Witam wszystkich,
mòj pierwszy post, ale żeby nie zanudzać przejdę do pytania. Moje długie siwe włosy mają lekko żòłty odcień postanowiłem zadziałać stosując fioletowy szampon. Ponieważ jeszcze całkowicie nie jestem siwy czy taki szampon wpłynie na kolor ciemnych pasm włosòw, ktòre jeszcze posiadam?
Pozdrawiam, Tomek
Witam wszystkich,
mòj pierwszy post, ale żeby nie zanudzać przejdę do pytania. Moje długie siwe włosy mają lekko żòłty odcień postanowiłem zadziałać stosując fioletowy szampon. Ponieważ jeszcze całkowicie nie jestem siwy czy taki szampon wpłynie na kolor ciemnych pasm włosòw, ktòre jeszcze posiadam?
Pozdrawiam, Tomek
Jeśli chodzi o szampon koloryzujacy, to tylko lekko zmieni lekko odcień ciemnych włosów.
Z tym, że taki szampon jak farba, szkodzi włosom.
Dziękuję bardzo za odpowiedź, poczytałem trochę na ten temat i rzeczywiście jest jak piszesz chociaż niektòrzy twierdzą, że używany niezbyt często aż tak nie zniszczy. Oczywiście zależy to od produktu i włosòw, tak myślę. Istotne jest to co napisałaś odnośnie tych ciemnych pasm bo tego się obawiałem. Dzięki.
4 2023-10-27 21:39:42 Ostatnio edytowany przez wieka (2023-10-27 21:48:37)
Jak się ma mocne grube włosy, można eksperymentować, ale jak cienkie, liche, to po pierwszym razie można widzieć, że więcej wypada.
Ja mogę polecić chnę w proszku ma naturalne składniki, chociaż nie ma dużej gamy kolorów, tak samo barwi jak szampon, ja bym radziła wypróbować czarny na paśmie włosów, nie wiem jakby po nim wyglądały siwe, ale jak by długo nie trzymać, to na pewno by się lekko przyciemnily.