Dlaczego kobiety ze wsi mimo,ze zdrowo jedza sa grube? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Dlaczego kobiety ze wsi mimo,ze zdrowo jedza sa grube?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-03-26 21:38:12)

Temat: Dlaczego kobiety ze wsi mimo,ze zdrowo jedza sa grube?

Tak sie zastanawiam bylam dzis z kumpela na angielskiej wsi i zauwazylismy, ze prawie kazda kobieta tam ma duza nadwage, nieektore wrecz otylosc. W Polsce juz to dawno zauwazylam. Nie uwazacie, ze powinno byc na odwrot, ze skoro ciagle zspierdzielaja z robota plus gotuja domowe,zdrowe obiady, maja swoje ogrodki to powinny byc szczuplutkie jak modelki? A ja jem  jedzenie z supermarketu, czasem cos na szybko ugotuje, nie zapierdzielam jak one a caly czas mam wage 53-55 kg na 165 cm wzrostu. To niewiem to ja powinnam byc gruba, a nie one-dziwne zjawisko. Moze ta zdrowa zywnosc tez tak tuczy,ale po czym one sa takie otyle non stop do roboty cos maja to kiedy one maja czas sie tak rozstyc jak ciagle zapierdzielaja. Nie rozumiem tego. Moze wy wiecie? A jeszcze dodam,ze na wsi tez sa szczuple kobiety,ale sporo jest wlasnie z duza nadwaga

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dlaczego kobiety ze wsi mimo,ze zdrowo jedza sa grube?

Masz z tym problem?
Czy "zagęszczasz" forum big_smile

Załóż wątek pt. Złote myśli Julki.

3

wieka napisał/a:

Masz z tym problem?
Czy "zagęszczasz" forum big_smile

Załóż wątek pt. Złote myśli Julki.

Nie mam problemu idac Twoim tokiem myslenia  to kazdy ma tutaj z czyms problem o chociazby z zielonym ladem,  poznawaniem mezatek przez internet czy problemy z intercyza albo z wojna i putinem.  A zlote mysli to fajny pomysl moze zaloze tutaj i sie bedziecie mogli wpisywac

4

JuliaUK33 napisał/a:

Tak sie zastanawiam bylam dzis z kumpela na angielskiej wsi i zauwazylismy, ze prawie kazda kobieta tam ma duza nadwage, nieektore wrecz otylosc. W Polsce juz to dawno zauwazylam. Nie uwazacie, ze powinno byc na odwrot, ze skoro ciagle zspierdzielaja z robota plus gotuja domowe,zdrowe obiady, maja swoje ogrodki to powinny byc szczuplutkie jak modelki? A ja jem  jedzenie z supermarketu, czasem cos na szybko ugotuje, nie zapierdzielam jak one a caly czas mam wage 53-55 kg na 165 cm wzrostu. To niewiem to ja powinnam byc gruba, a nie one-dziwne zjawisko. Moze ta zdrowa zywnosc tez tak tuczy,ale po czym one sa takie otyle non stop do roboty cos maja to kiedy one maja czas sie tak rozstyc jak ciagle zapierdzielaja. Nie rozumiem tego. Moze wy wiecie? A jeszcze dodam,ze na wsi tez sa szczuple kobiety,ale sporo jest wlasnie z duza nadwaga

Proste, widać tylko te duże i grube, a małe gdzieś  się pochowają i trudno je zauważyć smile

5

Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Proste, widać tylko te duże i grube, a małe gdzieś  się pochowają i trudno je zauważyć smile

Szczuple tez widzialam z kumpela. Natomiast dla mnie to wszystkie tam powinny miec figure modelki,bo jedza przeciez zdrowa zywnosc ze swoich ogrodkow, maja swoje zwierzeta, duzo maja roboty ciagle zalatane, ze nawet czasu nie maja myslec,maja duzo bardziej swieze powietrze to od czego tyle kobiet na wsi tak tyje, skoro niby zycie na wsi jest zdrowe ? Przeciez tam gotuja domowe obiady,a nie zamawiaja fast foody albo robia sobie chinska zupke to z kad tam taka otylosc? Czyzby zdrowa zywnosc tez powodowala niestety tycie?

6

JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Szczuple tez widzialam z kumpela. Natomiast dla mnie to wszystkie tam powinny miec figure modelki,bo jedza przeciez zdrowa zywnosc ze swoich ogrodkow, maja swoje zwierzeta, duzo maja roboty ciagle zalatane, ze nawet czasu nie maja myslec,maja duzo bardziej swieze powietrze to od czego tyle kobiet na wsi tak tyje, skoro niby zycie na wsi jest zdrowe ? Przeciez tam gotuja domowe obiady,a nie zamawiaja fast foody albo robia sobie chinska zupke to z kad tam taka otylosc? Czyzby zdrowa zywnosc tez powodowala niestety tycie?

Zapytaj.

7

Ja juz wiem czemu tak jest poznalam odpowiedz moja kuzynka mnie olsnila-mieszka na wsi od 12 lat, dwoje dzieci, ona wazy ponad 80 kg na 160 cm wzrostu jej maz tez z duza nadwaga. Dzwoni dzisiaj i sie pyta "jak szykuje sie do Wielkanocy " to jej mowie "ze w Anglii obchodza inaczej troche, nie robimy swiateczne sniadania bede tylko z kumpelami miala 2 rozne salatki warzywne i jakies tam przekaski dla dzieci na cieplo i swiateczne slodycze dla dzieci ". To ona do mnie "chyba zwariowalas dwie salateczki na swieta!. Kto sie tym naje! Dziewczyno zrob porzadne swieta ja to upieke dwie blachy ciasta, babke, jajka na trzy rozne sposoby, salatki, bulki swoje upieke,ciocia Ala przyniesie baranine a sosie z ziemniakami..." i tak slucham jej.pierdzielenia I sobie mysle "no to.teraz juz wiem dlaczego kobiety na wsi sa takie grube, bo wiecznie siedza w zarciu ich doba kreci sie wokol jedzenia.  Jak nie stanie przy garach to jedzenie I tak w kolko miedzy czasie dzieci i ogrodek.  Jeszcze mi bezczelnie powiedziala "ze jak mam byle jak obcchodzic swieta to lepiej wcale" to chyba niektorzy nie wiedza po co sie Wielkanoc obchodzi,  chyba mysla,ze po to,zeby sie nazrec sa te swieta.

8 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2024-03-27 17:09:10)

No tak. Faktycznie tyje się tylko od jedzenia w święta xD

9

Lady Loka napisał/a:

Nie tylko w swieta, bo kobiety ze wsi caly rok stercza przy garach. A to sasiadka przyjdzie to trzeba ciasto do kawki, a to rodzina przyjdzie to trzeba obiad dwudaniowy plus tez jakies ciasto, a to sie pierogi lepi, jakies kluski, a to jakies tluste miesa,a to jakis smalec, a tam rosol, a to schabowe i non stop cos. Dlatego ja sie ciesze, ze nie stoje przy garach i nie gotuje domowych obiadkow,bo bym pewnie tez byla otyla

10

Lady Loka napisał/a:

Nie tylko w swieta, bo kobiety ze wsi caly rok stercza przy garach. A to sasiadka przyjdzie to trzeba ciasto do kawki, a to rodzina przyjdzie to trzeba obiad dwudaniowy plus tez jakies ciasto, a to sie pierogi lepi, jakies kluski, a to jakies tluste miesa,a to jakis smalec, a tam rosol, a to schabowe i non stop cos. Dlatego ja sie ciesze, ze nie stoje przy garach i nie gotuje domowych obiadkow,bo bym pewnie tez byla otyla

11

JuliaUK33 napisał/a:

No to akurat racja, że jeśli gdzieś od pokoleń panuje przekonanie, że obiad to dwa dania, że zupa najlepiej konkretna, jakiś kapuśniak ze skwarkami na przykład, na drugie albo jakieś kluchomączne cuda polane tłuszczem albo schabowy w panierce z ziemniakami i kapustą zasmażaną + ciasto na deser obowiązkowo, to nie ma bata - wszystko może być super swojskie, bio, eko i co tam jeszcze, ale kcal zrobią swoje.

12

Dalej masz jakąś obsesję na punkcie pierogow.

13 Ostatnio edytowany przez 5i5kiN (2024-03-27 19:18:54)

Jedzą zdrowo albovi nie zdrowo ale jedzą dużo i ćwiczą na roli przy okazji...

Kwestią zaniedbania i problemów przy priorytetach w samokontroli

14

jedna jest chuda druga przy kosci, niewazne czy jest z miasta czy ze wsi, u mnie na wichurze wiekszosc to atrakcyjne szczuple babki wiec roznie bywa

15

Lady Loka napisał/a:

Dalej masz jakąś obsesję na punkcie pierogow.

O jakiej znowu obsesji piszesz?

16

SaraS napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

No to akurat racja, że jeśli gdzieś od pokoleń panuje przekonanie, że obiad to dwa dania, że zupa najlepiej konkretna, jakiś kapuśniak ze skwarkami na przykład, na drugie albo jakieś kluchomączne cuda polane tłuszczem albo schabowy w panierce z ziemniakami i kapustą zasmażaną + ciasto na deser obowiązkowo, to nie ma bata - wszystko może być super swojskie, bio, eko i co tam jeszcze, ale kcal zrobią swoje.

Dokladnie wkurza mnie takie gadanie np tej kuzynki "ze ona je zdrowo bo swoje z ogrodka, ze ma eko jajka, ze eko mleko od krowy, a nie jak inni w miescie z supermarketow,ze ona ma swoje ziemniaki, marche,kapuste itp" a co z tego jak ma rozmiar xxl to gdzie niby to zdrowie widac? Po otylym czlowieku nie widac zdrowia,wrecz przeciwnie

17

Roz zobacelam tako gruba babe i myslalam ze una ze wsi. A sie okazalo, ze to moja nowa somsiadka. Nie wiem, dlacego tako spasno,jak ja spotkom, to zapytam,co robio na obiad Moze una zerzera za chopa? Un to suhelec.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Dlaczego kobiety ze wsi mimo,ze zdrowo jedza sa grube?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024