Witam. Czy ktoś miał z was tak że od paru dni na wieczór i też z rana nos zatkany bez kataru?? są jakieś dobre sposoby na to?? czy koniecznie do lekarza się zgłosić??
2 2024-02-12 20:57:19 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-02-12 20:58:25)
Witam. Czy ktoś miał z was tak że od paru dni na wieczór i też z rana nos zatkany bez kataru?? są jakieś dobre sposoby na to?? czy koniecznie do lekarza się zgłosić??
Jeśli od paru dni, to kup w aptece tabletki np. A-katar lub Sudafed, udrożni nos, nigdy nie stosuj kropli do nosa, bo niszczą śluzówkę.
Do laryngologa, prawdopodobnie krzywa przegroda nosowa
4 2024-02-13 10:02:11 Ostatnio edytowany przez Klaryssa (2024-02-13 10:03:16)
mialam tak ok. 2 - 3 tygodnie, ale jedynie rano (nos był zatkany może 10 - 15 min po obudzeniu). Poszłam do lekarza bo byłam ogólnie dodatkowo zmęczona, bez siły ... i trochę się zawiodłam bo jedynie przepisał mi krople do nosa =/ nawet ich nie brałam, bo przeszło samo i nie szukałam dalej.
Długo to u Ciebie już trwa?
mialam tak ok. 2 - 3 tygodnie, ale jedynie rano (nos był zatkany może 10 - 15 min po obudzeniu). Poszłam do lekarza bo byłam ogólnie dodatkowo zmęczona, bez siły ... i trochę się zawiodłam bo jedynie przepisał mi krople do nosa =/ nawet ich nie brałam, bo przeszło samo i nie szukałam dalej.
Długo to u Ciebie już trwa?
No z drugi tydzień będzie
6 2024-02-17 10:42:28 Ostatnio edytowany przez Klaryssa (2024-02-17 10:45:12)
Może spróbuj inhalacji domowych/ziołowych. Jeśli nie mija to poszłabym do lekarza tylko abyś dobrze trafił i aby potraktowa Ciebie poważnie ...
Jak ja powiedziałam, ze mam zatkany nos nad ranem przez te ok. 15 min i jestem zmęczona i słaba to niestety spojrzał na mnie jak na nienormalną ze z takim czymś do niego przychodzę =/
Ja tak miałam przy zapaleniu zatok, robiłam inhalacje i powoli przeszło
A może irygacja zatok?
Ja mam ciagle zatkany od pracy .... ale i tak kocham moja prace .