W Poznaniu widzę same osoby szczupłe i mega szczupłe - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » W Poznaniu widzę same osoby szczupłe i mega szczupłe

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1

Temat: W Poznaniu widzę same osoby szczupłe i mega szczupłe

Czy tylko mi się wydaje, że w Poznaniu jest dużo osób szczupłych, mega szczupłych i chudych?

Gdzie nie spojrzę, widzę, że osoba jest płaska, cienka z boku, może przy 180 cm ma z 50kg, i wiele takich osób. Ciężko zauważyć kogoś grubszego. W mojej pracy na magazynie też widzę pełno płaskich osób, może 1 na 20 osób jest normalna a 1 na 50 grubsza. W Klubie x-demon w Poznaniu również same płaskie osoby. Nie tylko kobiety, ale faceci. Wszyscy tak bardzo zadbali się o siebie?

Czuję kompleksy by gdzieś wyjść, mam 185 cm i 80kg, nie jest to źle, ale przy większosci takich osób czuję się grubasem. Jak jadę autobusem do pracy to czuję się grubasem wśród innych osób, które tam też jadą do pracy. Tak głupio, że musze jakoś bokiem stać aby ludzi przepuścić, to jakbym mój obszar ciała był jak 2 takie chude osoby.

Gdzie ta niby epidemia otyłość?
To rzadko kto jest normalny.

90% ludzi, tak dobrze dba o siebie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: W Poznaniu widzę same osoby szczupłe i mega szczupłe

Masz powód, żeby dbać o prawidłową wagę.

Jedni dbają, inni nie muszą... geny.

3 Ostatnio edytowany przez GloriaSoul (2024-03-10 16:07:55)

Solin napisał/a:

Czy tylko mi się wydaje, że w Poznaniu jest dużo osób szczupłych, mega szczupłych i chudych?

Gdzie nie spojrzę, widzę, że osoba jest płaska, cienka z boku, może przy 180 cm ma z 50kg, i wiele takich osób. Ciężko zauważyć kogoś grubszego. W mojej pracy na magazynie też widzę pełno płaskich osób, może 1 na 20 osób jest normalna a 1 na 50 grubsza. W Klubie x-demon w Poznaniu również same płaskie osoby. Nie tylko kobiety, ale faceci. Wszyscy tak bardzo zadbali się o siebie?

Czuję kompleksy by gdzieś wyjść, mam 185 cm i 80kg, nie jest to źle, ale przy większosci takich osób czuję się grubasem. Jak jadę autobusem do pracy to czuję się grubasem wśród innych osób, które tam też jadą do pracy. Tak głupio, że musze jakoś bokiem stać aby ludzi przepuścić, to jakbym mój obszar ciała był jak 2 takie chude osoby.

Gdzie ta niby epidemia otyłość?
To rzadko kto jest normalny.

90% ludzi, tak dobrze dba o siebie?

To ja myślę, że skoro Ty masz kompleksy przy swojej wadze względem wzrostu to także i inni, którzy faktycznie mają nadwagę mają kompleksy, nigdzie nie chodzą, siedzą w domu a do pracy jeżdżą swoimi autami.
Dlatego ich nie widzisz.
Poza tym jest mnóstwo ludzi, którzy obżerają się czym tylko się da, ale nie tyją.

4

Solin napisał/a:

Czuję kompleksy by gdzieś wyjść, mam 185 cm i 80kg, nie jest to źle, ale przy większosci takich osób czuję się grubasem.

Ja mam 170 i ważę 75, a brzuszka nie mam. Jeśli przy takim wzroście i wadze coś ci wisi, to faktycznie masz problem, bo nie powinno.

Tutaj raczej wychodzą twoje kompleksy i problemy z samooceną, o jakich pisałeś w innym swoim wątku.

5

Byku, u nas w WWa też pełno szczupłych, a ja sam tłuściutki, 183cm 102kg a mnie to nie obchodzi. Kto chce być szczupły niech se będzie, zdrowiej dla niego, a dopóki mnie się nikt nie czepia to nie zwracam na to uwagi.

Ale muszę ci przyznać, jak tak porównam co było z 10 lat temu to dzisiaj ogrom ludzi o siebie dba i trzyma prawidłową wagę (na oko), szczególnie właśnie w dużych aglomeracjach. Jakoś też nie widzę tej gigantycznej niby epidemii otyłości, ale oni może liczą kryteriami z dawnych czasów, jak co drugi nie dojadał.

6 Ostatnio edytowany przez 5i5kiN (2024-03-13 06:52:05)

Waga prawidłowa, to oni mają jakieś kompleksy

Większość lasek woli tych którzy się wyróżniają z tlumu
Znaczy się bądź sobą, byle bez skrajności

Bo jak widzę parkę co mają psa w wózku to mam mindfuck i o tym nie myślę, ani nie odzobacze smile

7

To zaskakujące, bo ja właśnie mam inne obserwacje. Gdzie bym nie była, to wiecznie same osoby z otyłością. Nie ma osób z normalną budową ciała.
A skoro Ci to przeszkadza, to może warto byłoby wziąć się za siebie - poćwiczyć, zmienić dietę - jak zgubisz parę kilogramów, to prawdopodobnie odzyskasz pewność siebie i lepsze samopoczucie.

8 Ostatnio edytowany przez Solin (2024-07-29 16:39:30)

Może, dlatego, że podobno w Poznaniu jest najwięcej femboyi? Dlatego sporo widzę ludzi chudych.

9 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-29 16:40:56)

To bardzo dobrze, szczupli ludzie sa zdrowsi. Lepiej zeby widziec szczuple osoby niz otyle

10

Twoje obserwacje mogą być związane z różnymi czynnikami, takimi jak lokalne normy estetyczne, styl życia czy środowisko, w którym się poruszasz. W miastach, szczególnie tych większych jak Poznań, często można zauważyć tendencję do promowania zdrowego stylu życia, co może przekładać się na sylwetki ludzi. Wiele osób inwestuje w zdrową dietę, aktywność fizyczną i dbałość o wygląd, co może tworzyć wrażenie, że większość społeczeństwa jest bardzo szczupła.

Jednak warto pamiętać, że w każdej społeczności są różne typy sylwetek i nie zawsze odzwierciedlają one całą populację. Może się zdarzyć, że w miejscach, które często odwiedzasz, są po prostu osoby, które bardziej eksponują swój wygląd.

Co do twoich odczuć dotyczących własnej sylwetki, ważne jest, aby pamiętać, że każdy ma swoje unikalne cechy i nie ma jednego „idealnego” wzorca. Zdrowie i samopoczucie są najważniejsze, a nie to, jak wyglądają inni. Jeśli masz kompleksy, warto zastanowić się nad tym, co naprawdę jest dla ciebie ważne i jak możesz dbać o swoje zdrowie w sposób, który sprawia ci radość, niezależnie od tego, jak wyglądają inni.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » W Poznaniu widzę same osoby szczupłe i mega szczupłe

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024