Objaw Raynauda, czy jest powodem do wstydu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Objaw Raynauda, czy jest powodem do wstydu?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Objaw Raynauda, czy jest powodem do wstydu?

Niestety wrócił mi ten objaw na stare lata i strasznie się wstydzę. Ostatnim razem miałam tak przy odpowiedzi. Cała klasa dostała pałki, a ja wywalczyłam dwoma pytaniami 4, bo na trzecim pytaniu koleżanka zwróciła uwagę na moje sine ręce, nauczycielka się wystraszyła i kazała mi usiąść. Ostatnio siostra zrobiła mi paznokcie i to samo. Patrzę, a na zdjęciu brązowe palce po ekspozycji na światło. Myślę, nie wierzę, żeby mi po tylu latach wróciło. I niestety wróciło, dzisiaj na mróz ręce lodowate, w pomieszczeniu po 3 godzinach zrobiły mi się bordowe pod kolor koszuli. Do ukropu w filiżance przykładałam dłonie, żeby ogrzać i dopiero wtedy puściło. Strasznie się tego wstydzę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Objaw Raynauda, czy jest powodem do wstydu?

Cześć Julia smile Także mam te przypadłość, od lat. Nie rozumiem dlaczego miałby to być powód do wstydu, nigdy nie patrzyłam na to w ten sposób, ot czerwone ręce czasami i tyle wink
Główny problem dla mnie to był zawsze ból jak mi dłonie zmarzna, czasami ból okropny.
Można to leczyć, lekami rozszerzającymi naczynia krwionośne m.in. Nie masz się czego wstydzić smile

3

is an incredibly tense and exciting music and rhythm game.

4

Raynaud's is not something to be ashamed of. It's a medical condition Papa's Pizzeria that affects many people. It's important to remember that you're not alone and that there are many resources available to help you manage your symptoms. Don't let this condition define you.

5

Choroba to nie jest powod do wstydu. A skoro objawy wrocily po kilku latach to mysl pozytywnie, ze tym razem rowniez moga zniknac na kolejne kilka lat tak jak zniknely poprzednio. W zimie, jesienia nos rekawiczki a latem moze smaruj dlonie jakims brazerem czy samoopoalaczem. Nie masz zadnych lekow ani masci na te palce?

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Objaw Raynauda, czy jest powodem do wstydu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024