Możecie opisać jakie są włoski po zastosowaniu HENNA WAX TREATMENT ? czy faktycznie choć trochę ta odżywka niweluje problem wypadania ?? no i jak często się to stosuje czytam na różnych forach i piszą że jak zbyt często to się siano robi ?
Bardzo fajna odżywka przynajmniej niej dla moich włosów są wyraźnie grubsze lepiej odżywione i ładnie się błyszczą u koleżanki takiego efektu nie było także może z tą Henna wax to są dość indywidualne odczucia .. Ale dla moich włosów ciemne jest idealna ...
Sa dwa rodzaje tych masek: Oryginalna i polska podróbka firmy L'Biotica.Mnie osobiście bardziej odpowiada podróbka , gdyż nie zawiera w składzie SLS-ów.Stosuje tą w wersji do włosów blond.
Odświeżam wątek. Czy któraś z Was obecnie używa tej odżywki?
Niestety ale moje włosy są bardzo osłabione nie farbuję ich, ani też nie używam prostownicy czy suszarki często a mimo to wypadają..
Chciałam kupić tę odżywkę, miałam ją nawet w ręku ale jednak się rozmyśliłam-sama nie wiem czemu. Mam mieszane uczucia-słyszałam że ma dość specyficzny zapach, no i że może wykazać działanie przeciwne do pożądanego..
Któraś z Was używa tego produktu? Jakie są Wasze wrażenia?
Noelle - ja stosuję
Muszę przyznać, że na początku stosowania byłam bardzo bardzo zadowolona z efektów - włosy silniejsze, błyszczące i odżywione...jednak z czasem zauważyłam, że jej działanie nie było już takie rewelacyjne, chociaż także nie mogłam narzekać
Zaczęłam ją stosować po prostu rzadziej...
Najlepsze działanie jest wtedy kiedy po nałożeniu odżywki na włosy - owiniemy je czepkiem foliowym, a na to dodatkowo jeszcze ręcznik, po czym przez 3-5minut kierujemy na nasz "turban" strumień ciepłego powietrza z suszarki, gdyż ciepła temperatura sprawi, że odżywka będzie aktywniej działać...następnie zostajemy w tym turbanie przez 15-20minut, po czym spłukujemy odżywkę i najlepiej czekamy aż włoski same wyschną i nie katujemy je już suszarką, no chyba że musimy
Zapach mi nie przeszkadza zupełnie.
Jednak muszę przyznać, że lepiej na moje włosy działa jednak maska regeneracyjna MATRIX-a oraz maska PLACENTA Kallos.
No ale staram się je właśnie co jakiś czas zastępować
Tak, używam. Jest rewelacyjna, już mi wiele razy pomogła w związku z wypadaniem włosów - to chyba najdelikatniejsza i najbardziej odżywcza z odżywek . Zapach ma taki sobie, mi się akurat podoba
. No i włosy po niej są takie fajne, proste, błyszczące. Mi fryzjerka na wypadanie zaleciła stosowanie je co drugie mycie, ale nie na pół godziny, jak zaleca producent, tylko na całą godzinę! I tylko owijam głowę ręcznikiem i czekam. Do tego szampon dermena - aczkolwiek po niej na początku włoski bardziej lecą - nie można się zrażać.
Również polecam waxa, zdecydowanie poprawia kondycję włosów, co do zapachu - nie jest tragiczny, a poza tym jego działanie rekompensuje zapach - w mojej opiniii.
Ja uzywam Waxa dla blondynek, ale nie jestem zadowolona. Uzywam szampon+maska. Moim wlosom nie sluzy, nie zauwazylam jakiejs wyraznej poprawy. Uzywam od kilku miesiecy, czekam az skoncze ostatnie opakowanie i wiecej raczej nie kupie. Bardzo przetluszcza moje wlosy, na drugi dzien po umyciu wygladaja jak tluste straki.
Witam, ja do Waxa podchodziłam dwa razy.
Za pierwszym razem kiedy używałam tej odżywki, moje włosy nie były w tak bardzo złej kondycji, po prostu chciałam bardziej o nie zadbać bo liczyłam, że odżywione szybciej urosną. Stosowałam coś około 4 miesięcy ale wówczas nie zauważyłam jakichkolwiek extra rezultatów, były jedynie bardziej miękkie i przyjemniejsze w dotyku.
Za drugim razem jednak, kiedy to wróciłam do jej stosowania szukając ratunku po rozjaśnianiu, to zdziałała cuda. Moje włosy były poniszczone, popalone, łamały się w połowie. Tylko dzięki niej teraz moje włosy są gładkie i przestały wypadać garściami. Używam jej obecnie nieprzerwanie od ponad pół roku, dokładnie co 5 dni, najczęściej podczas kąpieli, kiedy para z gorącej wody ogrzewa łazienkę, bo ciepłe powietrze wpływa na jej działanie. Już po dwóch miesiącach w tym drugim stosowaniu zauważyłam znaczną poprawę. Nie przestaje jej używać bo codziennie praktycznie prostuję włosy i chyba tylko dzięki niej prostownica mi ich nie pali hehe
Ja polecam chociaż znam opinie, że niektórym nic nie pomogła. Myślę jednak, że warto spróbować, zwłaszcza, że nie jest droga. Najwyżej przetłuści trochę włosy, ale na pewno nie zrobi im krzywdy.
10 2011-03-05 17:44:53 Ostatnio edytowany przez gabisiula (2011-03-05 17:46:00)
Mimo że nie używałam maski WAX to chciała bym się podzielic z wami moimi doświadczeniami.
Miałam bardzo zniszczone włosy farbowaniem i prostowaniem ale już trochę udało mi się je odbudowac, używam maski Placenta Kallosa w taki sposób jak opisała Sueno, czyli folia, ręcznik i strumień ciepłego powietrza, następnie spryskuje końce sprayem do prostowania z Joanny (taka czarna butelka do stosowania w salonach fryzjerskich) żeby chroniła włosy przed gorącą temperaturą.
Aha i od jakiegoś czasu używam też szamponu Vichy Dercos, (ten czerwony) włosy po tym szamponie wcale mi nie wypadają i zauważyłam pod grzywką że rośnie mi mnóstwo nowych włosków a wczesniej ich nie miałam!:) I do tego jeszcze łykam Vitapil. Sporo tego wszystkiego ale dzięki temu włosy mam duuużo zdrowsze, także polecam:)
Mam zamiar kupic sobie jeszcze kwas foliowy bo słyszałam że jest dla włosów bardzo dobry (moja szwagierka jest w ciązy i po kwasie foliowym włosy urosły jej długie w niespełna 5 miesięcy!)
Ja używałam tej odżywki wax, a obecnie przestawiłam sie na biovax bo jak dla mnie ma lepsze działanie. Bardziej mi nawilża włosy, sa delikatniejsze w dotyku, mniej wypadają, ma lepszy skład. Nie zawiera parabentów, glikolu propylenowego, SLES, SLS. Ważne, aby zakładac na głowe czepek i owinąć głowę ręcznikiem, podczas ciepła lepiej działa. Ja trzymam ją na głowie pół godziny. Piję także systematycznie pokrzywę i łykam witaminy.
Używałam WAX na suche i zniszczone włosy. Byłam baaardzo zadowolona, bo między innymi dzieki tej maseczce moje wlosy nabrały życia i blasku strasznie zniszczyłam sobie włosy przez rozjasnianie i prostowanie, a własnie ten produkt i pantene pro v oraz gliss kur doprowadziły moje włosy do stanu użytkowania:) oczywiście na efekty trzeba czekać, ale warto, naprawde:)
13 2011-03-22 23:49:21 Ostatnio edytowany przez marlena1985 (2011-03-22 23:50:11)
Odżywka super, ponieważ:
-tania
-wydajna
-sądzę (i moje koleżanki również), iż jest skuteczna.
Ja używam raz w tygodniu, na suche umyte włosy wmasowuje (bardzo dokładnie) nastepnie siatka na głowę (tak, siatka) i na to czapka zimowa i siedzimy i grzejemy:)
Bądź jak wybieram się na saune, to wtedy zakładam na mokre włosy, później sa super śliskie i miłe
ahaa i polecam do włosów brązowych - zawsze w promocji jesyt wieksze opakowanie, a do blond z rumiankiem, to generlanie żadna różnica
Mam blond włosy i używam do włosów ciemnych
Super maska! Ostatnio spróbowałam również Kamille Wax do włosów blon i naprawdę muszę powiedzieć, że dla moich włosów jest idealna. Włosy nie były obciążone, były lekkie i bardzo dobrze się układały Maskę kupiłam w aptece bo uważam, że daje mi to gwarancję dobrego produktu
Możecie opisać jakie są włoski po zastosowaniu HENNA WAX TREATMENT ? czy faktycznie choć trochę ta odżywka niweluje problem wypadania ?? no i jak często się to stosuje czytam na różnych forach i piszą że jak zbyt często to się siano robi ?
Maski używa się 1-2 razy w tygodniu. Raczej nie powinno stosować się jej częściej niż zaleca producent na opakowaniu. Dzięki zawartości wyciągu z białka henny włosy stają się odżywione i mniej wypadają
Od lat używam oryginalnej maski i jestem bardzo zadowolona. Nie potrafię odpowiedzieć, czy po niej mniej włosy wypadają, bo mam ich b. dużo, ale na pewno są lepiej odżywione (mam b. suche włosy), lepiej się układają i są bardziej miękkie.
To zależy od osoby, od włosów.
Nie każdej pomaga ale są i takie które chwalą.
Aby się przekonać wypróbuj
Odświeżam wątek.
Zakupiłam dzisiaj maskę i sprzedawczyni poleciła mi również stosowanie na suche włosy. Czy któraś z Was stosowała tą metodę?
Po przeczytaniu mnóstwa pozytywnych opinii zdecydowała się na jej zakup i mam nadzieję że się nie zawiodę.
Żona hennę na brwi używa notorycznie. Bez tego zabiegu ma prawie niewidoczne oczy.