Dziwna moda. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 36 ]

1 Ostatnio edytowany przez zwyczajny gość (2024-06-18 05:20:00)

Temat: Dziwna moda.

Ostatnio zapanowała jakaś dziwna moda.  Dziewczyny, kobiety chodzą po mieście w jakiś bardzo obcisłych getrach, raistopach(?) w  kolorze cielistym....tak obcisłych, że odwzorowują każdą fałdkę i wypukłość....a do tego krótką bluzkę z gołym brzuchem.
Nie, żeby mi to przeszkadzało, ale wrażenie nagości od pasa w dół jest absolutne....zwłaszcza, że latem bez nogawek.

Czy to jakiś ekshibicjonizm, czy chęć prowokowania...nie wiem, niemniej dla mnie to lekka przesada.
Ciekawe co będzie gdy nam jurnych nachodźców relokują do Polski smile
P.S.
Tak sobie pomyślałem, gdybym to ja wyszedł w takich rajtuzach ściśle opinających moje męskie "atrybuty" i paradował po mieście smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziwna moda.

to jest taki debilizm i to wtórny;d

p s Fagata i ęflueserki pozdrawiają,pozdro dla kumatych xdd

3

zwyczajny gość napisał/a:

Ostatnio zapanowała jakaś dziwna moda.  Dziewczyny, kobiety chodzą po mieście w jakiś bardzo obcisłych getrach, raistopach(?) w  kolorze cielistym....tak obcisłych, że odwzorowują każdą fałdkę i wypukłość....a do tego krótką bluzkę z gołym brzuchem.
Nie, żeby mi to przeszkadzało, ale wrażenie nagości od pasa w dół jest absolutne....zwłaszcza, że latem bez nogawek.

Czy to jakiś ekshibicjonizm, czy chęć prowokowania...nie wiem, niemniej dla mnie to lekka przesada.
Ciekawe co będzie gdy nam jurnych nachodźców relokują do Polski smile
P.S.
Tak sobie pomyślałem, gdybym to ja wyszedł w takich rajtuzach ściśle opinających moje męskie "atrybuty" i paradował po mieście smile

Widziałam wcześniej tak ubrane dziewczyny. Czyli już pasee. Jeśli masz na myśli kobiety, to one do tych obcisłych leginsów wkładają dłuższe bluzy. Już raczej nie widuję, bo to tylko ich przyzwyczajenie, a nie moda.

4

To chyba masz legginsy na mysli.  Ja w tym chodze tylko czasem po mieszkaniu. Natomiast na zewnatrz bym tak nie wylazla, bo bym sie czula jakbym wyszla w kalesonach albo rajstopach ha ha . Wogole niektore kobiety wstydu nie maja ile razy na miescie widzialam to jednej sie nawet podpaska przeswitywala, wogole niektore grube, ze obrzydliwe to wyglada , sam cellulit wylazi,brzuch ulany do pasa,  jeszcze sobie podciagaja te legginsy, zeby bylo im widac wiadomo co. A bezowe teraz nosza takie przeswitujace to juz wogole jakby wyszly z golymi dooopami to by nie bylo widac roznicy,wiec po co przeplacac

5

Mieszkam w środku miasta, ale koło bloku mam zalew i duzo terenów zielonych. Teraz, jak jest ciepło cięzko tamtędy chodzić, bo na kocach wylegują sie połnadzy starsi ludzie. Żadna to przyjemność ze spaceru jak po drodze ogląda się brzuchatych 60latków ubranych tylko w slipy.

Tak ze to nie kwestia obecnego mlodego pokolenia.

6 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2024-06-18 09:10:02)

Lady Loka napisał/a:

Mieszkam w środku miasta, ale koło bloku mam zalew i duzo terenów zielonych. Teraz, jak jest ciepło cięzko tamtędy chodzić, bo na kocach wylegują sie połnadzy starsi ludzie. Żadna to przyjemność ze spaceru jak po drodze ogląda się brzuchatych 60latków ubranych tylko w slipy.

Mieszkam teraz na wsi i też mam wrażenie, że najbardziej roznegliżowane są stare dziady z wielkimi brzuchami, obowiązkowo w żonobijkach albo bez :-D

7

JuliaUK33 napisał/a:

To chyba masz legginsy na mysli.  Ja w tym chodze tylko czasem po mieszkaniu. Natomiast na zewnatrz bym tak nie wylazla, bo bym sie czula jakbym wyszla w kalesonach albo rajstopach ha ha . Wogole niektore kobiety wstydu nie maja ile razy na miescie widzialam to jednej sie nawet podpaska przeswitywala, wogole niektore grube, ze obrzydliwe to wyglada , sam cellulit wylazi,brzuch ulany do pasa,  jeszcze sobie podciagaja te legginsy, zeby bylo im widac wiadomo co. A bezowe teraz nosza takie przeswitujace to juz wogole jakby wyszly z golymi dooopami to by nie bylo widac roznicy,wiec po co przeplacac

u mnie w Niemczech jak widze kobiete w legginsach w sklepie czy na ulicy, to juz wiem, ze to Polka - wstyd.

8 Ostatnio edytowany przez Shinigami (2024-06-18 10:14:18)

To bardziej taki znak obecnych czasów niż aktualna moda, mówię o legginsach i odkrytych brzuchach. Dziadki chodzące po ulicach w samych slipach były zawsze szczególnie na wsi. Największy problem jest w tym to, że sporo dziewczyn nie pasuje wyglądam do takiego stroju. Jeszcze lepsze są cosplayerki, które zakładają strój postaci o wymiarach chyba nieosiągalnych dla nawet najlepszej modelki samemu ważąc na oko ze 100kg. Faceci oczywiście nie są lepsi w tej kwestii.

9

Shinigami napisał/a:

To bardziej taki znak obecnych czasów niż aktualna moda, mówię o legginsach i odkrytych brzuchach. Dziadki chodzące po ulicach w samych slipach były zawsze szczególnie na wsi. Największy problem jest w tym to, że sporo dziewczyn nie pasuje wyglądam do takiego stroju. Jeszcze lepsze są cosplayerki, które zakładają strój postaci o wymiarach chyba nieosiągalnych dla nawet najlepszej modelki samemu ważąc na oko ze 100kg. Faceci oczywiście nie są lepsi w tej kwestii.

Zgadzam się z tym, że sporo dziewczyn z nadwagą odsłania swoje fałdki i fałdy. To mnie czasem razi w sensie estetycznym, ale w sumie co mi do tego, co kto nosi. Na pewno nie zakładałabym tematu na forum z tego powodu :-P

10

Mnie też bardzo rażą te leginsy.
A także bluzki i sukienki na cieniutkich ramiączkach spod których wystają gumowe ramiączka stanika.
Ostatnio byłam na ślubie i przede mną siedziała młoda dziewczyna w takiej sukience koloru łososiowego i kiedyś białym staniku, a obecnie nie pierwszej nowości i świeżości. Była jeszcze jedna podobnie ubrana gwiazda, ale do niebieskiej sukienki w  granatowe wzory miała czarny stanik. I czarne buty.
Kilka dni temu byłam nad jeziorkiem i zafascynował mnie ok. 75-80 letni mężczyzna opalający się w męskich stringach.
Był taki chudy, drobnej kości, niski, a te stringi co najmniej 2 rozmiary za duże.  Góra trzymała się na szerokiej gumie a pasek z tyłu powiewał gdy szedł.
Mocno opalony, skóra pomarszczona, nieapetyczny widok mimo że szczupły.
Juz chyba wolę misiowatych oglądać.

11

Gosiawie napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

u mnie w Niemczech jak widze kobiete w legginsach w sklepie czy na ulicy, to juz wiem, ze to Polka - wstyd.

No wlasnie tylko wstyd przynosza. U.mnie w Anglii duzo Brytyjek tak lazi plus czarnoskore te mlode nastolatki, 20 kilku latki, ale one sa wiekszosci otyle to wygladaja jak obeliksy w tych legginsach

Lady Loka napisał/a:

Tak, starsi ludzie nie wyglądają estetycznie ...zwłaszcza z nadwagą. I to obie płci. Stare, grube i obwisłe baby w stringach nie wyglądają lepiej.
Ale co innego na plaży, co można tolerować....a co innego chodzący po mieście...co zawsze jest obleśne. I to niezależnie od figury i wieku.

13

Lady Loka napisał/a:

Tak, starsi ludzie nie wyglądają estetycznie ...zwłaszcza z nadwagą. I to obie płci. Stare, grube i obwisłe baby w stringach nie wyglądają lepiej.
Ale co innego na plaży, co można tolerować....a co innego chodzący po mieście...co zawsze jest obleśne. I to niezależnie od figury i wieku.

O fuj stringi na starych, grubych babach i facetach Boze chron moje oczy od takiego widoku, bo strace apetyt na caly miesiac

14

Lady Loka napisał/a:

Mnie lata, w co ktoś jest ubrany dopóki... jest ubrany. My mamy właśnie zalew i odkryty basen obok i notorycznie na foodtrucki przychodzą ludzie w bieliźnie albo w strojach kąpielowych. Środek miasta.

Ja rozumiem, że bloki, że bez balkonów, że gorąco i nie ma gdzie odetchnąć, ale no są granice. Kilka kilometrów dalej jest kąpielisko z plażą.

15

Zdecydowanie czesciej widze zapoconych facetow bez koszulek niz dziewczyny w cielistych leggingsach. I to pierwsze zdecydowanie bardziej mnie zniesmacza. Albo jak faceci siedza niemilosiernie rozkraczeni... Na litosc boska, faceci, przestancie to robic, bo mozna pawia puscic...

16

Halina3.1 napisał/a:

Zdecydowanie czesciej widze zapoconych facetow bez koszulek niz dziewczyny w cielistych leggingsach. I to pierwsze zdecydowanie bardziej mnie zniesmacza. Albo jak faceci siedza niemilosiernie rozkraczeni... Na litosc boska, faceci, przestancie to robic, bo mozna pawia puscic...

Ale oni tak muszą siedzieć, bo inaczej to im się klejnoty zduszą lub zapocą.
To jest mus anatomiczny.

17

Ostatnio zapanowała jakaś dziwna moda.

W moim mieście nie widać czegoś takiego. Bezguścia.

18

GloriaSoul napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Ale oni tak muszą siedzieć, bo inaczej to im się klejnoty zduszą lub zapocą.
To jest mus anatomiczny.

No jak to tak, przeciez wiekszosc siedzi normalnie albo w lekkim tylko rozkroku. Ale sa tacy co rozwalaja te kopyta na potege, jakby swiat sie konczyl. To nie wiem, co oni maja za jajca. Na moje oko, to specjalnie to robia, zeby pokazac kto tu ma najwieksze jaja xd

19 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2024-06-19 14:16:00)

Lady Loka napisał/a:

Mnie lata, w co ktoś jest ubrany dopóki... jest ubrany. My mamy właśnie zalew i odkryty basen obok i notorycznie na foodtrucki przychodzą ludzie w bieliźnie albo w strojach kąpielowych. Środek miasta.

Ja rozumiem, że bloki, że bez balkonów, że gorąco i nie ma gdzie odetchnąć, ale no są granice. Kilka kilometrów dalej jest kąpielisko z plażą.

Jak była gadka o obcisłych legginsach chyba z rok temu, to za podobne teksty zostałem okrzyknięty mizoginem. Zwłaszcza w kontekście obecnej przesady w seksualizowaniu niektórych strojów.

Nawiasem, nasze krajowe przepisy pozawalają na wlepianie mandatów za podobne zachowania:

https://biznes.interia.pl/finanse/news- … Id,6911524

20

Jack Sparrow napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Jak była gadka o obcisłych legginsach chyba z rok temu, to za podobne teksty zostałem okrzyknięty mizoginem. Zwłaszcza w kontekście obecnej przesady w seksualizowaniu niektórych strojów.

To tylko forum sie nie przejmuj co kto sobie pisze o Tobie i do Ciebie.

21

MagdaLena1111 napisał/a:
Shinigami napisał/a:

Zgadzam się z tym, że sporo dziewczyn z nadwagą odsłania swoje fałdki i fałdy. To mnie czasem razi w sensie estetycznym, ale w sumie co mi do tego, co kto nosi. Na pewno nie zakładałabym tematu na forum z tego powodu :-P

Dzisiaj w ogóle jakiś ekshibicjonizm zapanował jeśli chodzi o modę. Ja np. zauważyłam leginsy które opinają sylwetkę podkreślając niektóre "atuty", czyli np. wcinające się w rowek, tak że pupa podzielona jest na dwa pośladki. Pierwszy raz jak to zobaczyłam, to ze zdziwienia prawie mi szczęka opadła big_smile Teraz już się przyzwyczaiłam, ale jak dziewczyna ma zgrabną sylwetkę, to jeszcze jak cię mogę, choć nie wygląda to dobrze jak dla mnie i po prostu prowokacyjnie. Jeśli jednak babka ma z 15 kg. nadwagi, zwisające boczki i poślady jak pokrywy od czołgu, to dopiero jest widok...Cóż, za moich czasów.... big_smile

22

Salomonka napisał/a:

poślady jak pokrywy od czołgu, to dopiero jest widok...

pokrywy od czolgu lol xddd

23

Uważam, że każdy ma prawo ubierać się jak chce. Legginsów już prawie nie widuję. Nikt raczej nie epatuje ciałem. A przepraszam nastolatki, ale widok odkrytych pleców czy boczków wcale u nich nie razi, bo szczuplutkie, zgrabniutkie. Natomiast w czasie upału widziałam kobiety z parasolkami, które raczej zasłaniają się przed słońcem.

24

Głównie młode dziewczyny tak chodzą ubrane no ale kiedy będą tak chodzić? Są ładne, zgrabne, młode. Dobrze ze mają odwagę chodzić jak chcą bezwzględu na rozmiar.

25

Karmaniewraca napisał/a:

Głównie młode dziewczyny tak chodzą ubrane no ale kiedy będą tak chodzić? Są ładne, zgrabne, młode. Dobrze ze mają odwagę chodzić jak chcą bezwzględu na rozmiar.

Nie tylko młode. Regularnie widuję tak babki 40letnie, którym się wydaje, że wciąż są tak samo zgrabne jak 20ścia lat temu.

I wiesz, niby ok, ale są miejsca gdzie jednak taki ubiór nie jest ok. Bo ja rozumiem jakiś wakacyjny kurort, deptak, jakaś plac do ćwiczeń miejskich, rekreacja w parku. Ale nie jako ubiór codzienny na np spacer z dzieckiem po zakupy. A takie rzeczy widuję regularnie.

26 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2024-06-20 12:14:47)

MagdaLena1111 napisał/a:

Całe szczęście, że kobiety nie istnieją wyłącznie po to, żeby zadowalać estetycznie otoczenie.

Niestety kiedyś było troche tak jak na tym obrazku. Laski wiecznie na diecie, u kosmetyczki, fryzjera, ciągle nie dość dobre, a chłop ogolił się, ubrał i już zadowolony, że wygląda jak BradPitt.
PunBB bbcode test

Ja akurat cieszę się że zmieniła się moda (chyba troche przez Covid). Więcej lasek ubiera się w dresy, jakieś ciuchy zeby było wygodniej, nie maluje się na codzień do pracy i ma wywalone co o niej myśli jakiś random z ulicy. Jak się komuś nie podobają takie leginsy to niech nie gapi się na kobiety na ulicy. A jak ktoś obczaja obce laski na ulicy to sam jest sobie winien, że czasem zobaczy coś czego nie chce. Wystarczy pilnować własnego nosa.

27

SmutnaDziewczyna007 napisał/a:

Całe szczęście, że kobiety nie istnieją wyłącznie po to, żeby zadowalać estetycznie otoczenie.

Brak stylu i klasy to zawsze zastrzeżenie numer jeden jakie mają kobiety wobec facetów. Bądź chociaż konsekwentna w tym. Skoro tą istotne aspekty, to obie płcie powinny o to zadbać.

28 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2024-06-20 12:31:29)

Jack Sparrow napisał/a:

Bądź chociaż konsekwentna w tym.

To ewolucja wskazuje nam drogę. Nie ma gatunku na ziemi (poza człowiekiem) w którym to samica ma przyciągać wzrok i popisywać sie przed samcem.
Jako fan psychologi ewolucyjnej (faceci lubią zdobywać, zadania, myśleć logicznie, kobiety są emocjonalne, szukaja ramiania żeby sie oprzeć) musisz zrozumieć jaki jest kolejny krok smile

PunBB bbcode test

Nawet incele zauważyli że coraz więcej jest zwiazków gdzie to facet wygląda lepiej, a laska jest gruba i zaniedbana. Czy to powrót do korzeni?

29

Jack Sparrow napisał/a:

Bądź chociaż konsekwentna w tym.

To ewolucja wskazuje nam drogę.

PunBB bbcode test

Mi ewolucja zadnej drogi nie wskazuje

30

To ewolucja wskazuje nam drogę. Nie ma gatunku na ziemi (poza człowiekiem) w którym to samica ma przyciągać wzrok i popisywać sie przed samcem.
Jako fan psychologi ewolucyjnej (faceci lubią zdobywać, zadania, myśleć logicznie, kobiety są emocjonalne, szukaja ramiania żeby sie oprzeć) musisz zrozumieć jaki jest kolejny krok smile

Rozbawiło mnie to big_smile

31

Jack Sparrow napisał/a:

Przeciez to nie jest smieszne

JuliaUK33 napisał/a:

Wskazała ci droge unikania stresu(więc też pracy) i maksymalizacji czasu wolnego i tego uczysz swoje dzieci.

33

JuliaUK33 napisał/a:

Wskazała ci droge unikania stresu(więc też pracy) i maksymalizacji czasu wolnego i tego uczysz swoje dzieci.

Ale to nie ewolucja tylko ja sama wpadlam na taki pomysl

Jack Sparrow napisał/a:

Albo psychologia ewolucyjna, albo odpicowane laski. Przykro mi że twój system przekonan jest samo wykluczający się smile Może jak zaczniesz brać leki wymyślisz jakiś lepszy.
Dobra Jacuś. Lece. Pobaw się z Julcią bo to chyba twój poziom merytoryczny.

35

Albo psychologia ewolucyjna, albo odpicowane laski. Przykro mi że twój system przekonan jest samo wykluczający się smile

Przecież tu nie ma nic wykluczającego się.

36

Jack Sparrow napisał/a:

Albo psychologia ewolucyjna, albo odpicowane laski. Przykro mi że twój system przekonan jest samo wykluczający się smile Może jak zaczniesz brać leki wymyślisz jakiś lepszy.
Dobra Jacuś. Lece. Pobaw się z Julcią bo to chyba twój poziom merytoryczny.

Ja nie jestem na tym.samym poziomie co on

Posty [ 36 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024