Co to za glupia moda, zeby jesc samo mieso ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Co to za glupia moda, zeby jesc samo mieso ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Co to za glupia moda, zeby jesc samo mieso ?

Ogladam sobie na you tube weganski film z przepisami na salatki wiosenne, a nagle wyswietla mnie sie reklama diety keto to niechcaco nacisnelam i przekierowalo mnie na film,gdzie jakas kobieta jadla samo mieso i mowila, ze to dieta jest. Wy slyszeliscie o czyms takim? Co ludzie maja za wymysly? Jak mozna jesc samo mieso przeciez to jest rakotworcze plus za duzo tluszczu trans. Wogole te posilki ona pokazala byly obrzydliwe wygladalo jak zygi rozbeltane surowe jajo na smalcu, do tego boczek plus tlusty kawal steka. Jak mozna jesc takie obrzydlistwa? Co to ludzie nie wymysla dla slawy to juz wszystko zezra nawet gowno w papierku by wpierdzielali
Wy slyszeliecie cos o tym, ze jest dieta co sie samo mieso je?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co to za glupia moda, zeby jesc samo mieso ?

Nie samo mięso (chociaż dużo, fakt), głównie po prostu tłuszcze. Tłuste mięso, ryby, jajka, nabiał itp.
Z dietą keto jest ten problem, że to właśnie tymczasowa dieta. Jak chcesz zrzucić parę kg, to świat się nie zawali (chociaż mi i tak by było szkoda nerek i mózgu wink), ale jeżeli masz solidną nadwagę, to i tak w końcu przejdziesz na bardziej zbilansowaną dietę i - mimo że schudłaś już ileś tam - zdrowe nawyki będziesz budować od zera. Więc łatwo coś schrzanić na tym etapie i wrócić do punktu wyjścia; odwrotnie niż w wersji, w której redukcja od początku następuje dzięki deficytowi przy "normalnym jedzeniu", tj. zdrowym produktom,  zbilansowanej diecie itp.

3

SaraS napisał/a:

Nie samo mięso (chociaż dużo, fakt), głównie po prostu tłuszcze. Tłuste mięso, ryby, jajka, nabiał itp.
Z dietą keto jest ten problem, że to właśnie tymczasowa dieta. Jak chcesz zrzucić parę kg, to świat się nie zawali (chociaż mi i tak by było szkoda nerek i mózgu wink), ale jeżeli masz solidną nadwagę, to i tak w końcu przejdziesz na bardziej zbilansowaną dietę i - mimo że schudłaś już ileś tam - zdrowe nawyki będziesz budować od zera. Więc łatwo coś schrzanić na tym etapie i wrócić do punktu wyjścia; odwrotnie niż w wersji, w której redukcja od początku następuje dzięki deficytowi przy "normalnym jedzeniu", tj. zdrowym produktom,  zbilansowanej diecie itp.

Ja jestem na niskotluszczowej roslinnej.  Na tluszczowej tylam, bylam ciagle glodna plus zle na poziom cukru wplywala. NIE dla kazdego jest keto-duzo osob odchodzi od niej. Ale ta miesna dieta to juz jest wogole jakis kosmos

Dla mnie jedzenie wegetarian wygląda jak rzygi.  A co Ci do ttego jak inni jedzą. Jedz to co Ty chcesz. Kiedyś ludzie jedli to co mieli. Jak było samo mięso to jedli tylko to. Co w tym dziwnego.

5

Perwersyjny za to szczupł napisał/a:

Dla mnie jedzenie wegetarian wygląda jak rzygi.  A co Ci do ttego jak inni jedzą. Jedz to co Ty chcesz. Kiedyś ludzie jedli to co mieli. Jak było samo mięso to jedli tylko to. Co w tym dziwnego.

Jak warzywa i owoce moga wygladac jak zygi, skoro to jest piekne i kolorowe,pachnace samo w sobie (bez dodawania przypraw) w porownaniu do obrzydliwego, smierdzacego kawalka innego zabitego stworzenia, przeciez jak kiedys ze znajoma wlazlam do sklepu miesnego to tam jest taki smrod tej krwi i smierci, ze sie chcialo zygac i plakac przy okazji... a nigdy nie bylo samego miesa,kiedys ludzie to mieso jedli jak sobie upolowali, jak im zwierze ucieklo to musieli jesc rosliny

6

Julia wiesz, że za czasów okupacji ludzie jedli zgniłe ziemniaki albo soloną starą słoninę? Każdy je, co mu pasuje. Takie mięso jak tam macie jest rzeczywiście niesmaczne i dobrze, że go nie kupujesz.

7

Tamiraa napisał/a:

Julia wiesz, że za czasów okupacji ludzie jedli zgniłe ziemniaki albo soloną starą słoninę? Każdy je, co mu pasuje. Takie mięso jak tam macie jest rzeczywiście niesmaczne i dobrze, że go nie kupujesz.

Wszystkie miesa sa niesmaczne. Kup sobie np kurczaka i go sobie zjedz bez przypraw albo ryby tez same bez przypraw. Dzieki przyprawom da sie to zjesc,bo bez tego ochydne w smaku... a owoce i warzywa to mozna jesc nawet na surowo bez zadnych przypraw i innych dodatkow, bo to jest pokarm ludzki,a lwy, psy,koty, hieny itp to jedza mieso bez przypraw ,bo to im najbardziej smakuje, my ludzie bysmy nie zjedli bez przypraw, bo to przyprawy nadaja miesu smak bez tego jest dla nas obrzydliwe

8

Przed laty rozmawiałam z koleżanką - wegetarianką o jej diecie. Ja po posiłku węglowodanowym bardzo szybko jestem głodna, za to gdy zjem mięso długo  nie muszę nic jeść. Na co koleżanka - bo wegetarianie są jak krowy - cały dzień na łące  mielą jęzorem i przeżuwają trawę. wink

9

JuliaUK33 napisał/a:

Wszystkie miesa sa niesmaczne. Kup sobie np kurczaka i go sobie zjedz bez przypraw albo ryby tez same bez przypraw. Dzieki przyprawom da sie to zjesc,bo bez tego ochydne w smaku... a owoce i warzywa to mozna jesc nawet na surowo bez zadnych przypraw i innych dodatkow, bo to jest pokarm ludzki,a lwy, psy,koty, hieny itp to jedza mieso bez przypraw ,bo to im najbardziej smakuje, my ludzie bysmy nie zjedli bez przypraw, bo to przyprawy nadaja miesu smak bez tego jest dla nas obrzydliwe

Tam jadłabym tylko niektóre ryby, żadnego mięsa.
Kurczaków raczej nie jadam, w ogóle rzadko jadam mięsa, a już na pewno nie z dyskontu czy sklepu, w którym produkty mają dłuższy termin ważności. Podobna sytuacja jak z owocami, dokładnie oglądam zanim kupię, bo po co potem wyrzucać.

10

Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Tam jadłabym tylko niektóre ryby, żadnego mięsa.
Kurczaków raczej nie jadam, w ogóle rzadko jadam mięsa, a już na pewno nie z dyskontu czy sklepu, w którym produkty mają dłuższy termin ważności. Podobna sytuacja jak z owocami, dokładnie oglądam zanim kupię, bo po co potem wyrzucać.

Przeciez ryba to tez mieso, wiec jak mozesz pisac "ze rzadko jadasz mieso " skoro jadla bys rybe

11

Agnes76 napisał/a:

Przed laty rozmawiałam z koleżanką - wegetarianką o jej diecie. Ja po posiłku węglowodanowym bardzo szybko jestem głodna, za to gdy zjem mięso długo  nie muszę nic jeść. Na co koleżanka - bo wegetarianie są jak krowy - cały dzień na łące  mielą jęzorem i przeżuwają trawę. wink

Ha ha ja nie jem trawy i nie miele niczego pol dnia, podobnie jak wiele innych wegan. Ja po tluszczu szybko tyje, ograniczam do niezbednego minimum

12 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-04-09 21:07:49)

JuliaUK33 napisał/a:

Przeciez ryba to tez mieso, wiec jak mozesz pisac "ze rzadko jadasz mieso " skoro jadla bys rybe

W kontekście wegetarianizmu wszystko, co pochodzi z uboju jest mięsem. Natomiast zauważ, ze choć podczas Wigilii nie jemy mięsa, to nie dotyczy ryb. Tak samo zwierzętami postnymi były króliki i bobry. Jeśli zaś chodzi o mnie, to nie ma sprzeczności, bo nie jem zbyt dużo ryb. Jadłabym więcej, mieszkając  na wyspach.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Co to za glupia moda, zeby jesc samo mieso ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024