antykoncepcja dla osoby, ktora nie moze brac tabletek, plastrów - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » antykoncepcja dla osoby, ktora nie moze brac tabletek, plastrów

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: antykoncepcja dla osoby, ktora nie moze brac tabletek, plastrów

Jak w tytule co możecie zaproponować dla osoby, która nie może brac tabletek, plastrów a mąz nie chce nie może zabezpieczać się prezerwatywami, dodam ze mam łysienie plackowate i guzek tarczycy?
czy wkladka antykoncepcyjna jest bezpieczna?
spytam ginekologa jeszcze innego, ale szczerze mówiąc mam nie fajne doświadczenia związane z lekarzami, którzy nic poza tabletkami i plastrami nie sa w stanie zaproponować, co więcej nie robiąc wywiadu z pacjentka i nie zlecając samemu zadnych badan, no chyba ze się człowiek uprze i sam upomni

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: antykoncepcja dla osoby, ktora nie moze brac tabletek, plastrów

przepraszam, ale muszę zapytać: jakiż to jest ważny powód u pana, że nie chce stosować gumek, a woli narażać Twoje zdrowie?

sa jeszcze spirale niehormonalne

3

spirala niehormonalna to Mirena?
troszkę się boje klopotow związanych z upławami i tym podobne
nie może bo ma za każdym uzyciem jakies uczulenie (czerwone plamy) i nie ufam mu bo chce trzecie dziecko a ja absolutnie nie

4

Ola_la napisał/a:

nie może bo ma za każdym uzyciem jakies uczulenie (czerwone plamy)

Może to uczulenie na lateks? Próbowaliście prezerwatyw nielateksowych?

Ola_la napisał/a:

nie ufam mu bo chce trzecie dziecko a ja absolutnie nie

Jaki jest sens bycia - i uprawiania seksu - z kimś, komu nie ufasz? Przebijają się z Twojej wypowiedzi poważniejsze problemy, niż dobór antykoncepcji...

5 Ostatnio edytowany przez Ola_la (2017-03-08 15:36:40)

oczywiście ze sa poważniejsze problemy w naszym związku i to spore, ale teraz ważniejsze jest moje zdrowie
na razie nie ma seksu
a przegladajac intrenet natrafiłam w aptece internetowej, wlasnie teraz na prezerwatywy bez lateksu i kupie je i spróbujemy
nie wiedziałam ze sa takie

6

Z tymi lekarzami to faktycznie czasem nie da się normalnie i o wszystko trzeba samemu się prosić. Spróbuj zmienić ginekologa na wstępie i porób badania krwi, hormonów, próbę wątrobową, USG i powiedz, że zastanawiasz się nad wkładką. Ja tylko swojemu wspomniałam o tym, że chciałabym taką wkładkę hormonalną i sam od razu wysłał mnie na każde z tych badań a do tego przeprowadził bardzo obszerny wywiad. Ginekolog musi sprawdzić czy wogóle możesz taką wkładkę mieć założoną. Mi zaproponował levosert i właśnie taką założyłam. Dla mnie to najbezpieczniejsza antykoncepcja ponieważ mam ryzyko zakrzepicy a wkładka wydziela hormony bezpośrednio do macicy i nie rozchodzą się one z krwią po całym organizmie.

7

A implant? On ma hormony, ale w malutkiej dawce i bezpieczniejsze, mogą go założyć kobiety które normalnie nie powinny używać hormonów.

8

Ola, mam podobny problem, z tym, że u nas to ja nie mogę i szczerze mówiąc nie lubię prezerwatyw. Na hormony reaguję strasznie... Myślę, ze w przypadku, kiedy nie możesz stosować żadnych hormonów odpadają też implanty i spirale hormonalne (Mirena); chyba, że ginekolog stwierdzi inaczej, ale zawsze to hormony, które wprowadzasz do organizmu.
Ze skutecznych metod antykoncepcyjnych zostaje jeszcze spirala niehormonalna, ale na nią niektóre kobiety kiepsko reagują...

9

Małpa69 napisał/a:

A implant? On ma hormony, ale w malutkiej dawce i bezpieczniejsze, mogą go założyć kobiety które normalnie nie powinny używać hormonów.

Z tym, że implant wszywany jest w okolicach ramienia i hormony rozchodzą się po całym organizmie w krwi. Wkładka domaciczna jest w tym momencie lepszym rozwiązaniem bo hormon wydzielany jest w macicy i nie krąży po całym organizmie.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » antykoncepcja dla osoby, ktora nie moze brac tabletek, plastrów

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024