No wlasnie. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » No wlasnie.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: No wlasnie.

1. Rozwódka? - Nie potrafiła utrzymać mężczyzny!
2. Molestowana? - Była zbyt prowokacyjnie ubrana!
3. Nie ma dzieci? - Pewnie jest bezpłodna!
4. Dom buduje? - Pewnie za hajs faceta!
5. Mąż ją zdradza? - Pewnie nie umie go zadowolić!
6. Wdowa? - Pewnie tylko czekała na jego majątek!
7. Wyszła za mąż po jego śmierci? - Pewnie nigdy nie kochała swojego męża!
8. Przemoc domowa? - Pewnie nie umiała trzymać gęby na kłódkę!
9. Czy tak wyglada zaangażowanie? - Pewnie ma kogoś na boku!
10. Dzieci niegrzeczne? - Pewnie za bardzo je rozpieszczała!
11. Krótka kiecka? - Pewnie się nie szanuje!
12. Wielkie piersi? - Pewnie sztuczne z sylikonu!
13. Gruba? - Pewnie ciągle się obżera!
14. Chora? - Pewnie tylko tak tłumaczy swoje lenistwo!
Łatwo przychodzi nam oceniać innych, prawda? To może pokażmy jak wspaniali jesteśmy i nauczmy się szacunku? - podano za Życie jest piękne - Life is Beautiful na Facebooku.
To przychodzi trudniej, co?
Szanujmy się, nie oceniajmy.
Kim jesteśmy, aby oceniać innych,
gdy nie znamy ich historii?
Osądy potrafią nieść wiele krzywd,
więc może żyj i pozwól żyć innym?
Bez wtykania nosa w cudze sprawy?
Bez oceniania?
Skąd w nas tyle złośliwości?
Jeśli ktoś nie prosi o poradę,
to powstrzymajmy się z nieproszoną opinią.
Skup się na swoim życiu, bądź dobrym człowiekiem i życz innym dobrze.
Nie zazdrość!
Jeśli masz za dużo czasu to skup się
na czymś co nie krzywdzi innych.
Umyj okno, wyjdź na spacer, przeczytaj książkę... po prostu zajmij się swoim życiem.
Oceniać i krytykować potrafi każdy głupiec☝️
i wielu głupców to właśnie robi.
Ale żeby zrozumieć i nie potępiać potrzeba mądrości, siły charakteru i samokontroli.
Na to nie każdego już stać.
- Kobus

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: No wlasnie.
Mama Emigrantka napisał/a:

3. Nie ma dzieci? - Pewnie jest bezpłodna!

Z tym najczęściej się "tłukę". Zazwyczaj słyszę, że jestem wygodna i egoistyczna big_smile
a po co mam się tłumaczyć, że jestem po raku i zwyczajnie się bałam smile Chociaż teraz, to już za stara big_smile

Moj chrzestny byl kobieciarzem do 65 roku zycia. Potem sie ozenil z rozwodka, ktora miala corke i wnuczke. Pewnego dnia moze spotkasz kogos, kto bedzie moze miec jakies dizeci i wnuki i bedziesz znakomita przyrodnia babcia, kto wie?

Ja bardzo chcialam miec drugie dziecko i czasem zaluje, ze go nie mam, ale widocznie tak mialo byc :-). Zadne zale niczego nie zmienia, wiec trzeba sie cieszyc tym, co jest :-).

4

Mama Emigrantka napisał/a:

Moj chrzestny byl kobieciarzem do 65 roku zycia. Potem sie ozenil z rozwodka, ktora miala corke i wnuczke. Pewnego dnia moze spotkasz kogos, kto bedzie moze miec jakies dizeci i wnuki i bedziesz znakomita przyrodnia babcia, kto wie?

Ja bardzo chcialam miec drugie dziecko i czasem zaluje, ze go nie mam, ale widocznie tak mialo byc :-). Zadne zale niczego nie zmienia, wiec trzeba sie cieszyc tym, co jest :-).

ależ mój małżon ma potomstwo, więc pełnię rolę macochy, wprawdzie w naprzemiennej, ale zawsze hehe big_smile

Bardziej chodzi o wchodzenie stricte w moją macicę big_smile i to jest/było podnoszone przy byle okazji. smile

5

Szufladkowanie pomaga ogarnąć rzeczywistość. Mózg ma ograniczoną pojemność oraz możliwości i zbyt duża ilość danych go przytłacza.

I jak to jest na zasadzie machnięcia ręką, bo coś jest daleko i nas nie dotyczy - spoko. Gorzej jeśli ktoś takiego szufladkowania używa się do bezpośredniego obcowania z ludźmi. To już nie jest w porządku.

6

Jack Sparrow napisał/a:

Szufladkowanie pomaga ogarnąć rzeczywistość. Mózg ma ograniczoną pojemność oraz możliwości i zbyt duża ilość danych go przytłacza.

I jak to jest na zasadzie machnięcia ręką, bo coś jest daleko i nas nie dotyczy - spoko. Gorzej jeśli ktoś takiego szufladkowania używa się do bezpośredniego obcowania z ludźmi. To już nie jest w porządku.

nie jest.
Druga rzecz, że trzeba nauczyć się mieć to w dupie big_smile  i robić swoje.
nawet, jak byłam chora, to na chorą nie wyglądałam. Starsze panie na onkologii przeganiały mnie z kolejki, bo zajmuję im miejsce hahahaha, a jak grzecznie na chemię czekałam.

7

Motocyklistka napisał/a:

Starsze panie na onkologii przeganiały mnie z kolejki, bo zajmuję im miejsce hahahaha, a jak grzecznie na chemię czekałam.

Pomagałem pewnego razu niepełnosprawnej dziewczynie. Szczuplutka, zgrabna, zadbana. Kompletnie nie widać było, że coś jej dolega, ale stan zdrowia masakrycznie chujowy (dość wspomnieć - niepełnosprawność nadana z 3 różnych przyczyn). No i tak siedziała w busie, ja stałem obok i jakaś spasiona baba z torbą się zaczyna wpychać i szturchać tą torbą moją koleżankę z marudzeniem pod nosem na "młodych i zdrowych". Koleżanka nie wiele myśląc:
- nóżki panią bolą?
- tak, tak, zmęczona strasznie jestem...
- to niech sobie pani na rączkach postoi.

Się babsko zapowietrzyło.

xD

8

Jack Sparrow napisał/a:
Motocyklistka napisał/a:

Starsze panie na onkologii przeganiały mnie z kolejki, bo zajmuję im miejsce hahahaha, a jak grzecznie na chemię czekałam.

Pomagałem pewnego razu niepełnosprawnej dziewczynie. Szczuplutka, zgrabna, zadbana. Kompletnie nie widać było, że coś jej dolega, ale stan zdrowia masakrycznie chujowy (dość wspomnieć - niepełnosprawność nadana z 3 różnych przyczyn). No i tak siedziała w busie, ja stałem obok i jakaś spasiona baba z torbą się zaczyna wpychać i szturchać tą torbą moją koleżankę z marudzeniem pod nosem na "młodych i zdrowych". Koleżanka nie wiele myśląc:
- nóżki panią bolą?
- tak, tak, zmęczona strasznie jestem...
- to niech sobie pani na rączkach postoi.

Się babsko zapowietrzyło.

xD

cudowna riposta!
tak, autobusowe przepychanki to klasyk.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » No wlasnie.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024