Trudne relacje w rodzinie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Trudne relacje w rodzinie

Dzień dobry

Moi rodzice rozstali się po 27 latach związku, ojciec za wszystko obwinił mamę, mnie i siostrę..
Wyprowadził się z domu i mimo wszystkich złych słów które padły w stronę mamy starał się z nią nawiązać kontakt.
Mama po tylu latach znoszenia humorów ojca  (wieczne czepianie się dosłownie o wszystko w lodowce nie ma nic mimo ze przed wyjściem do sklepu wielokrotnie mama prosiła żeby zastanowił się na co ma ochotę, komentarze ze mamy praca jest mniej ważna, ze co to jest ta jej najniższa krajowa, rzucanie rano wszystkim co wpadło mu w ręce bo uznał ze w kuchni jest bałagan) stwierdziła ze ma dość, ze nie chce się z ojcem zejść..
Tak mija prawie dwa lata, ojciec zerwał ze mną i z moja siostra kontakty, jedynie spotyka się z naszym bratem.
Siostra po tym czasie stwierdziła ze nie to nie ale ja wielokrotnie tęskniłam, brakowało mi go w życiu, próbowałam wyciągnąć rękę zapytać co u niego jak zdrowie, dostałam odpowiedz OK.
Zabolało ze nie chciał ze mną rozmawiać ale pomyślałam trudno, płakałam wiele razy mając poczucie ze ucieka mi cenny czas..
Dziś podczas rozmowy z babcia przez przypadek dowiedziałam się ze ojciec będzie miał dziecko..
w pierwszej chwili wpadłam w szał, odezwały się wszystkie niezagojone rany, poczucie ze olał mnie i siostrę a tu nagle kolejne dziecko ( ojciec ma 47 lat)
Pomimo ze jestem juz dorosła (26) czuje sie strasznie, tyle razy próbowałam naprawić nasza relacje, wszystko spotykało sie z murem..
Mam do ojca ogromny żal, sama nie wiem co najbardziej mnie boli..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trudne relacje w rodzinie

Staralas sie, ale nic to nie dalo. Chyba nalezy sie z tym pogodzic, a byc moze jeszcze sie odezwie.
Co do dziecka, to jestes zazdrosna?

3

Dziwne, że ojciec z wami zerwał kontakt, bo przeważnie w podobnych sytuacjach, ten kontakt jest utrzymywany. Ale widać to taki typ człowieka.
Zbyt długo mama z nim była, a to odbiło się na waszych relacjach.
Pozostaje pogodzić się z sytuacją, nie wyciągaj więcej do niego ręki, teraz jego kolej, jeśli nie, to trudno, głową muru nie przebijesz.

4

wieka napisał/a:

Dziwne, że ojciec z wami zerwał kontakt, bo przeważnie w podobnych sytuacjach, ten kontakt jest utrzymywany. Ale widać to taki typ człowieka.
Pozostaje pogodzić się z sytuacją, nie wyciągaj więcej do niego ręki, teraz jego kolej, jeśli nie, to trudno, głową muru nie przebijesz.

To jakos wiele tych typow czlowieka, bo czesto facetrozwodzi sie rownoczesnie z kobieta i dziecmi. zapomina, ze je ma, hulaj dusza, piekla niema, a tego hulania owoc niedlugo sie urodzi. tylko fejsbukowi i forumowi osobnicy mescy twierdza, ze to madki sa zle i ograniczaja kontakt, a stronnicze sady biora strone madek. moze sie wypowiedza? jak juz podasz jakis przyklad to szloch, ze to wyjatek, a tu prosze same tegotypu tematy. Szkoda, ze sobie nie zapisue linkow, jakby znowu jakiegos pociagnela wyobraznia.

5 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-06-04 15:08:39)

blueangel napisał/a:
wieka napisał/a:

To jakos wiele tych typow czlowieka, bo czesto facetrozwodzi sie rownoczesnie z kobieta i dziecmi. zapomina, ze je ma, hulaj dusza, piekla niema... .

Pewnie tak, ale nagłaśniane są sprawy, gdzie matka utrudnia ojcu kontakty z dzieckiem, dlatego wydaje się, że nie jest tak źle.

Tu jest sprawa trochę inna, bo dzieci dorosłe, pewnie szły za matka, a ojciec nie widział swoich błędów tylko winil za wszystko matkę, to nie ma się co dziwić, że dorosłe dzieci były za matką. Pewnie teraz ma pretensje do dzieci, nie do siebie, jak to zwykle bywa P

6

Gosiawie napisał/a:

Staralas sie, ale nic to nie dalo. Chyba nalezy sie z tym pogodzic, a byc moze jeszcze sie odezwie.
Co do dziecka, to jestes zazdrosna?

Sama nie wiem ale chyba tak, w ostatnim czasie wydarzyło się w moim życiu bardzo dużo rzeczy o których chciałam mu powiedzieć ( zaręczyny, po długim czasie kupno mieszkania) ale wtedy zdaje sobie sprawę ze on niekoniecznie podzieliłby moja radość, w sumie nawet nie wiem czy by odebrał..

Szukam winy w sobie, wiele nocy przepłakałam przez obawę że ucieka mi cenny czas i co będzie jak go zabraknie..

7

wieka napisał/a:
blueangel napisał/a:
wieka napisał/a:

To jakos wiele tych typow czlowieka, bo czesto facetrozwodzi sie rownoczesnie z kobieta i dziecmi. zapomina, ze je ma, hulaj dusza, piekla niema... .

Pewnie tak, ale nagłaśniane są sprawy, gdzie matka utrudnia ojcu kontakty z dzieckiem, dlatego wydaje się, że nie jest tak źle.

Tu jest sprawa trochę inna, bo dzieci dorosłe, pewnie szły za matka, a ojciec nie widział swoich błędów tylko winil za wszystko matkę, to nie ma się co dziwić, że dorosłe dzieci były za matką. Pewnie teraz ma pretensje do dzieci, nie do psiebie, jak to zwykle bywa P

Dokładnie tak było, ojciec wychodząc z domu powiedział mamie ze życzy jej żeby kochanek zrobił jej dziecko i ja zostawił (mama nikogo nie miała po prostu chciał jej dopiec).
Teraz winą obarczana jestem jeszcze ja i siostra, że buntowałyśmy mamę , a to są konsekwencje naszych działań..

8

Ojciec was nie kocha, nie wiem jakim trzeba być człowiekiem, żeby odcinać się od dzieci, tym bardziej jak one chcą utrzymywać stosunki.
Piszesz, co będzie jak go zabraknie... A co ma być, bo nie bardzo rozumiem.
Przecież już teraz niby jest, a jakby go nie było.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024