przedszkola w Poznaniu - które polecacie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » przedszkola w Poznaniu - które polecacie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: przedszkola w Poznaniu - które polecacie?

Cześć,
myślę, ze przyda się taki wątek na naszym forum. No właśnie - jakie przedszkola w Poznaniu polecacie? Prywatne czy publiczne? Gdzie maluch najbardziej się rozwinie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: przedszkola w Poznaniu - które polecacie?

Ja posłałam swoje dziecko do prywatnego educandi na głogowskiej. Jestem zadowolona, bo mojej małej się podobało, miała dużo zajęć w tym sporo plastycznych i ruchowych. Plusem jest też to, że budynek w którym mieści się to przedszkole został odnowiony więc w środku czuć...nowością tongue Wydaje mi się, że przedszkola dzielą się raczej na fajne i niefajnie, a nie na publiczne i prywatne. Choć wiadomo, że w prywatnych oferta zajęć dodatkowych jest nieporównywalnie większa. m. in dlatego zdecydowałam się na educandi.

3

wiecie mimo wszystko jestem bardziej przekonana do przedszkoli prywatnych. Nie jestem też negatywnie nastawiona do tych publicznych, żebyście mnie źle nie zrozumiały, ale wiecie jednak za publiczne też się płaci, dość często brakuje w nich miejsc, a jak się wyśle pociechę do takiego prywatnego, to można liczyć na to, że nasza pociecha będzie w lepszych rękach, mają bardzo fajne i rozwojowe zajęcia, z których dzieci się uczą więcej. A co do konkretnych placówek, moim zdaniem bardzo fajne jest przedszkole Lucyny Krzemienieckiej. Może którejś z was dziecko chodziło do tego przedszkola?

Też jestem za prywatnymi - małe grupy, nowoczesne, kolorowe sale, młoda kadra. Niedługo muszę zacząć czegoś szukać, nie wiem czy słyszałyście o anglojęzycznych Kinderkach na Świerczewie? Chyba warto tam zajrzeć, bo znajoma bardzo je chwali, a jej mały nie mówi o niczym innym tylko o tym co działo się w przedszkolu i naprawdę mówią tam po angielsku, bo mały czasem rozbraja mnie swoją wiedzą smile to fajny pomysł, jeśli komuś zależy na tym, żeby maluch uczył się języka, a nie chce płacić za dodatkowe zajęcia...
Życzę, żeby udało Wam się znaleźć to "idealne miejsce" dla Waszych pociech!

5

Jezyki na Jezycach:))) wspaniale kobity, z ogromnymi sercami, swietny plac zabaw, hustawkowo, male grupy, wiele zajec objetych pedagogika montessorianska... czynny jezyk angielski (jedna piekunka mowi biegle). No i jak masz starsze dziecko w szkole - 50 metrow obok jest montessorianska szkola. Acha - centrum miasta, ale parking bezproblemowy.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » przedszkola w Poznaniu - które polecacie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024