedynie dla Was (babek) taka sytuacja będzie żenująca.  Każdy facet się ucieszy i żaden nie pomysli źle o babce ktora zaprasza na kawe (w szczególności jak już trochę przegadali i zna ja troche). No może jacyś potluczeni pomyśleliby źle. I większość babek. Bo trzeba się szanowac

I jak Ty to sobie wyobrażasz big_smile. Jak ona ma o to zapytać? Prostu z mostu? Czyli jak? Naprawdę chciałabym wiedzieć.

Posty [ 1 do 65 z 153 ]

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Proszę o opinie - dziwny facet

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024