Ciekawe czy faceci po 50-tce kochają tak samo swoje żony? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Ciekawe czy faceci po 50-tce kochają tak samo swoje żony?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 23 ]

Temat: Ciekawe czy faceci po 50-tce kochają tak samo swoje żony?

Nurtuje mnie od jakiegoś czasu pytanie zawarte w tytule?Niewiem jak Wy to odczuwacie?Wiele słyszę i widzę jak się dzieje w małżeństwach moich znajomych z poprzedniego miejsca zamieszkania i nie tylko.Przeraża mnie fakt jak faceci czasami odchodząc od swoich żon się głupio tłumaczą.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciekawe czy faceci po 50-tce kochają tak samo swoje żony?

To nie tylko kwestia facetów i nie tylko po 50. To rutyna. To ona zabija związek. Ja mam kolegę, który ma 50 lat i bardzo kocha swoja żonę. Co z tego, jak to ona odeszła do kochanka 20 lat młodszego. Wiec nie tylko faceci...

3

Tego nie wiem, ale tez jestem ciekawa. A może sa tacy i tacy. Tacy co kochaja i tacy, którym to "przechodzi".

4

Związek zależy od dwojga ludzi. Ludzie są różni, więc tym bardziej związki. Zatem nie wyciągaj pochopnych wniosków.

Nie ma sensu bać się jeździć autem, jeśli w TV każdego dnia mówią ile ofiar wypadków jest na drogach.

5

samotnax4 napisał/a:

To nie tylko kwestia facetów i nie tylko po 50. To rutyna. To ona zabija związek. Ja mam kolegę, który ma 50 lat i bardzo kocha swoja żonę. Co z tego, jak to ona odeszła do kochanka 20 lat młodszego. Wiec nie tylko faceci...

I tak się zdarza,ale mi się wydaje,że każdy związek trzeba pielęgnować jak roślinę.Jeśli jest pielęgnowana odpowiednio to kwitnie pięknie rośnie i tak samo jest z uczuciem.

6

rossanka napisał/a:

Tego nie wiem, ale tez jestem ciekawa. A może sa tacy i tacy. Tacy co kochaja i tacy, którym to "przechodzi".

Wydaje mi się,że nieraz może popadamy w rutynę i to i inne powody zabijają w Nas uczucie,

7

na stronie "bezego" jest taki fajny artykuł pt. dlaczego dobre związki nie trwają wiecznie

warto go przeczytać

8

_v_ napisał/a:

na stronie "bezego" jest taki fajny artykuł pt. dlaczego dobre związki nie trwają wiecznie

warto go przeczytać

A możesz przybliżyć treść tego artykułu?Nie do końca wiem jak się tutaj poruszać,bo jestem nowa na tym forum.:)

9

bez sensu kopiowac caly artykul tutaj

wpisz sobie w google jego tytul i jak Ci wyskoczy strona bezego.com to go przeczytaj wink

10

Ponoć po tylu latach małżeństwa, związek przechodzi w wymiar dozgonnej przyjaźni, szacunku i wszystkiego innego co się z nią wiąże.

11

ze swojego przykladu powiem, ze nawet bardziej.  Moj maz kocha mnie bardziej, co mnie troche dziwi. Mowi, ze jestem niedobra dla niego i sam nie wie, za co mnie tak kocha. Filozoficznie stwierdzil, ze milosc to nieuleczalna choroba.
A moze jest masochista, nie wiem wink

12

_v_ napisał/a:

bez sensu kopiowac caly artykul tutaj

wpisz sobie w google jego tytul i jak Ci wyskoczy strona bezego.com to go przeczytaj wink

OK. Spróbuję poszukać tego artykułu jak będę miała chwilkę.Dzięki za namiary.

13 Ostatnio edytowany przez renata521964 (2016-08-01 18:58:53)

GosiaSrosia napisał/a:

Ponoć po tylu latach małżeństwa, związek przechodzi w wymiar dozgonnej przyjaźni, szacunku i wszystkiego innego co się z nią wiąże.

W zupełności zgadzam się z Tobą.Po tylu latach wiemy kim jest osoba z która jesteśmy.Miłość jest wtedy dojrzalsza i moim zdaniem bardziej prawdziwa. smile

14 Ostatnio edytowany przez renata521964 (2016-08-01 19:32:26)

adiaphora napisał/a:

ze swojego przykladu powiem, ze nawet bardziej.  Moj maz kocha mnie bardziej, co mnie troche dziwi. Mowi, ze jestem niedobra dla niego i sam nie wie, za co mnie tak kocha. Filozoficznie stwierdzil, ze milosc to nieuleczalna choroba.

Dlaczego Cię dziwi? Wie z kim jest i poznał już Ciebie na tyle,że inne nie mają szans.Piękne stwierdzenie.Wiesz jak mąż po tylu latach małżeństwa mówi kocham Cię to tak słodko brzmi i robi się gorąco na sercu. smile

15 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-08-01 19:31:40)

renata521964 napisał/a:
adiaphora napisał/a:

Dlaczego Cię dziwi wie z kim jest i poznał już Ciebie na tyle,że inne nie mają szans.Piękne stwierdzenie.Wiesz jak mąż po tylu latach małżeństwa mówi kocham Cię to tak słodko brzmi i robi się gorąco na sercu. smile

no dziwi, właśnie dlatego, że poznał bardziej a mimo to kocha ;-)
uważam, że jest dla mnie za dobry, albo inaczej - ja nie jestem dość dobra dla niego, i z tego powodu mam czasem wyrzuty sumienia. Bo charakterek to ja mam nie do wytrzymania dla standardowego męża ;-)

16 Ostatnio edytowany przez renata521964 (2016-08-01 19:37:01)

adiaphora napisał/a:
renata521964 napisał/a:
adiaphora napisał/a:

Dlaczego Cię dziwi wie z kim jest i poznał już Ciebie na tyle,że inne nie mają szans.Piękne stwierdzenie.Wiesz jak mąż po tylu latach małżeństwa mówi kocham Cię to tak słodko brzmi i robi się gorąco na sercu. smile

uważam, że jest dla mnie za dobry, albo inaczej - ja nie jestem dość dobra dla niego, i z tego powodu mam czasem wyrzuty sumienia. Bo charakterek to ja mam nie do wytrzymania dla standardowego męża ;-)

Wiesz masz to szczęście jedna z nielicznych,że trafiłaś na takiego faceta.Ja mogę powiedzieć,że też mam cudownego męża,który znosi nieraz moje huśtawki nastrojów i jest wyrozumiały.Na pewno na takich zasługujemy skoro ich mamy.hihihihi

17 Ostatnio edytowany przez Olinka (2016-08-02 00:39:18)

Powiem Wam jedno,że często bywa tak,że te bardziej krnąbrne kobietki maja fajnych mężów,a te które są bardziej spokojne mają innych,chociaż nie jest to regułą.Wszystko zależy od tego jaka pozycję w małżeństwie sobie wypracujemy.Tak myślę.

--------------
Nie pisz, proszę, postów jeden pod drugim - jest to sprzeczne z Regulaminem Forum. Jeśli chcesz coś dopisać, użyj funkcji "edytuj".
Dziękuję i pozdrawiam, Olinka

18

renata521964 napisał/a:
adiaphora napisał/a:
renata521964 napisał/a:

Wiesz masz to szczęście jedna z nielicznych,że trafiłaś na takiego faceta.Ja mogę powiedzieć,że też mam cudownego męża,który znosi nieraz moje huśtawki nastrojów i jest wyrozumiały.Na pewno na takich zasługujemy skoro ich mamy.hihihihi

szczęście a z drugiej strony refleksja, że w zwiazku rzadko kiedy jest miłosna równowaga i jedna osoba kocha drugą bardziej, jest skłonna do większej wyrozumiałości, kompromisów, wybaczenia i poswięceń. I traktuje to jako coś naturalnego. Ten nierówny układ trochę burzy to szczęście. Wolałabym stan równowagi.

19

hmm, jak się związek zamienia w przyjaźń, to sorry, ale to już nie jest związek.

żyłam 8 lat z przyjacielem - nigdy więcej.

20

Kluczem związku jest bliskość duchowa i fizyczna. BRAK tego kasuje związek.

NIE ma seksu ====> NIE ma związku

Zgodne małżeństwa uprawiają seks długo, długo... aż do późnych lat... ile tylko mogą.

21

Gary napisał/a:

Kluczem związku jest bliskość duchowa i fizyczna. BRAK tego kasuje związek.

NIE ma seksu ====> NIE ma związku

Zgodne małżeństwa uprawiają seks długo, długo... aż do późnych lat... ile tylko mogą.

Po rozmowach z małżeństwami z różnym stażem, nie zgodzić się nie można.
Ciocia ma męża marynarza albo raczej człowieka odpowiedzialną za część polskiej floty.
Miesiąc w domu, dwa miesiące na morzu.. i tak w kółko

Małżeństwo ze stażem 35letnim.
Ona - wciąż DOSŁOWNIE odlicza godziny do tego kiedy wróci i wreszcie ją przeleci
On - jak tylko jest na lądzie, pędzi wozem by już koło niej być

... PIĘKNE! smile

22

renata521964 napisał/a:

Nurtuje mnie od jakiegoś czasu pytanie zawarte w tytule?Niewiem jak Wy to odczuwacie?Wiele słyszę i widzę jak się dzieje w małżeństwach moich znajomych z poprzedniego miejsca zamieszkania i nie tylko.Przeraża mnie fakt jak faceci czasami odchodząc od swoich żon się głupio tłumaczą.

Nie każdy facet to dupek, a taki po 50-tce potrafi kochać swoją żonę jeszcze bardziej niż w młodości - a znam takie małżeństwa,zapewniam.
To,że niektórzy odchodzą od swoich żon głupio się tłumacząc  - oni tak już mają,każdy pretekst jest dobry,jeśli znajdą jakąś młodszą.

23

Natolinko

Masz rację co do tego,że nie każdy facet to dupek.Ja też znam parę małżeństw z dużym stażem i nadal się kochają i szanują,ale też znam takie,które się rozstały przez jakąś młodszą babeczkę.
Najbardziej szkoda mi wtedy kobiet,które nie mają żadnych perspektyw.Nigdy nie pracowały i wtedy zaczyna się problem.

Posty [ 23 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Ciekawe czy faceci po 50-tce kochają tak samo swoje żony?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024