Rozmiar ma jednak znaczenie... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Rozmiar ma jednak znaczenie...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 34 ]

1 Ostatnio edytowany przez zwyczajny gość (2025-01-06 16:59:03)

Temat: Rozmiar ma jednak znaczenie...

Z ogłoszenia na pewnym portalu randkowym - jedna znudzona małżonka pisze:
Szukam ciekawej znajomości na dłużej. Szukam Pana konkretnego, (.....) z odpowiednio dużymi męskimi atrybutami:)
(.....) Dziękuję również panom niskiego wzrostu, czyli poniżej 185.

Gratka dla inceli

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozmiar ma jednak znaczenie...

Myślę, że na podstawie jednej wypowiedzi nie można wysnuwać takich wniosków. Myslę ze dla większosci kobiet nie ma to az takiego znaczenia, rozmiar, bardziej to jak facet sie zachowuje w trakcie. A co do wzrostu: rozumiem ze kobiet chce mieć nieco wyzszego od siebie, niekoniecznie 1.85 cm.
Jednocześnie przegladajac ów portal jakiś czas temu stwierdziłam ze najwiekszy kompleks facetów to nie rozmiar ale wzrost.
Mnie osobiscie rożsmiesza wręcz kiedy w  bio - facet podaje tylko wzrost, jako swój najwiekszy atut.

3

Albo to jest fake, albo pani szukająca pana to kobieta dwumetrowej wysokości.

4

zwyczajny gość napisał/a:

Szukam ciekawej znajomości na dłużej. Szukam Pana konkretnego, (.....) z odpowiednio dużymi męskimi atrybutami:)

Gratka dla inceli

Wiem co to za forum i sam to czytałem.Co mam ci powiedzieć  kobiety lubią wysokich mężczyzn z dobrym sprzętem.

5

Lotus napisał/a:

Albo to jest fake, albo pani szukająca pana to kobieta dwumetrowej wysokości.

To nie fake sam to czytałem masakra kobiety mają wysokie wymagania w ostatnich  czasach. Ale z doświadczenia wiem że one tak tylko mówią a jak poznasz dokładnie taką kobietę to jest zupełny zwrot akcji..

6

Kasia_jaskolka napisał/a:

Myślę, że na podstawie jednej wypowiedzi nie można wysnuwać takich wniosków. Myslę ze dla większosci kobiet nie ma to az takiego znaczenia, rozmiar, bardziej to jak facet sie zachowuje w trakcie. A co do wzrostu: rozumiem ze kobiet chce mieć nieco wyzszego od siebie, niekoniecznie 1.85 cm.
Jednocześnie przegladajac ów portal jakiś czas temu stwierdziłam ze najwiekszy kompleks facetów to nie rozmiar ale wzrost.
Mnie osobiscie rożsmiesza wręcz kiedy w  bio - facet podaje tylko wzrost, jako swój najwiekszy atut.

Ja nie mam kompleksów mam wzrost 170 dużego grubego członka 21 cm i to ja wybieram kobiety do łóżka.W dodatku mam brodę i jestem łysy i zadbany.Jak laska mi mówi pisze że szuka faceta powyżej 185 to daje sobie z nią spokój i odp.Ale takiego k.. nigdy nie miałaś jakiego ja mam .Kobiety same sie czasami oszukujecie macie wysokie  wymagania co do wzrostu faceta.A później kończycie w związku z grubaskiem 160 czy 170 he he Pozdrawiam

7

Emil38 napisał/a:

kobiety mają wysokie wymagania w ostatnich  czasach. Ale z doświadczenia wiem że one tak tylko mówią a jak poznasz dokładnie taką kobietę to jest zupełny zwrot akcji..

tzn. jak ten zwrot akcji się objawia, co wtedy mówią?

8

zwyczajny gość napisał/a:

Gratka dla inceli

Czemu gratka? Z tego wynika, że kobieta zamieszczające tego typu ogłoszenie, szuka faceta tylko do zabawy, więc kluczowy jest tu głównie wygląd. czy to będą takie a nie inne parametry, to już kwestia preferencji. Kogo innego szuka do przelotnej znajomości, niż szukałaby na stałe,
Z resztą  Panowie też to robią, dzielą kobiety na te, które są jedynie do zabawy, oraz takie, które mogą być w przyszłości ich żonami. 
Osoba jedynie do rozrywki - tu punktowane są inne cechy, niż u osoby, która się można zainteresować  w kontekście związkowym.

9

Kasia_jaskolka napisał/a:

Wzrost jest ważny niestety. Niscy panowie mają trudniej.
Kobiety nie chcą niskich.

Kobiety nie zwracają zbytniej uwagi na rozmiar penisa.

Mężatkę, która dała ww ogłoszenie, raczej wyobrażam sobie jako kobietę, która ma męża z małym penisem "jak mój mały palec u ręki", albo jest to po prostu facet.

10

A co w tym dziwnego? Pomijając etyczną stronę bo to inny temat, pani żona chce się stołować na mieście więc wybiera z menu bardziej ekskluzywne danie niż mielony z ziemniakami wink
Panowie szukając zabawy na boku też kładą nacisk na panie z atrybutami. Życie.

11

Niektórzy mogą się pocieszać, że to "zaledwie" zabawa, odskocznia od codzienności. Aczkolwiek, jak czytam wiadomość, w której ktokolwiek jawnie i bez skrępowania mówi o zdradzie, to nachodzi mnie lekki niesmak, delikatnie mówiąc..

Co do wzrostu, to nie wiem, ile owa Pani mierzy sama, ale jeśli dla niej niski wzrost to już poniżej owej granicy, to albo ma coś nie tak z głową, albo rzeczywiście mierzy powyżej 1,9 m...

12

Pani może mieć nawet 1,50 ale lubić takich wielkoludów smile Kwestia preferencji.
Zdrada to ciężki temat. Pewnie, że lepiej byłoby mieć związek otwarty, wtedy nie byłoby problemu bo nie byłoby zdrady smile

13 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2025-05-14 10:52:02)

Problem z preferencjami jest taki, że właśnie wymykają się wszelkim zasadom i rozsądkowi.
Jeśli ktoś woli, aby partner był od niego wyższy/niższy, to wiadomo, że będzie tak celował i można to jakoś zrozumieć. Jednak w przypadku aż tak dużej różnicy, człowiek myśli, gdzie tutaj jest haczyk? Proste "wytłumaczenie" typu "bo tak ma i koniec!" jest jednak za proste. Pomijając już to, że twierdzenie, jakoby facet poniżej 1,85 był niski, jest zwyczajną bujdą, biorąc pod uwagę przeciętny wzrost w populacji. Może i nawet gościa z 1,7 nazwać niskim, ale kogoś, kto jest już 15 cm wyższy..

Tak czy siak, sama otoczka całej wiadomości sprawia, że znajomość z tą Panią nie przypadłaby mi do gustu. Nie przepadam za krętaczami i oszustami, więc przyprawianie rogów jakiemuś tam facetowi nie sprawia mi przyjemności... Wymówka w stylu " to nie ze mną jest w związku czy nie mi składał przysięgę" jest dla mnie na poziomie dna i 10 m mułu...

E tam przesadza przecież dla mnie ,gdybym chciała związku to bym mogła mieć faceta od 170 cm- 185 cm max, bo ja nie lubie za dużej różnicy wzrostu. To się zastanawiam ile wzrostu ma ta kobieta skoro dla niej ktoś kto poniżej 185 cm czyli  np ktoś kto ma 180 cm jest zbyt niski

15 Ostatnio edytowany przez Solaris (2025-05-14 11:13:14)

Bagienni_k myślisz, że ktoś, do kogo skierowane jest takie ogłoszenie ma rozkminy jak Ty? smile Adresaci są raczej z grupy tej pani czyli albo też znudzeni mężowie, albo wolni, co nigdy nie przepuszczą darmowej okazji, aby pobzykać i nie interesuje ich stan cywilny, ważne, że pani chętna. Dylematy moralne to ostatnie, co im zaprząta głowę smile
W kwestii wzrostu – są jakieś tabelki, które to umownie regulują, zerknęłam właśnie i tak to się przedstawia
Niski wzrost: poniżej 170 cm,
Średni wzrost: 170–180 cm,
Wysoki wzrost: powyżej 180 cm,
Bardzo wysoki wzrost: powyżej 190 cm
Pani widać ma swoją własną tabelkę wink
Prawdę jest jednak, że generalnie panie zwracają uwagę bardziej na wysokich mężczyzn bo ponoć jest to zakorzenione w ludzkiej ewolucji. Co nie znaczy, że ci niżsi nie mają szans. No tak już jest w życiu, że czasem trzeba nadrabiać czym innym smile

16 Ostatnio edytowany przez Solaris (2025-05-14 11:25:43)

Julia life in UK napisał/a:

E tam przesadza przecież dla mnie ,gdybym chciała związku to bym mogła mieć faceta od 170 cm- 185 cm max, bo ja nie lubie za dużej różnicy wzrostu. To się zastanawiam ile wzrostu ma ta kobieta skoro dla niej ktoś kto poniżej 185 cm czyli  np ktoś kto ma 180 cm jest zbyt niski

Ponoć robili jakies ankiety i dla kobiet najlepsza jest różnica 15 cm. Brzmi prawdziwie. Też taką lubię smile
No dobra, może jednak 20 cm big_smile

17

Z punktu widzenia elementarnej uczciwości, to nawet by dobrze świadczyło, jeśli ci faceci mieliby owe rozkminy, zanim by się zdecydowali na przygodę z zajętą kobietą. Ale osobiście mam to gdzieś, sam postępuję według swoich zasad. Przykre jest jednak to, że komuś tak łatwo przcgodzi z jednej strony zdradzić partnera, z drugiej zaś wcisnąć się między wódkę a zakąskę".
Tak, różnica wzrostu na korzyść faceta, jak i całość sylwetki mężczyzny, będąca atrakcyjną dla płci przeciwnej, to niejako pewien atawizm, którym się podświadomie posługujemy. W drugą stronę działa to podobnie w przypadku preferencji facetów w stosunku do kobiet z dużym biustem lub wyraźnymi pośladkami. Aczkolwiek wymaganie kobiety o wzroście powiedzmy poniżej 1,6 m facet powyżej 1,85 czy nawet 1,9 już brzmi zupełnie inaczej..

18 Ostatnio edytowany przez Solaris (2025-05-14 12:21:01)

No proszę Cię, to jakbyś oczekiwał uczciwości i refleksji od złodzieja, że cię nie okradnie, bo może jesteś biedny i nie będziesz miał za co żyć. Dlaczego złodziej ma mieć takie rozkminy? Gdyby miał, nie byłby złodziejem. A to niemożliwe, żeby wszyscy byli dobrzy, uczciwi, praworządni itp. itd. Też bym chciała, ale życie to nie koncert życzeń, jest jakie jest a raczej ludzie są jacy są i trzeba to zaakceptować, bo nie mamy wpływu na innych, tylko na siebie.

19 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2025-05-14 12:26:57)

Odpowiadam wyłącznie za siebie( co mnie niezmiernie cieszy), ale mimo wszystko, miewam czasami takie przemyślenia. Jakoś nie widzę powodu, dla którego miałbym ich nie podejmować.
Łatwość, z jaką niektrórzy ludzie "idą w tango" zwyczajnie mnie przeraża. Nie ci, którym rzeczywiście czegoś brakuje, ale którzy zwyczajnie chcą się zabawić i spróbować tej adrenalinki, nie myśląc zupełnie o konsekwencjach, gdzie u takiej osoby wyłania się czysty egoizm. Hipokryci czy zakłamani fałszywcy, twierdzący, że im dobrze w związku( oni przecież "kochają"), ale nie potrafią sobie odmówić tej odrobiny szaleństwa.. Tak bardzo ich życie codzienne rozczarowuje, że szukają odskoczni?
Paradoksalnie, osoby będące w otwartym związku są wzbudzają dużo większy ostracyzm niż właśnie ci zdradzający..

Solaris napisał/a:

Ponoć robili jakies ankiety i dla kobiet najlepsza jest różnica 15 cm. Brzmi prawdziwie. Też taką lubię smile

Ja z kolei zauważyłam zwłaszcza w UK,ze kobiety ,ktore maja plus 160 cm wzrostu wybieraja sobie partnerow z mala roznica wzrostu np kobieta ma 167 cm wzrostu,a jej partner tak na oko np 172-175 cm . Z kolei pelno widze niskich kobiet plus 150 cm z wyrosnietymi 2 metry facetami.  Niewiem czy w innych krajach jest tez takie zjawisko, ale w Anglii juz to dawno zauwazylam, ze właśnie te niskie kobiety sobie wybieraja wysokich, niz te sredniego wzrostu

21

Bagienni_k są ludzie, ktorzy nie mogą żyć w monogamii bo ich zwyczajnie nudzi seks z tą samą osobą, po prostu, mogą nawet kochać, to się nie wyklucza, ale masz rację, że nie fair jest wiązać się z kimś, dla kogo wierność cielesna jest ważna i kłamać, udawać, że wszystko ok. Takie osoby powinny się wiązać z podobnymi sobie, mieć otwarty związek i wtedy wszyscy byliby zadowoleni.

22 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2025-05-14 13:27:41)

Skoro kogoś nudzi seks z jedną i tą samą osobą, po co zatem wchodzi w niby trwały związek?
Nie lepiej, będąc oczywiście świadomym swych własnych potrzeb, nie krzywdzić innych przy okazji? Nie ma tu znaczenia płeć ani wiek, chociaż moim zdaniem młode osoby żyją w nieco innym świecie, aby mogły w pełni zdawać sobie sprawę z własnych emocji czy potrzeb( mam tu na myśli głównie ludzi w wieku 16 -20 lat).
W jakim celu zatem się wiążą? Może dla zupełnie innych korzyści? Dlatego właśnie to wyrachowanie, brak empatii czy też obojętność na odczucia drugiej osoby a przede wszystkim łatwość w oszukiwaniu i zwodzeniu innych, tak mnie brzydzi, niezależnie kto się tego dopuszcza. W dodatku, jeśli jeszcze nie uważa tego za coś niewłaściwego.
Kochać kogoś a jednocześnie skakać po kryjomu z kwiatka na kwiatek - no raczej się to wyklucza, skoro wiesz, że tą drugą osobę to krzywdzi..
Nie lepiej sobie dać wolną rękę i nie składać nikomu żadnych deklaracji? Skoro ma się takie a nie inne potrzeby, to dlaczego się w to brnie, wiedząc, że druga strona tego nie zaakceptuje? Czasami to usprawiedliwianie się porywami emocji czy własnymi potrzebami brzmi zwyczajnie żałośnie. Bywają też ludzie, dla których robienie innych w balona zwyczajnie cieszy czy wręcz podnieca - takich uważam za mocno zaburzonych.

23

Można wchodzić w trwały związek, tylko, że otwarty czyli ludzie tworzą ze sobą rodzinę, kochają się, ale akceptują jakieś seksy na boku. Napisałam wcześniej, że to uczciwe. Nieuczciwe jest obiecywanie wierności i skakanie z kwiatka na kwiatek.

24

Ok, najwyraźniej mamy trochę odmienne definicje trwałego związku, bo jednak dla mnie oznacza on związek z JEDNĄ osobą, bez żadnych wyskoków, zdrad czy przygód na boku. Nawet, jeśli ów partner bardziej otwarty na eksperymenty będzie twierdził, że kogoś kocha, to ta druga osoba niekoniecznie może się zgodzić na coś takiego.
Trwały to trwały, otwarty to co innego.

25

Trwały to z definicji istniejący przez długi czas a nie z jedną osobą. Powtarzam, że zgoda obopólna musi być, wtedy nie ma żadnej zdrady. Zdrada jest jak kogoś oszukujesz i robisz coś poza plecami. Jeśli ludzie akceptują otwarty związek to też na jakichś zasadach, które wspólnie ustalają.  Mogą tak sobie żyć długo i szczęśliwie.

26

Solaris napisał/a:

Wychodzi na to, że przy moim wzroście zostają mi tylko azjatki i niskorosłe, chlip, chlip,chliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip sad

UserNew napisał/a:
Solaris napisał/a:

Wychodzi na to, że przy moim wzroście zostają mi tylko azjatki i niskorosłe, chlip, chlip,chliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip sad

Dlaczego? big_smile

28

UserNew napisał/a:
Solaris napisał/a:

Dlaczego? big_smile

Bo mam 159cm, a w butach 160/161cm sad

29

UserNew napisał/a:
UserNew napisał/a:

Dlaczego? big_smile

Bo mam 159m, a w butach 160/161cm sad

Pinokio - przebijesz nosem ekran tongue

30

paslawek napisał/a:
UserNew napisał/a:

Dlaczego? big_smile

Bo mam 159m, a w butach 160/161cm sad

Pinokio - przebijesz nosem ekran tongue

Nie psuj tongue

31

A wiesz kto to jest Solaris ? big_smile tongue

32 Ostatnio edytowany przez UserNew (2025-05-14 15:35:23)

paslawek napisał/a:

A wiesz kto to jest Solaris ? big_smile tongue

Tak, czuję to tongue

33 Ostatnio edytowany przez UserNew (2025-05-14 15:35:05)

.

34

Możesz to zrobić za pomocą pompki podciśnieniowej sprzedają takie do powiększania penisa w internecie maksymalnie 3 - 4 cm na długości można wycisnąć ale efekt jest krótkotrwały bo tylko do około 20 minut chyba że zastosujesz pierścień z silikonu zaciskający u nasady członka to wtedy do 40 minut albo tabletki o nazwie Maxorman to sa specjalne tabletki z najskuteczniejszą formułą, ja brałem  3 miesiące po 2 tabletki dziennie i uzyskałem ten sam efekt jak po pompce ale jest trwały. Musisz sam zdecydować czy potrzebujesz cos na zaraz czy inwestujesz czas ale później masz za...y efekt na długo.

Posty [ 34 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Rozmiar ma jednak znaczenie...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024