Prawdziwa historia Adama i Ewy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Prawdziwa historia Adama i Ewy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1

Temat: Prawdziwa historia Adama i Ewy

Po stworzeniu aniolow i pieknego swiata Pan Bog stworzyl Adama i Ewe. Oboje przed grzechem pierworodnym mieli jasniejace swiatlo jakby aure wokol swojego ciala, ktora ukrywala ich nagosc. Nastepnie Bog umiescil ich w pieknym ogrodzie.  Byly tam tez dwa drzewa-drzewo zycia i drzewo wiadomosci dobrego i zlego , mialo one owoce zolte podobne w ksztalcie do figi. Po jego zjedzeniu Bog wygonil Adama i Ewe z raju. Dlugo sie blakali po swiecie az nagle trafili na Gore Oliwna blisko niej zamieszkali i na tej gorze tez pokutowali-wieki pozniej na tej samej gorze Jezus sie modlil przed swoja meka i smiercia. A gdy umarl Adam to jego cialo zakopano na gorze Kalwarii (zwanej tez miejsce czaszek) wlasnie wieki pozniej dokladnie na czaszce Adama, ktora byla zakopana pod  ziemia stanal krzyz Jezusa.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Prawdziwa historia Adama i Ewy

Jak chcecie ciag dalszy historii albo macie jakies pytania dotyczace dalszych losow Adama i Ewy i ich potomkow to piszcie i pytajcie

3

New Me napisał/a:

Jak chcecie ciag dalszy historii albo macie jakies pytania dotyczace dalszych losow Adama i Ewy i ich potomkow to piszcie i pytajcie

Ja chce ja  big_smile

4

Julcia, słoneczko, daj se w końcu spokój z tym "szerzeniem wiary".
Nie będę Ci niczego na tym forum zabraniać, bo to nie moje małpy, nie mój cyrk, tylko uważam, że  sama tracisz na zakładaniu tego typu wątków, bo to niepoważnie wygląda.

5

Miklosza napisał/a:
New Me napisał/a:

Ja chce ja  big_smile

To pisz co chcesz wiedziec

6

New Me napisał/a:
Miklosza napisał/a:
New Me napisał/a:

Ja chce ja  big_smile

To pisz co chcesz wiedziec

Umieli pisać przekazać?
Prorok miał objawienie że tak było? napisał?

7 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-01-28 00:49:38)

New Me napisał/a:

(...) A gdy umarl Adam to jego cialo zakopano na gorze Kalwarii (zwanej tez miejsce czaszek) wlasnie wieki pozniej dokladnie na czaszce Adama, ktora byla zakopana pod  ziemia stanal krzyz Jezusa.

Ktoś tę czaszkę Adama wykopał, skoro wiadomo, że dokładnie w tym miejscu stanął krzyż Jezusa?
Skąd pewność, że to była czaszka Adama, a nie kogoś innego, jeśli od jednego do drugiego wydarzenia minęły tysiące lat?
Gdzie pochowano Ewę?

8

New Me napisał/a:

Po stworzeniu aniolow i pieknego swiata Pan Bog stworzyl Adama i Ewe. Oboje przed grzechem pierworodnym mieli jasniejace swiatlo jakby aure wokol swojego ciala, ktora ukrywala ich nagosc. Nastepnie Bog umiescil ich w pieknym ogrodzie.  Byly tam tez dwa drzewa-drzewo zycia i drzewo wiadomosci dobrego i zlego , mialo one owoce zolte podobne w ksztalcie do figi. Po jego zjedzeniu Bog wygonil Adama i Ewe z raju. Dlugo sie blakali po swiecie az nagle trafili na Gore Oliwna blisko niej zamieszkali i na tej gorze tez pokutowali-wieki pozniej na tej samej gorze Jezus sie modlil przed swoja meka i smiercia. A gdy umarl Adam to jego cialo zakopano na gorze Kalwarii (zwanej tez miejsce czaszek) wlasnie wieki pozniej dokladnie na czaszce Adama, ktora byla zakopana pod  ziemia stanal krzyz Jezusa.

Ktoś miał nie czytać apokryfów,ba innych pouczał i zakazywał  tongue big_smile

9

paslawek napisał/a:
New Me napisał/a:

Ktoś miał nie czytać apokryfów,ba innych pouczał i zakazywał  tongue big_smile

Ale to nie jest apokryf

10

Odpowiesz na moje pytania?

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Prawdziwa historia Adama i Ewy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024