Jak odebralibyście takie zachowanie ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak odebralibyście takie zachowanie ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1

Temat: Jak odebralibyście takie zachowanie ?

Jak odebralibyście takie zachowanie ? czy nie wiejo tu waszym zdaniem desperacją ?

Pewien czas temu poznałem dziewczynę i raz się spotkaliśmy. Później co jakiś czas pisaliśmy. Jestem też osobą, która nie lubi długo pisać i woli spotkać się na żywo. Dlatego też dosyć szybko zaproponowałem drugie spotkanie. Jednak dziewczyna zawsze mówiła, że ma napięty terminarz i obecnie nie da rady. No i jej pisałem, że jak coś się zmieni to żeby dawała znać albo jak nie ma chęci to ok. No i tak przypominałem się jej z 2 albo 3 razy. Czy to nie odebralibyście jako desperackie ? Akurat nie dawała mi jednoznacznej odpowiedzi czy chce się spotkać czy nie i temu tyle razy pytałem.

Teraz uważam, że nieco źle postąpiłem i mogłem pozostać na tylko jednej propozycji. Tak to by mogło chociaż być fajna znajomość, a teraz może mnie różnie odbierać. Dodam, że widuje ją czasami w gronie znajomych.
Co sądzicie o tej całej sytuacji ? Też gdyby przy pierwszej propozycji dała mi znać, żeby pozostać na stopie koleżeńskiej to dużo mi to ułatwiło. A wychodzi na to, że dziewczyna chciała tylko sobie popisać, a ja już to odebrałem w inny sposób. Teraz bym poszedł bardziej do tego na luzie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak odebralibyście takie zachowanie ?

Za dużo o tym myślisz.
Zrobiłeś to, co chciałeś zrobić, gdybyś nie zrobił, to byś sie zadręczał "a co by było gdybym zagadał"
Nie użalaj sie wiec nad sobą.
Piłeczka jest po jej stronie.
I przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś, nie istnieje przyjaźń damsko - męska, wiec nic nie straciłeś.

3

Daj sobie spokoj to widac, ze ona nie chce jak ciagle cos jest zajeta i ma wymowki

4

To odpuściłem. Tylko zastanawiam się czy takie moje zachowanie może być odebrane jako desperacja ?

5

Wg mnie to byłeś od pisania w necie.
Zachowałeś sie jak najbardziej prawidłowo. Niestety jej ciężko było stracic orbitera, więc wolała milczeć.

6

arab37 napisał/a:

To odpuściłem. Tylko zastanawiam się czy takie moje zachowanie może być odebrane jako desperacja ?

Nie. Skoro powiedziała że ma napięty grafik, to sugerowało, że teraz nie może, więc zapytałeś innym razem. Nawet jeśli powtórzyłeś to pytanie 2 czy 3 razy, to tez w porządku. Tylko teraz już odpuść. Już starczy.
Nie ma nawet znaczenia czy ona ma Cię za desperata czy nie, bo to zupełnie nieistotne ile razy byś spytał o spotkanie - ona nie był zainteresowana.
A dziwne jest Twoje pragnienie by była koleżanką. Wcale tego nie chcesz przecież. Nie wpychaj się sam we friendzone.

7

Już nie planuje nic więcej proponować.

No, ale tak szczerze odebralibyście dziewczyny takie zachowanie chłopaka jako desperackie czy nie ?

8

arab37 napisał/a:

No, ale tak szczerze odebralibyście dziewczyny takie zachowanie chłopaka jako desperackie czy nie ?

A ma to jeszcze jakieś znaczenie?
Moim zdaniem wiele zależy z jaką częstotliwością dopytywałeś i w jakiej formie, bo jeśli czuła nacisk, to tak, mogło to trącić desperacją, ale jeśli zapytałeś zupełnie na luzie, bez presji na spotkanie, to prawdopodobnie wyszło naturalnie.

W każdym razie niepotrzebnie to roztrząsasz, a robisz to tylko dlatego, że na ten moment znasz efekt, gdybyś jednak nie spróbował więcej niż raz, to z kolei gryzłbyś się ze świadomością, że tak szybko odpuściłeś.

9 Ostatnio edytowany przez madoja (2024-09-06 11:23:11)

arab37 napisał/a:

Tak szczerze, szczerze, oto odpowiedź:

Jeśli jej się nie podobasz to desperackie smile
Jeśli się jej podobasz, to słodkie. smile

A już wiemy że jej się nie podobasz.

10 Ostatnio edytowany przez arab37 (2024-09-06 11:44:59)

madoja napisał/a:
arab37 napisał/a:

Jak potem to na trzeźwo przemyślałem to faktycznie nie wiem po co tyle razy to proponowałem. Teraz tego błędu już bym nie powtórzył. Czyli jednym słowem teraz może mnie odbierać jako frajera big_smile ?

11 Ostatnio edytowany przez madoja (2024-09-06 21:01:56)

arab37 napisał/a:
madoja napisał/a:
arab37 napisał/a:

Jak potem to na trzeźwo przemyślałem to faktycznie nie wiem po co tyle razy to proponowałem. Teraz tego błędu już bym nie powtórzył. Czyli jednym słowem teraz może mnie odbierać jako frajera big_smile ?

Tak, ale dlatego że Cię nie chce, a nie z powodu Twojego zachowania.

Tak jak z filmem "365 dni".
Laskę gwałci przystojny koleś, więc to film romantyczny.
Gdyby ją gwałcił brzydal, to byłby film kryminalny.

12

madoja napisał/a:
arab37 napisał/a:
madoja napisał/a:

Było wielu przystojnych gwałcicieli, nawet bardzo przystojnych i jakoś filmy romantyczne na podstawie tych przypadków nie powstały.

13

Salomonka napisał/a:
madoja napisał/a:
arab37 napisał/a:

Było wielu przystojnych gwałcicieli, nawet bardzo przystojnych i jakoś filmy romantyczne na podstawie tych przypadków nie powstały.

Gwalt to zawsze krymimal powinni im uje uciac i ukamieniowac jak bylo za dawne czasy

14 Ostatnio edytowany przez madoja (2024-09-06 22:27:30)

Salomonka napisał/a:

Ojej, to przenośnia.
W 50 twarzach Grey'a koleś jest młody, przystojny i bogaty, dlatego ta historia porwała tysiące kobiet. Ale gdyby jakiś brzydki żul zabrał bohaterkę do pokoju sado-maso, to by spierdalała.

Jak z tym że gdyby przystojny obiekt westchnień śpiewał pod oknem serenadę, to by było spełnienie marzeń.
Ale gdyby śpiewał jakiś brzydal którego ona nie chce, to zadzwoniłaby na policję.

Nieważne co, ważne kto to robi.

15 Ostatnio edytowany przez madoja (2024-09-06 22:29:53)

A, jeszcze dodam że w sumie nie do końca jest tak jak piszesz.
Bo zobacz, Ted Bundy dostał tysiące listów miłosnych i propozycji małżeństwa. Bo był przystojny.
Jakoś John Wayne Gacy nie dostawał żadnych listów. Bo był nieatrakcyjny.

16

madoja napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Ojej, to przenośnia.
W 50 twarzach Grey'a koleś jest młody, przystojny i bogaty, dlatego ta historia porwała tysiące kobiet. Ale gdyby jakiś brzydki żul zabrał bohaterkę do pokoju sado-maso, to by spierdalała.

Jak z tym że gdyby przystojny obiekt westchnień śpiewał pod oknem serenadę, to by było spełnienie marzeń.
Ale gdyby śpiewał jakiś brzydal którego ona nie chce, to zadzwoniłaby na policję.

Nieważne co, ważne kto to robi.

Gdyby pod moim oknem śpiewal serenady nawet super przystojny facet, to spuściłabym na niego doniczkę z nielubianym kwiatkiem. big_smile
I na pytanie "dlaczego", odpowiem krótko.
Po prostu nie lubię idiotów.

17 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-09-07 22:06:45)

Salomonka napisał/a:

Gdyby pod moim oknem śpiewal serenady nawet super przystojny facet, to spuściłabym na niego doniczkę z nielubianym kwiatkiem. big_smile
I na pytanie "dlaczego", odpowiem krótko.
Po prostu nie lubię idiotów.

Podpisuję się. Zresztą widzę tu analogię do nieco podobnej sytuacji, kiedy to super przystojniak otwiera otwór gębowy, by wypowiedzieć co ma do powiedzenia i... czar błyskawicznie pryska. Atrakcyjny wygląd zdecydowanie nie wystarczy, jeśli ktoś jest burakiem wink

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak odebralibyście takie zachowanie ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024