Czy takie zdanie to objaw nietolerancji? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czy takie zdanie to objaw nietolerancji?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 44 ]

Temat: Czy takie zdanie to objaw nietolerancji?

Czesto slysze zdania na temat migrantow "jak nie chca sie dostosowac do naszej kultury to niech wypier***". No i wlasnie,bo przeciez migranci NIE maja obowiazku przechodzenia na Chrzescijanstwo,nie maja obowiazku obchodzenia Wielkanocy itp. Nie maja obowiazku ubierania sie jak Europejczycy. Ich obowiazkiem jest NIE narzucac swojej wiary i kultury. Ja zyje w Anglii ponad 12 lat i mialam stycznosc z ludzmi o roznych kulturach i religiach i nie odczulam, zeby oni mi cos narzucali albo innym. Wezmy np muzulmanow ok maja w Anglii swoje meczety, no ale koscioly tez stoja roznych denominacji i zaden muzulmanin nie pali kosciolow, nie przesladuje Chrzescijan, ze ida a niedziele sie modlic. Po prostu Muzulmanie chodza sobie do meczetow w piatki, a Chrzescijanie do kosciola w niedziele. Wiec sie zastanawiam jaki problem by mieli Polacy,gdyby powstaly w Polsce wiecej meczetow ,bo przeciez oni by nie musieli tam chodzic. Po prostu muzulmanie by sobie chodzili do meczetu, a Polacy do kosciola - a wiec nikt by nikomu nie narzucal swojej wiary... tak samo z ubiorem przeciez jak ja czesto widze muzulmanki pozakrywane twarze to przeciez te kobiety mnie nie zmuszaja do zakrywania twarzy i ja sie ubieram jak chce, nawet w top i mini jak jest cieplo. To tak samo w Polsce jak przyjada te migranty to przeciez nie bedzie tak,ze nagle wszystkie kobiety sie beda musialy ubierac jak muzulmanki, tylko bedzie fajnie tak jak w Anglii. Taka roznica kultur. Tylko trzeba sie wzajemnie szanowac. A nie takie glupie slowa "ze maja sie do nas dostosowac ". No przestrzegac prawa napewno musza, ale nie musza nasladowac polskiej kultury, tradycji,stylu ubierania sie,a juz tym bardziej przechodzic na Chrzescijanstwo. Przeciez jak te migranty nie beda sprawiac problemow, pojda do pracy to przeciez moga sobie spokojnie praktykowac swoje religie i miec swoje obyczaje pod warunkiem, ze nie beda nikogo do nich zmuszac.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy takie zdanie to objaw nietolerancji?

I prawidłowo. Emigracja polega na tym, że stare gówno zostawiasz za sobą, a przyjeżdżasz i się asymilujesz do lokalnych warunków kulturowych.

W innym wypadku to jest mniejsza lub większa inwazja i podbój danej kultury.

Wezmy np muzulmanow ok maja w Anglii swoje meczety, no ale koscioly tez stoja roznych denominacji i zaden muzulmanin nie pali kosciolow, nie przesladuje Chrzescijan, ze ida a niedziele sie modlic.

Tia, bo w Anglii nie ma religijnego terroryzmu. Nic a nic.

https://www.bbc.com/news/uk-40146916

3

Jack Sparrow napisał/a:

I prawidłowo. Emigracja polega na tym, że stare gówno zostawiasz za sobą, a przyjeżdżasz i się asymilujesz do lokalnych warunków kulturowych.

W innym wypadku to jest mniejsza lub większa inwazja i podbój danej kultury.

Wezmy np muzulmanow ok maja w Anglii swoje meczety, no ale koscioly tez stoja roznych denominacji i zaden muzulmanin nie pali kosciolow, nie przesladuje Chrzescijan, ze ida a niedziele sie modlic.

Tia, bo w Anglii nie ma religijnego terroryzmu. Nic a nic.

https://www.bbc.com/news/uk-40146916

Ale nikt nie moze drugiemu czlowiekowi zabronic praktykowac religii ani zmuszac do obcej mu kultury. Tak samo jak te muzulmanie NIE maja zadnego prawa zmuszac Europejczykow do Islamu tak samo my Eyropejczycy NIE mamy prawa zmuszac muzulmanow do Chrzescijanstwa.  I to samo tyczy sie hindusow, buddystow, ateistow tez to sie tyczy.  Wszystkich

4

JuliaUK33 napisał/a:

Ale nikt nie moze drugiemu czlowiekowi zabronic praktykowac religii ani zmuszac do obcej mu kultury. Tak samo jak te muzulmanie NIE maja zadnego prawa zmuszac Europejczykow do Islamu tak samo my Eyropejczycy NIE mamy prawa zmuszac muzulmanow do Chrzescijanstwa.  I to samo tyczy sie hindusow, buddystow, ateistow tez to sie tyczy.  Wszystkich

... powiedziała Julka smile

5

Salomonka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

... powiedziała Julka smile

No ja powiedzialam i przeciez to prawda i wg mnie najbardziej sprawiedliwe podejscie,a mianowicie nikt nam NIC nie narzuca i my nikomu tez NIC nie narzucamy. Jedynie co sie beda musieli migranty dostosowac to przepisy prawa, a tak to niech sobie praktykuja swoje rozne religie

6

Religie, które w dogmacie mają nawracanie i walkę z niewiernymi nie są religiami pokoju. Więc do tarć będzie dochodziło.

7 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-06-14 21:19:18)

Jack Sparrow napisał/a:

Religie, które w dogmacie mają nawracanie i walkę z niewiernymi nie są religiami pokoju. Więc do tarć będzie dochodziło.

No wlasnie to jest glupie. Muzulmany chca nawracac reszte swiata na Islam a ja czytalam Koran i tam jest zdanie "nie ma przymusu w religii" to ciekawe czemu wielu sie nie stosuje do tego zdania.  Chrzescijanin tez przeciez wieku temu na sile ludzi chrzcili.  Polska tez przeszla na  Chrzescijanstwo, bo sytuacja zmusila, a tak przeciez ludy slowianskie praktykowaly inna religie przez dlugi czas. Do Ameryki tez plyneli na misje,sila nawracali to sie zastanawiam czy ktos by dobrowolnie wieki temu przeszedl na Chrzescijanstwo. Tak samo muzulmany robia i robily.

8 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-06-18 01:57:19)

JuliaUK33 napisał/a:

Tak samo muzulmany robia i robily.

Poruszasz (a raczej usiłujesz) filozoficzne tematy o kulturze, tolerancji, wzajemnym szacunku, a sama nie potrafisz posługiwać się językiem ojczystym i to tak, że aż boli. Wiesz, że język to jest część kultury i dziedzictwa narodowego??

9

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Poruszasz (a raczej usiłujesz) filozoficzne tematy o kulturze, tolerancji, wzajemnym szacunku, a sama nie potrafisz posługiwać się językiem ojczystym i to tak, że aż boli. Wiesz, że język to jest część kultury i dziedzictwa narodowego??

A po jakiemu ja niby pisze do was? Po chinsku?! Przeciez pisze po polsku, a nie mam polskiej klawiatury

10

JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A po jakiemu ja niby pisze do was? Po chinsku?! Przeciez pisze po polsku, a nie mam polskiej klawiatury

haha dobre to bylo big_smile

11 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-06-18 17:08:58)

JuliaUK33 napisał/a:

Nie chodzi o brak polskich znaków, ale o te rażące błędy, które robisz. Nie znasz gramatyki, interpunkcji, ortografia leży, styl nawet trudno komentować. Nie tylko tu, ale na każdym kroku. Język, którym się posługujesz, jest na bardzo niskim poziomie i to pod wieloma względami.
I skoro już o kulturze narodu mowa, to wystarczy sobie przypomnieć z historii walkę zaborców z naszym językiem, który był ogromną wartością narodu bez państwa. 

Gosiawie napisał/a:

Moim zdaniem żenujące, ale no cóż, każdego bawi inny poziom żartu/odzywki.

12

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Nie chodzi o brak polskich znaków, ale o te rażące błędy, które robisz. Nie znasz gramatyki, interpunkcji, ortografia leży, styl nawet trudno komentować. Nie tylko tu, ale na każdym kroku. Język, którym się posługujesz, jest na bardzo niskim poziomie i to pod wieloma względami.
I skoro już o kulturze narodu mowa, to wystarczy sobie przypomnieć z historii walkę zaborców z naszym językiem, który był ogromną wartością narodu bez państwa. 

Gosiawie napisał/a:

Znowu cos poprzestawialas, ja sie smialam, ze Julka rzeczywiscie nie pisze po chinsku big_smile nie smieje sie przeciez z twojej filozofii roll

13

Gosiawie napisał/a:
Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Gosiawie napisał/a:

Znowu cos poprzestawialas, ja sie smialam, ze Julka rzeczywiscie nie pisze po chinsku big_smile nie smieje sie przeciez z twojej filozofii roll

Przeciez to nie jest zadna filozofia co ona pisze, tylko farmazony zreszta

14

Gosiawie napisał/a:

To znaczy, że niczego nie poprzestawiałam.

15

Priscilla napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

Jak nie, jak tak

16

JuliaUK33 napisał/a:
Gosiawie napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Przeciez to nie jest zadna filozofia co ona pisze, tylko farmazony zreszta

wink

17

Priscilla napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

kolejnosc, napisalam komentarz pod jej komentarzem nie twoim. Dobrze wiesz o co mi chodzi albo udajesz, jak zwykle.

Gosiawie napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:

a ty tak poprzestawialas:

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Gosiawie napisał/a:

czyli jak pamietasz czy udajesz?

18

Wy naprawdę możecie sobie podać ręce big_smile:D

Niczego nie poprzestawiałam, to Ty nie ogarniasz. Przecież to jest normalne i standardowo praktykowane, że w jednym okienku odnosimy się fragmentów wypowiedzi różnych osób, na tym polega cytowanie selektywne. Cytowanie pełnych postów, jeśli chcemy skomentować tylko fragment robi niepotrzebny chaos, poza tym wypacza ideę takiego cytowania.

Napisałam Julce, że ma problem z językiem polskim, ona na to, że przecież nie pisze po chińsku, Ty, że "doobre to było", choć w moim odczuciu żenujące. Coś jeszcze Ci się nie zgadza?? big_smile

19

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Pisałem w innym temacie aby jej facet ogarnął pisanie po polsku, ale jak widać, facet nie piśmienny w języku polskim.
W sumie się nie dziwię, kto by chciał? smile

20

silent napisał/a:
Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Pisałem w innym temacie aby jej facet ogarnął pisanie po polsku, ale jak widać, facet nie piśmienny w języku polskim.

Pisze do was po  polsku.

21

JuliaUK33 napisał/a:
silent napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Pisze do was po  polsku.

Może zacznij po francusku.
Przestań trolować.

22

silent napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
silent napisał/a:

Pisze do was po  polsku.

Może zacznij po francusku.
Przestań trolować.

Ja nie trolluje i nie umiem po francusku.  But I can speak English

JuliaUK33 napisał/a:

Czesto slysze zdania na temat migrantow "jak nie chca sie dostosowac do naszej kultury to niech wypier***". No i wlasnie,bo przeciez migranci NIE maja obowiazku przechodzenia na Chrzescijanstwo,nie maja obowiazku obchodzenia Wielkanocy itp. Nie maja obowiazku ubierania sie jak Europejczycy. Ich obowiazkiem jest NIE narzucac swojej wiary i kultury.

Taka roznica kultur. Tylko trzeba sie wzajemnie szanowac. A nie takie glupie slowa "ze maja sie do nas dostosowac ". .

Julka masz jakieś dziwne, skażone lewactwem podejście do problemu.
Ci ludzie przyjeżdżają do nas jako GOŚCIE i oczekują NASZEJ pomocy. Ich obowiązkiem jest szanować naszą kulturę i akceptować nasze zasady i reguły prawne.
Tolerancja nie oznacza akceptacji obcych nam zasad życia. Mogą wyznawać wiarę jaką chcą, ale nie zmuszać nas do rezygnacji z celebrowania naszej wiary, do przyjmowania szariatu, wielożeństwa czy ich zasad żywieniowych.

24

Gosiawie napisał/a:
Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Gosiawie napisał/a:

Jak trzeba sobie przestawić klawiaturę, żeby napisać muzułmany zamiast muzułmanie?

25

Agnes76 napisał/a:
Gosiawie napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Jak trzeba sobie przestawić klawiaturę, żeby napisać muzułmany zamiast muzułmanie?

Nie czepiaj sie pisowni na zwyklym forum.  Kiedy trzeba oficjalnie to pisze poprawnie. Nie bede sie pilnowac na plotkarskim forum ,zeby tylko dobrze a o e z napisac.

26 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-06-24 13:51:44)

zwyczajny gość napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Czesto slysze zdania na temat migrantow "jak nie chca sie dostosowac do naszej kultury to niech wypier***". No i wlasnie,bo przeciez migranci NIE maja obowiazku przechodzenia na Chrzescijanstwo,nie maja obowiazku obchodzenia Wielkanocy itp. Nie maja obowiazku ubierania sie jak Europejczycy. Ich obowiazkiem jest NIE narzucac swojej wiary i kultury.

Taka roznica kultur. Tylko trzeba sie wzajemnie szanowac. A nie takie glupie slowa "ze maja sie do nas dostosowac ". .

Julka masz jakieś dziwne, skażone lewactwem podejście do problemu.
Ci ludzie przyjeżdżają do nas jako GOŚCIE i oczekują NASZEJ pomocy. Ich obowiązkiem jest szanować naszą kulturę i akceptować nasze zasady i reguły prawne.
Tolerancja nie oznacza akceptacji obcych nam zasad życia. Mogą wyznawać wiarę jaką chcą, ale nie zmuszać nas do rezygnacji z celebrowania naszej wiary, do przyjmowania szariatu, wielożeństwa czy ich zasad żywieniowych.

Zgoda   obowiazkiem tych ludzi jest przestrzeganie prawa polskiego . Natomiast NIE mozna ich zmusic do zmiany wiary. Nie mozna ich zmusic do chodzenia do kosciola, modlenia sie do figurek Maryi, obchodzenia Wielkanocy. Nie mozna zmusic kobiety muzulmanki albo innych wyznan do tego  by ubieraly sie jak Polki. Nie mozna ich zmusic do jedzenia wieprzowiny... wiec o jakim podporzadkowaniu sie naszej kulturze piszesz? Nie znam ani jednego muzulmanina,ktory zmusil by kogokokwiek do Islamu.  Wg Islamu shahada (wyznanie wiary) jest niewazne jezeli bylo by wypowiedziane pod przymusem,dlatego tez bez sensu jest dla muzulmanow zmuszac innych do przyjecia Islamu. Nikt was w Polsce nie bedzie sila nawracal na Islam. Nie sluchaj sie ciemnoty niedouczonej w tv

27

JuliaUK33 napisał/a:
Agnes76 napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

Nie czepiaj sie pisowni na zwyklym forum.  Kiedy trzeba oficjalnie to pisze poprawnie. Nie bede sie pilnowac na plotkarskim forum ,zeby tylko dobrze a o e z napisac.

Ja się nie czepiam tylko wykazuję niezgodność interpretacji z faktami tongue

Umniejszanie temu forum  nie pomoże big_smile

28 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-06-24 17:14:40)

Agnes76 napisał/a:

W punkt. "Muzułmany" to NIE jest literówka ani brak polskich znaków w klawiaturze, co Julka usiłuje sugerować wskazując na swój rzekomy luz.

29

Priscilla napisał/a:
Agnes76 napisał/a:

W punkt. "Muzułmany" to NIE jest literówka ani brak polskich znaków w klawiaturze, co Julka usiłuje sugerować wskazując na swój rzekomy luz.

Boze ,zeby sie nawet pisowni czepiac. Masakra  jakas. Teraz pewnie bedziesz o tym pisac przez kolejne 20 stron

30

JuliaUK33 napisał/a:

Boze ,zeby sie nawet pisowni czepiac. Masakra  jakas. Teraz pewnie bedziesz o tym pisac przez kolejne 20 stron

Rzecz w tym, że to nie jest "nawet" pisownia, ale "AŻ" pisownia. Sposób, w jaki się wypowiadamy, świadczy o nas samych, a jeśli ktoś jest niechlujny, a przy tym nie zna podstawowych zasad języka, którym się posługuje, to też dużo to o nim mówi.

Zwróciłam Ci na to uwagę już jakiś czas temu, ale jak widać nie jestem w tym odczuciu odosobniona.

31

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Rzecz w tym, że to nie jest "nawet" pisownia, ale "AŻ" pisownia. Sposób, w jaki się wypowiadamy, świadczy o nas samych, a jeśli ktoś jest niechlujny, a przy tym nie zna podstawowych zasad języka, którym się posługuje, to też dużo to o nim mówi.

Zwróciłam Ci na to uwagę już jakiś czas temu, ale jak widać nie jestem w tym odczuciu odosobniona.

No i co z tego? To nie   jest dyktando, zebym ja pisala bez bledow.  A ja pisownie znam bardzo dobrze, bo w szkole zawsze 4 i 5 mialam z dyktand, a teraz pisze jak chce na tym forum

32

JuliaUK33 napisał/a:

No i co z tego? To nie   jest dyktando, zebym ja pisala bez bledow.  A ja pisownie znam bardzo dobrze, bo w szkole zawsze 4 i 5 mialam z dyktand, a teraz pisze jak chce na tym forum

Nic z tego. Udowadniasz jedynie, że jesteś ignorantką i półanalfabetką wink

Nawiasem mówiąc regulamin forum jasno wskazuje, że należy wypowiadać się w zgodzie z zasadami języka polskiego, w tym z zachowaniem reguł ortografii i interpunkcji.

33

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Nic z tego. Udowadniasz jedynie, że jesteś ignorantką i półanalfabetką wink

Nawiasem mówiąc regulamin forum jasno wskazuje, że należy wypowiadać się w zgodzie z zasadami języka polskiego, w tym z zachowaniem reguł ortografii i interpunkcji.

Tak ha ha to chodzilo o to,zeby nikogo nie obrazac itp a nie zeby bledow ortograficznych i gramatycznych nie popelniac.. ktore forum bedzie miec zasady poprawnego, bezblednego pisania, jakby to bylo niewiadomo jak co zlego,ze ktos zrobi literowke, zle odmieni wyraz itp by to musialo byc wpisane w regulamin

34

JuliaUK33 napisał/a:

Tak ha ha to chodzilo o to,zeby nikogo nie obrazac itp a nie zeby bledow ortograficznych i gramatycznych nie popelniac.. ktore forum bedzie miec zasady poprawnego, bezblednego pisania, jakby to bylo niewiadomo jak co zlego,ze ktos zrobi literowke, zle odmieni wyraz itp by to musialo byc wpisane w regulamin

Taaak, na pewno?? Skąd Ty to możesz wiedzieć, jeśli z regulaminem nigdy się nie zapoznałaś?

Do Twojej wiadomości:

10. Użytkownik w postach powinien starać się zachować zasady pisowni, interpunkcji i ortografii obowiązującej w języku polskim. (...)

A przy okazji:

6. Treści umieszczane na Forum winny mieć charakter merytoryczny i pomocny innym użytkownikom. Użytkownicy zobligowani są do publikowania na Forum wyłącznie treści zgodnych
z tematyką wątku. Zakazuje się publikowania w poszczególnych wątkach dyskusyjnych treści niezwiązanych z tematem wiodącym dyskusji.

35

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Taaak, na pewno?? Skąd Ty to możesz wiedzieć, jeśli z regulaminem nigdy się nie zapoznałaś?

Do Twojej wiadomości:

10. Użytkownik w postach powinien starać się zachować zasady pisowni, interpunkcji i ortografii obowiązującej w języku polskim. (...)

A przy okazji:

6. Treści umieszczane na Forum winny mieć charakter merytoryczny i pomocny innym użytkownikom. Użytkownicy zobligowani są do publikowania na Forum wyłącznie treści zgodnych
z tematyką wątku. Zakazuje się publikowania w poszczególnych wątkach dyskusyjnych treści niezwiązanych z tematem wiodącym dyskusji.

No wlasnie z tematyka watku ten watek jest o migrantach, tolerancji a nie o zasadach pisowni czyli sama zlamas regulamin ,bo piszesz nie na temat:D

36 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-06-24 21:50:02)

JuliaUK33 napisał/a:

No wlasnie z tematyka watku ten watek jest o migrantach, tolerancji a nie o zasadach pisowni czyli sama zlamas regulamin ,bo piszesz nie na temat:D

Och, jak Ty pięknie filtrujesz i wybierasz co Ci pasuje, a przy okazji udajesz, że nie rozumiesz big_smile
Poza tym wróć, Juleczko, kilka postów wcześniej i doczytaj z jakiego powodu i w jakim kontekście poruszyłam wątek poprawności używanego języka, a potem połącz ze sobą kropki. Jak je dobrze połączysz, to powinno Cię olśnić, że to nikt inny, jak Ty sama w towarzystwie swojej koleżanki Gosiawie robicie tu największy off top big_smile

37

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Och, jak Ty pięknie filtrujesz i wybierasz co Ci pasuje, a przy okazji udajesz, że nie rozumiesz big_smile
Poza tym wróć, Juleczko, kilka postów wcześniej i doczytaj z jakiego powodu i w jakim kontekście poruszyłam wątek poprawności używanego języka, a potem połącz ze sobą kropki. Jak je dobrze połączysz, to powinno Cię olśnić, że to nikt inny, jak Ty sama, robisz tu największy off top big_smile

Ja pisze tutaj zawsze na   temat

38

JuliaUK33 napisał/a:

Czy Ty chcesz mnie zabić?? lol

39

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Czy Ty chcesz mnie zabić?? lol

Nie big_smile

40

W jukej nie ma forum plotkarskich?

41

silent napisał/a:

W jukej nie ma forum plotkarskich?

Sa tez takie fora. A co chcesz tam wejsc?

42

JuliaUK33 napisał/a:

Czesto slysze zdania na temat migrantow "jak nie chca sie dostosowac do naszej kultury to niech wypier***". No i wlasnie,bo przeciez migranci NIE maja obowiazku przechodzenia na Chrzescijanstwo,nie maja obowiazku obchodzenia Wielkanocy itp. Nie maja obowiazku ubierania sie jak Europejczycy. Ich obowiazkiem jest NIE narzucac swojej wiary i kultury. Ja zyje w Anglii ponad 12 lat i mialam stycznosc z ludzmi o roznych kulturach i religiach i nie odczulam, zeby oni mi cos narzucali albo innym. Wezmy np muzulmanow ok maja w Anglii swoje meczety, no ale koscioly tez stoja roznych denominacji i zaden muzulmanin nie pali kosciolow, nie przesladuje Chrzescijan, ze ida a niedziele sie modlic. Po prostu Muzulmanie chodza sobie do meczetow w piatki, a Chrzescijanie do kosciola w niedziele. Wiec sie zastanawiam jaki problem by mieli Polacy,gdyby powstaly w Polsce wiecej meczetow ,bo przeciez oni by nie musieli tam chodzic. Po prostu muzulmanie by sobie chodzili do meczetu, a Polacy do kosciola - a wiec nikt by nikomu nie narzucal swojej wiary... tak samo z ubiorem przeciez jak ja czesto widze muzulmanki pozakrywane twarze to przeciez te kobiety mnie nie zmuszaja do zakrywania twarzy i ja sie ubieram jak chce, nawet w top i mini jak jest cieplo. To tak samo w Polsce jak przyjada te migranty to przeciez nie bedzie tak,ze nagle wszystkie kobiety sie beda musialy ubierac jak muzulmanki, tylko bedzie fajnie tak jak w Anglii. Taka roznica kultur. Tylko trzeba sie wzajemnie szanowac. A nie takie glupie slowa "ze maja sie do nas dostosowac ". No przestrzegac prawa napewno musza, ale nie musza nasladowac polskiej kultury, tradycji,stylu ubierania sie,a juz tym bardziej przechodzic na Chrzescijanstwo. Przeciez jak te migranty nie beda sprawiac problemow, pojda do pracy to przeciez moga sobie spokojnie praktykowac swoje religie i miec swoje obyczaje pod warunkiem, ze nie beda nikogo do nich zmuszac.

Moim zdaniem, asymilacja jest ważna.

43

Przecież w Polce są meczety i nie ma z tym problemu.

44

Ludzi, którzy przekraczają nielegalnie granice państw nie należy nazywać migrantami! To są włamywacze!
Włamują się do obcego państwa bez odpowiednich dokumentów.

Na jakiej podstawie mamy gościć włamywaczy w naszym państwie? Mało tego, mamy im zapewnić socjal?
Czyli jak toś włamię się do twojego domu, to masz dołożyć jeszcze do zrabowanych rzeczy jeszcze więcej?

Posty [ 44 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czy takie zdanie to objaw nietolerancji?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024